- 25 Aralık 2014
- 8.156
- 27.726
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı dert bende de var arkadaşımın çocuğu. Aynı dediğin gibi hem iri hemde vurma ısırma üstüne oturma huyu var.Banada gün aşırı geliyorlar benimde iki küçük çocuğum var ve her gelmesinde birsey yapıyor muhakkak.Onu kollayacagim diye dört donuyom gene bi arada yapıyor yapacağını. Bende sakince yapma etme diyorum ama o beni daha çok azarliyor ve avazi çıktığı kadar bağırıyor. İşin kötü tarafı ailesinden kimseye tuhaf gelmiyor çocuğun yaptıkları.Bi kere desem bi ton lafımı+bi daha gelmeme dahil bir sürü geri dönüşü olacak bana.. vurma olayı ilk kez oldu ama tutmasam daha önce olacaktı. Kendi minik kardeşine neler yapıyor görseniz. Kolunu başını sıkıyor bingildagina vuruyor falan. Çok korkunç.
O dört yaşındaki beni de çok seviyor yenge yenge diyor sürekli. Beni de kıskanıyor sanırım.4 yaşında anlamıyor kıskanıyor vs diyerek bence çocuğa negatif enerji veriyorsunuz. Sizi anlıyorum henüz yeni bir annesiniz ama karşınızdaki de çocuk henüz. Ben bu durumdan kaçmanızı doğru bulmuyorum çünkü ne zamana kadar kaçabilirsiniz. Bence farklı bir yoldan çocuğa kendinizi sevdirin ne bileyim oyuncak gibi ve mümkünse kendi bebeğinizi kucağınızdan indirmeyin. Bunu o çocuk olmasada ben bir ortamda bebeğimi kolay kolay bırakmam kucağımdan çünkü o bir stres topu değil gelen giden mıncıklasın.
Kesinlikle katılıyorum. Ben kolay kolay ev oturmalarina gitmiyorum.çocuklarım küçük diye olaki gittiysemde dört dönüyorum peslerinde ne birinin çocuğuna ne eşyalara zarar vermesinler diye .Çocuk işte diyenleri anliyomiyorum ben valla benimkilerde çocuk ucundede vurma kirma huyu yok.Çünkü öyle olmaları için elimden geleni yapıyorum.Eltimin yegeni kızımdan 6 ay buyuk
Kızıma vurdu once ses cıkarmadım cocuk bılmez dıye
Sonra 2 katı vurmaya calıstı sertce hayır dedım cocuk bı irkildi kızıma vuramadan annesı geldi
Annesı bozulursa bozulsun banane
Cocuklu eve gıttım mı cocuguma mukayyet oluyorum vurur belkı dıye sureklı yanımda tutuyorum
Baska annelerde cocuguna mukayyet olsun
Oğlumu tam yatırdım geldiler canım. Dört yaşındaki kızın da uyku saati o saat biliyorum. Benimkinin uykusu geçti onun da huysuz olduğu saatlerdi bi de...Bebeğimin uyku sıkıntısı var zaten.Takıldıgım nokta aksam 10 da cocuklar nıye ayakta? Ama vurması kesınlıkle kabul edılır durum degıl.
MAlesef yorumlarin bircoguna cok uzuldum. Gitme gelmesin verme kimseye... Vursun kirsin kendini savunma zannediyorlar bi de bunu. Yazik ya cok yazik.Geleceğin potansiyel katilleri böyle yetişiyor işte. Bugün kediye köpeğe şiddet uygulayıp öldüren yarın insan öldürüyor. Bugün arkadaşına vuran yarın insan vurur. Bir de matah birşeymiş gibi anlatmış arkadaş. Ona y çocuk kendini savunmayı öğreniyor.
Canım en iyisi bebeğin biraz daha büyüyene kadar oraya gitmemekMerhabalar,
Akşam eşimin teyzesi ve onun dört yaşındaki torunu on dakikalığına bana uğradılar. Saat akşam on falandı.
Oğlum beş aylık, uyku vakti de gelmişti.
Neyse konuya gireyim.
Gelen küçük yeğenin de 2 aylık kardeşi var. Ve bundan kaynaklı aşırı bir kıskançlığı ve inatçılığı oluştu. Yapma dendiği halde insanın gözünün içine baka baka yapıyor.yasitlarina göre de boyu ve kilosu çok çok fazla. 30 kilo.
Oğlanın salıncağı var ona biniyor duvara vura vura sıkınca korktuğu bir top var korkuyor dediğim halde hızlıca sıkıyor falan. En sonunda da oğluma vurmaya kalktı biraz vurdu da eşimin teyzesi tutmasa daha da vuracaktı. Bi an domdum kaldim... Ne diyeceğimi şaşırdım. bi daha gelmeyeceğim size diyebildim. Teyzem de yapmasına kızım dedi biraz kızdı...
O da bebek daha farkındayım ama azıcık bile dinlemiyor...Fiziki yapı olarak da kuvvetli o gelince oğlumu nasıl kollasam diye öyle bir strese giriyorum ki bilemezsiniz.teyzem de yere yatirdi oglumu sevmek için , kız ustune düşecek diye nasıl korktum...
Herkesin evladı kıymetli, o da yeğenimin onu da çok seviyorum ancak önce kendi çocuğum yani... Çok üzüldüm akşam, bişey yapamamak da canımı sıkıyor her seferinde...
Tavsiye edebileceğiniz bir şey/tecrübemizle varsa söyler mısınız? Çünkü her akşam ya gelirse diye tasalanmaktan yoruldum, kendi bu halime de üzülüyorum.
M
MAlesef yorumlarin bircoguna cok uzuldum. Gitme gelmesin verme kimseye... Vursun kirsin kendini savunma zannediyorlar bi de bunu. Yazik ya cok yazik.
Cocuguna siddetin normal oldugunu gösteren kisiler cocuga rahatlikla siddet uygulayabilir.
Bu kadar siddet egilimli erkekler nerede yetisti biz kadinlar yetistirdik onlari. Ne soylesek degismezler.
Ne oldu canmm merak ettim..Bende öyleydim biliyor musun yeni doğum yapmıştım eltimn çocuğu da üç buçuk dört yaşında idi kaynanam da eltim de bebeğimi onun kucağına veriyorlardı aklım gidiyordu birşey olacak diye her gün her gün onlarla görüşmek zorunda idim en sonunda evimi başka semte taşıdım o kadar ki rahatsız oluyordum ve taşındıktn sonra başıma bi sürü şey geldi şimdi onlarla yaşamak zorundayım