How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Aylık mutfak masrafı problemi

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :(

Normal değil. Bizde iki kişiyiz full evnerzağı deterjan krem sabun oda parfümü dahil 1700 ü geçmez. Ki yemek yapmaya üşğndiğimde bizde dışarıdan söyleriz. Hergün cağ kebab mı yiyorsunuz ne yapıyorsunuz. Bskliyat lar en az 4 ay gidiyor hepsinin bitmesi.

Çok takip etmesem de ben, bana pahalı geldi. Her zamanki tavsiyemi yapıyorum. Haftasonu dondurucuya hazırla koy, fast-food da olsa evde yap. Örneğin pizza, lahmacun hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz. Lahmacunu içini ben hazırlıyorum sadece. Fırında yaptırıp dondurucuya atıyordum hamileyken. Bir de köfte, pişmiş de güzel oluyor çiğ de. Dondurucu varken dışardan söylemeyi bıraktım ben. Bir de böyle deneyin kaça düşüyor masraf bir yazın merak ettim.

Muzun kilosu 15₺ günde 2 tane yiyoruz min. Bebek var ben de hamileyim yiyorum ordan hesaplayın 😅 sırf muza ayda 90_100₺ gidiyor

Ya aç Durcan ya da böyle ayda 3 bini bulur

Ekmek"2₺ her gün alınca ayda yapar 60₺ e bazen simit börek alırız ekle onları, min fırın100-120₺ aylık

bu cok kısısel bırsey
bazıları aylık 1500 mutfak gıderı ıle gecınır
kısımı 5000 harcar

duzenlı kuruyemıs-et-zeytınyagı alan ve bol tuketen kısılerın gıderı 2500 den asagı olamaz zaten
Evet kuruyemiş, balık et vs tüketiyoruz. Yine de bu kadar olmamalı gibi geliyor çünkü temizlik malzemeleri vs onlar da bir 500 tl tutuyor:d iki kişi böyleysek 4 kişilik aile ne yapıyor hayal bile edemiyorum

3000 iki kişi için biraz fazla bir rakam
biraz tasarruf yapabilirsiniz mesela dışardıdan söylemeyi azaltmak gibi 2000e düşürebilirsin eğer hazır gıdayı azaltabilirsen

biz 3 kişiyiz aylık mutfak harcamam, deterjan, market pazar harcamam toplam 2000 i buluyor benim, ki hiç lükse kaçmayız dışarıdan ayda bir iki kez yeriz ama sağlıklı beslenmeye dikkat ederim et süt balık vs düzenli ve dengeli besleniriz. bende dikkat ettiğim halde mutfak masrafımı 2binin altına düşüremiyorum

Valla mümkün ya dışardan söyleyince iyice artıyor, peynir et meyve kuruyemiş aşırı pahalı bizim de yaklaşıyor
Sadece kuruyemiş alışkanlığımız yok. Biz de yiyoruz bolca hepsinden bence ya. 🤔 gelen giden mi çok ki sizde?

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
biraz fazla sanki

Back