aylık gelir, gider, artırım:)

canım ben seni hatırlıyorum galiba iş arama topiğin mi vardı? öyle bişeydi sanırım, hayırlı olsun o halde artık çalışıyormuşsun:nazar:
paranı sepet yapmaı öneririm yani sadece altın ya da dolar tek bişeyde kalmasın ne olacağı belli olmuyor.az da olsa birikimin dağıt. takip edip ne düşmüşse onu almaya çalış mesela.
Altını ben ortaokuldayken bile alırdım. çeyrek olarak (14 yaşında ailesinden ayrı yaşamaya ve o yaştan beri çalışan birisiyim de)
ama altınlar evde kalırdı bişeye lazım oldu mu giderdi vs. şimdi de hırsız korkusundan yine evde bulundurmak istemiyorum. bankada gram hesabı açtırdım. gramın avantajlı yanı şu çeyreği bozduracak olsan en az 5lira zararın oluyor gramda bu 1 lira bile olmuyor.

peki sen tamamını mı gram hesabına yatırdın yoksa farklı farklı şeylere mi ?
bir de hangi banka iyidir bu konuda , bir raştırma yapmam gerekir mi önceden,yoksa altın olduğu için nasıl olsa bir faiz farkı falan olmayacak bankalar arasında herhangi bir banka olabilir mi ?

cnm ben önceden yurtdışında çalışıyordum o nedenle paramın bi kısmı euroda zaten. ona dokunmadım orada duruyor. burada ise bi kısmını TL bi kısmını ise gram altın olarak devam ediyorum garantiden açtım. ben de buraya döndüğüm süreçte gelir olarak zorlandım çok az kazanarak başladım bi de proje bazlı çalışıyorum sabit olmuyor. bence en güzel yatırım garimenkudur ama o kadar param olmadığı için böyle idare ediyorum şimdilik, bakalım.

slm kızlar....1000 tl mutfak masarfı çok değil mi güzeller ya..benim çocuğum yok ondandır deiecem de bize de gelen çok oluyo h.sonları muhakkak yemekli misafirim olur.. yine de yok yani...pazar olayını ben de hiç bilmem çünkü dediğiniz gibi yarısı çürük çıkıyo...bi tek yazın bezelye, fasülye faln dolap için alıyorum bi de turşulukları....annemlerden de bi tek tarhana gelir, köyden gelen olursa da kuru...ankarada olan lara tavsiyem var alışveriş konusunda...migros, tansaş, kiler evin yakınında var, oaralardan alıyordum önceleri iş çıkışı uğrayıp, eşim de alırdı arada..ama baktık ki parça parça olunca farketmiyoruz ama aslında çok tutuyo....biz de gimatı keşfettik...süper tavsiye ederim...gross marketler var...fiyetlar acayip farkediyo kızlar....bim i sevmiyorum çünkü markaları çok ii deil...ama grosslar da her marka var...bi de mesela yağı, unu, falan 5 kilo alıyorum...gramaj küçüldükçe fiyat katlanıyo...ayda 1 kez gidiyoruz herşeyi, alıyorum iyi oluyo...arada carrefour a falan uğruyoruz kampanyalı bişeyler oluyo muhakkak....nacizane tavsiyelerim bunlar :KK34:

Aylik bursum 320euro + staj (haftalik) 30euro. Yetmiyor anacim :KK19:
Diplomayi aldiktan sonra bol bol birikim yapicam insallah, ama ilk maasimi catir catir yiyecem orasi ayri :KK9: :KK9:

Bizim 7000 civarı ama cocuğun okulu kredi ödemesi filan derken 5000 civarı masrafımız oluyor.

Ben öğrenciyim. Eşim 2000 Tl maaş alıyor. 450 kira,150 doğalgaz, 250 TL internet, digiturk, elektrik, su, telefonlar tutuyor, 700Tl'de kredi ödüyoruz. ayda 150-200 kenarıya atabiliyorum. Çoluk çocuk yok şuan. İlerisi için birikim yapamıyoruz. Ama düğünde takılan altınlar bankada Allaha şükür. Bir de kayınvalidemler ev aldılar ama şehir dışında olduğumuz için kiradayız. 5 yıl sonra kredi borcumuz bitecek hayırlısıyla o zamana kadar ben de çalışmaya başlarım. Olur yani bişeyler :))) ALlah herkesin yardımcısı olsun geçinmek çooook zor!

selam kızlar.Eşim 2800 ben 2000 kazanıyoruz. Kira yok gibi lojmandayız. Ev aldık aylık 2000 tl kredi ödüyoruz eşimin maaşından,benden faturalar k.k. ödüyoruz yani 1000 gidiyor. Mutfak masrafı özel giderler derken başabaş gidiyoruz şimdilik. Benim günüm var ayda 1 çeyrek oraya veriyoruz en son alıcam günü. kredi bir yıl sonra bitiyor o zaman rahatlarız heralde.

Bizde küçük bi şehirdeyiz.Kırşehir.burda gün yapacak arkadaşlar olsa keşke diyorum Biriktirmek dah akolay olur.hem belli bir disiplinde olmuş olur.

herkes yazmış ben de yazayım bari
gelirimiz
bu ay mesela
ben 1625+620=2245
eşim=3560
toplam=5805 gelirimiz oluyor
ev kredimiz =2715
ev kiramız=575(eve taşınamadık henüz)
fatura sadce doğalgaz ödüyoruz=40
mutfak=200
kredi kartı=600
ben harçlık=300
eşim harçlık=300
toplam=4730 tl yapıyo
1075 kalıyor geriye ama biz ancak 400 kenara ayırabileceğiz bu ay nereye gitti 600 lira bilemedim ortada yok:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

ben ev hanımıyım eşim sene başından beri ortalama 2800 civarı maaş alıyor 1500 lira kredi borcu ödüyoruz 3 çocuğum var hiç birikim yapamıyoruz aksine bu aralar hep eksilerdeyiz:KK5:bizim birikimimiz bankadan çektiğimiz kredi sayılır.10 yıllık evliyim şükür evimizi yaptırdık arabamızı aldık ama çocuklar okula başladığından beri çok zorlanıyoruz 20 ay daha borcumuz var bitince derin bir oh çekeceğim:KK53:

Eşim aylık 1700 lira alıyor, ben çalışmıyorum...
Lojmanda oturduğumuz için kira yok, sadece elektrik faturası ve kendi cep telefonlarımızın faturasını ödüyoruz.
Elektirik 4-5 ayda 1 geliyor. Telefon faturalarımız 55 eşimin 30 benim toplamda 85 lira, internet 30 lira, kısacası faturalarımıza ayda 120 Lira ödüyoruz.
Her ay 600 lira eşya taksidimiz var.
Kredi kartımızda (Bilgisayar taksidi, kılık kıyafet, mutfak alışverişi, araba için gaz parası vs.) ayda 500 lirayı buluyor...
Bazen hesapta olmayan harcamalarımız çıksada, 250 lira falan maaşdan ayırıyoruz.
Aslında daha fazlasınıda yapabilirim bunu eminim fakat boğazıma hakim olmam lazım :KK35::KK52::KK1:

kızlar güncelleme yapalım çok seviyorum bu konuyu,bakalım başka kimler neler yapıyor....

:44::44:

Evlenecekler için bir şey diyeceğim.
Hiç duydunuz mu bilmem ama DÜĞÜN LİSTESİ diye adlandırılan bir liste var. Normalde sizin yakınlarınız kendi zevklerine uygun, ama sizin evinize hiç uymayabilecek eşyalar alırken, bu liste sayesinde hem ne alsam derdinden kurtuluyorlar, hem de sizin zevkinize uygun oluyor.
Bir de şöyle bir şey var, bir mağazaya gidip istediğiniz ürünleri ayırtıyorsunuz. Akrabalarınız gelip o mağazayı geziyor, ürünleri görüyor ve istediğini seçiyor. 3 şekilde kara geçiyorsunuz.

1-) Zevkinize uygun bir hediyeniz oluyor
2-) Yakınlarınız ne alsam derdinden kurtuluyor
3-) Dileyen kesesine göre dilediğini alabiliyor.

Bence çok mantıklı bir olay bu düğün listesi. Bir de şey duymuştum, bir çift verdikleri davetiyelerin altına bir hesap numarası yazıyor ve eğer düğüne gönderecekleri çelenklerin parasını o hesaba yatırabilirlerse çok mutlu olacaklarını söylüyorlar. Böylelikle hiç bir işe yaramayan o çelenklerin parasıyla o çift gönüllerince bir balayı yaşıyorlar. Fena mı?

ben çalısmıyorum eşim 1000tl alıyor kiramız yok 420tl krediye 100 kredi kartına, 70 elektrikve suya 20 tl telefon 100-150 tl market gerisiyle idare ediyoruz işte ekmek pazar filan... bunada bin şükür yarabbim.. olmayanlarada versin..

ben çalışmıyorum eşimin maaşşı aylık 1100 tl kiram yok ama evim yeni tadilattan çıktı aylık 800 tl taksitlere veriiyorduk 4 senedir ara ara bende çalıştm öyle öyle kurtardık işte rabbim nasip ederse bu aydan sonra 300 -500 artık ne olursa atıcam kenara evim çok ufak 1+1 ev almak istiyorum inşllah:KK37:

ben çalışmıyorum eşim 2120 tl alıyor
1350 ev kredi yuh diyorum
20 aydat
100 tel internet
100 elektrik su
100 sigara
50 bir şey bozulur falan
kışın 150 gaz yazın yok diyebilirzi
kalan da mutfak masrafı.zaten ev aldığımız için kenara atmıyorum para zaten yatırımın büyüpğünü yapmışım diyorum.kredi 2 yıl sonra küçülünce bireysel emeklilik başlatmak istiyorum

Güzel bir konu olmuş.

Ben 2,200 tl. maaş artı senede 2 kere ikramiye alıyorum.

Eşim şuan itibari ile 3,500 tl. maaş alıyor. (şark ta)

toplamda evimize giren maaş 5,700 (eğer ikramiyelerimide aylığa bölersek tam ayda 6 bin lira gelirimiz var)

1,700 konut kredisi (4 yıl 3 ay kaldı)

500 tl. kredi kartı borcu (arabanın kaskosu, arabanın yazlık kışlık lastikleri, kıyafet vs.)

600 tl. kızımın okul taksidi

700 tl. eşimin ev masrafı (lojman kirası, faturaları, yeme içmesi)

200 tl. kendi evimizin faturaları

200 tl. aylık doğalgaz

200 tl. kızımla benim mutfak masrafım (akşamları annemde yiyor ve evimize geçiyoruz, sadece hafta sonları harcadığımız masraf, eşim buradayken aylık 450-500 civarı.

120 tl. kızımın servis parası

150 tl. aylık işe geliş gidişte dahil benzin parası.

200 tl. de kendime harçlık alıyorum tabi çoğunu yine kızım oyun havuzu, jetonlu oyuncaklarda vs. harcıyor. 4,570-4,600 civarı gider var.

ayda 1,400 gibi bir rakam birikim için kalıyor ama onunda ortalama 400 gibi bir rakamı eşimin geliş gidiş uçak biletine, ev vergisine, araba vergisine, ev sigortasına vs. gidiyor.

çok şükür allaha.

ben çalısmıyorum eşim 1000tl alıyor kiramız yok 420tl krediye 100 kredi kartına, 70 elektrikve suya 20 tl telefon 100-150 tl market gerisiyle idare ediyoruz işte ekmek pazar filan... bunada bin şükür yarabbim.. olmayanlarada versin..

:KK9:

tebrik ve takdir ettim.

ben çalışmıyorum eşim 2120 tl alıyor
1350 ev kredi yuh diyorum
20 aydat
100 tel internet
100 elektrik su
100 sigara
50 bir şey bozulur falan
kışın 150 gaz yazın yok diyebilirzi
kalan da mutfak masrafı.zaten ev aldığımız için kenara atmıyorum para zaten yatırımın büyüpğünü yapmışım diyorum.kredi 2 yıl sonra küçülünce bireysel emeklilik başlatmak istiyorum

aynen katılıyorum dönp baktığında başımı sokacak bir evim var diyebildikten sonra ,kendini germeninde bir anlamı yok.
zaten yüklü bir para krediye gidiyor yazdığından anladığım kadarıyla.

kiradan çıkıp kendi evimize geçiyoruz bu ay 575 lira azalıyor giderimiz elden borç almıştık onu 1000 e tamamlayıp her ay 1000 liraz elden borç ödemeyi planlıyoruz
eğer istediğimiz gibi olursa ayda 3700 borç ödemiş olacağız. daha da kenara para koyamam:KK53::KK53::KK53::KK53:

X