Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aldığınız şeyler gerçekten ihtiyacınızsa ve bu harcamalarla sarsılmayacak bir bütçeniz varsa ben absürt bir harcama yaptığınızı düşünmedim. Aldığınız parfümler muhtemelen kaliteli kalıcı kokular ve sizi iki sene idare edeceklerdir. Aya vurduğumuzda her ay doldurma parfume 30 lira veren bi insandan çok da farklı bi harcama yapmamışsınız. Ama bu harcamaları akılcı bir şekilde mi yaptınız önemli olan o. Kendi adıma hayatımda kendimi bu kişisel bakım, kılık kıyafet işlerine çok kaptırıp saçmaladığım zamanlar oldu ama artık daha akılcı hareket ettiğimi düşünüyorum bu konularda. her kadın bi bocalama dönemi yaşıyor bence bu anlamda. Gördüğünüzü düşünmeden araştırmadan alıp sonradan pişmanlık hissediyorsanız yanlış yoldasınız bence. Ben bir ürün almışsam onunla ilgili uzun araştırmalar yapmış, kullanıcı yorumlarını okumuş, en uygun fiyatlı atan yeri bulmuş ve hayatımda kesinlikle ona ihtiyacım olduğundan emin olmuşumdur. Bunların hepsini yaptıktan sonra yaptığım harcama için hiç pişmanlık filan duymam. Siz de aklınıza düşer düşmez hemen almak yerine biraz daha sakin davranın bence bi şey almadan önce

Beni niye alıntıladınız bu mesajda anlayamadım?

Arkadaşlar herkes tutturmuş doğal bakım, makyaj kimyasal çok kötü filan diye. Ben inanmıyorum öyle yüzüme yoğurt yumurta sürdüm ondan muhteşemim, hiç makyaj yapmıyorum çok güzelim filan hikayelerine. Ben neden görmüyorum hiç sokakta makyaj yapmamış cildi pırıl pırıl muhteşem güzellikteki kadınlar. Nerdesiniz siz sokağa çıkmıyorsunuz galiba? Makyaj yapmamak bir tercih meselesidir ama makyaj yapmayan bir kadının kesinlikle bakımlı ve güzel gözüktüğünü düşünmüyorum. Doğru makyaj her kadına bir ışıltı katar, fark edilmesini sağlar. En şık kıyafetleri bile giyseniz makyaj yapmadığınız taktirde bakımsız, özensiz gözükmekten kaçamazsınız. Ben doğal kadın seviyorum lafı da erkeklerin eşleri, sevgilileri dikkat çekmesin diye uydurdukları bir yalan. Mekanına uygun şekilde kendine yakışan bir makyajı yapan bir kadın hayatta her zaman 1-0 öndedir.

bende her ay bir altın alıp biriktireyim ihtiyacım olmayan şeyi almayayım evde doğal bakımlar yapayım istiyorum ama maalesef başarılı değilim hatamı biliyorum ucuz markasız ürünlere güven duyamıyorum resmen sistemin kölesiyim herşey lazım herşeye ihtiyacım var

lütfen bu yazdıklarımı ego olarak algılamayın ama eğer kayserideyseniz sizinle yüz yüze görüşmek isterim.. makyaj elbette her kadını güzel gösterir ama herkes cildinin eksiklerini bilir ve ona göre makyaj yapar.. benim rutinim genel olarak rimel göz kalemi ruj ya da eyeliner rujdur bundan hiç bi şekilde şaşmaz.. fondöten allık pudrayı senede 2 3 kez kullanırım sadece.. cildimde birşey yok ve bu yüzden sırf insanlar beni bakımlı görsün diye cildime birşey kullanmak bana saçma geliyor.. doğal şeylerin %100 etkisi olmuyor tabiki de ama özellikle regl zamanı çıkan sivilcelerimi kurutmada kilin etkisini görmezden gelemem. söylediğim gibi yolunuz kayseriye düşürse bi kahve ısmarlayabilirim iyi akşamlar :)

Evlenmeden önce maaşimı,primimi alır koşa koşa alışverişe giderdim. Gratis, Watsons bilmezdim,Sevil yada Tekin Acar'dan alırdım. Giyim kuşamda marka takıntım vardı fazlaca,marka dışına çıkmazdım. Evlendim uzunca süre devam ettim bu şekilde ta ki kızımı dünyaya getirene kadar. Zaten ilk 6 ay makyaj,alışveriş hak getire durumu oldu,alıştım sanırım yada olmadanda olabiliyormuş onu anladım.
Şu an herşeyden 1 tane var diyebilirim elimde,oje ve ruj dışında ve gayette yetiyor. Bittikçe,indirim,kampanya takip edip yenisini ediniyorum. Hala markalar konusunda netim,alacaģım marka belli ama her gördüğümü almam.
Her ay 150-200 lira arasi kuaför masrafım var bunun dışında.
Kızıma her markayı kullanmam,eczanede satılan ve nispeten pahalı olan ama daha az kimyasal içeren markaları tercih ederim.
Ben ufak bir değişiklikle para biriktirmeyi başardım,şu an bankada birikmiş param var,fazladan almadığım gereksiz şeylerin yerine güzel bir birikim yaptım. Daha huzurluyum şu an. Almanın sonu yok,insanın aldıkça alası geliyor.

kısmen evde kendin yap tasarruf et mantığı doğru mesela boya dışında artık fön falan gitmiyorum ciddende tasarruf ettim ama hepimiz farklı farklıyız bazılarımız doğuştan güzel ekstra bir şey yapmaya ihtiyaç duymuyorlar bazılarımızda çaba ve para harcamak zorunda kalıyor mesela senin sivilcelerini kil maskesi geçirir ama benimkilerine mümkün değil etki etmez ürün alıp kullanmak zorunda kalırım gibi...

Söylediklerinize katiliyorum
Şunu da ilave edeyim
Cilt temiz ve guzelse neden fondoten allik pudra vs kullanilsin
Surekli bu urunleri kullanan kadinlarin makyajsiz hali cok kotu gorunuyo gozume
Belki oyle de guzel ama göz oyle bir alismis ki makyajli haline yadirgiyor

Ben yuzume haftada 1 kez bal surerim
Dus aldikcada yuz temizleme jeliyle yikarim
Goz cevreme hafif bir nemlendirici surerim hepsi bu
Makyajim da nude tonlarda ruj fume kalem ara sira rimelden ibaret
Saclara dogal icerikli sampuan
Vucut icin beyaz sabun

Dus jeli sac kremi yok

Kuafore kesim kas biyik icin giderim
Birde ozel gunlerde o kadar

Konu sahibi
İstersen kisisel gelisim.bolumunde sade yasam topigi var oraya bi bakiver

Kozmetik temizlik malzemesi fazla esya ivir zivir zararli yiyecek icecek fazla alisveristen kurtulup herseyi minumuma indirmeye calisiyoruz orada

48 yaşındayım. Makyaj.. Eskiden yapardım. Oda imel, ruj allıktan ibaretti. Artık yapmıyorum. Ama kendimi bildim bileli bir tek gece bile cildimi temizlemeden, nemlendirmeden yatmadım. 20 li yaşlardan beri yaz kış güneş koruyucu kullandım. Bedenime elimden geldiğince baktım. Yatırımımı kendime yaptım. Elimden geldiğince dikkatli beslendim. Spor yapmasamda mümkün olan her yere yürümeyi tercih ettim.

İzniniz olursa bunca yıllık tecrübeyle bir kaç küçük uyarı ya da öneri yazmak istiyorum.

İyi bakım ürünü pahalı olan değildir. Size en uygun olandır. Bu da bir defada tespit edilemez. Satış elemanlarının tuzağına düşmeyin. Cilt bakımı bedava davetlerine kanmayın. Mümkün olduğunca deneme boyu ürünler talep edin, satılıyorsa alın.

Cildinizi temizlemiyor, günün isi pasıyla yatıyor, makyajınızı silmiyorsanız.. Beyhude nemlendiriciye, sıkılaştırıcıya para dökmeyin.

Merdiven altı cilt bakım merkezlerine itibar etmeyin. Cildinizi eğitimsiz kişilerin ellerine bırakmayın..

Cilt bakımında ev yapımı maskelerin pek çok pahalı üründen daha çok işe yarayabileceğini unutmayın.

Bitkisel yağlardan yararlanın. Ama içerdikleri maddeleri, vitaminleri okuyun. Bu yağları abartmadan, bir kaç damla hafif kremlerin içine koyarak kullanın.

Hiç bir kremi, serumu ardarda 2 kutu/tüp/şişe den fazla kullanmayın. İçeriği daha farklı aynı amaca hizmet eden bir diğerine geçin. Cünkü cilt belli bir süre sonra sürekli kullanılan kreme doyar. Tek yönlü beslenmeye döner iş.

Aldığınız ürünlerin içeriğini okuyun. Kullandığımız bakım ürünlerinin içermedikleri, içerdiklerinden daha önemli çünkü. Sülfatsız temizleyici, parabensiz krem, alüminyumsuz deodaorant vs. vs. tercih sebebimiz olmalı.

Ve güneş koruyucular.. Şükür güneşli bir ülkede yaşıyoruz. Bunun büyük bir nimet olduğunu düşünenlerdenim. Sadece beden değil ruh sağlığımız üzerine de etkili güneş. Ama ama.. Cilt problemlerinin hatta kanserlerin sebebi de olabiliyor. Güneş koruyucunu sadece sahilde güneşlenirken kullanılır bir şey olmadığını kabul edin

Ve devamlılık.. 3 gün yapıp 5 gün es geçmeyin. Dişinizi fırçalamak, günde 3 öğün yemek yemek gibi düşünün. Dün cildinizle ilgilendiniz, bugün de aynı şeyi yapmanız gerekiyor, yarında gerekecek..aksi durumda bir yere varamazsınız.

Evet cildinize baktınız, sürüp sürüştürdünüz. Ama dengeli beslenme, düzenli bir uyku olmadığı sürece sonuç almanız zor. Ben yapamıyorum ama yine de yazacağım. Sigarayla aranıza mesafe koymanın işinizi ne kadar kolaylaştıracağını biliyorsunuz zaten..

Son düzenleme:
Valla ben parfüm konu olunca kıyıyorum paraya. Eğer o parfümü çok çok istiyorsam bi parfüme 400 bile veriyorum. Ama bu sene para biriktirmem gerektiği için kendimi frenledim. Çok fazla almadım. Her ay 1 tane aldım ne kadar az değil mi bu benımkinin az hali öhöm öhöm nese
Makyaja da aşırı fazla para döküyorum fondöteni,maskarası,ruju asla acımam valla. Makyaj benım icin hobi, zevk.
Kıyafete de para harcıyorum.. Aylık 400 lira kredi kartı borcu ödüyorum yanı bu kişisel alışverişlerim icin. Bide ekstradan 100 lira ağda,saç boyası ,şampuan masraflarım falan oluyor işte.

Bende fazlaca masraf yapanlardanım.ki bir sürü taksidimiz olduğu halde.
Ama kendime söz verdim mesela giymeyeceğim kıyafeti almicam diye ve şöyle yaptım
elimde nakit para olunca illaki harcıyorum, altın olunca bozdurmaya üşeniyorum . Oyüzden çeyrek altın yapın arada işe yarayabilir. Bana faydası oldu biraz tavsiye ederim

soylediklerimi niye üzerinize alindiniz anlayamadım. Ben hiç makyaj yapmayan ve bunu üstün bir ozellikmis gibi ballandirarak anlatan kadınlara hitaben yazdım. Siz zaten fazla fazla yapiyormussunuz makyajinizi. günlük hayatta daha nasıl bir makyaj yapabilirsiniz takma kirpik takip bakkala gidin demedim yerine gore makyaj yapan kendini isildatir dedim. Hiç makyaj yapmadan ben böyle daha güzelim diye gezinen kadınlar tembelliklerine kilif bulmuşlar bence.

aylık sabıt harcamam bı dusundumde...
cok temız ve bırbırıne takım yapılabılen kullanıslı kıyafetler aldıgımdan dolayı sadece bayramdan bayrama yenı 1 tane elbıse alırım :)
1 tane parfum alırım bı tek pıst yapmak bana yeterlı oda 2-3 sene gıdıyor
2-3 ayda bır rımel ve goz kalemı alırım
makyaj yapmam bu yuzden fondoten far falan kullanmıyorum pudra yerıne cıldıme bebek pudrası kullanıyorum ten rengıme uyuyor rengımı esıtlıyor
dudak nemlendırıcım gunluk vucut nemlendırıcım vardır bepanten
sampuan kullanmam babam sabuncu beleş
sacıma sac kremı yerıne sırkelı suyla durulama yapıyorum yumusuyor
kuafore gıtmıyorum sac uclarımın kırıgını esıme tarıf edıyorum ucundan makasla kesıverıyor
bıcok kuaforde yapılan ıslemlerıde ben evde kendım yapıyorum
oje kullanmam ozel gunlerde sadece seffaf kullanırım
aylıga vurucak olursak sabıt gıderım...
80 tl en fazla

Yazar ve yazardan altta kalamam diyenler burada, "bende para b.k gibi ezikler" demek istemiş...:)

MAkyaj yapmadan da güzel olan kadın var bunu belirtmek istedim. Ayrıca makyajsız da güzelim belki de bu yüzden üzerime alındım. 7/24 makyaj da yapmıyorum ben siz rahat olun..peki siz neden makyajsız güzel olan kadınların olduguna inanmıyorsanız ?

sizin kadar büyük harcamalar yapmasamda özellikle bu ay bende coştum,yalnız ben parfüme 350 tl vermeyi yıllar önce bıraktım,bu konuda şanslıyım sanırım genelde hediye geliyor böylece yırtıyorumBen sanırım sizin kadar bakımlı değilim,şampuanım piyasadaki 10 liralık şampuanlardan,ayrıca zeytinyağlı sabun kullanıyorum,benim saç bakımım böyle

Kuaför fobim var,pek sevmiyorum gitmeyi,o yüzden saçımı kendim evde düzleştiriyorum yada şekil veriyorum,ağdamı kendim yapıyorum,manikür pedikürüm zaten yok,cilt bakımı yapmam,banyodan banyoya yüzümü keselerim,sadece 2 haftada bir kaş bıyık için giderim kuaföre o kadar.Ben yüzle çok oynanmaması taraftarıyım,bence yapılan cilt bakımları ve pahalı alınan o yüz kremlerinin gereksiz ve cildi yıpratan birşey olduğuna inanıyorum.Eskilere bakıyorum da herkesin yüzü kaymak gibi,böyle cilt bakımına gidenlerin ciltleri daha çok sorunlu geliyor bana o yüzden en güzel bakım su ve sabun.
Benim en büyük harcamam maalesef kıyafet ve makyaj ürünlerine oluyor,mac,nars,benefit gibi markalara takmıştım bir ara ama şimdi şimdi onu da yenmeye çalışıyorum,10 liraya aldığım pudrayı kullandığımda 90 liraya aldığım fondoteni kullandığımdan daha çok iltifat almaya ve kaş bıyık için gittiğim 2 kuaförde de makyajımı sormaya başladıklarından beri pahalı ürünlerin aslında çokta bir halt olmadığını görmüş oldum.

Birde kıyafet almayı durdurabilirsem tamamdır,alıp daha 1 kere bile giymediğim birsürü kıyafetim var,kendi kendime çok kızıyorum ama artık birşeyi çok beğendiğimde ne kadar lazım,neyle kombin edebilirim,gerçekten ihtiyacım varmı diye düşünüyorum ve genelde ihtiyacım olmadığını görüp vazgeçiyorum.

benim sorunlu bir cilt yapim oldugu icin ozellikle cilt bakimina butce ayiriyorum ancak urunler her ay bitmediginden aylik bir butce cikartmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…