Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende kendimi kıyafet konusında frenliyemiyorum sonrada pişman oluyorum artık yer kalmadı diye kendime kızıyorum boşa bu kadar para verdim diye söyleniyorum daha söylenmem bitmeden gördüğüm baska birşeyi yine alıyorum.almasam aklımdan gitmiyor sanki herseye yakısırdı ama ben almadım diye pişman oluyorum, alıpda giymediklerim oluyor.bu bi hastalık bence.kadın hastalıklarından en beteri bu:).

Yazar ve yazardan altta kalamam diyenler burada, "bende para b.k gibi ezikler" demek istemiş...:)
Mesajında benim de adım geçtiği için,kendimle ilgili olan kısma cevap veriyorum.

1.si; konum "Bir derdim var" bölümündeydi,çünkü benim açtığım konu bir dert.Yoksa alay eder gibi,birikim yapan insanların olduğu bir başlığa böyle bir konu açmazdım; konum buraya taşındı.

2.si; Ben nasıl daha uygun parfüm alabilirim ya da uygun fiyatlı şampuanlara nasıl yönelirim gibi bir şey demedim.Yine aynı fiyatları vereceğim ben çünkü bana iyi gelen ürünler bunlar. Tek derdim var, o da sık sık almak istemiyorum bitene kadar beklemek istiyorum ve benim gibi olan varsa çözüm arıyorum

3.sü; Ben 3-4 ayda 2 tane parfüme o parayı verdim dedim.Eminim ki sende 3 ayda o parayı kıyafete yada çantaya ayakkabıya vermişsindir. Benim onlara merakım yok da saça,parfüme merakım var demek ki.Bunun "bende para b.k gibi ezikler" gibi saçma düşüncenizle ne alakası var? Parfüm almak isteyen 2bin de kazansa 10bin de kazansa her türlü alır.

Haha esime dicem ki parfüme 700 tl verdm aylık tüm harçlığımi keser heralde :)

makyajsız güzel olan kadın yoktur demedim. 18,20 yaşındaki kızlar tabiki makyajsız da güzeldir, ya da genetik olarak çok şanslı olup gerçekten makyajsız da bgüzel güzel olan kadin lar vardır ama bu onların doğru şekilde makyaj yaptıklarında güzelliklerinin üzerine +1 koydukları gerçeğini değiştirmez. Ben de zaten makyajsiz kadınlar çirkindir demedim makyaj her kadını isildatir dedim. Madem makyajin hhiç bir etkisi avantajı yok siz niye makyajsız daha güzel olmanıza rağmen günlük olarak rutin şekilde makyaj yapıyorsunuz? Makyajsız olarak kendinizi begenebilirsiniz, zaten psikolojik özgüven problemleri olmayan herkes beğenir, ama bu makyajlı daha çok begendigimiz gerçeğini değiştirmez. Benim rahatsız olduğum şey makyaj yapmanın çok korkunç gösterilip hiç makyaj yapmayanlarin kendini yuceltmesi. Bence çağımızda makyaj yapmamak çalı suburgesiyle evi süpürmeye benziyor ve geri kafalilik.

Arkadaslar bu konudan sonra epey mesaj aldım,teşekkür ederim lakin ben cilt bakım uzmanı ya da güzellik uzmanı değilim,böyle bir algı oluştu ise affola, benim kullandığım ürünler kendi cilt tipime ve cilt sorunlarıma uygun ürünler,neyi nerden aldığımı elbette sorun ama ne kullanayım ne süreyim tarzı soruların cevabı bende yok

Sevgili konu sahibi,
İlk mesajınızı okuduğumda aklıma 3-4 sene önceki halim geldi. Burada bir çok kişinin anladığı gibi anlayamadım ben sizin durumunuzu.
Ya da onlar benim anladığım gibi anlamadı. Sanki herkes buz dağının suyun üstündeki kısmını görmüş sadece.

Aşağıdaki yorumu yazan arkadaşın fikrine %100 katılıyorum.

3-4 sene önceki halimin nedeni buydu benim de. Huzursuz bir evlilik, sorumluluk, pişmanlık, sevgi ve ilgi açlığı... Benim nedenim buydu. Üstüne bir de aylık kazancımın iyi olması eklenince... Alıyordum, alıyordum, alıyordum, aldıklarım için sürekli "ama gerçekten ihtiyacım var" ve "olacaksa en iyisi olsun" bahaneleri de hazırdı.

Neler aldım bu dönemde, sadece bir kaç örnek vereyim: Onlarca Louis Vuitton çanta (en düşüğü 2000 TL), Chanel babet (1250 TL idi, şimdi kaç olmuştur bilmiyorum), LV babetler (tanesi yaklaşık 1000 TL).

Burberry trench coat; 4500 TL.

Bu saydığım markalar indirime de girmiyor hiç bir zaman. Dolar bazında senede 2-3 kere zam geliyor. 3 sene önce 3000 TL'ye aldığım çanta bugün 5000 TL mesela.

Bu arada ilginç olan benim bu aldıklarımdan dolayı suçluluk duymamam. Yani pişman değilim. Seviyorum, severek kullanıyorum, dolabıma dizmişim hepsini. Kullanırken dikkatli ve özenerek kullanıyorum.

Alırken kendimi zora sokmuyorum bu arada. Her ay 1 çanta alıyorum mesela. Ya da 2 ayakkabı. Borca girmiyorum, kredi çekmiyorum, başka ödemelerim aksamıyor, çocuklarımı ihmal etmiyorum vs vs.

Geçen sene artık en son klasik model bir çantaya 9640 TL verince hopppp dedim kendime. Nereye gidecek bunun sonu. Hermes mi alacağım, 30000 dolar verip ileride???

Neyse bu arada boşandım, taşındım, geçen sene psikoloğa gitmeye başladım. Bir aydınlanma geldi, derendefne nin de dediği gibi sorunun altına indim.

Peki nasıl kurtuldum? Öncelikle bu harcamaları param olduğu için yaptığımı farkettim. Yani gelirim var, ona göre harcıyorum. O yüzden kendimi borca sokup ev aldım ve kendimi aylık 5000 TL krediye soktum
Artık anam ağlıyor aylık harcamalarımı denk getiricem diye. Denk getirmek derken haftada 3 kere değil de 1 kere dışarıda yiyoruz gibi.
Her ay sinemaya gitmek yerine 1 ay gidip 2 ay evde internetten izliyoruz mesela.

Burberry saate 1500 TL para vereceğime Q&Q saati 29 TL'ye alıp takabiliyorum.

Harcama yaptığım dönemde de şimdi de çocuklarımı ihmal etmedim bu arada. Bir çok yorumcu çocuğuma yatırım yaparım o parayla diye yazmış ama benim çocuklarımın zaten evi var, benim yaşadığım ev var, bir de krediyle aldığım ev var. Zaten özel okula gidiyorlar, özel ders alıyorlar, istediklerini yiyip giyebiliyorlar.

Sadece parfüm konusuna çözüm bulamadım Orijinal parfümden başka kullanamıyorum. Her sabah evden çıkmadan sıkarım, yanımda da küçük şişesini taşırım. Parfümle kendimi daha güzel, daha özgüveni yüksek hissediyorum. Başka biri de güzel bir parfüm kokuyorsa hoşuma gidiyor. Kokulara karşı zaafım var evet. Bundan önce Jadore kullanıyordum, şimdi Chanel Chance kullanıyorum, geçenlerde 3 al 2 öde kampanyasından 3 şişe aldım tasarruf sayılır değil mi? Bunun da psikolojik bir sebebi var mı bilmiyorum ama çakma bir şey sevmiyorum ve kullanamıyorum. Annem geçenlerde diyor ki "semt pazarında senin çantandan gördüm, 600 TL idi, seninkini sen kaça almıştın"
Benimki 6000 TL dedim anneme, e aynısı diyor bana.
Hayır aynısı değil tabi ki dedim.

Dışarıdan bakınca kullanım amacı olarak evet aynısı. O da çanta bu da. Ama aynısı olmadığını bilmek, hatta çakması olduğunu bilmek beni feci soğutuyor. Çakma kullanacağıma markasız ve taklit olmayan bir şey kullanmayı tercih ederim.

En son kendime 99 TL'ye sıradan bir mağazadan çanta aldım, kendimle gurur duyuyorum

Sadece eyeliner ve rujla makyaj yapıyorum. Yılda 2 3kez onlardan alırım. Yine yılda bir kez parfüm vs alırım. Her ay da ağda yaptırırım aylık bakım masrafım taş çatlasın 70 80 tl.
Nar ekşisi sirke yoğurt karbonatla maske yapıyorum haftada bir. Saçımı artık boyamadığım için saç kremine de gerek yok.
Bence ödeme planı yapın. 700 tl çok fazla. Ben biriktirip altıma araba çekmeyi tercih ederim :)

Seninki daha betermiş,ben kıyafete çantaya o kadar harcamıyorum merakım yok. Kötü mü alıyorum,hayır ama sık sık almıyorum diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam eklediğin mesaja cevap vermiştim, aldıklarımın altında yatan psikolojik bir sebep yok. Sadece eskiye oranla gerçekten işe yaradıklarını görünce alayım da alayım durumuna döndü olay. Ben istiyorum ki yine o parayı vereyim ama sık sık almayayım.Ya da "Bu şampuan çok işe yaradı,bu parfüm çok güzel kokuyor.Acaba bunların daha da güzelleri var mıdır?"diye araştırmayayım istiyorum. En son cilt konusuna da yönelmeye başladığımı görünce konu açmak istedim.Kendimi yönetebilmeyi başaracağım inş. :)

Benim düşüncem eğer maddi olarak zora sokmuyorsa istediğini alabilirsin.
Sonuçta 400 TL'lik parfümler birileri alınsın diye üretiliyor ve müşterisi de var ki iflas etmeyip devam ediyorlar.

İşe yarıyorsa neden almayasın? İşe yaraması ve ihtiyaç olması önemli.
Mesela ben de gördüğüm ve beğendiğim bir şeye hemen sahip olmak istiyorum. Geçen hafta "beauty blender" isimli makyaj süngerini gördüm, indirime girmiş kurutma yüzüğü ile birlikte. Aaaa ne güzel, bununla sürülen fondöten yüzde iz bırakmıyormuş, daha doğal duruyomuş, daha güzel görünüyormuşsun dedim. CC kremimi bununla sürerim dedim. Hemen sepete attım, sonra dedim ki geçen sefer de herkes memnun diye fondöten fırçası almıştım. Real techniques expert face brush fırçasını.

Sonra dedim ki kendime, abartma GelenKutusu (evet evet kendimle konuşurum ben), sen makyaj mı yapıyorsun ki?
Evet evde Chanel CC kremi var mesela. 200 TL'ye almıştım, 5-6 defa kullandım, duruyor, neden? Çünkü ben makyaj yapmam, yapmayı sevmem. O krem fuzuli idi mesela. Ama makyaj süngeri konusunda kendimi durdurabildim.

Bazı arkadaşlar da demiş ki, o parayla parfüm alacağıma biriktirir ev alırım, araba alırım, çocuklarıma yatırırım vs vs.

Peki evi, arabası, bankada parası olanlar ne yapsın? Onlar da mı vermesin parfüme o parayı?

Size ben her gün düzenli olarak makyaj yapıyorum dedim de hatırlamıyo muyum acaba diye defalarca yorumları kontrol ettim ama yok. Bakın ben makyaj yapıyorum evet ama ben her gün makyaj yapmıyorum. Önce o konuda bi anlaşalım. Onun haricinde de anlasabilecegimiz bir konu gözükmüyor o yüzden ben daha fazla bu polemigin içinde yer almak istemiyorum. Size iyi günler

ortada polemik filan yok sizin benim mesajım üzerinden güzelliğinizi vurgulama çabanız var.Mesajınızı yazarken rutin kelimesinin anlamını bilmeden kullandığınızı düşünüyorum. Çünkü biri bana benim makyaj rutinim bu şekilde diye bi açıklama yaparsa gayet tabi o kişinin rutin olarak makyaj yaptığını düşünebilirim. Ayrıca ne farkeder, tamam her gün yapmayın da ayda bir yapın.Sonuçta makyaj yapıyorsunuz madem makyajsız yeterince güzelsiniz, makyajın bi anlamı yok niye yapıyorsunuz. Yani bırakın da hiç makyaj yapmayan kadınlar gelip savunsun kendini, hem makyaj yapıp hem de bu konuda savunmaya geçmeniz çok komik gerçekten.

Hiç aylık olarak hesaplamamışım.Konuyu görünce hesaplamaya çalıştım da, bakımlı olmak pek masraflı işmiş yahu.Farketmemi sağladığın için teşekkür ederim, bu giderleri nasıl azaltabileceğim konusunu düşüneceğim.
Bu arada pahalı birşey alacakken kendimi tutma yöntemim şöyle benim: almak istediğim ürün için asgari ücretlinin ne kadar süre çalışması gerektiğini hesapladığımda genellikle utanıp vazgeçiyorum almaktan.Örneğin 2 parfüme 700 tl verirken 'bu paraya bir aya yakın çalışan, bu parayla ev aile geçindiren insanlar var' diye düşünmek belki seni durdurur.En azından bende işe yarıyor.

istanbuldamısınız?

evet siz haklısınız bence.türk kahve telvesiyle yaptığım peeling daha yumusak yapıyor suratımı mesela...

istanbuldamısınız?
Şu anda Ankara'dayım.
Ama alışveriş için İstanbul'a kardeşimi ziyarete gittiğimde zaman ayırıyordum.
Bazı çantalarımı da telefonla sipariş vererek banka havalesi yoluyla yapıyorsum, kargoluyorlardı.

birebir mağazalarından mı aldınız çantaları eğer oyleyse çok çok pahalı:S

Öhöm öhöm banım kalkmış
O yüzden geç cevaplıyorum yani
Evet N nscckts satıyor, babası yapıyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…