• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev istiyorum:(

O zaman bu yaşamına ayak uydurucaksın,kesinlikle yazdıklarımda intihar et gerekirse tarzında bir cümle kurmadım,mecazen bile benzetmedim.Ben kararlı olmanız gerektiğini söylüyorum eğer eşinizin ailesiyle yaşamak size ölüm gibi geliyorsa,yaşamaya devam etmek için birşeyler yapmak gerekir.
Ayrıca ailen şuan ızdırap cekmene üzülmüyormu?bunu anlamıyorum ben,bende evliyim bana cok sacma geliyor.Sana demiyorum ki ailene git 1 hafta geri dön,uzun kalıcaksın eşin aynı dikine giderse ona göre çaresine bakıcaksın...Bende kucuk kavgalarda,tartısmalarda hemen ana evine git olayına sıcak bakmıyorum.Sorunları eşinle cözemiyorsan,mutsuz ve huzursuzsan nereye kadar kavga edıceksınız bu durumda birbirinizi yıpratıyorsunuz,ilişkiniz zarar görüyor.Eşinde senin kahrolmana göz yumuyorsa sana değer vermiyordur bu kadar basit.

Gerçeklere pembe cerceveden bakmamalısın,sen gittin diye yazın kredi cekip ev almaktan vazgectı..
Bu cumlede esın zaten ev almayı dusunmuyor senı oyaladığını düşünüyorum.Ayrıca işte sen gidersen söyle olur böyle olur diyorsa seni korkutmaya calısıyor,sen esının dizinin dibinde otur,ses cıkarma diye,kaldı ki eşin cok basarılı bunu basarmıs senın gözunu korkutmuş....

Sen nasıl susuyorsun evde senı hapsetmesine kölemisin?,

Sen kendıne değer vermessen,kendine saygı göstermezsen eşin hiç hiçç göstermez,esinin aileside aynı şekilde...

Bu hayata bir kere geliyosun senden daha değerlisi yok,bu zaman bir daha yaşanmıyacak.Hayatı eşin için yaşamamalısın eğer buna fedakarlık diyorsan;karşındakinden aynı fedakarlığı hiç bekleme..

dün akşam yine konuştum canım ağladım yatakda düzen istiyorum kendi düzenimi dedim sen beni anlamıyosun dedi elimden bişey gelmio şuanda hani sabredecektik dedi...tamam ama dedim kredi diye bişey var artık kolaylaştı dedim...biraz biriktirmem lazım dedi bana kredi vermezler okadar dedi...yeni öğrenmiş bunu da maaşına göre veriyolarmış sanırım bu maaşla bana 50bin vermezler dedi..inani ben senden daha çok istiyorum ayrı eve ama sabretmeden bişey olmaz dedi 4 ayda ben nasıl ev alayım dedi başta böle konuşmadık dedi..ona da hak veriyorum ama benim düşüncelerim de mantıklı gel,or bana burayada yazmıştım..o çekemesse babası çeker benim babam çeker bizde onlara öderiz nebilim ....beni cesaretim var inanki..ama onun yok galiba...o sadece burda para biriktircek .....hayır dedim 1000lirayla ne biriktirecen dedim güven bana dio o20binlik altınları ben biriktirip almadımmı diyor hemde nekadar az maaşla bilmionmu sanki diyor...şimdi daha kolay biriktirmesi diyor........yani nuh diyor peygamber demiyor....dediğinde kararlı ......bende böle arada kalıyorum....kendi hayatımı yaşayamamk ve çaresizlik içindeyim...

Son düzenleme:
fazla zorlamanın mantığı yok
her seçeneği sunmuşsun yinede olmaz diyorsa...olmaz
bu şekilde davranırsan eşinle aran bozulur
bu defada huzursuzluk baş gösterir
fazla ısrarcı olma
sen zararlı çıkarsın..

dün akşam yine konuştum canım ağladım yatakda düzen istiyorum kendi düzenimi dedim sen beni anlamıyosun dedi elimden bişey gelmio şuanda hani sabredecektik dedi...tamam ama dedim kredi diye bişey var artık kolaylaştı dedim...biraz biriktirmem lazım dedi bana kredi vermezler okadar dedi...yeni öğrenmiş bunu da maaşına göre veriyolarmış sanırım bu maaşla bana 50bin vermezler dedi..inani ben senden daha çok istiyorum ayrı eve ama sabretmeden bişey olmaz dedi 4 ayda ben nasıl ev alayım dedi başta böle konuşmadık dedi..ona da hak veriyorum ama benim düşüncelerim de mantıklı gel,or bana burayada yazmıştım..o çekemesse babası çeker benim babam çeker bizde onlara öderiz nebilim ....beni cesaretim var inanki..ama onun yok galiba...o sadece burda para biriktircek .....hayır dedim 1000lirayla ne biriktirecen dedim güven bana dio o20binlik altınları ben biriktirip almadımmı diyor hemde nekadar az maaşla bilmionmu sanki diyor...şimdi daha kolay biriktirmesi diyor........yani nuh diyor peygamber demiyor....dediğinde kararlı ......bende böle arada kalıyorum....kendi hayatımı yaşayamamk ve çaresizlik içindeyim...

Eşin ailesine aylık bir miktar para yardımı yapıyormu(yeme,içme,fatura vb..)?Senin dediğin gibi insan o evden ayrılmak istedikten sonra her türlü yolu bulur ve çıkar.Eşiniz maaşına göre belki 50 bin cekemez ama bir kefil bulursa rahatca ceker,ya da sizin babanız çeker siz ödersiniz vs gibi...Eşin senin durumunu anlıyamaz cunk orası kendı evı kendı annesı,kendi babası,kendi kardeşi..Siz ayrı bır evde yasamadığınız için hala bekarlık hayatı gibi geliyor,henüz buna yaşantınıza evlilik gözuyle bakamıyor bence...
En son dedığım gibi yapamıyacak gibiyseniz cıkıp gidiceksiniz,ya da katlanacaksınız..Eşiniz kararlı davranıyor ve uzerınızde baskın siz sadece cırpınıyorsunuz..bunun tam tersı olması elınızde.Umarım iş ve ev ayırma olayında refaha ulasırsınız...

Eşin ailesine aylık bir miktar para yardımı yapıyormu(yeme,içme,fatura vb..)?Senin dediğin gibi insan o evden ayrılmak istedikten sonra her türlü yolu bulur ve çıkar.Eşiniz maaşına göre belki 50 bin cekemez ama bir kefil bulursa rahatca ceker,ya da sizin babanız çeker siz ödersiniz vs gibi...Eşin senin durumunu anlıyamaz cunk orası kendı evı kendı annesı,kendi babası,kendi kardeşi..Siz ayrı bır evde yasamadığınız için hala bekarlık hayatı gibi geliyor,henüz buna yaşantınıza evlilik gözuyle bakamıyor bence...
En son dedığım gibi yapamıyacak gibiyseniz cıkıp gidiceksiniz,ya da katlanacaksınız..Eşiniz kararlı davranıyor ve uzerınızde baskın siz sadece cırpınıyorsunuz..bunun tam tersı olması elınızde.Umarım iş ve ev ayırma olayında refaha ulasırsınız...

elektiriği suyu eşim ödüyor ama bayağa yüklü geliyor
ikimiz olsaydık bukadar gelmezdi...
ayrı eve çıkcam dediğimde herkez elektirk suya nasıl yetişceniz diyor
burda nasıl yetişiosak orda daha rahat yetişirz dedim kaynanama....
eşim okadar okadar mutluki
ana baba yanında karısı yanında yemi suyu veriliyor
yüzünden gülücükler eksik olmuyor maşallah:(
aşk meleği oldu mübarek
ama beni kendisinden soğutuyor yavaş yavaş haberi yok..
ben onun kadar çalışmadığım görmediğim halde bu fikirler aklıma gelebiliyor sunuyorum aslında çok mantıklı geliyor onada cesaret edemiyor sanırım...babamın çekmesini bile teklif ettim sesetmiyor önce birikim diyor başka bişey demiyor..dediğin gibi bende yıpranıyorum kara kara düşünüyorum başka ne yollar sunailirim diye...evlendiğinin farkında değil galiba ...acilen işe girmeliyim bakmış bi yere şartları ağır diye kaldı öyle

eşime tek güvendiğim nokta para biriktirmeyi çok seven biri olması
mesela 5 yıllık flörtümüzün son 2 senesinde 20 tlilik altın yaptı bana yemedi içmedi düğün takılarımı yaptı...çok az dı ozaman maaşı...bekarken ona desetk olmak kolaydı benim için...ama şimdi işler değişti destek de olamıyorum ..hayatım değişti alışamıyorumbu ev bana buz gibi ve karanlık eliyor benimseyemiyorum kabullenemiyorum .......
diyoki 2 sene de bi 20 daha biriktirsem hadi 45 oluyor de diyor...45 de çekerim birazda aileler yardım eder fıstık gibi bir ev alırız diyor tamam doğru diyor ama sorun benim bu evde duramadığım nefes alamadığım hizmetçi olarak kullanıldığım........

elektiriği suyu eşim ödüyor ama bayağa yüklü geliyor
ikimiz olsaydık bukadar gelmezdi...
ayrı eve çıkcam dediğimde herkez elektirk suya nasıl yetişceniz diyor
burda nasıl yetişiosak orda daha rahat yetişirz dedim kaynanama....
eşim okadar okadar mutluki
ana baba yanında karısı yanında yemi suyu veriliyor
yüzünden gülücükler eksik olmuyor maşallah:(
aşk meleği oldu mübarek
ama beni kendisinden soğutuyor yavaş yavaş haberi yok..
ben onun kadar çalışmadığım görmediğim halde bu fikirler aklıma gelebiliyor sunuyorum aslında çok mantıklı geliyor onada cesaret edemiyor sanırım...babamın çekmesini bile teklif ettim sesetmiyor önce birikim diyor başka bişey demiyor..dediğin gibi bende yıpranıyorum kara kara düşünüyorum başka ne yollar sunailirim diye...evlendiğinin farkında değil galiba ...acilen işe girmeliyim bakmış bi yere şartları ağır diye kaldı öyle

Yani siz direk aldığı maaşı biriktirmiyorsunuz,sizin kişisel ihtiyaclarınızda olucak ebette(giyim,kuşam vs..)
Cesaret değil yaşantısından memnun yemi suyu verılıyor:9: sevdıklerı yanında..
Şartları ne olursa olsun evden uzaklaşman çok iyi olur..

Son düzenleme:
ya tamam eşin haklı ev almak ıstıyor anladık da senı ne dıe calıstırmıyor ben bunu anlayamadım 1 lıra alıyormus e 300 400 gıttı elektrk su derken senın kıyafet gezme tatıl ıhtıyaclarını kım karsılıycak.bana kalırsa ölme essegım olme yani imkansız o parayı biriktirmesi.hem 20 bini bekarken biriktirdi sımdı evlı bence eşine bunun farkını hatırlatmalısın?ya seni çalıştırıcak yada çalıstırıcak yanı.

Benim kayınvalidem 'melek'ken doğumdan sonra depresyona sokmayı başarmıştı beni..valla bebeksiz günlerimde cennetteymişim meğer...kısmetse önüne geçilmez ama beni hayattan bezdiren laflardı sütün yok(fışkırıyorken)niye ağlıyo,emzir,nazar değdi dedesi oku bi,üstünü ayağını giyin, şekerli su yap(hele de buna dayanamıyordum)vs bu böyle uzar gider...

maaş yüksek bile olsa öle elden para birikmio. bence borç olunca daha azimle bişiler elde edilior. şu anda krediler düşük baya. bunu kaçırmayalım de. 2 yıl bekleyp ii ev alacağınıza önce ufak bi ev alıp , borcu bitince daha iisini alırsınız.

eğer o ev senn için dayanılmazsa ve herşeyi göze aldıysan bi rest çek. ciddi olduğunu görünce isteklerii kabul edebilir. ama etmeyebilirde. bunu göze alman lazım.

sabrederim dersen dayancaksın artık. eşin cesaret edemior sanırım. aileden de aksi yönde fikirler gelir. o yüzden böle bi karar veremez. hani eve hiç para vermeseniz kalında elektrik su da az tutan şeyler değil. ayda 900 800 le para birikmez ki. bence sen mutlaka işe gir. birinizin maaşıyla krediyi ödersiniz. biriniz ev geçindirir. tek maaşla kredi de zor. geliriniz artarsa ayrı eve çıkmaya cesaret eder.

Hayatta bazi şeylerin parasal karşılığı yok gerçekten...tek göz de olsa ayrılıp,ev alana kadar benden ve evliliğimden gidenleri izlemek yerine ömür boyu kirada yaşamaya razı olurum.ben evim varken beraber yaşadım o daha katlanılmaz oluyor inan...eşin de kendince haklı 1100 tl nin en az yarısını belki kiraya vereceksiniz yazık olduğunu düşünüyordur(eşyayı giderleri hiç saymıyorum) işe giremezsen sabretmekten başka yapacak birşey yok gibi görünüyor.zaman dediğin geçer sen sağlığınıza şükürcü ol bir kapı açılır karamsar yaşama lütfen...

eşin ayrı ev açmaması boşanma sebebidir. bu sebepten boşanan çok çift var.zaten neden hep kadın yer değiştirmek zorunda kalırki bizim ailemiz yokmu?
inatsa inat arkadaşım ayrı ev en doğal hakkın senin gerekirse boşan ama bu hakkından mahrum kalma. erkek ailesiyle yaşamak zorunda değiliz evlendik diye bizim ailemizde gelsin o halde.

Esin ailesiyle birlikte yasamak mi :53: aman aman diyorum helede anlasamiyorsaniz..

Esinizin tam olarak niyetini ben kestiremedim aceba gercekten mi para biriktirip kendine evinize cikmak niyeti ki esinizin 1100 tl aldigini soyluyorsunuz
bir ev parasini coook uzun vadede biriktirebilir mesela 10 sene gibi ...

Yada sizi o sekilde oyalayip ailesiyle birlikte bir omur mu yasamak niyeti ...

Her ne olursa olsun istemediginiz birseye bana gore katlanmak zorunda degilsiniz karsiniza alin ciddi ciddi konusun
esiniz tavrindan odun vermiyorsa kendi yolunuzu cizin derim..

Hakkinizda hayirlisi olsun

Esin ev parasini 40 yilda anca biriktirir bence oda bunun farkinda seni oyaliyor. Kredi cekti ayri eve ciktiniz bide bebek geldi diyelim. Hepsini tek maasla denklestirmesi imkansiz.
Bence sende yumrugunu vur masaya bir zaman ver bana de. Ben bu zamana kadar sabrederim ama onumde net bisey olsun bende dusunmekten biktim de.
Hem calismana musade etmiyo hemde iyi ev almayi hayal ediyor. Ekstra is yapsin esin oyleyse. Sende evde el isi falan yapip para biriktir bence. Kursa falan git bilmiyosan. Kendini gelistir ve evine katkida bulun esin bunada hayir demez heralde...

napayım şimdi pes mi edeyim :(
vay be nekadar inatmış

pes et demiyorum
ama bu şekilde davranmaya devam edersen
daha çok huzurun bozulur...
1000 lira maaşın yarısı kiraya gitse
bunun aidatı elek. su vs.
paranın tamamı biter
ee siz ne yiyip ne içeceksiniz..
emin ol kaynana ve diğerleri dönüp bakmaz size
çıkmasaydınız derler acımazlar, yardımda etmezler.
ağlayıp sızlasanda, baba evine gidip şart koşsanda
kavga da etsenn bi şekilde ayrı eve çıksan
senin çalışman şart...
geçim sıkıntısının farkında değilsin şimdi

ya tamam eşin haklı ev almak ıstıyor anladık da senı ne dıe calıstırmıyor ben bunu anlayamadım 1 lıra alıyormus e 300 400 gıttı elektrk su derken senın kıyafet gezme tatıl ıhtıyaclarını kım karsılıycak.bana kalırsa ölme essegım olme yani imkansız o parayı biriktirmesi.hem 20 bini bekarken biriktirdi sımdı evlı bence eşine bunun farkını hatırlatmalısın?ya seni çalıştırıcak yada çalıstırıcak yanı.
güwenli iş aıyorum diyor
Benim kayınvalidem 'melek'ken doğumdan sonra depresyona sokmayı başarmıştı beni..valla bebeksiz günlerimde cennetteymişim meğer...kısmetse önüne geçilmez ama beni hayattan bezdiren laflardı sütün yok(fışkırıyorken)niye ağlıyo,emzir,nazar değdi dedesi oku bi,üstünü ayağını giyin, şekerli su yap(hele de buna dayanamıyordum)vs bu böyle uzar gider...
çok sinir bozucu
maaş yüksek bile olsa öle elden para birikmio. bence borç olunca daha azimle bişiler elde edilior. şu anda krediler düşük baya. bunu kaçırmayalım de. 2 yıl bekleyp ii ev alacağınıza önce ufak bi ev alıp , borcu bitince daha iisini alırsınız.

eğer o ev senn için dayanılmazsa ve herşeyi göze aldıysan bi rest çek. ciddi olduğunu görünce isteklerii kabul edebilir. ama etmeyebilirde. bunu göze alman lazım.

sabrederim dersen dayancaksın artık. eşin cesaret edemior sanırım. aileden de aksi yönde fikirler gelir. o yüzden böle bi karar veremez. hani eve hiç para vermeseniz kalında elektrik su da az tutan şeyler değil. ayda 900 800 le para birikmez ki. bence sen mutlaka işe gir. birinizin maaşıyla krediyi ödersiniz. biriniz ev geçindirir. tek maaşla kredi de zor. geliriniz artarsa ayrı eve çıkmaya cesaret eder.

bende borca girme fikrindeyim
alınca iyisini alcam dio
aile hep köstek
onlar içiçe yaşama derdinler

pes et demiyorum
ama bu şekilde davranmaya devam edersen
daha çok huzurun bozulur...
1000 lira maaşın yarısı kiraya gitse
bunun aidatı elek. su vs.
paranın tamamı biter
ee siz ne yiyip ne içeceksiniz..
emin ol kaynana ve diğerleri dönüp bakmaz size
çıkmasaydınız derler acımazlar, yardımda etmezler.
ağlayıp sızlasanda, baba evine gidip şart koşsanda
kavga da etsenn bi şekilde ayrı eve çıksan
senin çalışman şart...
geçim sıkıntısının farkında değilsin şimdi

kiraya asla dio zaaten
bende kesinlikle çalışmak derdindeyim
güvenli güzel maaşlı iş arıoz
zaten ky dediki çıkarsanız tek kuruş yardım etmem dedi
bende benim ailem var şükür dedim

Esin ev parasini 40 yilda anca biriktirir bence oda bunun farkinda seni oyaliyor. Kredi cekti ayri eve ciktiniz bide bebek geldi diyelim. Hepsini tek maasla denklestirmesi imkansiz.
Bence sende yumrugunu vur masaya bir zaman ver bana de. Ben bu zamana kadar sabrederim ama onumde net bisey olsun bende dusunmekten biktim de.
Hem calismana musade etmiyo hemde iyi ev almayi hayal ediyor. Ekstra is yapsin esin oyleyse. Sende evde el isi falan yapip para biriktir bence. Kursa falan git bilmiyosan. Kendini gelistir ve evine katkida bulun esin bunada hayir demez heralde...
zaman veremiom dio zaman n gösteriri bilmem diyor ama buakşam seneye kışın ddedi..
artık ikna ettim izin verioyoda güvenli iş arıo
elişi yapıorum bitane çeyrek aldım siparişim var yine:)
Esin ailesiyle birlikte yasamak mi :53: aman aman diyorum helede anlasamiyorsaniz..

Esinizin tam olarak niyetini ben kestiremedim aceba gercekten mi para biriktirip kendine evinize cikmak niyeti ki esinizin 1100 tl aldigini soyluyorsunuz
bir ev parasini coook uzun vadede biriktirebilir mesela 10 sene gibi ...

Yada sizi o sekilde oyalayip ailesiyle birlikte bir omur mu yasamak niyeti ...

Her ne olursa olsun istemediginiz birseye bana gore katlanmak zorunda degilsiniz karsiniza alin ciddi ciddi konusun
esiniz tavrindan odun vermiyorsa kendi yolunuzu cizin derim..

Hakkinizda hayirlisi olsun
nebilim yemin edio senden çk istiom dio 10 milyar biriktirim 40 çekerim 5er de aileler yardım eder 20de bizde var dio
eşin ayrı ev açmaması boşanma sebebidir. bu sebepten boşanan çok çift var.zaten neden hep kadın yer değiştirmek zorunda kalırki bizim ailemiz yokmu?
inatsa inat arkadaşım ayrı ev en doğal hakkın senin gerekirse boşan ama bu hakkından mahrum kalma. erkek ailesiyle yaşamak zorunda değiliz evlendik diye bizim ailemizde gelsin o halde.
yok ben öle bişe düşünmüorum allahım koorusun düzeltmeye çalışıorum...
Hayatta bazi şeylerin parasal karşılığı yok gerçekten...tek göz de olsa ayrılıp,ev alana kadar benden ve evliliğimden gidenleri izlemek yerine ömür boyu kirada yaşamaya razı olurum.ben evim varken beraber yaşadım o daha katlanılmaz oluyor inan...eşin de kendince haklı 1100 tl nin en az yarısını belki kiraya vereceksiniz yazık olduğunu düşünüyordur(eşyayı giderleri hiç saymıyorum) işe giremezsen sabretmekten başka yapacak birşey yok gibi görünüyor.zaman dediğin geçer sen sağlığınıza şükürcü ol bir kapı açılır karamsar yaşama lütfen...

bende ev alim kirada dursun diodum enazından evim olduğumu bilim diodum garanti olur çıkmam huzur bulurum diodum

dün zorla kköye götürdü eşim beni.....
ihhtiyarların içinde oturk gencim sonuçta bunaldım ağladım
eşim yanıma geldi üzüldü özür diledi...burdan annennlere gitcezdedi ikimiz....kalırız hem dedi.....
saat geç oldu babası kalkmıo keyfiyerinde o nederse o ya......
sora annem aradı geç olldu gelmedin biz gidioz ddedi(benim oturduğum şehirde evi var babamın işi gereği yakın bi ilçede duruolar haftasonları geliolar buraya))
anamlardan da olldum
eve dönerken demezlermi eşime hadi teyzene uğrayalım
eşime fısıldadım onlar biizi eve bırakksındedim dinlemedi
sinirdn kendimi tutamayıp ağladım orda koşakoşa balkona gittim....
eşimpeşimden geldi yolumuzun üstüydü bişe diyemedimdedi
çokyorgünüm herkez şimdi evine gidip keyif yapck benyine diken üstündeim dedim evde de rahat değilim ölmk istiom dedim (şuan evdeyiz ky ve kp banyoda keyif yapıolar biz sıra beklioz)
eşim yine teselli falan
eve geldik ilişki istedi
asla dedim banyoya rahat girip çıkamıom artık böle dedim madem bn rahat değilim sende bölesin artk dedim
yine bikavga.
seneye kış alcam dedi
kredi hesaplıo şimdi

Back
X