Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 2000 -3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
Son 2 aydır da eşim mutfak masrafı için 400 tl veriyor harcamaları ben yapıyorum.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 32 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .
merhaba
suan aldıgım maas ceyize gidiyor kendime bile birsey alamıyorum desem yeridir.
evlenince paralarımızı birlestircez ona göre ödemelerimizi yapacagız. tabii kasa ben olacagım bu konuda yardım da istiyorum sizlerden. defter mi tutsam ne yapsam?
kirli çıkılar topigi sayesinde kıstım 3 gr altın aldım bu bile birsey benim icin.
evde altın yapıyordum ama elimin altında oldugu icin sıkıstıgımda bozdurmustum onları.
kumbaramda da para biriktiriyorum cocuklugumdan beri alıskanlık .. sonra ondaki paralar ilac gibi geliyor bana
defter kesinlikle tut ve disiplinli bi şekildede yazmaya devam et canım
biz haziranda evlendik ilk elimize maaşlarımız temmuz ayında geçti deftere herşeyi girdi çıktı ne varsa kaydettim:)
şimdi açsam baksam eylülde kaç para elektrik su gelmiş onu bile görebilirim:)
kesinlikle iyi fikir. benim de bir defterim var. şimdi bakıyorum bazen eylül-2010 ödemelerimi bile görebiliyorum. o zaman eve ne girmiş, ne çıkmış vs. herşey var. defterden önce kağıtşlara yazardım ama ödemeler bitince kağıtları atardım.
şu da bir gerçek ne kadra çok kazanılırsa o kadarda çok harcanıyor.. yani ne akdar gelir, o kadar gider.
İşte burda yapılması gereken AKILlı ve gerekli harcam yapmak benim kuzenim 1000 lira maaşla hem evini aldı hemde gül gibi geçiniyor.. ama en önemlisi gelecek paranında bereketi tabi.. Allah kazançlarınzıa berek versin hepimizin...
Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 2000 -3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
Son 2 aydır da eşim mutfak masrafı için 400 tl veriyor harcamaları ben yapıyorum.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum.
Biraz uzunca bir yazı oldu ama özetle şu an
bankada 50000-60000 tl değerinde gram altınım ( bana ait)
bir başka bankada da 32 gr altınım var.kadınlar kulübüyle tanıştıktan sonra yaptığım birikimim yani geçtiğimiz nisan ayından bu yana.
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri 10000-11000 tl civarında .
Birikimleriniz hayirli olsun canim. Ne guzel daha ywni evlisin araba almissiniz. Yakinda ev de alirsaniz evliliginizin ilk yillarinda ev sahibi de olursunuz. Kiralarda yasamak cok zor bilirim.ben bu konuya nasıl çcevap yazmamşım yahu:)))))
ben 7 aylık evliyim:)))))
ben 2040 lira maaş alıorum eşimde 2550 lira eve giren para 4500 lira:))) iyi para yane az buz diil....
eşimin maaaşından otomatik 250 lira ikimizin besleri kesilio onun için biz gelen parayı 4250 olarak değerlendirioruz:))
sonuçta eve girmeden birikime ayrılan bi para var ortada
1110 lira arabamızın taksidini ödüyoruz ( son 5 ayı kaldı)
400 lira benim öğrenim kredimi ödüoruz her ay ( son 7 ayı kaldı onunda)
575 kira
400 ikimizin harçlıkları
400 mutfak masrafı
faturalar falanda derkeeeeeennn şu an çok az birikim yapabilioruz.....
evlendiğimiz ay güne girdim ben:))) 700 tl ordan geldi maaşıma ekstra yatan bi para vardı ondanda yarım almıştım taaa yazın bide düğünden sonrada 2 küçük altın geldi hediye olarak bende üstüne 400 lira biriktirdim kumbarada:))) gidip 20 gramlık bilezik aldım:)))
ve 8 gram altınımız var şimdilik :)))))
ekim ayı gbii ev almayı düşünüoruz inş....