Mesajında benim de adım geçtiği için,kendimle ilgili olan kısma cevap veriyorum.Yazar ve yazardan altta kalamam diyenler burada, "bende para b.k gibi ezikler" demek istemiş...:)
makyajsız güzel olan kadın yoktur demedim. 18,20 yaşındaki kızlar tabiki makyajsız da güzeldir, ya da genetik olarak çok şanslı olup gerçekten makyajsız da bgüzel güzel olan kadin lar vardır ama bu onların doğru şekilde makyaj yaptıklarında güzelliklerinin üzerine +1 koydukları gerçeğini değiştirmez. Ben de zaten makyajsiz kadınlar çirkindir demedim makyaj her kadını isildatir dedim. Madem makyajin hhiç bir etkisi avantajı yok siz niye makyajsız daha güzel olmanıza rağmen günlük olarak rutin şekilde makyaj yapıyorsunuz? Makyajsız olarak kendinizi begenebilirsiniz, zaten psikolojik özgüven problemleri olmayan herkes beğenir, ama bu makyajlı daha çok begendigimiz gerçeğini değiştirmez. Benim rahatsız olduğum şey makyaj yapmanın çok korkunç gösterilip hiç makyaj yapmayanlarin kendini yuceltmesi. Bence çağımızda makyaj yapmamak çalı suburgesiyle evi süpürmeye benziyor ve geri kafalilik.MAkyaj yapmadan da güzel olan kadın var bunu belirtmek istedim. Ayrıca makyajsız da güzelim belki de bu yüzden üzerime alındım. 7/24 makyaj da yapmıyorum ben siz rahat olun..peki siz neden makyajsız güzel olan kadınların olduguna inanmıyorsanız ?
Aşırı alma isteği başka konularda yaşanılan açlık sonucunda ortaya çıkabiliyor. Sevgi. Ilgi vb. Eğer yoğun bi iş ve ev hayatın varsa onlardan bunaldgn için bu kadar fazla almak istiyor olabilirsin. Problemin altına inmeli. Kendine biraz zaman ayır. Mesela arkadaşlarınla buluş.
Seninki daha betermiş,ben kıyafete çantaya o kadar harcamıyorum merakım yok. Kötü mü alıyorum,hayır ama sık sık almıyorum diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam eklediğin mesaja cevap vermiştim, aldıklarımın altında yatan psikolojik bir sebep yok. Sadece eskiye oranla gerçekten işe yaradıklarını görünce alayım da alayım durumuna döndü olay. Ben istiyorum ki yine o parayı vereyim ama sık sık almayayım.Ya da "Bu şampuan çok işe yaradı,bu parfüm çok güzel kokuyor.Acaba bunların daha da güzelleri var mıdır?"diye araştırmayayım istiyorum. En son cilt konusuna da yönelmeye başladığımı görünce konu açmak istedim.Kendimi yönetebilmeyi başaracağım inş. :)Sevgili konu sahibi,
İlk mesajınızı okuduğumda aklıma 3-4 sene önceki halim geldi. Burada bir çok kişinin anladığı gibi anlayamadım ben sizin durumunuzu.
Ya da onlar benim anladığım gibi anlamadı. Sanki herkes buz dağının suyun üstündeki kısmını görmüş sadece.
Aşağıdaki yorumu yazan arkadaşın fikrine %100 katılıyorum.
3-4 sene önceki halimin nedeni buydu benim de. Huzursuz bir evlilik, sorumluluk, pişmanlık, sevgi ve ilgi açlığı... Benim nedenim buydu. Üstüne bir de aylık kazancımın iyi olması eklenince... Alıyordum, alıyordum, alıyordum, aldıklarım için sürekli "ama gerçekten ihtiyacım var" ve "olacaksa en iyisi olsun" bahaneleri de hazırdı.
Neler aldım bu dönemde, sadece bir kaç örnek vereyim: Onlarca Louis Vuitton çanta (en düşüğü 2000 TL), Chanel babet (1250 TL idi, şimdi kaç olmuştur bilmiyorum), LV babetler (tanesi yaklaşık 1000 TL).
Burberry trench coat; 4500 TL.
Bu saydığım markalar indirime de girmiyor hiç bir zaman. Dolar bazında senede 2-3 kere zam geliyor. 3 sene önce 3000 TL'ye aldığım çanta bugün 5000 TL mesela.
Bu arada ilginç olan benim bu aldıklarımdan dolayı suçluluk duymamam. Yani pişman değilim. Seviyorum, severek kullanıyorum, dolabıma dizmişim hepsini. Kullanırken dikkatli ve özenerek kullanıyorum.
Alırken kendimi zora sokmuyorum bu arada. Her ay 1 çanta alıyorum mesela. Ya da 2 ayakkabı. Borca girmiyorum, kredi çekmiyorum, başka ödemelerim aksamıyor, çocuklarımı ihmal etmiyorum vs vs.
Geçen sene artık en son klasik model bir çantaya 9640 TL verince hopppp dedim kendime. Nereye gidecek bunun sonu. Hermes mi alacağım, 30000 dolar verip ileride???
Neyse bu arada boşandım, taşındım, geçen sene psikoloğa gitmeye başladım. Bir aydınlanma geldi,derendefne nin de dediği gibi sorunun altına indim.
Peki nasıl kurtuldum? Öncelikle bu harcamaları param olduğu için yaptığımı farkettim. Yani gelirim var, ona göre harcıyorum. O yüzden kendimi borca sokup ev aldım ve kendimi aylık 5000 TL krediye soktum
Artık anam ağlıyor aylık harcamalarımı denk getiricem diye. Denk getirmek derken haftada 3 kere değil de 1 kere dışarıda yiyoruz gibi.
Her ay sinemaya gitmek yerine 1 ay gidip 2 ay evde internetten izliyoruz mesela.
Burberry saate 1500 TL para vereceğime Q&Q saati 29 TL'ye alıp takabiliyorum.
Harcama yaptığım dönemde de şimdi de çocuklarımı ihmal etmedim bu arada. Bir çok yorumcu çocuğuma yatırım yaparım o parayla diye yazmış ama benim çocuklarımın zaten evi var, benim yaşadığım ev var, bir de krediyle aldığım ev var. Zaten özel okula gidiyorlar, özel ders alıyorlar, istediklerini yiyip giyebiliyorlar.
Sadece parfüm konusuna çözüm bulamadımOrijinal parfümden başka kullanamıyorum. Her sabah evden çıkmadan sıkarım, yanımda da küçük şişesini taşırım. Parfümle kendimi daha güzel, daha özgüveni yüksek hissediyorum. Başka biri de güzel bir parfüm kokuyorsa hoşuma gidiyor. Kokulara karşı zaafım var evet. Bundan önce Jadore kullanıyordum, şimdi Chanel Chance kullanıyorum, geçenlerde 3 al 2 öde kampanyasından 3 şişe aldım tasarruf sayılır değil mi? Bunun da psikolojik bir sebebi var mı bilmiyorum ama çakma bir şey sevmiyorum ve kullanamıyorum. Annem geçenlerde diyor ki "semt pazarında senin çantandan gördüm, 600 TL idi, seninkini sen kaça almıştın"
Benimki 6000 TL dedim anneme, e aynısı diyor bana.
Hayır aynısı değil tabi ki dedim.
Dışarıdan bakınca kullanım amacı olarak evet aynısı. O da çanta bu da. Ama aynısı olmadığını bilmek, hatta çakması olduğunu bilmek beni feci soğutuyor. Çakma kullanacağıma markasız ve taklit olmayan bir şey kullanmayı tercih ederim.
En son kendime 99 TL'ye sıradan bir mağazadan çanta aldım, kendimle gurur duyuyorum
Seninki daha betermiş,ben kıyafete o kadar harcamıyorum merakım yok. Kötü mü alıyorum,hayır ama sık sık almıyorum diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam eklediğin mesaja cevap vermiştim, aldıklarımın altında yatan psikolojik bir sebep yok. Sadece eskiye oranla gerçekten işe yaradıklarını görünce alayım da alayım durumuna döndü olay. Ben istiyorum ki yine o parayı vereyim ama sık sık almayayım.Ya da "Bu şampuan çok işe yaradı,bu parfüm çok güzel kokuyor.Acaba bunların daha da güzelleri var mıdır?"diye araştırmayayım istiyorum. En son cilt konusuna da yönelmeye başladığımı görünce konu açmak istedim.Kendimi yönetebilmeyi başaracağım inş. :)
Size ben her gün düzenli olarak makyaj yapıyorum dedim de hatırlamıyo muyum acaba diye defalarca yorumları kontrol ettim ama yok. Bakın ben makyaj yapıyorum evet ama ben her gün makyaj yapmıyorum. Önce o konuda bi anlaşalım. Onun haricinde de anlasabilecegimiz bir konu gözükmüyor o yüzden ben daha fazla bu polemigin içinde yer almak istemiyorum. Size iyi günlermakyajsız güzel olan kadın yoktur demedim. 18,20 yaşındaki kızlar tabiki makyajsız da güzeldir, ya da genetik olarak çok şanslı olup gerçekten makyajsız da bgüzel güzel olan kadin lar vardır ama bu onların doğru şekilde makyaj yaptıklarında güzelliklerinin üzerine +1 koydukları gerçeğini değiştirmez. Ben de zaten makyajsiz kadınlar çirkindir demedim makyaj her kadını isildatir dedim. Madem makyajin hhiç bir etkisi avantajı yok siz niye makyajsız daha güzel olmanıza rağmen günlük olarak rutin şekilde makyaj yapıyorsunuz? Makyajsız olarak kendinizi begenebilirsiniz, zaten psikolojik özgüven problemleri olmayan herkes beğenir, ama bu makyajlı daha çok begendigimiz gerçeğini değiştirmez. Benim rahatsız olduğum şey makyaj yapmanın çok korkunç gösterilip hiç makyaj yapmayanlarin kendini yuceltmesi. Bence çağımızda makyaj yapmamak çalı suburgesiyle evi süpürmeye benziyor ve geri kafalilik.
bu konuyu ben yazsam varya amma elestirirdiniz heee
cok uyanıksınız kızlarr
bak bakkk acaba :))) beni sevenler butono tuslasın o zaman :)))) ergen muhabbeti olsun biraz hahahahİnsan sevdiğini yerden yere vururmuş.
Biz seni seviyoruz diye yapıyoruz.
ortada polemik filan yok sizin benim mesajım üzerinden güzelliğinizi vurgulama çabanız var.Mesajınızı yazarken rutin kelimesinin anlamını bilmeden kullandığınızı düşünüyorum. Çünkü biri bana benim makyaj rutinim bu şekilde diye bi açıklama yaparsa gayet tabi o kişinin rutin olarak makyaj yaptığını düşünebilirim. Ayrıca ne farkeder, tamam her gün yapmayın da ayda bir yapın.Sonuçta makyaj yapıyorsunuz madem makyajsız yeterince güzelsiniz, makyajın bi anlamı yok niye yapıyorsunuz. Yani bırakın da hiç makyaj yapmayan kadınlar gelip savunsun kendini, hem makyaj yapıp hem de bu konuda savunmaya geçmeniz çok komik gerçekten.Size ben her gün düzenli olarak makyaj yapıyorum dedim de hatırlamıyo muyum acaba diye defalarca yorumları kontrol ettim ama yok. Bakın ben makyaj yapıyorum evet ama ben her gün makyaj yapmıyorum. Önce o konuda bi anlaşalım. Onun haricinde de anlasabilecegimiz bir konu gözükmüyor o yüzden ben daha fazla bu polemigin içinde yer almak istemiyorum. Size iyi günler
istanbuldamısınız?Sevgili konu sahibi,
İlk mesajınızı okuduğumda aklıma 3-4 sene önceki halim geldi. Burada bir çok kişinin anladığı gibi anlayamadım ben sizin durumunuzu.
Ya da onlar benim anladığım gibi anlamadı. Sanki herkes buz dağının suyun üstündeki kısmını görmüş sadece.
Aşağıdaki yorumu yazan arkadaşın fikrine %100 katılıyorum.
3-4 sene önceki halimin nedeni buydu benim de. Huzursuz bir evlilik, sorumluluk, pişmanlık, sevgi ve ilgi açlığı... Benim nedenim buydu. Üstüne bir de aylık kazancımın iyi olması eklenince... Alıyordum, alıyordum, alıyordum, aldıklarım için sürekli "ama gerçekten ihtiyacım var" ve "olacaksa en iyisi olsun" bahaneleri de hazırdı.
Neler aldım bu dönemde, sadece bir kaç örnek vereyim: Onlarca Louis Vuitton çanta (en düşüğü 2000 TL), Chanel babet (1250 TL idi, şimdi kaç olmuştur bilmiyorum), LV babetler (tanesi yaklaşık 1000 TL).
Burberry trench coat; 4500 TL.
Bu saydığım markalar indirime de girmiyor hiç bir zaman. Dolar bazında senede 2-3 kere zam geliyor. 3 sene önce 3000 TL'ye aldığım çanta bugün 5000 TL mesela.
Bu arada ilginç olan benim bu aldıklarımdan dolayı suçluluk duymamam. Yani pişman değilim. Seviyorum, severek kullanıyorum, dolabıma dizmişim hepsini. Kullanırken dikkatli ve özenerek kullanıyorum.
Alırken kendimi zora sokmuyorum bu arada. Her ay 1 çanta alıyorum mesela. Ya da 2 ayakkabı. Borca girmiyorum, kredi çekmiyorum, başka ödemelerim aksamıyor, çocuklarımı ihmal etmiyorum vs vs.
Geçen sene artık en son klasik model bir çantaya 9640 TL verince hopppp dedim kendime. Nereye gidecek bunun sonu. Hermes mi alacağım, 30000 dolar verip ileride???
Neyse bu arada boşandım, taşındım, geçen sene psikoloğa gitmeye başladım. Bir aydınlanma geldi,derendefne nin de dediği gibi sorunun altına indim.
Peki nasıl kurtuldum? Öncelikle bu harcamaları param olduğu için yaptığımı farkettim. Yani gelirim var, ona göre harcıyorum. O yüzden kendimi borca sokup ev aldım ve kendimi aylık 5000 TL krediye soktum
Artık anam ağlıyor aylık harcamalarımı denk getiricem diye. Denk getirmek derken haftada 3 kere değil de 1 kere dışarıda yiyoruz gibi.
Her ay sinemaya gitmek yerine 1 ay gidip 2 ay evde internetten izliyoruz mesela.
Burberry saate 1500 TL para vereceğime Q&Q saati 29 TL'ye alıp takabiliyorum.
Harcama yaptığım dönemde de şimdi de çocuklarımı ihmal etmedim bu arada. Bir çok yorumcu çocuğuma yatırım yaparım o parayla diye yazmış ama benim çocuklarımın zaten evi var, benim yaşadığım ev var, bir de krediyle aldığım ev var. Zaten özel okula gidiyorlar, özel ders alıyorlar, istediklerini yiyip giyebiliyorlar.
Sadece parfüm konusuna çözüm bulamadımOrijinal parfümden başka kullanamıyorum. Her sabah evden çıkmadan sıkarım, yanımda da küçük şişesini taşırım. Parfümle kendimi daha güzel, daha özgüveni yüksek hissediyorum. Başka biri de güzel bir parfüm kokuyorsa hoşuma gidiyor. Kokulara karşı zaafım var evet. Bundan önce Jadore kullanıyordum, şimdi Chanel Chance kullanıyorum, geçenlerde 3 al 2 öde kampanyasından 3 şişe aldım tasarruf sayılır değil mi? Bunun da psikolojik bir sebebi var mı bilmiyorum ama çakma bir şey sevmiyorum ve kullanamıyorum. Annem geçenlerde diyor ki "semt pazarında senin çantandan gördüm, 600 TL idi, seninkini sen kaça almıştın"
Benimki 6000 TL dedim anneme, e aynısı diyor bana.
Hayır aynısı değil tabi ki dedim.
Dışarıdan bakınca kullanım amacı olarak evet aynısı. O da çanta bu da. Ama aynısı olmadığını bilmek, hatta çakması olduğunu bilmek beni feci soğutuyor. Çakma kullanacağıma markasız ve taklit olmayan bir şey kullanmayı tercih ederim.
En son kendime 99 TL'ye sıradan bir mağazadan çanta aldım, kendimle gurur duyuyorum
evet siz haklısınız bence.türk kahve telvesiyle yaptığım peeling daha yumusak yapıyor suratımı mesela...48 yaşındayım. Makyaj.. Eskiden yapardım. Oda imel, ruj allıktan ibaretti. Artık yapmıyorum. Ama kendimi bildim bileli bir tek gece bile cildimi temizlemeden, nemlendirmeden yatmadım. 20 li yaşlardan beri yaz kış güneş koruyucu kullandım. Bedenime elimden geldiğince baktım. Yatırımımı kendime yaptım. Elimden geldiğince dikkatli beslendim. Spor yapmasamda mümkün olan her yere yürümeyi tercih ettim.
İzniniz olursa bunca yıllık tecrübeyle bir kaç küçük uyarı ya da öneri yazmak istiyorum.
İyi bakım ürünü pahalı olan değildir. Size en uygun olandır. Bu da bir defada tespit edilemez. Satış elemanlarının tuzağına düşmeyin. Cilt bakımı bedava davetlerine kanmayın. Mümkün olduğunca deneme boyu ürünler talep edin, satılıyorsa alın.
Cildinizi temizlemiyor, günün isi pasıyla yatıyor, makyajınızı silmiyorsanız.. Beyhude nemlendiriciye, sıkılaştırıcıya para dökmeyin.
Merdiven altı cilt bakım merkezlerine itibar etmeyin. Cildinizi eğitimsiz kişilerin ellerine bırakmayın..
Cilt bakımında ev yapımı maskelerin pek çok pahalı üründen daha çok işe yarayabileceğini unutmayın.
Bitkisel yağlardan yararlanın. Ama içerdikleri maddeleri, vitaminleri okuyun. Bu yağları abartmadan, bir kaç damla hafif kremlerin içine koyarak kullanın.
Hiç bir kremi, serumu ardarda 2 kutu/tüp/şişe den fazla kullanmayın. İçeriği daha farklı aynı amaca hizmet eden bir diğerine geçin. Cünkü cilt belli bir süre sonra sürekli kullanılan kreme doyar. Tek yönlü beslenmeye döner iş.
Aldığınız ürünlerin içeriğini okuyun. Kullandığımız bakım ürünlerinin içermedikleri, içerdiklerinden daha önemli çünkü. Sülfatsız temizleyici, parabensiz krem, alüminyumsuz deodaorant vs. vs. tercih sebebimiz olmalı.
Ve güneş koruyucular.. Şükür güneşli bir ülkede yaşıyoruz. Bunun büyük bir nimet olduğunu düşünenlerdenim. Sadece beden değil ruh sağlığımız üzerine de etkili güneş. Ama ama.. Cilt problemlerinin hatta kanserlerin sebebi de olabiliyor. Güneş koruyucunu sadece sahilde güneşlenirken kullanılır bir şey olmadığını kabul edin
Ve devamlılık.. 3 gün yapıp 5 gün es geçmeyin. Dişinizi fırçalamak, günde 3 öğün yemek yemek gibi düşünün. Dün cildinizle ilgilendiniz, bugün de aynı şeyi yapmanız gerekiyor, yarında gerekecek..aksi durumda bir yere varamazsınız.
Evet cildinize baktınız, sürüp sürüştürdünüz. Ama dengeli beslenme, düzenli bir uyku olmadığı sürece sonuç almanız zor. Ben yapamıyorum ama yine de yazacağım. Sigarayla aranıza mesafe koymanın işinizi ne kadar kolaylaştıracağını biliyorsunuz zaten..
Şu anda Ankara'dayım.istanbuldamısınız?
birebir mağazalarından mı aldınız çantaları eğer oyleyse çok çok pahalı:SŞu anda Ankara'dayım.
Ama alışveriş için İstanbul'a kardeşimi ziyarete gittiğimde zaman ayırıyordum.
Bazı çantalarımı da telefonla sipariş vererek banka havalesi yoluyla yapıyorsum, kargoluyorlardı.
Öhöm öhöm banım kalkmışÇekirgee, o konuyu açan arkadaş mı satıyor sabunları, nereden alabiliriz?
C CeYz Şampuan'ın markası ne ki? 50-60 tl ye şampuan alıp, orijinal ülkesinde 3-4 $ olduğunu görünce fitil oluyorum valla. Çoğu kremler de böyle. TR'ye gelene kadar o fiyat kaç katına çıkıyor. Verdiğimiz para içeriğe değil yani. Kalite ile fiyat arasında doğru orantı yok genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?