Dar zamanda iyice darda kalmak

İsteyin paranın bir kısmını ya da ortaya konuşun "Anne dardayız, 1 kuruşun dahi hesabını yapar olduk. Bir de erteletince 300 dolar daha açıldık." deyin. Aileler ne için var? Anneniz darda olsa siz yardım etmez miydiniz? Onlar da size yardım etsin, paylaşın bu derdinizi.
Ya annem ev hanimi, bilezigimi vereyim diyor, kadinin kolundan bilezigini mi alayim, yakisir mi evlada, hasta olmus ne o ne ben birsey yapamiyoruz. Babam da durumumuzu biliyor ama tamam ben oderim demiyor, demez zaten, cimridir babam, bilmiyorum ne dusunuyor ama durumumuz iyi saniyor bence o, cunku zaten babamda bir miktar birikmis paramiz var, esim ona yolladi annem gelirken getirsin diye, heralde onu da gorup iyiler diye mi dusunuyordur kimbilir. Oysa mecburen hep birikmisten yiyoruz burada.

Ya annem ev hanimi, bilezigimi vereyim diyor, kadinin kolundan bilezigini mi alayim, yakisir mi evlada, hasta olmus ne o ne ben birsey yapamiyoruz. Babam da durumumuzu biliyor ama tamam ben oderim demiyor, demez zaten, cimridir babam, bilmiyorum ne dusunuyor ama durumumuz iyi saniyor bence o, cunku zaten babamda bir miktar birikmis paramiz var, esim ona yolladi annem gelirken getirsin diye, heralde onu da gorup iyiler diye mi dusunuyordur kimbilir. Oysa mecburen hep birikmisten yiyoruz burada.

Peki evladının, canının çektiği bir çikolatayı bile alamadığı haline, torununun kıt kanaat bir ev içinde yaşadığına göz yummak bir anneye yakışır mı?

Bir bileziği bu kadar büyütmeyin, nedir ya bir bilezik?
Yok günde annenin kolunda sallanacağına, geçiminizi sağlamanız için bozdurulsun.
Eliniz bollaşır, yarın öbür gün aynı gramda aynı ayarda bir bilezik sürpriz hediye yaparsınız annenize nedir yani?
Sıkmayın bu kadar kendinizi.

Merhaba arkafasim ben havayollarinda gorev yaptim 8 sene boyunca.Oncelikle o bilet promisyon biletidir degisiklik icin buyuk para odediginiz gibi iade durumunca cuz i miktarda vergi iadesi alabilirsiniz.Bileti aciga cevirmek demek kullanim suresi icinde tekrar kullanmak istediginizde bir bilet kadar daha odemeniz demektir.Ayrica bilet uzerinde asla isim degisikligi yapilmaz pasaport ile isim eslesmezse ucurmazlar bile.Benim size tavsiyem annenizin hastalik durumunu ve seyahat edemeyecegini gosterir resmi dr raporunu ilgili hava yoluna bir an once iletmenizdir.Olumcul bir surum yok ise iade yapilmaz ama en azindan cezaaiz degisiklik saglanmasi saglanabilir.Kullanilacak yeni tarih ile biletin orjinal sinifi arasinsa far var ise( ki mutlaka olur) fark ayrica tahsil edilir.Kurallar boyle isliyor.
Asla iade ya da isim degisikligi yok yani? Peki annemin dr raporu seyahat edemeyecegini mi gosterecek? Bir de biz bileti THY nin kendi sitesinden degil, baska bilet sirketinden aldik, annem raporu THY ye mi vermeli bu durumda, cunku diger sirket boyle seyler kabul etmiyor. Yani sizin dediginiz bileti ertelemek oluyor, hicbir sekilde az miktar da olsa iade yok yani?

Bayanlar merhaba,

Ben ABD de ogrenciyim. Esim de ogrenci. Esim 3 aydir issiz (onceki isinden kovuldu) ve is arayisinda, benim azicik bursumla geciniyoruz ve bir miktar da gecen yildan birikmisimiz var. Benim bursum 1700$, ( tl ye cevirmeyin lutfen, burada hayat cok pahali, aylik 1700 tl gibi dusunun ve herseyin cok daha pahali oldugunu dusunun, mesela kiramiz 1000$ ve kalan 700$ ile faturalar, mutfak alisverisi, benzin masrafi, bebegin masraflari vs vs zaten yetmiyor, mecbur hazir birikmisten de yiyoruz) Neyse cok da yogunuz tabi iki ogrenci olarak, ilk donem bebege babaannesi geldi bakti, bu donem annem gelecekti, 500$ a ucak bileti aldik, annem hastalandi (bel fitigi var, fitigi tuttu) ve bileti erteleyin dedi, 300$ daha verdik ve bileti iki hafta erteledik ama annem iyilesmedi, simdi de hastayim, gelemem diyor. Anneme belli etmedim, canin sagolsun, onemli olan sagligin dedim ama arkadaslar iki gundur agliyorum, yok zamanimizda, en dar zamanimizda 800$ masraf ettik ve bilet yanacak. Biz kendimiz bile bu yaz gidemedik parasizliktan, biletin parasini da iade alamiyormusuz. Cok uzuldum inanin, icim yaniyor 800$ a. Ben elimiz darda diye en ucuz evde oturuyorum, en ucuz marketten alisveris yapiyorum, 1-2$ kar etsem seviniyorum, canim cikolata ceksin aman ne gerek var deyip almiyorum, esim ve ben okula giderken ekmek arasi goturuyoruz, disardan yiyemiyoruz, araba bozuk onu tamir ettiremiyoruz ama dar zamanda 800$ bosa gidiyor. Bilsek en azindan erteleme parasini odemezdik, 300$ kar ederdik. Cok uzuldum inanin, cikacagi varmis diyorum, aman saglik olsun diyorum, oyle diyorum, boyle diyorum ama uzuntumu icimden atamiyorum :'( Inanin elimiz darda, 1$ bile degerli bizim icin su aralar.

Nasil uzuldugumu anlatamam Allah yardimciniz olsun insallah tez zamanda atlatirsiniz bugunleri

Keske yardimci olmak icin elimizden birsey gelseydi dua edin cokca dua edin insallah hayirli kapilar acilir dahada sıkışmadan

Peki evladının, canının çektiği bir çikolatayı bile alamadığı haline, torununun kıt kanaat bir ev içinde yaşadığına göz yummak bir anneye yakışır mı?

Bir bileziği bu kadar büyütmeyin, nedir ya bir bilezik?
Yok günde annenin kolunda sallanacağına, geçiminizi sağlamanız için bozdurulsun.
Eliniz bollaşır, yarın öbür gün aynı gramajda aynı ayarda bir bilezik sürpriz hediye yaparsınız annenize nedir yani?
Sıkmayın bu kadar kendinizi.
Sizin bileti satin aldiginiz expedia bir acente thy adina bilet satiyor.sizin dr raporunu ivraz edeceginiz yer thy nin kendisidjr cunku bilet thy ye aittir.eger acente izel kod kullanarak bu bileti kesmediyse thy cagri merkezinde gorevliler degerlendirme yapabilirler ama thy eskiden asla dr rapirunu kabul etmiyordu.Suandaki prosedurunu bilmiyorum ama dr raporunda yolcunun saglik durumunun seyahat yapmasina engel olduguna dair bir ibare bulunur ve damgali dr imzali olursa degerlendirebilirler ki bu degisiklikte ceza odemrnizi engellemeye yarar.Olumcul bir durum var ise ozaman iadede belki yardimci olavilirler.Annenizin durumunda iade yapmazlar diye dusunuyorum.iade talebinizde sadece vergilerin bazilarini iade alabilirsiniz ki oda 50$ bile etmeyebilir.Benim tavsiyem cagri merkezini arayip bilgi almanizdir belki kurallarda degisiklik olmus olabilir.Buradan soylenecek hicbirsey size faysa vermez siz havayoluna direkt basvurun 235 ile baslayan be numarasi ile cagri merkezini arayin Abd den bedava arama.

Sizin bileti satin aldiginiz expedia bir acente thy adina bilet satiyor.sizin dr raporunu ivraz edeceginiz yer thy nin kendisidjr cunku bilet thy ye aittir.eger acente izel kod kullanarak bu bileti kesmediyse thy cagri merkezinde gorevliler degerlendirme yapabilirler ama thy eskiden asla dr rapirunu kabul etmiyordu.Suandaki prosedurunu bilmiyorum ama dr raporunda yolcunun saglik durumunun seyahat yapmasina engel olduguna dair bir ibare bulunur ve damgali dr imzali olursa degerlendirebilirler ki bu degisiklikte ceza odemrnizi engellemeye yarar.Olumcul bir durum var ise ozaman iadede belki yardimci olavilirler.Annenizin durumunda iade yapmazlar diye dusunuyorum.iade talebinizde sadece vergilerin bazilarini iade alabilirsiniz ki oda 50$ bile etmeyebilir.Benim tavsiyem cagri merkezini arayip bilgi almanizdir belki kurallarda degisiklik olmus olabilir.Buradan soylenecek hicbirsey size faysa vermez siz havayoluna direkt basvurun 235 ile baslayan be numarasi ile cagri merkezini arayin Abd den bedava arama.
Aradim THY yi, iade yapamiyoruz ama yine de sansinizi deneyin, rapor ve geri iade formunu yollayin, bir inceleyelim dediler. :KK43: :KK43:

Durumunuz bu kadar kötüyse neden orada yaşamaya devam ediyorsunuz ki

burda insanlar durumunuza üzülüyor. aileden neden bu kadar çekiniyosunuz, durumunz çokta iyi değil diye belirtin diyor. sizin tek söylediğiniz ne yapayım kadının bileziğini mi alayım demek oldu.

al. çocuğumun rıskı diyosan al.

• Biletin geçerlilik süresi içinde Yolcu yolculuğa başladıktan sonra hastalığı nedeniyle yolculuğa devam edemezse, bir sağlık raporu ile uçuşa hazır olduğunu belgelediği tarihe kadar veya ücretini ödemiş olduğu hizmet sınıfındaki müsait yerin temin edildiği Taşıyıcının ilk uçuş tarihine kadar Taşıyıcı yolculuğun geri kalan kısmına ilişkin olarak Biletin geçerliliğini uzatır. (Ancak böyle bir uzatma Yolcunun ödediği ücrete uygulanabilir Taşıyıcı Kuralları ile önceden kabul edilmemişse uzatma söz konusu olmayacaktır.) Biletteki uçuş kuponları bir veya birkaç Duraklama Noktası içerdiği takdirde, Taşıyıcı Kurallarına tabi olmak kaydıyla, böyle bir Biletin geçerliliği sağlık raporunda gösterilen tarihten itibaren üç aydan daha fazla uzatılamaz. Böyle hallerde, yardıma muhtaç Yolcuya refakat eden Yolcunun yakın aile mensuplarına ait Biletlerin geçerlilik süresini de Taşıyıcı aynı şekilde uzatır.

Yaziyor thy sitesinde

Sadece süre uzatma var galiba

Sonucta anneni siz cagirmissiniz bilezigini almaniz ya da babandan istemen uygun olmaz. Bence de isteme.

• Biletin geçerlilik süresi içinde Yolcu yolculuğa başladıktan sonra hastalığı nedeniyle yolculuğa devam edemezse, bir sağlık raporu ile uçuşa hazır olduğunu belgelediği tarihe kadar veya ücretini ödemiş olduğu hizmet sınıfındaki müsait yerin temin edildiği Taşıyıcının ilk uçuş tarihine kadar Taşıyıcı yolculuğun geri kalan kısmına ilişkin olarak Biletin geçerliliğini uzatır. (Ancak böyle bir uzatma Yolcunun ödediği ücrete uygulanabilir Taşıyıcı Kuralları ile önceden kabul edilmemişse uzatma söz konusu olmayacaktır.) Biletteki uçuş kuponları bir veya birkaç Duraklama Noktası içerdiği takdirde, Taşıyıcı Kurallarına tabi olmak kaydıyla, böyle bir Biletin geçerliliği sağlık raporunda gösterilen tarihten itibaren üç aydan daha fazla uzatılamaz. Böyle hallerde, yardıma muhtaç Yolcuya refakat eden Yolcunun yakın aile mensuplarına ait Biletlerin geçerlilik süresini de Taşıyıcı aynı şekilde uzatır.
Yaziyor thy sitesinde

Sadece süre uzatma var galiba

Iste sorun surenin cok az kalmasi ve bileti THY den degil de sirketten almis olmamiz.

Annen yahu o senin insan anneden çekinir mi maddi konularda.Hiç alamam falan deme çekinilecek birşey değil bu elalemden almayacaksın ki.Hem kenarda duran bilezik sonuçta yediği ekmeği almıyorsun.Çok dert ediyorsan ileride herşey yoluna girdiğinde daha iyisini yaparsin annene.

Annen yahu o senin insan anneden çekinir mi maddi konularda.Hiç alamam falan deme çekinilecek birşey değil bu elalemden almayacaksın ki.Hem kenarda duran bilezik sonuçta yediği ekmeği almıyorsun.Çok dert ediyorsan ileride herşey yoluna girdiğinde daha iyisini yaparsin annene.
Ya kadinin elinde olan birsey yok ki, beli tutmus gelemiyor, hem babam parasi oldugu halde hic de vereyim demiyorken kadinin kolundaki bilezigi alamam. Zaten ben cagirdim, geleyim dedi, biletini de ben aldim o yuzden.

Ya kadinin elinde olan birsey yok ki, beli tutmus gelemiyor, hem babam parasi oldugu halde hic de vereyim demiyorken kadinin kolundaki bilezigi alamam. Zaten ben cagirdim, geleyim dedi, biletini de ben aldim o yuzden.
Konu sadece bilet olayı değil ki.Bu olay olmasa da annenin zor durumunda yardım etmesi çok normal.Bilmiyorum anne-baba ile evlat arasinda bu konularin muhabbeti bile olmaz.Sen sıkıntidayken o verir o sıkıntidayken sen verirsin.Dediğim gibi siz hep böyle kalmayacaksiniz ki duzelince alırsın yenisini.Baban çok ayıp ediyor o ayri zaten.Ne diyeyim sen bilirsin tabi.Allah yardimciniz olsun inşallah en kısa zamanda düze çıkarsınız.

Çok haklısınız da anneniz gelemeyecek kadar mı kötü? Ben olsam kızamazdım yavrumun parasına
Hem gelse zaten akrobasi yapmayacak ki alt tarafı bir kaç saat bebeğe bakacak
Yani yatalak durumda değilse gelebilirdi diye düşünüyorum
Sonuçta ilaçları vardır ağrısı olduğunda alır
Bilmiyorum bu benim fikrim
Siz de çok üzmeyin kendinizi
Allah kerimdir herşeyin bir hayırlısı vardır

benım annem olsa gelemıyor olsa bıle o parayı bıze ıade ederdı.

Çok haklısınız da anneniz gelemeyecek kadar mı kötü? Ben olsam kızamazdım yavrumun parasına
Hem gelse zaten akrobasi yapmayacak ki alt tarafı bir kaç saat bebeğe bakacak
Yani yatalak durumda değilse gelebilirdi diye düşünüyorum
Sonuçta ilaçları vardır ağrısı olduğunda alır
Bilmiyorum bu benim fikrim
Siz de çok üzmeyin kendinizi
Allah kerimdir herşeyin bir hayırlısı vardır
Bu mesajı ben yazmıştım siz neden aynısını yazdınız anlamadım

X