• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aynı anda iki yüksek lisans programı?

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
bir üniversitede yüksek lisans yaparken başka bir üniversiteye yüksek lisansa başvurup kabul edilirsem kayıt yaptırıp okuyabilir misin? sadece bir dönemim çakışacak zaten o dönemde de ingilizce hazırlık okumayı düşünüyorum.bu tarz şeyler yapanlar var çevremden duyuyorum ama yasal mı bilmiyorum. araştırdım kesin bir bilgiye ulaşamadım ...

şöyle bir yazı buldum
1- 02.06.2005 tarihli YÖK kararından dolayı aynı anda iki yüksek lisans programına kayıt yaptıramazsınız. Bunun için Danıştay#8217;da YÖK kararırın iptali için dava açmanız lazım.
2- Fakat aynı üniversitede yan dalda yüksek lisans yapabilirsiniz. Yüksek lisansınızın 3 veya 5 döneminde enstitü yönetim kurulunun onayıyla yan dalda da yüksek lisans yapabilirsiniz. 3 ders ve 9 krediden az olmamak şartıyla. Bunun için ayrıca sınava girmenize gerek yok. Örneğin işletmede yüksek lisans yapıyorsunuz. 3 veya 5 inci dönemde kamu yönetiminde de yüksek lisans yapma şansınız var. Tabi çift dal uygulaması her üniversitede yok. (Neden kurumunuzu belirtin dediğimi daha iyi anlamışsınızdır.)
3- Yönetmelik ve yönergeler kurumdan kuruma ve üniversiteden üniversiteye değişebilmektedir. O yüzden üniversitenizi belirtin dedim.

Back