Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?
sizin kadar büyük harcamalar yapmasamda özellikle bu ay bende coştum,yalnız ben parfüme 350 tl vermeyi yıllar önce bıraktım,bu konuda şanslıyım sanırım genelde hediye geliyor böylece yırtıyorum
Ben sanırım sizin kadar bakımlı değilim,şampuanım piyasadaki 10 liralık şampuanlardan,ayrıca zeytinyağlı sabun kullanıyorum,benim saç bakımım böyle
Kuaför fobim var,pek sevmiyorum gitmeyi,o yüzden saçımı kendim evde düzleştiriyorum yada şekil veriyorum,ağdamı kendim yapıyorum,manikür pedikürüm zaten yok,cilt bakımı yapmam,banyodan banyoya yüzümü keselerim,sadece 2 haftada bir kaş bıyık için giderim kuaföre o kadar.Ben yüzle çok oynanmaması taraftarıyım,bence yapılan cilt bakımları ve pahalı alınan o yüz kremlerinin gereksiz ve cildi yıpratan birşey olduğuna inanıyorum.Eskilere bakıyorum da herkesin yüzü kaymak gibi,böyle cilt bakımına gidenlerin ciltleri daha çok sorunlu geliyor bana o yüzden en güzel bakım su ve sabun.
Benim en büyük harcamam maalesef kıyafet ve makyaj ürünlerine oluyor,mac,nars,benefit gibi markalara takmıştım bir ara ama şimdi şimdi onu da yenmeye çalışıyorum,10 liraya aldığım pudrayı kullandığımda 90 liraya aldığım fondoteni kullandığımdan daha çok iltifat almaya ve kaş bıyık için gittiğim 2 kuaförde de makyajımı sormaya başladıklarından beri pahalı ürünlerin aslında çokta bir halt olmadığını görmüş oldum.
Birde kıyafet almayı durdurabilirsem tamamdır,alıp daha 1 kere bile giymediğim birsürü kıyafetim var,kendi kendime çok kızıyorum ama artık birşeyi çok beğendiğimde ne kadar lazım,neyle kombin edebilirim,gerçekten ihtiyacım varmı diye düşünüyorum ve genelde ihtiyacım olmadığını görüp vazgeçiyorum.