Bebeğinize vuran çocuga tepki

Uyutucam diye öbür odaya götür. Yada emziricem de geç.. o varken odadan çıkarma.. bugünde huysuz sizinle ilgilenemedim de.. kendi 2 aylık bebeklerini sevsinler.. teyzen bebekten daha suçlu. . Madem biliyor huyunu ben olsam ya gelmem ya çocuğu getirmem.. Allah korusun telafisi mümkün olmayan bişi olursa kim verecek hesabını??

basta alternatif sunmak en dogrusu.ilgisini baska yöne cekmek. yapma,etme dedikce onlari daha çok cezbediyor. yine de vurmaya devam ediyorsa ebeveyni kimse göz kulak olacak.sonucta çocuğun huyunu suyunu bilen o.
bir kere benim başıma geldi. kahvaltiya gittigimiz bir yerde oglum henuz 7 aylık, geldi elini seviyor bor anda suratına bir daldi şansa gözünün altını oydu feci yırttı kanatti az yukarı gelse gözünü retinasini çizebilirdi. peki annesi ne yapiyordu? arkadaslaro sohbet ediyor hic göz kulak olmuyordu kizina. yani diyecegim o ki evladını bilen bilir bu sekilse davranış bozuklugu olan cocuklarin ebeveynleri gözünün önünden ayirmayack. ha bu demek degil ki gitmesin bir yere. aksine bununla baş etmeyi öğrensin

Okurken benim içim acıdı. Merak ettim annesine ya da o kıza bir şey dediniz mi? Ben çıldırırdım ki çıldırdığım zaman gözüm dönüyor ya annesine bağırırdım ya da çocuğa bağırıp eline vururdum ya da ikisi birden. Gözümde böyle canlandı tamam o da çocuk ama annesi sahip çıkmıyorsa demek ki önemsemiyor ben de bağırırım o zaman bana ne anası umursamıyorsa. O çocuk neye uğradığını şaşırmalı ki bir daha başkasının çocuklarına aynı şeyi yapmasın korksun. Çocuk laftan anlamıyorsa ya psikolojik tedavi görmeli ya da üstünde otorite kurulmalı. Bağırmak yanlış derler şimdi belki beni kınayacaksınız ama günümüz şımarık çocukları anne babadan korkmadığı için bu halde bence. Yeri gelince annesinden babasından korkmalı çocuk dediğin. Sürekli sev okşa olmaz yanlışı doğruyu da ne olursa olsun öğreteceksin. Benim çocuğum neye kızıp neye kızmayacağımı bilmeli ve gözünün içine baktığımda yapmaması gerektiğini anlayıp durmalı. Önce güzellikle ama güzellikten anlamıyorsa korkutarak. Her isteğini yapıyorlar hata yapsa bile seviyorlar sonra çocukları şımarık kıskanç çirkef çocuklar oluyor. Neyse işte. Ben çoluk çocuğun sevmesine izin vermeyeceğim için böyle bir olay yaşamam da zaten.

daha bugun yasadim.kapima gelmis kv ve annesi..demek zili calmislar.sonra yetmemis telefon aciyorlar.napiyosun uyuyor musun diyor ki o saatlerde uyudugumu biliyor.evde degilim dedim ki gercekten evde olup acmayabilirdim
Kapinin onunde acilmayan kapi icin aramak ne demek..bir de caya geliyorlarmis.bakalim ben.musait miyim..niye acmak zorundayim.ben kesinlikle cat kapi gitmem .hem de istemiyorum.
Ohh iyi yapmılsınız

Bu işin doğrusu nedir bilemedim de ben kedime bir çocuk vursa içim çız eder elim ayağım boşalır. 4 yaş sanki öğrenmek için yeterli bir yaş değil mi?

Hayretler içinde okudum. Herkesin çocuğu kıymetli deyip karşılık olarak sizinde yumruk vurmanızı istemeniz çok çelişkili. Madem çok kıymetli çocuğunuz arkadaşınızla ilişkinizi kesin. Kimsenin çocuğu kimseye vuramaz o zaman.

Kendini savunabilen çocuk olacağını düşünüp saldırgan bir çocuk yetiştirmiş olabilirsiniz. Yarın öbür gün bu çocuk büyüdüğünde kendisine gelen ilk tehdit sandığı şeyde saldıracak, belki dövecek, en kötüsü belki öldürecek. Belki iyi birşey öğrettiğinizi düşünüyorsunuz ama istemeden potansiyel katil yetiştirmeyin. Yok artık oha demeyin, küçükken kediye köpeğe saldıran çocuk büyüdüğünde karısına, kızına veya dışarıda gördüğü herkese saldırıyor. İsterseniz bu istediğiniz davranışı bir uzmana sorun.

canım bunda hayret edilecek birşey yok ben zaten 8 yaşına kadar zarar vermemeyi öğrettim kesinlikle vurmak nedir bilmiyor çocuğum ama baktım sürekli dayak yiyen biri haline gelince vursun ve kendini savunsun yani napsın ,bu şekilde karşısında durup dayak mı yesin,sizin son saydığınız şeyleri karşı tarafın çocuğu yapar büyüdüğünde çünkü öyle öğretmişler,ben çocuğuma bakmaya kıyamıyorum bu yaşına gelmiş elimi kaldırmamışım büyüğünden küçüğünede kimsede kaldıramaz bu arada arkadaşımla görüşmüyorum zaten

Cocugunuzu siddete yonlendirerek en buyuk kotulugu yapiyorsunuz farkinda misiniz? Simdi kendine vuran oyun arkadasina vuracak sonra istedigini vermeyen arkadasina sonra istedigi olmadi diye size vurmaya calisacak. Okula baslayinca siddet egilimli bir ogrenci olacak lisede kavgaci evlenince esine dayak atan koca.

Cocugunuzun gelecegini yukarida yazdigim gibi cizmek uzeresiniz. Erkek evlatlarina vur kir diye yetistiren zihniyet masum degildir. Siz cocuga siddeti normallestirip kabul ettiriyorsunuz. Cok ciddi bir durum bence

durduk yere vurursa o dediğiniz geçerli ,okuldan bana şikayet gelmiyor aksine uysal bir çocunuz var diye söyleniyor ,bu karşıdaki arkadaşımın çocuğu için geçerli ,çünkü baba şiddet yapıyor anneyi dövüyor çocuk babadan gördüğünü arkadaşlarına uyguluyor,sabahtan akşama kadar önüne kim gelirse vur kır demiyorum sonuçta söyleneni anlayacak yaşta,şahsen benim çocuğum böyle birşey yapsa ve sürekli şikayet gelse ben götürmem yani ,arkadaşımda psikaytriye götürüyor fakat düzelme yok ,ve çocuk 1 e gidiyor 3. sınıf velilerinden şikayet geliyor o kadar yani

Son düzenleme:
durduk yere vurursa o dediğiniz geçerli ,okuldan bana şikayet gelmiyor aksine uysal bir çocunuz var diye söyleniyor ,bu karşıdaki arkadaşımın çocuğu için geçerli ,çünkü baba şiddet yapıyor anneyi dövüyor çocuk babadan gördüğünü arkadaşlarına uyguluyor,sabahtan akşama kadar önüne kim gelirse vur kır demiyorum sonuçta söyleneni anlayacak yaşta
Bugun kendine vurana vuracak yarin kavga ettigine obur gun yan baktin kiz arkadasima laf attin...

Ornekler uzar gider. Cocuga siddetin normal oldugunu annesi olarak onayliyorsunuz. Cocugum sana vurana vur demek ileriki yillarda gelebilecek siddet icerikli davranislara da yol acmaktir.

Savunmaniz tamamen anne olarak kendinizi kandirmaktan oteye gitmez. Vurmaktan baska cozum yollari bulmasi icin yrd olmalydiniz. Olmadı arkadasinizla iliskiyi kesip gorusmeye bilirdiniz. Bu sekilde cocugunuza yrd olurdunuz. Simdi buyuk kotuluk yapiyorsunuz umarim farkina varabilirsiniz. Unutmayin gelecekte yaptigi her siddette sizin imzaniz olacak.

Ustelik cocuk babadan gordugunu yapiyormus arkadaslarina vurarak. Siz peki sizde cocugunuza vurmayi normal kiliyorsunuz. O babadan farkiniz ne? Siddet uygulamak=siddete izin vermek ayni sey

Bugun kendine vurana vuracak yarin kavga ettigine obur gun yan baktin kiz arkadasima laf attin...

Ornekler uzar gider. Cocuga siddetin normal oldugunu annesi olarak onayliyorsunuz. Cocugum sana vurana vur demek ileriki yillarda gelebilecek siddet icerikli davranislara da yol acmaktir.

Savunmaniz tamamen anne olarak kendinizi kandirmaktan oteye gitmez. Vurmaktan baska cozum yollari bulmasi icin yrd olmalydiniz. Olmadı arkadasinizla iliskiyi kesip gorusmeye bilirdiniz. Bu sekilde cocugunuza yrd olurdunuz. Simdi buyuk kotuluk yapiyorsunuz umarim farkina varabilirsiniz. Unutmayin gelecekte yaptigi her siddette sizin imzaniz olacak.

Ustelik cocuk babadan gordugunu yapiyormus arkadaslarina vurarak. Siz peki sizde cocugunuza vurmayi normal kiliyorsunuz. O babadan farkiniz ne? Siddet uygulamak=siddete izin vermek ayni sey

siz anlamada zorluk çekiyorsunuz galiba çünkü genelleme olarak yorum yapıyorsunuz sürekli ,ayrıca şiddeti onaylayan bir cümle kurmamışım konuyu nasıl alıp buraya getirdiniz onu da anlmadım ,ben önüne gelene vur demiyorum bu çocuk için söylüyorum çünkü diğer arkadaşlarıyla da kavga ediyor yeri geliyor,fakat birbirlerine zarar verecek düzeyde olmuyor ,çocuk sonuçta BU ÇOCUĞA KARŞI KENDİNİ SAVUNMALI 1 yıldır görüşmüyoruz fakat mecburen bir yerde yollarımız kesişecek çocuklar büyüyecek ,ben anne olarak ne yapmam gerektiğini de biliyorum,çok şükür duyarsız biri değilim kimseylede mukayese edilmekten hoşlanmam hem tanımadağım birinden hemde şiddet yanlısı olan bu erkekle mukayeseden,konuyu çarpıtmak yerine biraz empati yapsanız beni biraz anlardınız,ben 2 tane çocuğumu kaybetmişim oğlumu 10 yıl sonra kucağıma almışım ,karşı taraf telafisi olmayan bir zarar verse ne olacak o zaman nasıl yorum yapacaksınız

Son düzenleme:
Benim bebeğim yaşında bile değil hayırdan anlıyor da, 4 yaşındaki çocuk neyi anlayamıyor?
Gerekli terbiyeyi çocuklarına veremeyenler kusura bakmasınlar ama evlerine tıkılsınlar ya da kendi çocukları gibi çocuk yetiştiren ailelerle muhattap olsunlar.

siz anlamada zorluk çekiyorsunuz galiba çünkü genelleme olarak yorum yapıyorsunuz sürekli ,ayrıca şiddeti onaylayan bir cümle kurmamışım konuyu nasıl alıp buraya getirdiniz onu da anlmadım ,ben önüne gelene vur demiyorum bu çocuk için söylüyorum çünkü diğer arkadaşlarıyla da kavga ediyor yeri geliyor,fakat birbirlerine zarar verecek düzeyde olmuyor ,çocuk sonuçta BU ÇOCUĞA KARŞI KENDİNİ SAVUNMALI 1 yıldır görüşmüyoruz fakat mecburen bir yerde yollarımız kesişecek çocuklar büyüyecek ,ben anne olarak ne yapmam gerektiğini de biliyorum,çok şükür duyarsız biri değilim kimseylede mukayese edilmekten hoşlanmam hem tanımadağım birinden hemde şiddet yanlısı olan bu erkekle mukayeseden,konuyu çarpıtmak yerine biraz empati yapsanız beni biraz anlardınız,ben 2 tane çocuğumu kaybetmişim oğlumu 10 yıl sonra kucağıma almışım ,karşı taraf telafisi olmayan bir zarar verse ne olacak o zaman nasıl yorum yapacaksınız
Evet keske sizi yanlis anlamis olsaydim ama gerceksiniz.
Siz hic dusundunuzmu sizin cocugunuz kendini "savunurken" vurdugunda karsi tarafta kalici bir hasar birakirsa ne olacak.

Burda durup bi dusunmek gerekir degil mi?

Evet keske sizi yanlis anlamis olsaydim ama gerceksiniz.
Siz hic dusundunuzmu sizin cocugunuz kendini "savunurken" vurdugunda karsi tarafta kalici bir hasar birakirsa ne olacak.

Burda durup bi dusunmek gerekir degil mi?

hanımefendi lütfen bana yorum yapmayın rica ediyorum ben kendi çocuğumdan mesulum herkes de kendi çocuğuna baksın ,benim anneliğimi sorgulamak sizin haddinize değil beni tanımıyorsunuz çünki ,siz çocuğuuzu yazdıklarınız gibi yetiştirin zira anlamamak için diretiyorsunuz,benim çocuğum zarar görür zarar vermez 8 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz.ben kendini savun ona karşı dediğim halde yapmıyor .7 yıldır ayda 2 kez görüşürlerdi bu zamana kadar hasarı gördük yeterince

hanımefendi lütfen bana yorum yapmayın rica ediyorum ben kendi çocuğumdan mesulum herkes de kendi çocuğuna baksın ,benim anneliğimi sorgulamak sizin haddinize değil beni tanımıyorsunuz çünki ,siz çocuğuuzu yazdıklarınız gibi yetiştirin zira anlamamak için diretiyorsunuz,benim çocuğum zarar görür zarar vermez 8 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz.ben kendini savun ona karşı dediğim halde yapmıyor .7 yıldır ayda 2 kez görüşürlerdi bu zamana kadar hasarı gördük yeterince
Sizde yorum yapmaya bilirsiniz neden israrla kisa ve net yazdigim dusundurucu yoruma uzunnn cevap yaziyorsunuz o zaman.
Ben kimsenin anneligini sorgulamam haddime degil tanimadim insanlarin anneline laf uzatmak. Bi konuda görüşümü soyledim size uymak onaylamak zorunda degilsiniz. Sinirlenmenize anlam veremedim.

Zaten yazdiklarimin sonuna olabilir koydum ve bunu size yillar gosterecek. Iyi aksamlar.

bakın görüşünüze saygım var fakat tanımadığınız birini başkasıyla mukayese ediyorsanız saygım yok.düşündürücü dediğiniz cevap göremedim yazdıklarınızda yoruma açık cevaplar gördüm ,sizede iyi akşamlar

Abartmıyor musunuz oda çocuk sonuçta bilinçli vurmamış !

X