Aylik masraflari

Sara87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
17
4
1
38
Merhaba arkadaslar,

Ben Turkiye'de oturmuyorum, ama meraktiyorum, aylik ne kadar masraflarininiz var mi acaba?
Kac para harciyorsunuz muftfak icin?

Umarim paylasacaksiniz :)

- Sara

Merhaba Canım valla hiç hesaplamıyorum inan hesaplayınca daha kötü oluyor 😂 cüzdanda o an ne varsa veriyorum para üstü kalırsa koyuyorum. Eskiden çok hesap yaparım şuraya şunu verdim şuraya şu kadar diye. Baktım zaten fiyatlar aldı başını gidiyo amaaaan dedim hesabına daaaa 🤗

Merhaba Canım valla hiç hesaplamıyorum inan hesaplayınca daha kötü oluyor 😂 cüzdanda o an ne varsa veriyorum para üstü kalırsa koyuyorum. Eskiden çok hesap yaparım şuraya şunu verdim şuraya şu kadar diye. Baktım zaten fiyatlar aldı başını gidiyo amaaaan dedim hesabına daaaa 🤗
Cevabin icin tesekkur ederim. Ailemle birlikte Turkiye'e donmeye dusunuyoruz, ama parayi yeter olmiyacak diye korkuyorum. Ondan dolayi soruyorum :)

Rica ederim canım tam istediğin cevabı veremedim ama kusura bakma :) nerede yaşıyorsun? Dönme bence :)
Danimarka'da oturuyoruz. Ben danimarkalim ama kocam turk. Herkes donme diyorlar, neden? Anlamiyorum, Turkiye okadar guzel bir ulke. Hava guzel, insanlar kibar. Yemegi harika :)

Bu soruya gelecek cevaplari bende cok merak ediyorum

3 tane çocuk 2de eşimle biz sadece mutfak için ayda rahat rahat 1000-1500 arası gidiyor. Faturalar,çocukların masrafları, bez falan hariç. Pazarda hariç.

gelme bence çünkü yaşam çok pahalı, elektrik su vergiler derken bi kere faturalar 600 ü buluyor. market ve pazar pahalı aylık market masrafın 1500 den aşağıya düşmüyor. ama şöyle bir durumda var nerede yaşayacaksın o önemli mesela istanbulda çocuk varsa ve ev kira ise 5000 tl ye anca geçinirsin. ama daha küçük şehirde bunun yarısı olur.
şehir nereyi düşünüyorsun ?

bu arada türkiye doğasıyla iklimiyle gerçekten mükemmel bir ülke bildiğin cennet kışın kayak yap yazın denize git baharda doğayı gez ormanlara akarsulara aşık olursun

Biraz daha anlatirmisiniz, neden gelmiyim?

Tabi ki anlatayım lakin buradaki yorumları okuyacak Türkçe varsa kiiii var MaşAllah Mynet, Hürriyet, Sözcü gibi medya haber kaynaklarından Türkiye de;
Ekonominin anamızı ağlattığını,
Hak ve Hukuk kavramalarının yitirildiğini,
Tecavüz yaşının 9 aylık bebeklere indiğini,
Kadınların Toplu taşıma araçlarında mütemadiyen sözlü-görsel ve elle tacize uğradığını,
Kendi sapığımız manyağımız azmış gibi Suriye, Pakistan, Afganistan gibi Ülkelerden İthal ettiğimizi,
Eğitimden bahsetmiyorum.... (Tübitak'ın hoşafa verdiği ödül malumunuz)
vs............................
Artık bunlarda seni kesmediyse kendi düşen ağlamaz. :KK53:

3 tane çocuk 2de eşimle biz sadece mutfak için ayda rahat rahat 1000-1500 arası gidiyor. Faturalar,çocukların masrafları, bez falan hariç. Pazarda hariç.
Bende sadece biz mi mutfaga bu kadar harcama yapiyoruz diye dusunuyordum.
Sadece mutfak 1200 1500 arasi tutuyor bez sebze meyve haric
😑
Bu fiyata bile birsuru eksik oluyo

Bın lıra ıkı kısı rahat gıder mutfak( 200 lıra et 200 lıra sebze meyve 500-600 market) yanı her ay hepsı aynı anda bıtmıyor bazen cayım ıkı ay gıdıyor detarjan fılanda buyuk alırım ekonomık oluyor) ama cocuklu ev hakkında bılgım yok.

Bende sadece biz mi mutfaga bu kadar harcama yapiyoruz diye dusunuyordum.
Sadece mutfak 1200 1500 arasi tutuyor bez sebze meyve haric
😑
Bu fiyata bile birsuru eksik oluyo
olmazmı hiç herşey aldı başını gidiyor. Beğenmediğimiz bim'e bile giriyorum iki parça birşey 20'den aşağı tutmuyor :(

Bizim 2 tane cocugumuz var. Sakin bir koyde oturmak istiyoruz. 20 tane tavuk, 2 tane inek, 4 tane kuzu falan. Kendigimiz sut, yogurt peynir yapacagiz. Sebze Meyve kendigimiz ekecegiz. Basit bir hayat istiyoruz. Oyle bir hayat mumkun mu? Koy yasan var mi? Ne kadar para gerekiyor?

Bizim boyle bir durumuz var, burdaki herseyimiz satarsak 800.000 TL paraimiz olacak. Faiz olarak herhalde bize 8bin tl verir.
Bir koyde yasarsak 8bin tl yetecek diye meraketiyorum. Aslinda onu ogrenmeye calisiyorum. Sizce mumkun mu?
Luften paylasin fikiriniz!

Back
X