• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı evde yaşamaya tahammülüm kalmadı :(

camilia

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
109
2
296
Ben genelde annemle babamın ilişkisine müdahale etmem, onlar birbirlerini çok seven bi çift değil bunu biliyorum, hayatı götürmek için birlikteler. 10 yıl önce boşandılar, 4 yıl ayrı kaldıktan sonra tekrar barıştılar; nedeni kardeşim ve bizdik bizi boynu bükük bi orda bi burda yaşatmamak içindi.Neyse ozamandan beri evde en çok büyüyen hararete neden olan konu annemin ailesi. Çünkü o boşanma sürecinden sonra annem ailesinden çok destek gördü. Kızkardeşlerini bizden daha çok seviyor. Bütün hayatı onlarla paylaşıyo ve bunu açık açık gösteriyo. Lütfen sana öyle geliyodur bi anne böyle yapmaz demeyin, onu tanıyorum önceki ve sonraki halini biliyorum. Ona göre biz babamın soyundanız onlara çekmişiz onlara benziyoruz ki bu laflardan onlardan nefret ettiğini anlamışınızdır, sanki o doğurmadı bizi. Bunu yıllardır takmamaya çalıştım hep tamam biliyorum onlar daha değerli onun için ama bizde çocuklarıyız aynı evde yaşamak zorundayız. Aksi gibi babamında bizi düşkünlüğü hiç yoktur hiçte olmadı zaten, karnımızı doyursa yettiğini düşündü.
Buara ikisiylede aram fena halde bozuk konuşmuyoruz ve benim tahammülüm kalmadı bu evde yaşamaya. Hele şimdi okul bitti henüz iş yok ve evde oturmak zorundayım. (daha önceki topikte babamın ne kadar baskıcı olduğunu sokağa adım atamadığımı yazmıştım). Napmam gerektiğini bilmiyorum onlarla konuşmak istemiyorum. Bu ev beni daraltıyo, boğuyo. Gerçekten bıktım artık.
Durum dışardan bu kadar anlatmayla size nasıl görünür bilmiyorum ama benim gerçekten desteğe ihtiyacım var :(

canım biraz ısrarcı olsan sorun olurmu evde yani diyelimki bir iş buldun senin kafana yattı sırf evde durmamak adına ve baban onay vermedi sende ısrar ettin baskın çıktın çokmu sorun olur?

gecımsız ıkı ınsan anlasamayan mutsuz huzursuz cıftler her zaman bosansın derım .

cocukları ıcın evlılıge zorakı devam ettırmesınler derım hep .

cocuklar boyle mutsuz saglıksız bı ortam da buyumek yetısmek ıstemıyorlar .

bu konu sahıbı arkadasımızdan da bunu anlayabılıyoruz .

canım sana gelıcek olursak durumun ıcın ınan nasıl bı tavsıyede bulunabılırım bılmıyorum

ama ,en fazla ıse gır derım .en azından vaktının cogunlugunu ıs yerın de gecırırsın .

en mantıklısı arkadaşların dediği gibi işe gir..giremiyosan evde hem oyalanacak hemde para kazanacak işler bulabilirsen iyi olur..

zor bir durum annenin çocuklarına davranışına da anlam veremedim.azına çoğuna bakmadan işe gir
çalışmak için ısrarcı ol canım babanı bir şekilde ikna et en azından kafanı dağıtmış olursun

işte bu aile ortamı yüzünden kızlar bir kaçış yolu arayıp istenmedik bir evlilik yapıyorlar, ileride evlensen bile hep böyle hatırlayacaksın, çalışmaktan başka çaren yok gibi gözüküyor. Allah yardımcın olsun isyankar olmamaya çalış.

işe gir demek kolay da
ha deyince de girilmiyor iş işte..

bence kapa kulaklarını herkese
kendine odaklan
kendini geliştirmeye odaklan
çok fazla muhatap olmak zorunda değilsin onlarla
takma hareketlerini de kafana

Oyle yapmaya calisiyorum gormemeye bakmamaya calisyorum ama mecbur iftarda filan ayni masada bogazimdan lokma gecmiyo sormuyolarda neden diye arada bile neyin suratiysa sanki dovduk sovduk diyolar
İs bakiyorum ama desigim gibi babam gorusmeye bile kendi eliyle goturuyor cocuk gibi oyle heryeri begenmiyo guya beni koruyo sanki kucuk yerlerde insana saldiriyolar ben dukkanda calisiyim demiyorum sonucta ama ofis bile begenmiyo
Simdi bikac yerle gorustum bayramdan sonra diyolar biraz daha disimi skmam gerek sanirim :/

selam
Allah yardımcın olsun
yaşadığın şehirdeki yardım kuruluşu ya da dernekleri araştırsana netten
oralara takılıp hem zaman geçirirsin hem de hayırlı bir iş yapmış olursun
kafan dağılır
babanı ikna et
gerekirse birlikte gidin o da görsün derneği ya da yardım kuruluşunu
içi rahat olursa sen de orada zaman geçirirsin
mesela çocuk esirgeme ya da huzurevine gönüllü yardıma gidebilirsin
ya da sokak çocukları veya yoksul aile dernekleri var oralara bakabilirsin
denemekten ne çıkar
içinin şu andan daha huzurlu olacağını düşünüyorum

bişey merak ettim annen ve baban ne mezunu?

bide eminim bunlar daha dile dökebildiklerin veya anlatabildiklerin kimbilir daha neler yaşıyorsun...

Yok canim ya babam oyle seyleri kabul etmez dernek vakif filan birak gelmeyi anlatmama izin vermez
Annem lise babam ortaokul mezunu canim
Bugun iyi is teklifi aldim gorusup hemen baslamayi dusunuyorum orayi erkek arkadasimda orda diye istemiyordum kiskanclik sorun oluyo diye ama bu huzursyzluga onu tercih ederim

Ben genelde annemle babamın ilişkisine müdahale etmem, onlar birbirlerini çok seven bi çift değil bunu biliyorum, hayatı götürmek için birlikteler. 10 yıl önce boşandılar, 4 yıl ayrı kaldıktan sonra tekrar barıştılar; nedeni kardeşim ve bizdik bizi boynu bükük bi orda bi burda yaşatmamak içindi.Neyse ozamandan beri evde en çok büyüyen hararete neden olan konu annemin ailesi. Çünkü o boşanma sürecinden sonra annem ailesinden çok destek gördü. Kızkardeşlerini bizden daha çok seviyor. Bütün hayatı onlarla paylaşıyo ve bunu açık açık gösteriyo. Lütfen sana öyle geliyodur bi anne böyle yapmaz demeyin, onu tanıyorum önceki ve sonraki halini biliyorum. Ona göre biz babamın soyundanız onlara çekmişiz onlara benziyoruz ki bu laflardan onlardan nefret ettiğini anlamışınızdır, sanki o doğurmadı bizi. Bunu yıllardır takmamaya çalıştım hep tamam biliyorum onlar daha değerli onun için ama bizde çocuklarıyız aynı evde yaşamak zorundayız. Aksi gibi babamında bizi düşkünlüğü hiç yoktur hiçte olmadı zaten, karnımızı doyursa yettiğini düşündü.
Buara ikisiylede aram fena halde bozuk konuşmuyoruz ve benim tahammülüm kalmadı bu evde yaşamaya. Hele şimdi okul bitti henüz iş yok ve evde oturmak zorundayım. (daha önceki topikte babamın ne kadar baskıcı olduğunu sokağa adım atamadığımı yazmıştım). Napmam gerektiğini bilmiyorum onlarla konuşmak istemiyorum. Bu ev beni daraltıyo, boğuyo. Gerçekten bıktım artık.
Durum dışardan bu kadar anlatmayla size nasıl görünür bilmiyorum ama benim gerçekten desteğe ihtiyacım var :(

onların soyundansınız kelımesıne ınanamıyorum resmen aynı benım annnemın tavrı her zaman boyle der ban :)
oda boyle dusunur babamın tarafına soyler soyler babama soyler soyler ama iş bosanmaya gelınce yok ya bısey dıyım mı ben bunu farkettım bunlar bızım yanımızda ıt kopek gıbı dalısıp sonra odalarında canım cıcım oluyor soınra psıkolojısı bozuk cocuklar ve bozuk psıkolojılı bır toplum oluyoruz sırf kendı annemın bana yaptıklar babamın bıze karsı ılgısızlıgı yuzunden her allahın gunu mukemmel bır anne olayım dıye dua edıyorum....

--

Is ariyorum zaten canim ama yok ne yazik ki :( Aslinda olsa bile babam her yere onay vermedigi icin olamiyor. Illa koskoca bi holding olmamli calisacagim yer mantiga bak :((

bu şartlarda babanızı neden dinliyorsunuzki bence hemen bir işe girmelisiniz hem evde daha az vakit geçirmiş olursunuz.

zaten çocukları için barısan çiftler genellikle eskisi gibi olamıyo sende gecici bi işe gir en azından evden uzak olursun kafanı dinlersin hem annenin de sanki annen degilmiş gibi davranması çok çok yanlış

bende sağlıksız bi aile ortamında yaşıyorum ve senden daha kötü durumum belki..
sana tavsiyem idealin olsun olmasın işe gir;)
kendine özgüvenin gelicek ve en güzeli kendi ayaklarının üstünde durucaksın KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN ;)
ve kendine güven olduğu zamanda çoğu zaman yaşananlar umrunda olmaz saten.

Back