• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aylık gelir, gider, artırım:)

güzel bir topik olmuş bende yazayım kısaca

3 yıllık evliyim ben çalışmıyorum eşim çalışıyor öğretmen aylık 2100 civarı geçiyor eline

250 tl kira
150 tl faturalar
200 tl araba benzini
300 civarı mutfak masrafı bunlar sabit giderler oluyor arada tabi başka masraflarda oluyor ama hemen hemen 1000 tl kenarda kalıyor bu zamana kadar arabamızı aldım 17 bin degerinde bunun bir kısmını düğünde takılan bileziklerimin parasıyla karşıladık tabi şu an 7 bin tl değerinde bileziğim var bu yaz aldık bundan sonrada bilezik almaya devam edicem inş.

17 tl degerinde arabamız
7 bin tl değerinde altınım ve sıcak bir yuvam var çok şükür 3 yılda tek maaşla bunları yapabildik allah olmayanlarada versin asgari ücretle cocuk okutan aileler var sağlık herşeyin başı herkes rızkı kadarını yiyiyor

toplamda 3 bin gelirimiz var.
şuan her ay 600 civarı kenara atabiliyorum
200-300 elk su cep ve doğalgaz.
100 yol param
200 mutfak masrafı
1000 kkartı
500 bağkurum
150 bireysel emeklilik

bu hesaba göre kalan 750 oluyor işte ıvır zıvır la 600 gibi bişey kalıyor.

yılbaşı gibi daha da fazla arttıracağım. çünkü bundan bir 3 -4 ay öncesine kadar ev kredisi ödüyorduk ve toplamda 2000 lira gelirimiz vardı ve kredi taksitlerimiz 1200 tl idi 800 lira ile geçindik bu yüzden birçok ihtiyacımızı ertelemiştik, bağkurumu yatıramıyordum. ev kredisini çok şükür kapattık. bağkurum o yüzden 500 tl geçen fazla fazla ödeme yaparak geçmiş dönem borçlarınıda kapatmaya çalışıyorum çük şükür 2 aylık borcum kaldı.
kkartımızda 1000 tl borcumuzun olması saçma harcamalar yaptığımızdan değil ama çoğunluğu giyim kuşam :) bu da olacak artık evlendiğimden beri çok az parayla geçindik kışın ayakkabı alacak paramız yok diye delik ayakkabıyla işe gidip geldiğim günler oldu ayağım bileğime kadar su almış vaziyette eve gelince ağladığım çok oldu. şimdi de o zaman alamadığımız ihtiyaçları alıyoruz haliyle o kadar çok eksiğimiz varki böyle oldu :) çok şükür geçti o günler.

diyeceği şu ki ne kadar kazanırsan kazan yaşayabiliyorsun kazandığın kadar harcama yapıyorsun ben bunu öğrendim. Allah ev sahibi olmayanları ev sahibi yapsın herkese hayırlı umutlu güzel günler göstersin

Böyle okudukça imreniyorum bende yazayım;

Benim aylığım.................1.100
Eşimin aylığı...................1.250
Eşimin ekstrası en az.........500
Toplam gelir..................2.850

Pc taksiti............................33
Digiturk..............................14
Eşimin cep ftsı..................128
Benim cep ft.......................48
Jet....................................34
Mütahit Senet..................1000
Eşimin Kredisi....................560
Benim Kredim....................120
Oğlum için harcadığımız......100
Pimapen Senet..................300
Kesin Gider Toplam..........2337

Elimize kalan:513,00 Tl.civarı bir para (sabah kahvaltısı vs. gibi küçük giderler hariç)
2 ay önceye kadar ben günde bir pk sigara içiyordum;135 tl ona veriyorduk
Eşimin sigara masrafıda:180 tl civarı idi. Sigarayı bıraktım. Yaklaşık 3 aydır maaşımdan 100,00.-Tl BES kesiliyor. Geçen ay itibari ile oğluma kumbara hesabı açtırdım.2 aydır 50 Tl de ona kesiliyor. Allahın izniyle eşimde 2 gündür sigara içmiyor.

Birikimlerimiz;
Biriktirdiğimiz 3-5 kuruşu ve küçük altınlarımızı yaptırdığımız ev için kullandık.

Şuan evin değeri.....................140.000.-TL. (65.000.- TLsini dairemiz vardı onu satıp ödedik) Şuan(13.000Tl senetli borcumuz kaldı)
Düğün bileziklerim.....................20.160.-TL.civarı (12.320Tl kredi toplam borcumuz)
Besin şimdiki değeri........................300.-(Eşimin haberi yok)
Kumbara........................................100.-
Eşimin bekarlıktan kalma arabası....8.000.-TL civarı

Toplam:168.560 Tl.

Bizim biriktirebildiğimiz: 50.000.-Tl civarı bir para... Vayy kendimle gurur duydum şimdi bak. Düşününce hiç göze gelmiyordu ama hesaplamak lazımmış demek :))

4,5 yıldır evliyim.Bir yıldır k.validemle yaşıyorum. Bir ay elektrik suyu ödüyoruz. Bir ay mutfak masrafını karşılıyoruz.

Son düzenleme:
arttırım konusunda bir tiyoda kesinlikle güne girmek

hele de aylığımdan hiç para ayıramıyorum diyen arkadaşlar için

her ay zorunlu veriyorsunuz ve güzel bir birikim olarak geri dönüyor

birikim için diğer iyi bir yöntemdee
maaşım 1000 tl benim mesela
ama benim aylık çektiğim para 600 tl .. 400 tl yi hiç görmüyorum içerde duruyo..
her ay böyle yapıyorum içerde birikmiş oluyo...

birikim için diğer iyi bir yöntemdee
maaşım 1000 tl benim mesela
ama benim aylık çektiğim para 600 tl .. 400 tl yi hiç görmüyorum içerde duruyo..
her ay böyle yapıyorum içerde birikmiş oluyo...

Bence içerdeki paranı altın yap. Değer kazansın. Hem faizde olmuyor. Belki 400 olur 450 TL :)) fikir vermek istedim sadece :))

Bence içerdeki paranı altın yap. Değer kazansın. Hem faizde olmuyor. Belki 400 olur 450 TL :)) fikir vermek istedim sadece :))

haklısınn altın devirin en iyi yatırım aracı :16:
aslın abi ara yapmak lazım
en son biriktirdiğim bütün paramı anneme verdim ev alırken
şuan içerde sadece 3 aydır kenara attıgım olan 1500 liram var :(
onlada ancak 2 cumhuriyet altını alabilirim

Eşimin maaşı 2000 kadar. Eşimin fazla mesai yaptığı aylar 2500 falan oluyor.
Benim gelirim de 2000 kadar.
Yani toplamda 4000 kadar bir gelirimiz var. Ne kadar birikim yapıyorsunuz derseniz hiç yapamıyoruz şu anda çünkü kiramız ve ev aidatımız çok yüksek.
Kira:800
Aidat (merkezi sistem): 300
Bakıcı:750
Geri kalan 2000 tl de faturalar benzin yeme içme ve diğer şeylere gidiyor kıyafet dışarda yemek falan gibi.

şu an bi kez daha düşündümde baba evi gibisi yokmuş ya:53:
bekarken yani ben gez toz,ye iç,süslen püslen alışveriş yap harca harca haarca bişi düşünme durumundayımm
ev geçindirmek ne kadar zormuş öyle şimdi sizlerin yazdıklarınızı okuyunca anladım:53:

Eşimin maaşı 2000 kadar. Eşimin fazla mesai yaptığı aylar 2500 falan oluyor.
Benim gelirim de 2000 kadar.
Yani toplamda 4000 kadar bir gelirimiz var. Ne kadar birikim yapıyorsunuz derseniz hiç yapamıyoruz şu anda çünkü kiramız ve ev aidatımız çok yüksek.
Kira:800
Aidat (merkezi sistem): 300
Bakıcı:750
Geri kalan 2000 tl de faturalar benzin yeme içme ve diğer şeylere gidiyor kıyafet dışarda yemek falan gibi.

Aslında gelirin statülerin üzerinde biraz sıksan aslında ayda 1 çeyrek yaparsın. Arkadaşım var her ay maaşını aldığında ödemelerini göz önüne almadan gider 1 çeyrek alır. Maaşınıda 1000 tl diyelim 850 der heray o çeyrek yapılır :))

Aslında gelirin statülerin üzerinde biraz sıksan aslında ayda 1 çeyrek yaparsın. Arkadaşım var her ay maaşını aldığında ödemelerini göz önüne almadan gider 1 çeyrek alır. Maaşınıda 1000 tl diyelim 850 der heray o çeyrek yapılır :))

Canım valla gaza getirdin beni deniycem bu ay inşallah:)))))

ilk ben cevaplayım..
eşimde bende çalışıyorum
eşim 1400 bende 1100 maaş alıyorum..
eşimin aldığı tamamiyle evin ihtiyaçlarına, gidiyor..
bende kendi ihtiyaçlarımı; (kozmetik, kuaför,kıyafet, çocukların harçlığı kıyafetleri felan) karşılıyorum..Faturaları ödüyorum..
Aylık girdiğim bir günüm var 100 tl oraya veriyorum her ay 250-300 arasıda artırıyorum
geçmiştende yaptığım birikimlerimle toplamda 4500 tl param bankada şuan... Son 7 aydır çalışıyorum daha öncede eşimden aldığım harçlıklarla altın almıştım.. Altın çıkınca bozdurup yatırdım bankaya.. Damlaya damlaya göl oluyor..

kendi durumumu güncelleyim ben,
eşimin işyerindeki konumu değişti ve maaşı 2 katına çıktı şimdi 2800 oldu..
benimde maaşım mesaisiz 1100 mesaili bu ay 1300 aldım, bazen geçiyorda
bizde gelirimiz varken birikim yapalım diye, Beraber bir liste yaptık pc de gelirlerimiz ve giderlerimiz diye burdada paylaşayım
aylık 500-600 mutfak masrafımız oluyor,
elektrik, su, d.gaz ve adsl toplamda 200-400 arasında de (tabi kışın gaz faturası fazla geliyor yazkış değişiyor)
eşimin sigara tutarı 200 tl bende içiyorum ama günde 2 tane eşimden alıyorum paket almıyorum..
300 tlde arabanın gazı ve masrafı tutuyor
200 tlde eşim cebine harçlığını alıp kalanını bana veriyor...
yani aylık toplam giderimiz 1700 buluyor
eşimin maaşaından her ay 1000 tl kalacak onunlada altın almayı düşünüyoruz, kıyafet ihtiyaçlarımız genelde benim karttan alıyoruz..
benim maaşımlada , kıyafet almak için kullandığımız taksit yaptığımız 1 adet kredi kartım var giyim masrafını ben ödüyorum yani:))
Bu ay 200 tl gelmiş ekstre..
ortak birikime katkım olsun diyede her ay bir cumhuriyet alıcam..
kalanıda özel ihtiyaçlarım ve 100 tl gün param için bana kalacak..
ama ben eşimin haberi olmdan gizlidende birikim yapıyorum,kıyıda köşede paramın olması bana güven veriyor, o birikimleride unutup ilerde çocuklarımın eğitimi içinde kullanırım diye düşünüyorum..bu ay 2 çeyrek aldım böylesi daha iyi oluyor ihtiyaçlarımdan kısıyorum birikim yapmak için eşimden habersiz ama vakti gelince yine çıkartır yuvam için kullanıcağım birikimlerim yani:32:

kendi durumumu güncelleyim ben,
eşimin işyerindeki konumu değişti ve maaşı 2 katına çıktı şimdi 2800 oldu..
benimde maaşım mesaisiz 1100 mesaili bu ay 1300 aldım, bazen geçiyorda
bizde gelirimiz varken birikim yapalım diye, Beraber bir liste yaptık pc de gelirlerimiz ve giderlerimiz diye burdada paylaşayım
aylık 500-600 mutfak masrafımız oluyor,
elektrik, su, d.gaz ve adsl toplamda 200-400 arasında de (tabi kışın gaz faturası fazla geliyor yazkış değişiyor)
eşimin sigara tutarı 200 tl bende içiyorum ama günde 2 tane eşimden alıyorum paket almıyorum..
300 tlde arabanın gazı ve masrafı tutuyor
200 tlde eşim cebine harçlığını alıp kalanını bana veriyor...
yani aylık toplam giderimiz 1700 buluyor
eşimin maaşaından her ay 1000 tl kalacak onunlada altın almayı düşünüyoruz, kıyafet ihtiyaçlarımız genelde benim karttan alıyoruz..
benim maaşımlada , kıyafet almak için kullandığımız taksit yaptığımız 1 adet kredi kartım var giyim masrafını ben ödüyorum yani:))
Bu ay 200 tl gelmiş ekstre..
ortak birikime katkım olsun diyede her ay bir cumhuriyet alıcam..
kalanıda özel ihtiyaçlarım ve 100 tl gün param için bana kalacak..
ama ben eşimin haberi olmdan gizlidende birikim yapıyorum,kıyıda köşede paramın olması bana güven veriyor, o birikimleride unutup ilerde çocuklarımın eğitimi içinde kullanırım diye düşünüyorum..bu ay 2 çeyrek aldım böylesi daha iyi oluyor ihtiyaçlarımdan kısıyorum birikim yapmak için eşimden habersiz ama vakti gelince yine çıkartır yuvam için kullanıcağım birikimlerim yani:32:

gelirinizin artmasına sevindim bereketli olsun canım .
eşinin maaşını artmadan önceki gibi sayarsanız (yani 1400 tl) süper birikim yaparsınız.
bereketli birikimleriniz olsun bitanem.:38::38:

birikim planların çok güzel:13::13::13::13::nazar::nazar::nazar:

gelirinizin artmasına sevindim bereketli olsun canım .
eşinin maaşını artmadan önceki gibi sayarsanız (yani 1400 tl) süper birikim yaparsınız.
bereketli birikimleriniz olsun bitanem.:38::38:

birikim planların çok güzel:13::13::13::13::nazar::nazar::nazar:

saol bitanem:16: Allah razı olsun..
Gerçekten çok ama çok iyi oldu, hiç beklemiyorduk, evet tatlım aylık 1000-1500 eşimin maaşından ayırmak istiyoruz giderler artmazsa ve ekstalar olmazsa.. Çünkü birde şu var ne kadar gelir çok olursa o kadar gider çoğalıyor.. bulunduğumz dengeyi korursak iyi birikim yapabilirz.

saol bitanem:16: Allah razı olsun..
Gerçekten çok ama çok iyi oldu, hiç beklemiyorduk, evet tatlım aylık 1000-1500 eşimin maaşından ayırmak istiyoruz giderler artmazsa ve ekstalar olmazsa.. Çünkü birde şu var ne kadar gelir çok olursa o kadar gider çoğalıyor.. bulunduğumz dengeyi korursak iyi birikim yapabilirz.

canım sana nacizane bir tavsiye sakın '' ne kadar gelir o kadar gider'' lafı düsturun olmasın. bir de şu '' gençken yiyip , içip, gezip ,tozmayacağız da ne zaman yapacağız'' bu tip söylemler bana göre oldukça tehlikeli insanı bilinçaltında gereklinin dışında bir o kadar da gereksiz yere para harcamaya sevkediyor.

ben olsam kesinlikle eski düzene devam eder artı 1400 tl yi yok gibi düşünürdüm.:38::34:

canım sana nacizane bir tavsiye sakın '' ne kadar gelir o kadar gider'' lafı düsturun olmasın. bir de şu '' gençken yiyip , içip, gezip ,tozmayacağız da ne zaman yapacağız'' bu tip söylemler bana göre oldukça tehlikeli insanı bilinçaltında gereklinin dışında bir o kadar da gereksiz yere para harcamaya sevkediyor.

ben olsam kesinlikle eski düzene devam eder artı 1400 tl yi yok gibi düşünürdüm.:38::34:

evet canım söyeldiklerinde çok haklsıın..
herşey kararınca olmalı, akarken doldurmak gerek.. bizde eşimle onu diyoruz bu artış hiç olmamaış gibi devam edelim diye..
Şu anki evim küçük ama sevimli güzel semtide iyi am evi annemler aldığı için eşim biraz huzursuz, kendi evimizi alalım diyor her seferinde, bende diyorum burasıda bizim evimiz yok diyor kendi evimizi alalım daha büyük olsun, bunun içinde biriktirmek şart.Çocuklarda küçükken ne kadar biriktirebilirsek

evet canım söyeldiklerinde çok haklsıın..
herşey kararınca olmalı, akarken doldurmak gerek.. bizde eşimle onu diyoruz bu artış hiç olmamaış gibi devam edelim diye..
Şu anki evim küçük ama sevimli güzel semtide iyi am evi annemler aldığı için eşim biraz huzursuz, kendi evimizi alalım diyor her seferinde, bende diyorum burasıda bizim evimiz yok diyor kendi evimizi alalım daha büyük olsun, bunun içinde biriktirmek şart.Çocuklarda küçükken ne kadar biriktirebilirsek

enişteyi anlayabiliyorum
genelde erkekler eşinin ailesinin yardımından rahatsız olurlar sonuçta evin reisi onlar ya herşeyiyle evlerine eşlerine çocuklarına yetebildiklerini göstermek isterler
mantıklı mı değil mi tartışmanın anlamı yok ve ben saygı duyuyorum en azından gururlu olduklarının göstergesi olarak algılıyorum. ataerkil düzenden çıkamayışımızdan olsa gerek :34::34: ama bence de evin reisi erkek üzerine düşeni yapmalı :1:

umarım senin ve eşinin hayalini kurduğunuz mutlu yeni yuvanızı almak nasip olur ve yerleşir sağlıklı günler yaşarsınız bitanem:38:

2400 eşim 2200 ben alıyorum. 2 aydır 5 kuruş biriktiremiyoruz. hayat mı çok pahalı yoksa biz mi çok müsrifiz :26:

düğün için hesap yapanları görünce kendi yaşadıklarım geldi aklıma....ben de kısaca özetleyeyim....herşeyden önce yapacağınız masraflar kendi standartlarınızla ilgili...bunu bilir bunu söylerim.aylık gelirim 2000-2500 arası..satış danışmanı olduğum için primler değişiyo bazen...ablamın düğününde epey sıkıntıya girmiştim ben de...kendi adıma hiç bir birikiimm yoktu çünkü mezun olur olmaz işe başladımsa da borçlar da vardı...öğreniim kredisi falan ödemiştim..ailemin de çok bi birikmi yoktu bi tek ablama mezuniyette aldığımız set vardı ki onu da annemle ben ortak para koyup almıştık zamanında...bak şimdi aklıma geldi ablam bana mezuniyetimde bişey almamıştı yahuuu :43: neyse ablamın düğünü için takı olayını da annemlere destek oldum birer bilezik taktık..erkek kardeşim de o seti taktı...kendi düğünümde de abartı takı takılmadı olanlar da borçlara gitti....ama kafam rahat en azından herşeyi kendi paramızla aldık, borcumuz da kalmadı...takmayacağım altın için kendimi paralamadım ille de alın die...kendi ailemin de durumu ortadaydı çünkü erkek tarafını çok zorlamak istemedim o yüzden...şimdi eşimle gelirimiz 4500 falan oluyo...hala azıcık borcumuz var...kira fatura market derken elimizde 1000 kalıyo onu da bankaya atıyoruz....o da ben de ailelerimize destek veriyoruz çünkü onuında benim de okuyan kardeşlerimiz var...gocunmuyorum da...allah olmayana da versin...önce kafanız rahat olsun canlarım mal mülk bi yere kadar....

ben 750
eşim 2500
toplam 3250 maaş alıyoruz

ev kirası 500
elektrik su doğalgaz internet telefonlarımız 250
mutfak masrafımız pazar dahil 400
kızımın kreşi 350
aidat 10
eşime harçlık 150
bana harçlık 150

geriye 1440 lira kalıyor oda birikime gidiyor ev almak istiyoruz inşallah

Son düzenleme: