aylık gelir, gider, artırım:)

burdaki arKadaslara bakinca ozeniyrum. evliligimin ilk yillarinda biraz sikip sonra rahat etmek istiyorum. bizim daha halletmemiz gereken cok sey var...

Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 2000 -3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
Son 2 aydır da eşim mutfak masrafı için 400 tl veriyor harcamaları ben yapıyorum.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 32 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .

haymaşallah.darısı başımıza:)

Evlendiğimizin ilk yılları çalışıyordum. Eşimle ben toplam 4000 civarı paramız oluyordu. Ama düğün kredileri, eşya kredileri, dışarıda yemekler, hediyeler, tatiller, kayınvalidemlere gönderilen paralar... derken değil artırmayı hep eksiye düşüyorduk. Ama sonra çocuğumuz oldu ve ben işi bıraktım sonra da başka bir yere tayin olduk. Tek maaşa düştük. Gene yetmiyor gene yetmiyor:)
Tek artımız 3 sene önce aldığımız arabamız. oda 20000 civarı krediyle aldık onu ödüyoruz ama bitmesine son 2 ay kaldı.
Eşim şuan 3000 civarı para alıyor.
600- Araba Kredisi
600- Ev Kirası
150- Aidat
100- Telefon Faturaları
100- Elektrik - Su - İnternet
150- Oğlumuzun kurs ve okul taksidi
900- Mobilya taksidi ( 7 taksit kaldı )
200- Benzin ve kasko
500 civarıda market-pazar.
Yani kısaca gider gelirden fazla. Tabii bunlara bir de arada alınan üst başlar, ıvır zıvırlar yok.
Üstelik 7500TL'de annemlere borcumuz var.
Ama araba kredisiyle beraber bir taksidimiz yani 800 Tl 2 ay sonra bitiyor. Ocak ayı gibi bende muhtemelen işe başlıcam. İlk etapta 6 ay kadar askeri ücret alcam ama yol, yemek falan iş yerine ait.
Mayıs ayında bütün borçlarımız tamamen bitiyor. Ondan sonra ev için birikim yapmayı düşünüyorum. Her ay en az 1000TL atarız gibi geliyor. Tabi hayırlısıyla:)

hayirlisi olsun. tek maasla birikim yapmak cok zor. ha yapmayanlar yokmu varda. onlarİ da okuyoruz keyfi hicbir harcama yapmiyor. ben her hafta sinemaya mutlka giderim,esim cok seviyor... daha bircok kyfi harcamamiz var. 2yildir sikiyoruz kendimizi ev aldik diye. daha once gezdiklerimize sayiyoruzama insan yinede istiyor. zaman geciyor genclik gidiyor... cok da abartmamak laZim. onemli olan kimseye borcun olmadan kendini gecindirebilecek bir konumda olmak bana gore...

yazmakla bitmez vallahi Allah yardımcımız olsun ne kadar gelirse o kadar gidiyor:44:

merhaba :KK3::KK3:

suan aldıgım maas ceyize gidiyor kendime bile birsey alamıyorum desem yeridir.

evlenince paralarımızı birlestircez ona göre ödemelerimizi yapacagız. tabii kasa ben olacagım :KK1::KK1: bu konuda yardım da istiyorum sizlerden. defter mi tutsam ne yapsam?

kirli çıkılar topigi sayesinde kıstım 3 gr altın aldım :KK34: bu bile birsey benim icin.

evde altın yapıyordum ama elimin altında oldugu icin sıkıstıgımda bozdurmustum onları.:KK31:

kumbaramda da para biriktiriyorum cocuklugumdan beri alıskanlık .. sonra ondaki paralar ilac gibi geliyor bana

Son düzenleme:
merhaba :KK3::KK3:

suan aldıgım maas ceyize gidiyor kendime bile birsey alamıyorum desem yeridir.

evlenince paralarımızı birlestircez ona göre ödemelerimizi yapacagız. tabii kasa ben olacagım :KK1::KK1: bu konuda yardım da istiyorum sizlerden. defter mi tutsam ne yapsam?

kirli çıkılar topigi sayesinde kıstım 3 gr altın aldım :KK34: bu bile birsey benim icin.

evde altın yapıyordum ama elimin altında oldugu icin sıkıstıgımda bozdurmustum onları.:KK31:

kumbaramda da para biriktiriyorum cocuklugumdan beri alıskanlık .. sonra ondaki paralar ilac gibi geliyor bana

defter kesinlikle tut ve disiplinli bi şekildede yazmaya devam et canım
biz haziranda evlendik ilk elimize maaşlarımız temmuz ayında geçti deftere herşeyi girdi çıktı ne varsa kaydettim:)
şimdi açsam baksam eylülde kaç para elektrik su gelmiş onu bile görebilirim:)

defter kesinlikle tut ve disiplinli bi şekildede yazmaya devam et canım
biz haziranda evlendik ilk elimize maaşlarımız temmuz ayında geçti deftere herşeyi girdi çıktı ne varsa kaydettim:)
şimdi açsam baksam eylülde kaç para elektrik su gelmiş onu bile görebilirim:)

kesinlikle iyi fikir. benim de bir defterim var. şimdi bakıyorum bazen eylül-2010 ödemelerimi bile görebiliyorum. o zaman eve ne girmiş, ne çıkmış vs. herşey var. defterden önce kağıtşlara yazardım ama ödemeler bitince kağıtları atardım.

kesinlikle iyi fikir. benim de bir defterim var. şimdi bakıyorum bazen eylül-2010 ödemelerimi bile görebiliyorum. o zaman eve ne girmiş, ne çıkmış vs. herşey var. defterden önce kağıtşlara yazardım ama ödemeler bitince kağıtları atardım.

hem elektrik su faturalarını takip etmek açısındanda iyi olabilir diye düşünüorum fişleri prizde bırakmamaya dikkat etmişizdir aylık 5 lira azalmıştır mesela yada doğalgazı takip etmek açısından defter benim olmazsa olmazlarımdandır eşimde alıştı ne harcarsa yada borç varsa yada gelcek varsa açar yazar defterimize

bende yazıyım bakalım cıksın halimiz.

2008 agustos -evlendık borc dert öde öde
2009 agustos- 1. sene sonra sıfır bı araba aldık 24.500 bırazı kredı bırazı bırıkmıstı. altınlarıma hıc dokunmadan ustune ara ar koyduk hep kasaya.

2010 eylül- eşim sevgılı kaynıma 5+16+7+15=43 milyar seklınde kredı cektı 2 sene ıcınde faızlerı ayrı benden habersız ben bunları öğrenınce maas kartımı aldım

ve 2 sene boyunca kıızm ve kendı masrafım fatura dısında bısey ödemedım 2 sene sonunda 21 mılyar bırıktırdım.
bu arad altınlarımla bbam ev aldı kendıne sonra bana ödedı altınlarım toplamda 50000 tuttu

2012 eylulde elımde 20+50 mılyarım vardı. eve gırdık şimdi ondanda vazgectık

şu an 70 mılyar + 8 mılyar+ 10 gr altın+ 2010 model bı arabamız var.kaynımdanda alacak borclarımz 30-40 bın cıvarı. Allhım artırısın herkesınkını

3aydır çalışıyorum, maaşım 1300 lira eşim esnaf ortalamada evimize 2500 lira gibi bi para giriyor.
1,5 yıllık evliyim hala borçlar tavan halde.

Aylık ortalama tüm faturalar:300 tl
eşimin vergi borcu: 6,000 tl
Aileme borcum: 6,000 tl
Arabamızın masrafları:500tl
k.kartı: 3,500 tl
Kira: 600 tl
mutfak masrafı: 200 tl
sigara: 300 tl

1,5 yıldır ödüyoruz ama liste hala göründüğü gibi.
gün geliyor ekmek alacak para cidden bulamıyoruz ama yetmemesine, yetişememeye o kadar alıştık ki gülüp geçiyoruz çoğu zaman.
borcu olmayan, borcu olup da birikim yapabilen ya da birikim yapamıyorum diye üzülen tüm arkadaşlarım sizlere sesleniyorum; :)
lütfen bol bol şükredin, inanın çok zor şartlarda nefes almaya çalışan insanlar var etrafınızda..

amin amin inşşaalhh,,

şu da bir gerçek ne kadra çok kazanılırsa o kadarda çok harcanıyor.. yani ne akdar gelir, o kadar gider.
İşte burda yapılması gereken AKILlı ve gerekli harcam yapmak benim kuzenim 1000 lira maaşla hem evini aldı hemde gül gibi geçiniyor.. ama en önemlisi gelecek paranında bereketi tabi.. Allah kazançlarınzıa berek versin hepimizin...

heryıl mutlaka 10-11 kişi ile güne girerim. 100 tl ya da 250 tl ama öle pastalı börekli günlerden değil misafirlik yok sadece para dolaşıyo elden ele:)) çok faydasını görüyorum. yoksa kenara para atabilen biri değilim

Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 2000 -3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
Son 2 aydır da eşim mutfak masrafı için 400 tl veriyor harcamaları ben yapıyorum.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 32 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .

Allah daha çok versin :nazar: kaç yaşından beri birikim yapıyorsun ?

Benim de şu an bir arsam ve bankada al sat yaptığım hisse senetlerim var .Ama nedense elimdeki paranın az olduğunu düşünüyorum .
O yüzden sana sordum ne zaman başladın diye .
Şöyle elimde 100.000 tl olsa ne güzel olurdu :KK50:

Ne kadar tasarruf yapmaya calissam da hesaplarim bir turlu tutmuyor. Her ay ekstra mutlaka bisey cikiyor. Herkezin mi bole ya yoksa ben de mi sorun var

ben bu konuya nasıl çcevap yazmamşım yahu:)))))

ben 7 aylık evliyim:)))))
ben 2040 lira maaş alıorum eşimde 2550 lira eve giren para 4500 lira:))) iyi para yane az buz diil....
eşimin maaaşından otomatik 250 lira ikimizin besleri kesilio onun için biz gelen parayı 4250 olarak değerlendirioruz:))
sonuçta eve girmeden birikime ayrılan bi para var ortada
1110 lira arabamızın taksidini ödüyoruz ( son 5 ayı kaldı)
400 lira benim öğrenim kredimi ödüoruz her ay ( son 7 ayı kaldı onunda)
575 kira
400 ikimizin harçlıkları
400 mutfak masrafı
faturalar falanda derkeeeeeennn şu an çok az birikim yapabilioruz.....
evlendiğimiz ay güne girdim ben:))) 700 tl ordan geldi maaşıma ekstra yatan bi para vardı ondanda yarım almıştım taaa yazın bide düğünden sonrada 2 küçük altın geldi hediye olarak bende üstüne 400 lira biriktirdim kumbarada:))) gidip 20 gramlık bilezik aldım:)))
ve 8 gram altınımız var şimdilik :)))))

ekim ayı gbii ev almayı düşünüoruz inş....

Selincim senin yazını gördüm,hemen buraya geldim,yazdıklarını okumaktan keyif aldığımı söylemiştim:utangaçsmile

ben bu konuya nasıl çcevap yazmamşım yahu:)))))

ben 7 aylık evliyim:)))))
ben 2040 lira maaş alıorum eşimde 2550 lira eve giren para 4500 lira:))) iyi para yane az buz diil....
eşimin maaaşından otomatik 250 lira ikimizin besleri kesilio onun için biz gelen parayı 4250 olarak değerlendirioruz:))
sonuçta eve girmeden birikime ayrılan bi para var ortada
1110 lira arabamızın taksidini ödüyoruz ( son 5 ayı kaldı)
400 lira benim öğrenim kredimi ödüoruz her ay ( son 7 ayı kaldı onunda)
575 kira
400 ikimizin harçlıkları
400 mutfak masrafı
faturalar falanda derkeeeeeennn şu an çok az birikim yapabilioruz.....
evlendiğimiz ay güne girdim ben:))) 700 tl ordan geldi maaşıma ekstra yatan bi para vardı ondanda yarım almıştım taaa yazın bide düğünden sonrada 2 küçük altın geldi hediye olarak bende üstüne 400 lira biriktirdim kumbarada:))) gidip 20 gramlık bilezik aldım:)))
ve 8 gram altınımız var şimdilik :)))))

ekim ayı gbii ev almayı düşünüoruz inş....
Birikimleriniz hayirli olsun canim. Ne guzel daha ywni evlisin araba almissiniz. Yakinda ev de alirsaniz evliliginizin ilk yillarinda ev sahibi de olursunuz. Kiralarda yasamak cok zor bilirim.

Benim maaşım 1350
eşim 1300 alıyor

1100 ev kredimiz var( ev almadık ıcını yapılandırdık yenıledık ve 2 ay once tasındık + 22 ay daha var)
işte asaşı yukarı 150 dogalgaz
50 su
60 elektrık
100 cep faturaları
50 eşimin akbili
15 merdivenci parası
210 cam balkon taksidi
buarada 100 lırada gun param var en son ben alacagım agustos ayında
1850 asagı yukarı yanı sabıt gıderımız var

800 tl kalıyor gerıye
yanı hıc bu kadar kalmadı bu ay kaldı
geir kalan içinde ben bı plan program yapğıyorum ama hıc bır zaman evdekı hesap carsıya uymadı
bu ay bırıkım yapmayı dusunuyorum 300 lıra kadar bakalım mumkun olabılecekmı :26:

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşimle benim maaşım 3200 tl civarı.Eşim bunun haricinde özel ders veriyor eğer ay içerisin de 4 hafta da giderse özel derslere 800-1000 arasında ordan geliyor para...

1160 tl ev kredisi ödüyoruz,
175 tl ev kredisini yapılandırabilmek için çektiğimiz kredinin taksidi,
Aylık yaklaşık 1500 tl civarında kredi kartına ödeme yapıyoruz(faturalarımız otamatik ödemede kış aylarında 500 tl ye yakın faturalar oluyor-elektrik,su,doğalgaz,50 tl civarında telefon faturalarımız ve d-smart-),200 tl civarında benzin parası eşim işe giderken 2 aktarmayla gitmesi gerektiği için arabayı kullanıyor,ay başında minimum 200 tl lik aylık alışveriş yapıyoruz ev için,onun haricinde günlük mutfak için aldıklarımızla ve gezmelerimizle beraber 1500 tl yi buluyor :KK31::KK31::KK31:)
100 tl gün

Geçen sene hem maaşımız düşüktü hemde düğünden kalma borçlarımızı vardı ancak toparlayabildik kendimizi o yüzden yatırım yapamadık ve yazın ev alıp taşındığımız için göze görünmeyen harcamalarımız çok oldu yeni yeni toparlamaya başlayabildik kendimizi gelecek aydan itibaren birikim yapmaya çalışacağız bizde...

Bunlar haricinde 2 kere güne katıldım birinde 800 tl kadar aldım ev alma sürecinde tapu masraflarına,abonelik ücretlerine filan harcadık... Geçen ayda 900 tl aldım onuda taksitleri kapatmada kullandık.

Bakıldığı zaman yatırım yapabiliriz gibi geliyor ama ay sonunu zor toparlıyoruz diyebilirim :KK30::KK30::KK30:

X