Aynısını yaşamaktan çok korkuyorum..

Sevgilimle bende bir çok şeyde tamamen farklı gorüşlerdeyiz. Bizimde aramızda mezhep farkı var, siyasi goruslerimiz aşağı yukarı aynı ama sadece bunlar değil, gerçekten çok az ortak noktamiz var. Ama öyle bir ortak noktamiz var ki herşeyin ustune çıkıp hepsini yok ediyor oda aramızdaki bağ. Eğer sizdede bu bağ denilen şey varsa ve bundan tamamen eminseniz hiç boşuna böyle şeyleri düşünüp kendinizi ve iliskinizi dert etmeyin. Ters etki olmasın.

Canım anlattığın kadarıyla zor işin. Taviz verme derim ne zamana kadar sen sus, ne zamana kadar alttan alacaksın.
Şimdiden susarsan yarın bir gün evlenince daha çok üstüne gelir. Şunu'da belirtiyim ben bu kişiyle asla evlenmeni
tavsiye etmem. Siyasi bakış açısı bence kişinin yaşam şeklini belli eder.
Bir defa anladığım kadarıyla senin görüşüne saygısı yok. Onunla aynı görüşte olmamamı kabullenemiyor ve senide kendisine benzetmeye çalışıyor.
Ayrıca belki forum kurallarına aykırı olabilir fakat sevgilinin hangi taraftan olduğunu merak etmediğim değil.
Yine'de anladığım kadarıyla kesin sağ destekli ve sığ görüşlü Kemalizm düşmanlarından herhalde...

Yani bu derece aykiri bir fark yoksa aslinda bir ortayol bulunabilir. Mesajinizdan ben bunu anladim kusura bakmayin.Biraz daha detaylandirsaniz bu farkliliklari daha farkli seyler yazilabilir. Her konuda ayni dusunmekte imkansiz zira

Bence siyasi konular çok önemli birde bunu utanç meselesi yapması utanç verici.Evlilik başka birşey yarın çocuk yetiştirdiğiniDe yönlendirmek iateyecektir.

Gelenek görenekleri bilmem ama yazmış olduğun bu sebepten dolayı korkmalısın....

"Bana öfkesinden hiç tanımadıgı bir insanmışım gibi davrandıgı zamanları hatırladıkça gerçekten emin olamıyorum.. Çok üzgünüm.."

Ben de esimle cok farkli/zit goruslerdeydik ve baska partilere oy verirdik.Ancak simdi esim benimle ayni kafada.Yanyana cok vakit gecirmek,uzun uzun sohbetler etmek,kv nin de benle ayni kafada olmasi (gorusemiyoruz gerci) , kendimizi iyi ifade edebilmek,sosyal medyanin nimetleri,bilgiye kolay ulasmanin verdigi huzur ve birazcik ikna kabiliyetim sayesinde o sorunlari kolayca astik.Mesafe kaynakli sorunlari buyutuyor musunuz acaba ikiniz de birden?.Yanyana iken de sevgiliniz bu kdar inatci mi yoksa sizi anlayabilip hak verebiliyor mu?Tam olarak nasil bi noktada ters dusuyorsunuz mesela?Bir ornek verebilseydiniz cok daha iyi olurdu.Ben de specific birsey derdim belki.Size hic hak vermeyip hep kendini hakli goren biri ise zor yada acaba siz mi sirf muhalefet olmak icin mi muhalefet yaparsiniz?Soyledigim gibi ornek olmayinca anlasilmiyor durumunuz.

bunu yaşamadan bilemezsin.görüş farkları tabi ki olabilir burda önemli olan insanların birbirlerine olan saygıları.evet bir görüşü kabul etmeme hakkımız var ancak bu ona saygı duyulmayacağını göstermez.arada saygı olduktan sonra bir problem olacağını zannetmiyorum.sen de aileni onların hassasiyetleri konusunda uyar,sevgilin de kendi ailesini uyarsın bir sorun çıkmaz inşallah

Bende buna inanıyorum, bi problem olmaz olmamalı diyorum ama oluyor işte. Çok az ortak noktamız olduguna inanıyor sevgilim ve bunu ne zaman hissetse büyük bi tartışma yaşıyoruz. Neden dert ediyor gerçekten anlamıyorum, hayatta sevgiden daha büyük ne olabilir ki. Siyasi görüşleri farklı diye iki insan neden kavga etsin. Benim en yakın arkadaşlarım hep benden farklı düşünürdü hiçbi zaman ne tartıştım ne de bunu bi sorun olarak gördüm. Ailemle bile kafa yapım tam olarak uymuyor benim. Ama bu arkadaşlarımı yada ailemi sevmeme engel değil ki.. Hayatım boyunca kimse bana bu şekilde anormalmişim gibi hissettirmemişti, bu yüzden çok kötü bi ruh hali içindeyim. Sanki sorunluymuşum gibi konuşuyor çünkü erkek arkadaşım buda benim canımı sıkıyor. Kimseyle siyaset konuşan bi insan da değilim ilgilenmem ben pek bu tarz şeylerle ama o bu konulara deger verdigi için bizim aramızda bi problem sebebi görüş farklılıgı malesef

Asıl sorun bizim birbirimize anlayış gösteremememiz sanırım, erkek arkadaşım benim fikirlerime saygı duymuyor ki ailesi duysun. Benden beklediği ya hiç konuşmamam yada konuşursam onların istedigi dogrultuda konuşmam. Çok kötü bir durum anlayacagınız..

Mesafe kaynaklı olabilir problememimiz, ben tam olarak açıklamasamda sanırım en iyi siz analiz ettiniz durumu. Biz yanyana geldigimiz zaman hiç bu tarz bi sorun yaşamadık. Birbirimize sesimizi yükseltip hayır benim dedigim dogru gibi bir tavır sergilemedik. Ama yanyana değilken sorunlar çok büyüyor. Biz aslında farklı partilere de oy vermiyoruz aynı dogrultuda fikirlerimiz. Ama nedense hep ben ondan çok farklıymışım gibi hissediyor, söyledigim lafların altında başka şeyler arıyor. Bana yaptıgı açıklamalarda genelde bende ona hak veriyorum ama sanki ben çok farklı birşeyi savunuyormuşum hissine kapılıyor neden bilmiyorum inanın ki.. Yapı olarak muhalefet etmeye müsait bi insanım evet bunu inkar edemem.. Benim ondan tek beklentim farklı fikirlere sahipken bile bana deger verdigini hissettirmesi. Ondan duymak istedigim söz seni her halinle seviyorum lafı. Ama asla demiyor her zaman sınırlar çiziyor istedigi dogrultudan saparsam bana bağırıp çağıracagını kavga edecegini hep biliyorum buda beni kahrediyor. Üzülüyorum ya mesela bi konuda o birilerini eleştirirken ben ama birde şu açıdan baksana desem bile hemen konuşmayalım çok sinirliyim Allahım neden benden bu kadar zıt bi insanı seviyorum diye sinir krizleri geçiriyor resmen. Sakinleştigi zaman ise hiçbişey olmamış gibi davranıyor normale dönüyor. Bu sefer de ben dönemiyorum çünkü kırılıyorum içten içe.. Benim sorunum onun fikirleri asla değil ben onu seviyorum ve ne düşünürse düşünsün umrumda degil hiçbişey onu sevdigim gerçegini degiştirmiyor. Ama nedense o ben farklı bişey söyledigimde beni sevmiyormuş gibi davranıyor sanki hiç tanımadıgı sokakta tartıştıgı biriymişim gibi. Çok üzülüyorum benden başka hiçkimseyle tartışan birisi de değil. Sadece bana karşı bu siniri, böyle oldugunu bilmek daha çok gururumu kırıyor zaten..

Tam olarak bu sebepten korkuyorum işte, sinirlendiğinde düşmanıymışım gibi kırıcı oluyor, çok incitiyor beni anlam veremiyorum..

Bence siyasi konular çok önemli birde bunu utanç meselesi yapması utanç verici.Evlilik başka birşey yarın çocuk yetiştirdiğiniDe yönlendirmek iateyecektir.
Eskiden böyle düşünmüyordum ama hayal dünyasında yaşadıgımı anladım, onun hayali kendinin klonu bi evlat yetiştirmek her anlamda.. Ben bu hayallerin neresindeyim bilemiyorum şuan..
Dün gece yine zıtlaştık ve siniri hala geçmedi dünden beri sanki çok büyük bir suç işlemişim gibi konuşmuyor benimle. Tek attıgı mesaj sade bir günaydın.. Ötesi yok..

Yani bu derece aykiri bir fark yoksa aslinda bir ortayol bulunabilir. Mesajinizdan ben bunu anladim kusura bakmayin.Biraz daha detaylandirsaniz bu farkliliklari daha farkli seyler yazilabilir. Her konuda ayni dusunmekte imkansiz zira
Anlatabilecegim bi sorun olsa inanın anlatırım ama aklıma gelen bi sebep bile yok. O kadar saçma ve küçük şeylere takılıyor ki ben neye sinirlendiğini anlayamıyorum bile.. Sinirleniyor sonra da sen nasıl hala beni tanıyamazsın neye sinirlendiğimi bilemezsin diyor. Kasıtlı mı sinirlendiriyorsun beni diyor, ki asla öyle bir düşüncem olmadı benim.. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum, belki de gerçekten onu tam olarak tanımıyorum..

Ya karsi tarafa ayak uydiracaksiniz yada surekli kavga dovus olucak net ....
Sadece siyaai goruamu Mezhep farkliligidada varmi aranizda maalesef hep sorun olur tecrübeyle sabit...

En azından dün akşamki konuyu anlatta millet bir fikir sahibi olsun. Kapalı kutu gibi kimse anlamadı ne olduğunu..

Bunu burada açıklamam doğru olmaz, kimseyi kırmak, eleştirmek fikrine saygısızlık etmek istemem çünkü...
Biz çok zıt iki insan değiliz aslında ama yinede fikrime saygısı yok evet, ondan farklı olmama asla tahammülü yok. Ben sadece tek konuda hassasım diyor hep o konuda üzerime gelme diyor ama o konular hiç bitmiyor inanın.. Siyasi görüşlerini eleştirmiyorum ben onun, benim tek rahatsız oldugum şey fikirlerinin sevgisine ağır basması, yada bana öyle hissettirmesi..

En azından dün akşamki konuyu anlatta millet bir fikir sahibi olsun. Kapalı kutu gibi kimse anlamadı ne olduğunu..
Gündemle alakalı bir konuda bi bilgi paylaştım, sonrasında farklı açılardan yorum yaptık. Yine özünde aynı şeyi düşünüyor olmamıza ragmen zıtlaştık.. Ve onunla aynı fikirde olmamamı kabullenemedi sinirlendi bağırıp çağırdı. Özür diledim uzatmasın diye, yine de yumuşamadı. Konuşmayalım çok sinirliyim dedi.. Bende o yazana kadar yazmayacagımı sinirinin geçmesini bekleyecegimi söyledim. Bekledim ama gecenin 1i oldu hala yazmayınca mesaj attım konuşmayacak mısın benimle diye.. Uyuyormuş anladıgım kadarıyla ama ben uyudugunu bilmedigim için neden bana yazmıyorsun ben bu yaptıklarını haketmiyorum senin sevgilinim neden düşmanca tavırlar sergiliyosun bana. Bi konuda farklı fikirlere sahip olduk diye hemen küsüp gitmek mi lazım, yarın öbür gün evlenince de evden mi gideceksin konuşmamak için dedim..

beş dakika sonra uyuyakalmışım diye cevap geldi. Bana abarttıgımı büyütülecek bi sorunumuz olmadıgını söyledi beni üzdüğü için özür diledi ama formaliteden bir özürdü... sinirlenince istemedigi seyler söyledigini benim onu sinirlendirmemem gerektigini belirten sözler yazdı. Ama bu sözlerin çogunlugunda hala fikrini kabullendirme çabası vardı. Benim duymak istedigim içten gelen bi özürdü, çünkü saatlerce ağladım bi hiç için. İsterdim ki sevgisi fikirlerine ağır bassın ve beni böyle basit bi olay için kırmasın. Ama her zamanki gibi onun fikirleri sevgisine ağır bastı ve yakıp yıktı beni..

Sonrasında da hiçbişey olmamış gibi davranmamı bekledi. Beni bu hayatta senden daha fazla kıran bi insan yok biliyor musun dedim.. Doğrudur dedi sonrada bu konularda bidaha konuşmayalım böylece kavga etmeyiz şimdi uyuyalım dedi kapadık konuyu uyuyacaktık sözde.. İki saat sonra uyuyamadım dedi bende uyumuyordum ağlıyordum o sırada Bende uyumuyorum dedim. Sabahta günaydın yazdı ama onun dışında hiçbişey yazmadı konuşmak gelmiyor içinden hala sinirli anladıgım kadarıyla. Ben işte tam olarak bunu hazmedemiyorum bi konuda farklı düşününce insanın hemen sevdiginden uzaklaşması mı lazım.. Saçma değil mi yaşadıgım bu durum. Açıklayıcı olmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur

Canım sen bu ilişkide sindirilen taraf olmuşsun ne yazıkki. Evlendikten sonra daha büyük problemlerin seni beklediğini düşünüyorum. Hakkında herşeyin hayırlısı...

Ya karsi tarafa ayak uydiracaksiniz yada surekli kavga dovus olucak net ....
Sadece siyaai goruamu Mezhep farkliligidada varmi aranizda maalesef hep sorun olur tecrübeyle sabit...
Sadece siyasi düşünce farklılıgından anlaşamıyoruz.. Aynı fikirde olmadıgımız anda kılıçlarını kuşanıyor farklı bi adama dönüşüyor birden bire..

Canım sen bu ilişkide sindirilen taraf olmuşsun ne yazıkki. Evlendikten sonra daha büyük problemlerin seni beklediğini düşünüyorum. Hakkında herşeyin hayırlısı...
Tam olarak öyle oldum malesef.. Hayırlısı diyorum bende başka bişey gelmiyor elimden. Ne kadar çabalasamda o değişmeyecek bunu kabullendim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…