• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev istiyorum:(

Ama ben ne olsa kabulüm diye gözünü karartıp evlenip sonra da vay ben geçinemiyorum ayrı ev istiyorum diyene çok kızıyorum
Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok
Hatta ailesinin yerinde olsam ben kabul etmem, onlar etmiş yine

Sorumluluk alamayan kişi ya da kişiler evlenmesin

hani başka evleri bilemiyorum ama eşin ailesi ile birlikte yaşamak daha masraflı oluyor. en azından bizde böyle. biz gerçi altlı üstlü oturuyoruz ama maşallah hiç istekleri masrafları bitmiyor. birinin dershanesi ötekinin okulu elektrik faturaları su ve telefon faturalarının hepsi bizde bir de küçük görümce gelir giyecek bir şeyim yok diye mızırdanır hadii bir de ona üst baş al. halbuki yok yoksul da değiller. bekar kaynım var eşimle aynı şirkette çalışıyor. kp arazi sahibi adam. ama gene de eşimden isterler, benden isterler. yahu ben eşimin ne zaman ikramiye alacağını bilmem sormam da ama onlar benden önce hesaplıyorlar. Daha geçen eşim digitürk aldı, onlar da bizden görüp d smart aldılar, faturası eşimin üzerine. kira ödemiyoruz sözde ama kira ödemiş olsak bu kadar masraftan çıkmazdık herhalde.

ev almak için kredi çekecek aylık krediyide düş, yoksa evin vardır 1100 tl maaşla evet geçinilebilir

ya evet çok sıkıntılı bir durum ama şöyle söyleyeyim

mesela kredi çekseler aylık 700 TL falan ödenecek şekilde. çektiklei krediyle hemen ev alıp oturabilirler. yani kira ödemek yerine krediye öder hemde evinde oturur.

ne olur az yer, az giyer, az gezer. ucu ucuna geçinir. ama eşi sıkıntıya gelemeyen bir tip sanırım. bunu kabul etmez elbette.

konu sahibi arkadaşım çalışmak konusunda da eşine kendi evinizde çocuk bakma fikrini önerebilirsin. yine evde işin olur

Benim eltimde kocası iş bulunca ayrı eve çıkacakmış 1 yıla kalmadan bulmuş
sonra kayınpeder iyileşince tabi oda etmiş 1 yıl
sonra çocuk büyüsün kayınvalide bakacak sonra ikinci çocuk büyüsün oda büyüyecek derken eltim hala ev alacak ayrılacak 17 senelik evli 17 yılda hala çıkamadı artık oda pes etmiş güzel taraflarını görmeye çalışıyor kaynım o kadar tutumlu ki hala bi ev alamadı alırsa çıkmak zorunda kalacak çünkü

mesela kredi çekseler aylık 700 TL falan ödenecek şekilde. çektiklei krediyle hemen ev alıp oturabilirler. yani kira ödemek yerine krediye öder hemde evinde oturur.

ne olur az yer, az giyer, az gezer. ucu ucuna geçinir. ama eşi sıkıntıya gelemeyen bir tip sanırım. bunu kabul etmez elbette.

konu sahibi arkadaşım çalışmak konusunda da eşine kendi evinizde çocuk bakma fikrini önerebilirsin. yine evde işin olur

Arkadaş korunmuyomuş yani çıktı diyelim hamile kaldı hamilelik doğum bebek masrafı birbirlerini daha çok yerler o maaşla ev almak çok mantıksız ya briikmişin olacak yada iyi bi maaşın

hani başka evleri bilemiyorum ama eşin ailesi ile birlikte yaşamak daha masraflı oluyor. en azından bizde böyle. biz gerçi altlı üstlü oturuyoruz ama maşallah hiç istekleri masrafları bitmiyor. birinin dershanesi ötekinin okulu elektrik faturaları su ve telefon faturalarının hepsi bizde bir de küçük görümce gelir giyecek bir şeyim yok diye mızırdanır hadii bir de ona üst baş al. halbuki yok yoksul da değiller. bekar kaynım var eşimle aynı şirkette çalışıyor. kp arazi sahibi adam. ama gene de eşimden isterler, benden isterler. yahu ben eşimin ne zaman ikramiye alacağını bilmem sormam da ama onlar benden önce hesaplıyorlar. Daha geçen eşim digitürk aldı, onlar da bizden görüp d smart aldılar, faturası eşimin üzerine. kira ödemiyoruz sözde ama kira ödemiş olsak bu kadar masraftan çıkmazdık herhalde.

Kimse değil eşin suçlu.. Keseniz bir diye kardeşlerinin bi ihtiyacı olunca söylemekten vazgeçecek değiller.. Abisi evlilik bilincine varıp kendi hanesi için harcamıyorsa gelirini, bu onların problemi değil..

canım şimdi romantik laflar ediyoruz geçinilir diye ama bide yaşayana sormak lazım, haftada kaç kez et yiyosunuz sinemaya gidiyomusunuz hiç, yılda kaç kez giyim alışverişi vs yapıyosunuz diye, evet geçinilir belki ama yaşanmaz ve herkes yaşamak ister, bu kadar rahata alışmış bi adam ayrı eve çıkıpta sıkıntıya girmez kızı oyalıyo bence

Arkadaş korunmuyomuş yani çıktı diyelim hamile kaldı hamilelik doğum bebek masrafı birbirlerini daha çok yerler o maaşla ev almak çok mantıksız ya briikmişin olacak yada iyi bi maaşın

yaa orası öyle ama.. ne biliyim üzülüyorum ben, kendimi yerine koyuyorum çok sinir ne kadar hata yapmış olsa da. çok zordur yaa..

geçmişi geri getiremiyor, çözüm aramak, bulmak zorunda diye düşünüyorum. aksi halde kendisi heba olacak.

canım saol altınlarım var 20 tl
50 çekcekcekti küçk bi ev alcaktık şimdi ise daha iyisini alcakmış da daha çok biriktirip öle kredi çekmiş falan
aa dediğin gibi o para asla birikmez
ben napcamı şaştım
çocuk zaten olmuyor galiba 4 ay oldu hiç korunmadım
bende çocuk olursa ona sığınırım düşüncesiyle korunmadım hiç çok istiyorum yumurtalarda falan sorun var zaten pko yum ben olmucak gibi gelio yıllarca ama hayırlısı olsun illede olsun demiyom

hee aferin korunma, sonra pat hamile kalırsın.
aaa ne yapsam ki, bebekde oluverdi görüyonmu dersin.
arkadaşım burdan anlattıklarına bakılırsa kocan dönek..
seni oyalayıp duruyor. amacı ne, kafasında ne kuruyor daha belli değil.
sen bide korunmuyosun. böyle bi karmaşanın içine bebek getir aferin.
korunma canım korunma aman,
ne gerek var. bu işler kadeeeer, kısmeeeet, alın yazısı bacım... :19::19::19::19::19:

Kimse değil eşin suçlu.. Keseniz bir diye kardeşlerinin bi ihtiyacı olunca söylemekten vazgeçecek değiller.. Abisi evlilik bilincine varıp kendi hanesi için harcamıyorsa gelirini, bu onların problemi değil..

işin tuhafı kesemiz bir değil işte biz onlarda yiyip içmiyoruz. bir de öyle yüz bulmuşlar ki vermesen bu sefer insanı kötülüyorlar, ne alacaklarsa zorla alıyorlar. daha geçen gün büyüğü eşimin elindeki telefonu aldı zorla yahu. eşim onlara kıyamıyor, ötekiler de yoldukça yoluyor. daha benim evimin ısıtma problemi çözülmüş değil, bir ay sonra bebeğim gelecek hala yok o yok bu yolup duruyorlar. vicdanı olan insan bu insanların çocuğu olacak biraz gereksiz masraflarımdan kısayım der. ki bu iki kız kardeş bir günde eşimin maaşından 500 tl yi iç ettiler.

yaa orası öyle ama.. ne biliyim üzülüyorum ben, kendimi yerine koyuyorum çok sinir ne kadar hata yapmış olsa da. çok zordur yaa..

geçmişi geri getiremiyor, çözüm aramak, bulmak zorunda diye düşünüyorum. aksi halde kendisi heba olacak.

sen çok iyi niyetlisinde ondan, şimdi ben konu sahibinede kızarım hem önünü göreme hemde korunma, yarında hamileyim diye konu açar, ev hayal olur iyice

İlk birkaç cümleni okudum sadece
Kusura bakmayın da böyle birşeyi kabul ederek evlenmişsiniz
Yani bu adam 4 ay gibi kısa bir sürede ayrı eve geçebilecek biri olsa size ailesiyle birlikte yaşamayı teklif bile etmezdi

Bu klasik 'bir süre sonra kendi evimize geçeriz' lafının ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz
O bir süre hiç geçmez nedense..
Üzgünüm ama eşiniz evlilik sorumluluklarını kaldıramayan, bu yüzden annesinin dizinin dibinden ayrılmayıp sizi de oraya götüren biri..
Hele ki erkeklerin tabiri ile 'köprüyü geçmiş' bu saatten sonra hiç yapmaz

İyi de konu sahibinin eşi baştan bir süre daha bekleyelim ev alalım öyle evlenelim demiş.
Konu sahibi de annenlerle de otururum yeter ki beraber olalım demiş.
Şimdi de sonuçlarına katlanıyor, adam durumum yok demiş zaten, sorumluluğu alacak durumu da yok ki 1100 lira zamlı maaş alacak oda bir kaç ay sonra..

tamtatam, ayda 700 tl ödemek icin 53000 tl civarı cekmesi lazım 53 bin tl degil ev anca gecekondu dikersin. Enazından
buyuksehirlerde, bugun ev almak kredi almak o kadr zor ki. Allah yolumuzu acık etsin.

Haa evde baska eski bi evin olur mesela oda 100.000 tl eder, ustune 50.000 tl ekler
biraz daha iyi ev alcam dersin tamam.

Son düzenleme:
İyi de konu sahibinin eşi baştan bir süre daha bekleyelim ev alalım öyle evlenelim demiş.
Konu sahibi de annenlerle de otururum yeter ki beraber olalım demiş.
Şimdi de sonuçlarına katlanıyor, adam durumum yok demiş zaten, sorumluluğu alacak durumu da yok ki 1100 lira zamlı maaş alacak oda bir kaç ay sonra..

Dedim ya ben gözünü karartıp herşey kabulüm diyeni birkaç aya da vazgeçtim geçinemiyorum ailenle diyene çok kızıyorum
Ben ailesinin yerinde olsam kabul etmem, ama onlar etmiş
Bence buna bile şükretsin

Ne konu sahibi çalışıp bişeylerin mücadelesini veriyor ne de eşi bu saatten sonra bu kadar rahatken ayrı evi düşünür
Sofraya bi tabak koyup gelin almışlar işte, bu daha kolay
Zaten gelinde dünden razıymış demek

canım şimdi romantik laflar ediyoruz geçinilir diye ama bide yaşayana sormak lazım, haftada kaç kez et yiyosunuz sinemaya gidiyomusunuz hiç, yılda kaç kez giyim alışverişi vs yapıyosunuz diye, evet geçinilir belki ama yaşanmaz ve herkes yaşamak ister, bu kadar rahata alışmış bi adam ayrı eve çıkıpta sıkıntıya girmez kızı oyalıyo bence

haklısın tabii iki türlüde sıkıcı bir durum. hata evlilikte olsa gerek.
little_black_dress_ arkadaşa dediğim gibi üzülüyorum ben. ve çözüm aramaya çalşıyorum, belki bulunur diye.
ama evet eşi sorumsuzsa sıkıntıyı göze alamıyorsa çözüm yoktur zaten..
zor bu işler ne diyelimm..

işin tuhafı kesemiz bir değil işte biz onlarda yiyip içmiyoruz. bir de öyle yüz bulmuşlar ki vermesen bu sefer insanı kötülüyorlar, ne alacaklarsa zorla alıyorlar. daha geçen gün büyüğü eşimin elindeki telefonu aldı zorla yahu. eşim onlara kıyamıyor, ötekiler de yoldukça yoluyor. daha benim evimin ısıtma problemi çözülmüş değil, bir ay sonra bebeğim gelecek hala yok o yok bu yolup duruyorlar. vicdanı olan insan bu insanların çocuğu olacak biraz gereksiz masraflarımdan kısayım der. ki bu iki kız kardeş bir günde eşimin maaşından 500 tl yi iç ettiler.

Şimdi bu konu sizin konunuz değil diye sabote etmiş olmak istemem ama benzer konularda kendinizi anlatmak yerine konu açmanızı tavsiye ederim..

Eşin alıştırmış, onlar niye diğer abisinden istemiyo sence ? Nasılsa eşinin vereceğinden eminler diye söylüyorlar..

Ben suçlu biri varsa o kişi eşin demekte ısrarcıyım.. Sen ister kıyamıyo, ister vicdanlı de.. Ama o zaman kardeşlerine de bişey deme, onlarda abisine olan sevgisinden nazları geçiyo ki söylüyo o zaman :34:

eşimde bende memuruz batmandayız şark görevi için, para biriktirmek büyükşehirlere göre nispeten kolay, çocuğumuz yok henüz, ben yastığa başımı koyunca hesaplara dalıyorum, çocuğumuz olsa ücretsiz izne ayrılsam nasıl olur ilerde çocuğu iyi bi okula yazdırmak lazım krediyi ne kadar çeksek aylık ne kadar öderiz böyle uzar gider, az yaşar benim gibi insanlar, gamsız olmak lazım, geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz inşallah çocuk olmaz diyenler gördüm hayatımda geri çekilme bi korunma değil demedim diyemedim gerek yok, bildiği gibi yaşasın herkes....

tamtatam, ayda 700 tl ödemek icin 53000 tl civarı cekmesi lazım 53 bin tl degil ev anca gecekondu dikersin. Enazından
buyuksehirlerde, bugun ev almak kredi almak o kadr zor ki. Allah yolumuzu acık etsin.

Haa evde baska eski bi evin olur mesela oda 100.000 tl eder, ustune 50.000 tl ekler
biraz daha iyi ev alcam dersin tamam.

ama benim babamlar aylık 750 TL kredi ödüyor.. ev kredisi, hoş önceden çekmişlerdi tabii..
60bin çekmişlerdi. ama bi kaç yıl kaldı.

70bine ev bulablirler diye ısrar ediyorum ben yine de :)

eşin ailesi ile aynı evde yaşamak mı :53:

evlenmem,gerekirse 2-3 yıl beklerim para birktiririm sadece eşim değil bende çalışırım yine de k.validemin evinde yaşamam..

çok talihsiz bir karar almışsın konu sahibi.geçmiş olsun demekten başka birşey yok.

Back
X