• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aylık gelir, gider, artırım:)

Arkadaşlar merhaba,
ben 1660 nişanlım 2300 alıyor. Düğün hazırlıkları var :53:
nekadar atmlaıyız kenara

ayda 3500 tl birikim yapıyoruz ev kredisi ödüyoruz ula yetmezmi sizce :)))
daha da biriktiremiyoruz olup olacağı bu :)))

bide arkadaşlar size kafamı çok kurcalayan bir soru sormak istiyorum, Borç varken birikim yapılabilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum

bide arkadaşlar size kafamı çok kurcalayan bir soru sormak istiyorum, Borç varken birikim yapılabilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum

Yapılıyor canım. Tabii miktarı kişiden kişiye değişir ama ben epey bir borcun altına girdikten sonra birikim yapmaya başladım. Bir de borç olarak girilen şeyleri de biirkim olarak değerlendirebiliriz o ayrı. Ama onların verdiği tutumlulukla insan kafaya koyarsa - az veya çok - çok güzel birikimler yapaabiliyor inan:38:

bu ay 2560 oldu maaşım 1750 maaş+810 ücret, eşimin maaşı da 900
toplam 3460 ediyor
bu ayki hedefim 2000 birikim yapabilmek inşallah olur.
360 kira
100 faturalar(cep dahil)
50 aidat
200 market
150 yol parası
60 kpss kurs parası
150 düğün, sünnet, çocuk hediyeleri
75 giyim
300 ek masraflar harçlık filan
1500 civarı tutuyor.
Aaaa doğalgazı unuttum:30: o da sürpriz olcak artık

tabi bunlar zaman zaman değişiyor.

birikim yapmayı başaranları kutluyorum, maşşallah size :nazar:

maaşım 1850 - 1900 civarında. bekarım ailemle yaşıyorum. 3 yıldır çalışıyorum ilk başladığım aylarda az maaş alıyordum 5 çeyrek yapmıştım. sonra 3 ay boşta kaldım hepsini bozdurdum o zamanlar :/

şimdi 3 cumhuriyetim, tekrar yaptığım 5 çeyreğim var.
anneciğime 21 gramlık bilezik almıştım, bir de bileklik.
1000 tl gün parası geldi geçen yaz bi güzel tatile gittim yedim :)
öğrenim kredimi kapatamamıştım inşallah bu ay onu topluca ödeyeceğim, bitiriyorum baya rahatlarım. eve araba aldık 500 tl kredim var. 100 tl ayrıca bir kredim var. kredi kartım 500ün altına inmez, çeyiz almaya çalışıyorum. aylık 110 tl yol param var. eve belli bir para vermem ama anneme, kardeşime harçlık veririm. bazen market pazar alışverişi yaparım.
yani parça parça çok ödemem var, biriktirmeyi de maşallah hiç beceremem. bu ay 2 çeyrek almayı düşünüyorum. 1.5 seneye evlenmeyi düşünüyoruz erkek arkadaşımla. aileme de yük olmak istemiyorum babiş emekli.

aynı maaşı alan bekar bir arkadaşım ayda 2 cumhuriyet mutlaka yapıyor, bir de para atıyor. 15.000 parası vardı taa 1 sene önce. en az da 50 cumhuriyeti vardır. biriktiren biriktiriyor vallahi kutluyorum :)

selam kızlar
benim maaşım 2200 tl eşimin 1900 tl toplam 4100 tl gelirimiz var giderlerimizi tek tek sayamacağım fakat pek birikim yapamıyoruz. bir kızım var 11 yaşında oğlum ise henüz 8 aylık...
sizlerin dökümlerinizi okudum kafama takılan şey şu market alışverişleriniz ne kadar az öyle 200 tl falan yazanlar olmuş. biz ankara da yaşıyoruz köyden falan ya da aile büyüklerinden bi katkı gelmiyor yaklaşık 1000 tlden daha fazla gıdaya veriyoruz.
şöyle ki;
et kıyma tavuk en az 2 kere pişer haftada
kahvaltıda 2 çeşit peynir 2 çeşit zeytin helva bal ya da reçel tereyağ domates salatalık haftasonu patates kızartması diğer gün sucuk mutlaka olur.
hep tencere yemeği pişiririm çoğunlukla günlük pişiririm. çorbam sebzem hep olur. ayrıca salatasız sofraya oturmayız yemyeşil bir salatayı değme sofralara değişmem. kıvırcık eşim dün aldı tanesi 2 tl acaba biz mi pahalı alıyoruz
meyvam hep olur mevsimine göre en az 2 çeşit olur.
bir de kuru incir dut kurusu ceviz kuruyemiş( eşim tüketir en fazla ayda 500 gr) hep bulundururum.
ayy vallahi siz yazınca acaba çayı mı çok içiyoruz dedim o da sabah akşam demlerim.
baklava börek yapmam misafirim neredeyse hiç gelmez ekstralarım yoktur.
şimdi deyiverin bana mucizeyi gerçekleştiren bayanlar ben nerede yanlış yapıyorum. çok mu tüketiyoruz yalnız iki çocuk var evde ve gelişme çağında kısamayacağım gereksinimler var bunları gözönünde bulunduralım .......

Son düzenleme:
selam kızlar
benim maaşım 2200 tl eşimin 1900 tl toplam 4100 tl gelirimiz var giderlerimizi tek tek sayamacağım fakat pek birikim yapamıyoruz. bir kızım var 11 yaşında oğlum ise henüz 8 aylık...
sizlerin dökümlerinizi okudum kafama takılan şey şu market alışverişleriniz ne kadar az öyle 200 tl falan yazanlar olmuş. biz ankara da yaşıyoruz köyden falan ya da aile büyüklerinden bi katkı gelmiyor yaklaşık 1000 tlden daha fazla gıdaya veriyoruz.
şöyle ki;
kahvaltıda 2 çeşit peynir 2 çeşit zeytin helva bal ya da reçel tereyağ domates salatalık haftasonu patates kızartması diğer gün sucuk mutlaka olur.
hep tencere yemeği pişiririm çoğunlukla günlük pişiririm. çorbam sebzem hep olur. ayrıca salatasız sofraya oturmayız yemyeşil bir salatayı değme sofralara değişmem. kıvırcık eşim dün aldı tanesi 2 tl acaba biz mi pahalı alıyoruz
bir de kuru incir dut kurusu ceviz kuruyemiş( eşim tüketir en fazla ayda 500 gr) hep bulundururum.
ayy vallahi siz yazınca acaba çayı mı çok içiyoruz dedim o da sabah akşam demlerim.
şimdi deyiverin bana mucizeyi gerçekleştiren bayanlar ben nerede yanlış yapıyorum. çok mu tüketiyoruz yalnız iki çocuk var evde ve gelişme çağında kısamayacağım gereksinimler var bunları gözönünde bulunduralım .......

Bizim market-pazar masrafımız 300-350 tl civarı.
Önceden daha fazlaydı.
Hafta sonu kahvaltılarımız şölen gibidir bizim.Uzun uzun yaparız.
Önceden sucuk- salam- sosis alırdık.
Artık hiç almıyoruz.Sağlık açısından bu kararı aldık. Bir kere bunlar çok fark etti.
Meğer ne fazla veriliyormuş.
Şimdi ben yapıyorum. Omlet çeşitleri, yumurta salatası, kızarmış ekmek, gözleme, börek vs...
Eşim önceden sucuk olmadan kahvaltı sofrasına oturmazdı. Şimdi aramıyor bile.
Onun dışında salatamız mutlaka olur bizimde.
Haftada en az 2 kez beyaz et veya kez kımızı et pişiririm. Ama her zaman sebzem vardır hazırda.
Gıdadan kesilmez katılıyorum.

Önceden daha fazlaydı.
Artık hiç almıyoruz.Sağlık açısından bu kararı aldık. Bir kere bunlar çok fark etti.
Şimdi ben yapıyorum. Omlet çeşitleri, yumurta salatası, kızarmış ekmek, gözleme, börek vs...
Haftada en az 2 kez beyaz et veya kez kımızı et pişiririm. Ama her zaman sebzem vardır hazırda.

haklısın aslında damak tadı yerine sağlık ön planda tutulmalı .......

selam kızlar
şöyle ki;

valla bende ankaradayım katılıyorum 1000 tl olmasada epey tutar bızımde benımd e1.5 yasınd aoglum var.bırde benım dıkkatımı ceken sey arkadaslar kendıelrıne harclık veya gıyım olarak cok cüzi miktarlar yazıyolar ona da sasıyorum 100-150 1 aylık yanı ben ogluma bayramlık aldım mısal sadece o 70 tl zaten anlamadım gıttı :44:bu ısı bende bırıkımı cok sevıyorum ama bekarken daha ıyı yapıyorudm bu bı gercek her ay bı ekstra mutlaka cıkıyor ornegın bu ay koltuklara kılıf dıktırdık kırık beyazdı cocuk olunca mecbru kaldık bu ayda ben aöf ye devam edıcem o cıktı üsütne hatta eskıden bı kaydım vardı onun borcu cıktı benım bırıkım hayal oldu bu ay bırıkımı egctım yetmıyo kartttan avans cekmeyı düşünüyorum offf:19:bu arada esım 2200 ben 1500 alıyorum

Hanımlar sizce Kira derdi olmaksızın 1000TL aylıkla geçinen 3 kişilik bir ailenin birikim yapması ütopya mıdır yoksa mümkün müdür? :)

Önceden daha fazlaydı.

selam kızlar
şöyle ki;

mutfak masrafı 200 civarı olanlardan biri benim. hemen yazayım.
akşam misafirim vardı. meyve filan koydum
elma, ayva, erik, ceviz annemlerin bahçeden geriye bir tek patlattığım mısır kaldı.
un tarhanası, bulgur, ince bulgur, nohut, mercimek annemden(ona da köyden gelir)
reçel, turşu, kurutmalar ya annemden ya da köyden teyzemden gelir.
haftada en az iki kere tavuk, balık ya da kırmızı et pişer. ama evde sadece 2 kişiyiz.
ben bir de sebzeleri pazardan alıyor uygun ve güzelini arıyorum onlar da ucuza geliyor.
ama şu var ki ben de bana köyden gelen şeyleri daha çok yapmaya çalışırım. mesela pirinç pilavı yerine çoğu kez bulgur pilavını tercih ederim. kuru fasülyeyi parayla alıyorum mesela onun yerini tutan nohutu ise annem veriyor. ben de nohutu daha çok pişiriyorum mesela.

tabi bu köyden gelenler iyi hoş ama kesinlikle insanın yüzü tutmuyor yeri geliyor daha fazlasını ben de onlara hediye alıp götürüyorum. ama bizler doğal beslenmiş oluyoruz. aynı zamanda da hediyeleşmiş oluyoruz.
bu arada sağlıklı beslendiğimiz her an bize birikim olarak geri geliyor.
dışardan yememek, kola, cips, abur cuburu azaltmak hem sağlıklı hem ucuz. dışarda bir yemeğe en aşağı 1,5 kilo et alırsın onunla da en az iki kere et yemeği yaparsın.:34:

bir de yemekleri az yapıp dökmemek. sanırım siz de öyle yapıyorsunuz ama siz bizden fazlasınız. bir de ankara kesinlikle daha pahalıdır.

mutfak masrafı 200 civarı olanlardan biri benim. hemen yazayım.
akşam misafirim vardı. meyve filan koydum
elma, ayva, erik, ceviz annemlerin bahçeden geriye bir tek patlattığım mısır kaldı.
un tarhanası, bulgur, ince bulgur, nohut, mercimek annemden(ona da köyden gelir)
reçel, turşu, kurutmalar ya annemden ya da köyden teyzemden gelir.
haftada en az iki kere tavuk, balık ya da kırmızı et pişer. ama evde sadece 2 kişiyiz.
ben bir de sebzeleri pazardan alıyor uygun ve güzelini arıyorum onlar da ucuza geliyor.
ama şu var ki ben de bana köyden gelen şeyleri daha çok yapmaya çalışırım. mesela pirinç pilavı yerine çoğu kez bulgur pilavını tercih ederim. kuru fasülyeyi parayla alıyorum mesela onun yerini tutan nohutu ise annem veriyor. ben de nohutu daha çok pişiriyorum mesela.

tabi bu köyden gelenler iyi hoş ama kesinlikle insanın yüzü tutmuyor yeri geliyor daha fazlasını ben de onlara hediye alıp götürüyorum. ama bizler doğal beslenmiş oluyoruz. aynı zamanda da hediyeleşmiş oluyoruz.
bu arada sağlıklı beslendiğimiz her an bize birikim olarak geri geliyor.
dışardan yememek, kola, cips, abur cuburu azaltmak hem sağlıklı hem ucuz. dışarda bir yemeğe en aşağı 1,5 kilo et alırsın onunla da en az iki kere et yemeği yaparsın.:34:

bir de yemekleri az yapıp dökmemek. sanırım siz de öyle yapıyorsunuz ama siz bizden fazlasınız. bir de ankara kesinlikle daha pahalıdır.
cevabın için teşekkür ederim. evet köyden katkınız epey varmış.burada pazara gitmek pek aklı işi değil çünkü öne iyi malı koyup arkadan çürükleri dolduruyorlar bir de pazarcı esnafıyla uğraşmak zor market temiz oluyor seçerek alıyorsun ama fiyat bayağı farkediyor bir de bol çeşit tüketiyoruz biz galiba orada hatalıyız mesela elma alınır bana arapkızı elma ayrı alırım (ekşi koyu kırmızı)portakal iki çeşit alınır peynir beyaz tulum labne kaşar 4 çeşit alınır zeytin siyah yeşil kırma yeşil zeytin falan işte damak zevklerimiz apayrı oluyor bazen ......

kızlar birikimlerinizi okudum ben de yeni yeni çalışma hayatına atıldım, maaşımdan arta kalanı ne şekilde biriktirmeliyim sizce ? öyleyece dokunmayayım hesapta kendisliğinden biriksin mi yoksa maaşımdan çekip altın hesabına mı yatırsam, yoksa euro mu alsam ? mantıklı olan nasıl biriktirmek sizce ?

bir de en mantıklısı altını nasıl almak ? bazılarınız gramla, bazılarınız cumhuriyet, bazılarınız çeyrek alarak biriktirmiş ? en kazançlısı hangisi ?

Son düzenleme:
canım ben seni hatırlıyorum galiba iş arama topiğin mi vardı? öyle bişeydi sanırım, hayırlı olsun o halde artık çalışıyormuşsun:nazar:
paranı sepet yapmaı öneririm yani sadece altın ya da dolar tek bişeyde kalmasın ne olacağı belli olmuyor.az da olsa birikimin dağıt. takip edip ne düşmüşse onu almaya çalış mesela.
Altını ben ortaokuldayken bile alırdım. çeyrek olarak (14 yaşında ailesinden ayrı yaşamaya ve o yaştan beri çalışan birisiyim de)
ama altınlar evde kalırdı bişeye lazım oldu mu giderdi vs. şimdi de hırsız korkusundan yine evde bulundurmak istemiyorum. bankada gram hesabı açtırdım. gramın avantajlı yanı şu çeyreği bozduracak olsan en az 5lira zararın oluyor gramda bu 1 lira bile olmuyor.

cevabın için teşekkür ederim. evet köyden katkınız epey varmış.burada pazara gitmek pek aklı işi değil çünkü öne iyi malı koyup arkadan çürükleri dolduruyorlar bir de pazarcı esnafıyla uğraşmak zor market temiz oluyor seçerek alıyorsun ama fiyat bayağı farkediyor bir de bol çeşit tüketiyoruz biz galiba orada hatalıyız mesela elma alınır bana arapkızı elma ayrı alırım (ekşi koyu kırmızı)portakal iki çeşit alınır peynir beyaz tulum labne kaşar 4 çeşit alınır zeytin siyah yeşil kırma yeşil zeytin falan işte damak zevklerimiz apayrı oluyor bazen ......

canım yiyebiliyorsanız alınır o güzel bişey eğer tüketiyorsanız çeşit mühim değil. yine yiyebileceğiniz kadar yiyeceksiniz zaten. ama biz çok çeşit alınca kesin çöpe gidiyor o yüzden meyveyi çok çeşit alamam bitiremiyoruz. peynirin fazlası hemen bozulur bi de 2-3 çeşit alsam biz yiyeseye çöpe gider.

Önceden daha fazlaydı.

canım benim eşim de kolayı unuttu.
koskoca adama kolayı nasıl unutturdum helal olsun bana:9:
ama kolay olmadı:47:

canım ben seni hatırlıyorum galiba iş arama topiğin mi vardı? öyle bişeydi sanırım, hayırlı olsun o halde artık çalışıyormuşsun:nazar:
paranı sepet yapmaı öneririm yani sadece altın ya da dolar tek bişeyde kalmasın ne olacağı belli olmuyor.az da olsa birikimin dağıt. takip edip ne düşmüşse onu almaya çalış mesela.
Altını ben ortaokuldayken bile alırdım. çeyrek olarak (14 yaşında ailesinden ayrı yaşamaya ve o yaştan beri çalışan birisiyim de)
ama altınlar evde kalırdı bişeye lazım oldu mu giderdi vs. şimdi de hırsız korkusundan yine evde bulundurmak istemiyorum. bankada gram hesabı açtırdım. gramın avantajlı yanı şu çeyreği bozduracak olsan en az 5lira zararın oluyor gramda bu 1 lira bile olmuyor.

evet canım sağol iyiye kötüye bakmadan bir iş buldum o topiğe de yazdım inşallah allah herkesin gönlüne göre verir..az bir maaşım var şartlar çok iyi değil ama şimdilik bir başlangınç diye sabrediyorum..4 aydır çalışıyorum çok şükür..benim çalışmadan önce de birikimim vardı ama çok cüzi miktarda.. mantıklı bir birikim yapmak istiyorum karar veremedim acaba altın hesabı açtırmak için doğru bir zaman mı yoksa beklemek mi gerek acaba ?

Back
X