aylık gelir, gider, artırım:)

kızlar yaa hepinizi ayakta alkışlıyorum yemin ederm şok oldum bravo ya çok imrendim ben bekarken çok para kazanamadğm halde çok iyi para biriktiriodum hatta kendi arabamı kendm aldım :) evlenince masraflarm aslnda daha çok azladı terfi ettim mktar belirtmim ama çok iyi maaş alıyrm neden brkm yapamıorz bz yaa eşim çok savurgan onun maaşınada el koyuyorum ama yok ay sonuna kadar tamm çok gzl geçiniorz ama 1 lira bile artıramıoruz:S

kızlar yaa hepinizi ayakta alkışlıyorum yemin ederm şok oldum bravo ya çok imrendim ben bekarken çok para kazanamadğm halde çok iyi para biriktiriodum hatta kendi arabamı kendm aldım :) evlenince masraflarm aslnda daha çok azladı terfi ettim mktar belirtmim ama çok iyi maaş alıyrm neden brkm yapamıorz bz yaa eşim çok savurgan onun maaşınada el koyuyorum ama yok ay sonuna kadar tamm çok gzl geçiniorz ama 1 lira bile artıramıoruz:S

Aynı bizi anlatmışsın,arkadaşları okuyunca inanamadım,

Bir taraftanda kendimden utandım,eşiminde benimde maaşlarımız çok iyi ama bizde müsrifliği bırakamıyoruz heralde ortada birikmiş beş kuruş yok.

Gaza geldim ,bende bir hesap kitap işine girişeyim.

Aynı bizi anlatmışsın,arkadaşları okuyunca inanamadım,

Bir taraftanda kendimden utandım,eşiminde benimde maaşlarımız çok iyi ama bizde müsrifliği bırakamıyoruz heralde ortada birikmiş beş kuruş yok.

Gaza geldim ,bende bir hesap kitap işine girişeyim.

aynen yaa bnde griştim hesap ktap işlerine ama yok olmuyo çıkamıorum işin içinden millet nası geçinio valla imreniorum bz çok savurganız galiba:S:S

bi kenara attıgım bozuk paralarla çeyrek altın almaya basladım şimdilik iki tane oldu yakında üç olacak ALLAH nasip ederse... eşimde destek oluyo sagolsun... devam edecem böyle edebildigim kadar inşallah..

bu topic benim favorilerimden. burada paylaşılanlara bakarak 10 yıllık kalkınma planı yaptım :)

Sadece eşim çalışıyor,ben şuan çalışmıyorum ama daha önce çalışıyordum İş arıyorum bulursam ben de çalışacağım tabiki.
Çok şükür evimiz kendimizin. Eşim tornacı mesailerle birlikte en fazla 2000 tlye üst sınır olarak maaş alıyor.
Düğünde evlenirken hiç borçsuz evlendik,takılar yatırım olarak sakladık ama eşimin araba tutkusundan dolayı araba aldık.
Ama sağolsun bana yine de takısız bırakmadı.
Biz mesela bir kumbara yaptık hep para öyle bitirdik,ay sonu para da arttırırsak oraya mümkün olduğunca kağıt parada attık. mesela biriktirdiğimiz parayla geçen kurban bayramı için kendimiz kurban alıp kesebildik. O zamandan bu zamana uygulamamız devam ediyor. daha şim dadiden topladık kurban parasını şükür.
ben de biraz tutumluyumdur,eşim daha çok harcamayı sever. böyle tutmaya çalışıyoruz. Gezmeyi severiz. Araba çok para yiyor bizden daha çok.
Ama çok şükür geçiniyoruz zorlanmadan.
kış mevsiminde 150 doğalgaz faturamız
maksimum elektirk 50 gelir diğer masraflarla birlikte idare ediyoruz.

Sadece eşim çalışıyor,ben şuan çalışmıyorum ama daha önce çalışıyordum İş arıyorum bulursam ben de çalışacağım tabiki.
Çok şükür evimiz kendimizin. Eşim tornacı mesailerle birlikte en fazla 2000 tlye üst sınır olarak maaş alıyor.
Düğünde evlenirken hiç borçsuz evlendik,takılar yatırım olarak sakladık ama eşimin araba tutkusundan dolayı araba aldık.
Ama sağolsun bana yine de takısız bırakmadı.
Biz mesela bir kumbara yaptık hep para öyle bitirdik,ay sonu para da arttırırsak oraya mümkün olduğunca kağıt parada attık. mesela biriktirdiğimiz parayla geçen kurban bayramı için kendimiz kurban alıp kesebildik. O zamandan bu zamana uygulamamız devam ediyor. daha şim dadiden topladık kurban parasını şükür.
ben de biraz tutumluyumdur,eşim daha çok harcamayı sever. böyle tutmaya çalışıyoruz. Gezmeyi severiz. Araba çok para yiyor bizden daha çok.
Ama çok şükür geçiniyoruz zorlanmadan.
kış mevsiminde 150 doğalgaz faturamız
maksimum elektirk 50 gelir diğer masraflarla birlikte idare ediyoruz.

kurban parasını bu şekilde arttırmak çok mantıklı

Rabbim cümlemize tekrar kesebilmey nasip etsin..

arkadaşlar aslında bu birikim konusu gerçekten azımsanmayacak işlere yarıyor

mesela her ay 100 tl kenara atsak yıl sonu kurbanımızı da keseriz tatilimizede gideriz

azımsamamak lazım kesinlikle..

yılda 1.200 tl ile çok büyük ihtiyaçlarımız karşılanabilir

Bizim eve 3.000, 3.500giriyo ama kredi kartına her ay 2.000 tl gibi ödüyoruz..

her ay gram altın alıyoruz..

mutfak masrafı en fazla 500dür.

her ay 400 lira otomatik bireysel emekliliğe gidiyor.

şu kredi kartı bizi zorluyor, ama evlendik, ilk senemiz çok harcama oldu ev için..ona veriyorum..

inşallah kredi kartını azaltırsak rahata ericez..

şuna katılıyorum, ne kadar çok para girerse eve, harcamalar o kadar çok oluyor.

bizimde kumbaramız var ona atıyoruz bozuk kağıt para karışık

önceden 900 filan birikmişti sonra çatır çatır yedik :KK67:

şimdi yine başladık küçük altın parası kadar para biriktirip altın yapıcaz en azından harcamayız

hele o paraları sayması çok zevkli oluyor :21:

dün akşamdan beri baya niyetliyim bu meseleye, eve 3500 civarı para giriyor ama 1000 tl ev kredisi (18 ayı kaldı), 500 tl kayınvalidemin masrafları (yaz ayı için), ufak tefek biriktirip arabanın masraflarını çıkarsam ya da yaz geldi malum düğünler bol, takılacak takıları çıkarsam diye düşündüm bir kavanoz ayarladım, hadi hayırlısı bakalım.:KK16:

Nasıl imrendim sizleri görünce En Büyük KK
Ben henüz öğrenciyim bir an önce okulum bitsin de kendi ayaklarım üzerinde durayım istiyorum. :KK6:

bi kenara attıgım bozuk paralarla çeyrek altın almaya basladım şimdilik iki tane oldu yakında üç olacak ALLAH nasip ederse... eşimde destek oluyo sagolsun... devam edecem böyle edebildigim kadar inşallah..

evettttt üçüncü çeyeregimide aldımm.. dördüncüye başladım hayırlısıyla....

hiç ama hiç birikim yapamadım şimdiye kadar. evlendik borç içinde :KK14: çok geçmedi ev aldık borçla:KK14: şimdiye kadar ev borcu için çalıştı durdu eşim. ben evdeydim şimdi eşimin yanına başladım kızımda anaokuluna başladı. kısmetse ev borcu bitecek ama k.kartı borçlarımız çok fazla. iş yerimizde nakit sıkıntısına girdiğimizde hem işyeri için hem ev için hep k.kartlarına yüklendik :KK14::KK14:ev borcu bitince neredeyse bir araba parası onlara gidecek. burda birikim yapan yapabilen arkadaşları çok ama çok tebrik ederim allah bereketlerini artırsın. :nazar::nazar: bende kafaya koydum sizleri okuyunca 1 lira 1liradır deme ama :KK34::KK34: onlar birikir ufak tefekde olsa insanın hastalığına kötü gününe karşı

öğretmenim aylık 2200 tl gelirim var. nişanlımın 3250 tl.. kimseden yardım almadan borçsuz bir şekilde evlenebilmek için o 2000 ben 1000 tl ayırıyoruz kenara..

benfe yazayim durumumu;
ben 2500-2700 sradi aliyorum.(okullar acikken . yaxin tatilde 1700)
esim 3350 tl aliyor. toplamda 6000 gibi para geliyor.
2000 ev kredisi (4 yil 1 ay kaldi)
150 telefonlar ve internet
70 elektrik su
dogal gaz yazin 15 geliyodu da kisin 200 gelir
200 benzin parasi
50 apartman aidati
70 benim yol param
150 gun parasi
220 taksitler
400 market
300 esim ve ben harclik
370 dis taksidi
200 ekstralar( kitap,sinema, hediye,disarda yemek, kiyafet bunlar bazen dahada fazla olabiliyor.)
son olarak bizim araba her ay bisey cikartiyor. derdi hic bitmiyor. sigortasi, kaskosu vergisi ekstraya giriyor.
toplamda 4500 gibi bir giderimiz var. (1500 tl birikim)krediyi cikarinca 2500 gibi harcama yapiyoruz. niye bu kadar fazla yahu. nerde hata yapiyorum ben!??

şu da bir gerçek ne kadra çok kazanılırsa o kadarda çok harcanıyor.. yani ne akdar gelir, o kadar gider.
İşte burda yapılması gereken AKILlı ve gerekli harcam yapmak benim kuzenim 1000 lira maaşla hem evini aldı hemde gül gibi geçiniyor.. ama en önemlisi gelecek paranında bereketi tabi.. Allah kazançlarınzıa berek versin hepimizin...

Baya eskide kalmış konu ama dikkatimi çekti, 1000tl maaşla nasıl ev alınır. Bence insanlar bir mucizeyi gerçekleştiriyor

benfe yazayim durumumu;
ben 2500-2700 sradi aliyorum.(okullar acikken . yaxin tatilde 1700)
esim 3350 tl aliyor. toplamda 6000 gibi para geliyor.
2000 ev kredisi (4 yil 1 ay kaldi)
150 telefonlar ve internet
70 elektrik su
dogal gaz yazin 15 geliyodu da kisin 200 gelir
200 benzin parasi
50 apartman aidati
70 benim yol param
150 gun parasi
220 taksitler
400 market
300 esim ve ben harclik
370 dis taksidi
200 ekstralar( kitap,sinema, hediye,disarda yemek, kiyafet bunlar bazen dahada fazla olabiliyor.)
son olarak bizim araba her ay bisey cikartiyor. derdi hic bitmiyor. sigortasi, kaskosu vergisi ekstraya giriyor.
toplamda 4500 gibi bir giderimiz var. (1500 tl birikim)krediyi cikarinca 2500 gibi harcama yapiyoruz. niye bu kadar fazla yahu. nerde hata yapiyorum ben!??

Bence çok değil çünkü ev taksidi ödüyorsunuz. Belki kıyafetten biraz daha kısılabilir ama ben market alışverişinden veya sosyal aktiviteden kısma taraftarı değilim. Ben çalışırken bizim de eve giren 5300 gibi bişeydi ama şimdi tek maaşız ve 3000 giriyor. Ev yok ama araba taksidi, kredi kartı taksitleri derken çok az birikim yapabiliyoruz. İnşallah ben atanırsam bizim de gelirimiz 6000 olucak, sizin gibi kısa süreli ödemeli ev alırız biz de. Çift maaş gerçekten çok farkediyor

X