- 18 Şubat 2021
- 112
- 106
- 38
- Konu Sahibi Gonuldagiiii
Yaaa sizin gibi güzel güçlü evladına tek başına hem annelik hem babalık yapan annelerin Allah herşeyi gönlünüzce versin benide annem anneannem tek başlarına büyütmüştü sadece yazmak istedim iyiki varsınız baştacımızsınız güzel annelerEv kredisi var odedigim. Daha bitmesine 4 sene var. Faturalar her ay asagi yukari ayni, zam gelmezse tabi. Sabit giderleri cikinca her ay asagi yukari ayni miktarda kaliyor elime.
Ben her ay maasimi alip sabit odemeleri yaptiktan sonra cok az da olsa bir kenara para atiyorum kotu gunler icin. Seneye oglum dersaneye giderse dersane parasi olur ya da hic hesapta olmayan bir harcama cikarsa diye para biriktirmeye calisiyorum kendimce. Cunku biliyorum ki babasi odemez dersane ucretini. Bekarim oglum var, haliyle evde calisan sadece benim. Iki kisiyiz evde.
Mumkun mertebe kredi karti kullanmiyorum. Hele taksitli alisveris hic yapmiyorum. Cunku taksite bolunce oderim diye herseyi aliyor insan. Sonra taksitler ust uste binince meblag epey fazla olabiliyor.
Sabit giderleri odeyip kenara da az da olsa para ayirdiktan sonra geriye kalan maasimla idare etmeye calisiyorum. Mutfak alisverisini haftalik yapiyorum. Yanimda pek nakit tasimiyorum. Cunku uzerimde nakit para olunca gereksiz seylere para harcayabiliyorum. Maas kartimla odeme yapiyorum. Artan maasim hesapta duruyor ama yine de eve su falan almak icin bir miktar evde nakit bulunduruyorum. Kiyafet pek almiyorum, neredeyse hic almiyorum. Stok yapmiyorum (yapacak param da kalmiyor zaten) ama annemin yazdan yaptigi tarhana, erişte, salca, buzdolabina atilmis barbunya, biber gibi seyler kışın epey isimi goruyor. Deterjanlar cok pahali. Bu nedenle her seye ayri ayri deterjan almiyorum. Mesela beyazlara ayri renklilere ayri camasir deterjani almiyorum. Mumkun mertebe en gereklilerini aliyorum. Sadece deterjani buyuk boy aliyorum, yaklasik 1 ay gidiyor. Gida alisverisini haftalik ve az aliyorum. Oglum abur cuburu cok tuketiyor malesef, bir de fazlalik olarak dondurulmus gida oglum icin aliyorum. Malesef yemek seciyor. Hazir kofte, dondurulmus pizza bazen hayat kurtariyor. Cunku ergenlikte cocuklar daha cok öğün yapiyor. Gece yatarken açıktım demesi beni bitiriyor. Kendim icin yaptigim en luks sey her ay aldigim nemlendirici krem, bir de ayda ya da iki ayda bir sac diplerimi boyatmak. Kendim becerebilsem onu da kendim yapacagim ama arkalari goremeyince dalga dalga oluyor.
Herkes birsekilde idare etmeye calisiyor. Herkese kolay gelsin.