Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Nerde hata yapıyorsun biliyor musun; stres yaparak büyük hata yapıyosun. Eğer sen rahat olursan emin ol şekerin de düşecek bebeğin de rahatlayacak.. Bir diyetisyene mutlaka uğra tabiki diyetini es geçme.. Ama nolur rica ediyorum kendini rahat bırak.. Seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de çok zorluklarla bebeğime kavuştum, inşallah sen de kavuşacaksın sağlıkla :dua::dua::dua: Benim gebeliğim boyunca pandemide geçtiği için zaten eşimle evdeydik, çok sevdiğim bi kuzenim var o da öğretmen pandemide çalışmıyordu sağolsun başka şehirden kalktı geldi 4. aydan doğuma kadar bizimle kaldı.. Hem yardım etti ama en çok da moral verdi ve oyalandık beraber. Varsa öyle beraber eğlendiğin biri kalıversin seninle rica et yardım istemek de ayıp değil böyle zamanlarda emin ol herkes koşa koşa gelicektir. Biz konsol oyunları oynadık beraber, turnuva falan yapıyorduk :) Bikaç tane dizi bitirdik sürükleyici olanlardan. Avrupa yakasını youtube dan sürekli izleyip Burhan Altıntopla kahkahalar attık.. Her gün en az 1 film izledik. Eşimle kuzenim her gün yanımda spor yaptılar onlara direktifer verdim o bile eğlencei geçti.Valla nasıl 9 ay doldu anlamadım. Lütfen sakin ol, düşünüp kurmak hiçbişeyi daha iyi yapmayacak, tam tersi seni kötü etkileyecek, düşünmemekse seni kuş gibi hafifletecek vücudunda hissettiğin tek ağırlık bebeğin olacak çünkü o seninle kalıp büyümeye devam edecek :dua::dua::dua: Çok sevgiler :KK200::KK37::KK37::KK37:

Kendimi oyalıyorum
Ama stresime engel olamıyorum
Nickim bile evhamlı
Bir dönem bunun için Psikoloğa da gittim
Pandemi olmasa bu süreçte yine giderdim
2 3 gün iyi rahat sakin oluyorum
Sonra bir anda tetikleniyor :KK43:

İnternete kalsak parmağı orta masaya çarpanın ayağı kopuyor. Doktorlar bu durumdan bıkmışlar artık. 🤦‍♀️

Bir doktor elinde test sonuçları varken bile sizi takip eden doktor daha iyi bilir diyor, tedavi uygulamaya çekiniyor. Google ne yapsın? 😂

Birçok arkadaş uzun uzun yazmış, bakın sağlıkla bebeğini kucağına alan annelerle doldu burası.

Bir de şöyle düşünün, zaten kontrol altındasınız, doktor bebeğin riskte olduğunu görse insülin dahil her türlü müdaheleyi yapabilir.

Hiçbir doktor kontrolüne gitmeyen/gidemeyen, bir şekilde tedavi olamayanlar var. Kimi uyuşturucu bağımlısı, kiminin maddi durumu yok, kimi doktora ulaşamıyor... İşte asıl bu tip şekerin takip edilemediği durumlarda bebeğe zarar geliyor.

İnşallah sağlıkla yavrunuza kavuşacaksınız. ❤️

Kendimi oyalıyorum
Ama stresime engel olamıyorum
Nickim bile evhamlı
Bir dönem bunun için Psikoloğa da gittim
Pandemi olmasa bu süreçte yine giderdim
2 3 gün iyi rahat sakin oluyorum
Sonra bir anda tetikleniyor :KK43:
Online psikologlar da var bence onlarla görüşebilirsin. Bu şekilde inan ki kendine de bebeğine de zarar.. Daha fazla oyalamalısın kendini bence.. Bir süre hiç bi an bile kafanı rahat bırakma.. eminim tuvalette bile düşünme fırsatı yaratıyorsundır.. Yalnız kalmamaya çalış, seni telkin edicek en az 1 kişi olsun sürekli yanında.

Kızlar vir şey danışacağım
Benim hastanedeki şeker ölçümüm 94tü açlık
Ama evdeki cihazla 10 gündür ölçüyorum açlık hep 130 135, 2.saat tokluk ise 135-140 arası
Doktora attım, hastanede böyle değildi, yanlış ölçüyor olabilirsin, sabah kan ver, aynı anda makina ile ölç, karşılaştıralım dedi. Eğer açlık gerçekten 135se insulin başlanacak dedi.

Danışmak istediğim şu
- Insulinden korkmuyorum, bebek açısından da. Ama bu yüksek şeker insulin ile düzelir değil mi? Doktor bebek için düşürmeliyiz dedi. İnsulin ile yoluna girer mi?

- Bir de bilginiz var ise açlık ile tokluğun aynı olması normal mi sizce? Bir umut makine mi yanlış ölçüyor acaba dedim.

Otrera Otrera Sen de müsait olduğunda bakabilir misin?

Doktor açlığın çoook yüksek diyince ben şu an evhamın dibindeyim. Ağlamak istiyorum

Kızlar vir şey danışacağım
Benim hastanedeki şeker ölçümüm 94tü açlık
Ama evdeki cihazla 10 gündür ölçüyorum açlık hep 130 135, 2.saat tokluk ise 135-140 arası
Doktora attım, hastanede böyle değildi, yanlış ölçüyor olabilirsin, sabah kan ver, aynı anda makina ile ölç, karşılaştıralım dedi. Eğer açlık gerçekten 135se insulin başlanacak dedi.

Danışmak istediğim şu
- Insulinden korkmuyorum, bebek açısından da. Ama bu yüksek şeker insulin ile düzelir değil mi? Doktor bebek için düşürmeliyiz dedi. İnsulin ile yoluna girer mi?

- Bir de bilginiz var ise açlık ile tokluğun aynı olması normal mi sizce? Bir umut makine mi yanlış ölçüyor acaba dedim.

Otrera Otrera Sen de müsait olduğunda bakabilir misin?

Doktor açlığın çoook yüksek diyince ben şu an evhamın dibindeyim. Ağlamak istiyorum
Evde 135 hastanede 94 kısmı bence cihazın hatalı oldugunu gösterir. Bu cihaza göre ilaç baslsmsk hata olur

Benim cihaz hatalı mı diye merak ettim. ANnemlerden 2 tane daha cihaz aldım. Biri benimle aynı marka. Aynı marka olanlarda açlık şekerim 130 çıktı. Farklı olan 3.markada ise açlık şekerim 98 çıktı. Test etmek için eşiminkine de baktık. 1.de 75, 2.de 95, 3.de 106 çıktı. :KK70:

En azından cihazlar çok da doğru ölçmüyor bunu anladık. Hadi bende şeker var. Eşim turp gibi. 3 sn aralıkla ölçümlerde bile eşimin değerleri 20 farkla çıktı.

Biraz rahatladım gerçekten.

Sevgili konu sahibi aynı durumdayız.. kahvaltıda yumurta peynir ve bol sebze yedim yanında bir dilim buğday ekmeği önce 151 çıktı telaş yaptım bir daha ölçtüm 135 Allahım çıldıracağım 2 saniyede bu kadar fark olur mu?? Parmaklarım delik deşik oldu ölçmekten

Sevgili konu sahibi aynı durumdayız.. kahvaltıda yumurta peynir ve bol sebze yedim yanında bir dilim buğday ekmeği önce 151 çıktı telaş yaptım bir daha ölçtüm 135 Allahım çıldıracağım 2 saniyede bu kadar fark olur mu?? Parmaklarım delik deşik oldu ölçmekten

Bende kahvaltıda aynılarını yedim. Doktor bir hata olmalı dedi. Yukarıda da yazdım. Meraktan eşimi ölçtüm. 3 cihaz 3 farklı sonuç verdi ve sonuçlar yakın da değil. Biri 75 biri 95 biri 106
135 çıktıktan 10 dk sonra bir daha ölçtüm kendiminkini. 75 çıktı. Bir yerde hata mı yapıyorum ya da cihaz kalibrasyonu mu yok emin değilim.
Yarın sabah hastanrye kan vereceğim. Aynı anda bu 3 cihazla da ölçüp hangisi en yakınsa onu baz alacağım.

Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Gebelik şekeri ile doğum yaptım bende en büyük hatayı nette araştırarak yapmıştım. Ama siz takıldığınız için düşmüyordur lütfen sakin olun. Okadar korkulacak bir şey olmadığını sadece dikkat gerektirdiğini söylüyor ısrarla doktorlar. Sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza

Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Seni o kadar iyi anliyorum ki...
Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ilk haftalar rahim ağzı çok kısalmış kalkma dediler yattım. Sonraki kontrolde rahim uzunluğu güzel ama kanama alanı var kalkma dediler yattım. Erken doğum riski zaten vardı ikinci trimesterde biraz rahatlamıştım gebelik şekeri cıktı insüline başladım. 28.haftada sancılarım başladı bebeklerin ikisinin de suyu artmış. Ikiz gebeyim bu arada bir sürü ilaç ciğer geliştirici. Bir hafta sonra yine sancılandım.
Dün doğum izni için rapor almaya gittim bu sefer de rahimde kısalma cıktı açılmam da varmış yine yatıyorum.

Çok yorucu gerçekten. Bazen doğurayım artık ne olursa olsun diyorum düşünmekten kafaya takmaktan zehir gibi bi hamilelik geçirdim. Bi zıbın bile alamıyorsun rahat rahat. Ama geçecek inşallah sabrımızın sonu selamet. 24.haftayi geçtiysen biraz düşünce olarak rahatlayabilirsin yasama şansı çok yüksek. Gebelik şekerini de kafana takma diyetle düşmediyse insülin verirler insülinle düşüyor çaresi var çok şükür. Inşallah sağ salim vaktinde kucaklarımıza alıcaz bebeklerimizi

Bende kahvaltıda aynılarını yedim. Doktor bir hata olmalı dedi. Yukarıda da yazdım. Meraktan eşimi ölçtüm. 3 cihaz 3 farklı sonuç verdi ve sonuçlar yakın da değil. Biri 75 biri 95 biri 106
135 çıktıktan 10 dk sonra bir daha ölçtüm kendiminkini. 75 çıktı. Bir yerde hata mı yapıyorum ya da cihaz kalibrasyonu mu yok emin değilim.
Yarın sabah hastanrye kan vereceğim. Aynı anda bu 3 cihazla da ölçüp hangisi en yakınsa onu baz alacağım.
şeker yükleme mi yapacaklar yine size hastanede?

Reklam sayılmaz herhalde cihaz ismi versem🤭ime dc gibi bi şey benimkinin markası ben de güvenilirliğinden şüpheleniyorum çünkü parmak değiştirdiğimde bile farklı çıkıyor sonuçlar.. sizdekilerin markası ne? Accu check vardı kızıma hamileyken memnundum ondan..
Ay bi de şeyi soracağım en fazla çıkan şekerinizin hangi öğün sonrası oluyor benim kahvaltı sonrası

Seni o kadar iyi anliyorum ki...
Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ilk haftalar rahim ağzı çok kısalmış kalkma dediler yattım. Sonraki kontrolde rahim uzunluğu güzel ama kanama alanı var kalkma dediler yattım. Erken doğum riski zaten vardı ikinci trimesterde biraz rahatlamıştım gebelik şekeri cıktı insüline başladım. 28.haftada sancılarım başladı bebeklerin ikisinin de suyu artmış. Ikiz gebeyim bu arada bir sürü ilaç ciğer geliştirici. Bir hafta sonra yine sancılandım.
Dün doğum izni için rapor almaya gittim bu sefer de rahimde kısalma cıktı açılmam da varmış yine yatıyorum.

Çok yorucu gerçekten. Bazen doğurayım artık ne olursa olsun diyorum düşünmekten kafaya takmaktan zehir gibi bi hamilelik geçirdim. Bi zıbın bile alamıyorsun rahat rahat. Ama geçecek inşallah sabrımızın sonu selamet. 24.haftayi geçtiysen biraz düşünce olarak rahatlayabilirsin yasama şansı çok yüksek. Gebelik şekerini de kafana takma diyetle düşmediyse insülin verirler insülinle düşüyor çaresi var çok şükür. Inşallah sağ salim vaktinde kucaklarımıza alıcaz bebeklerimizi

İnşallah size de geçmiş olsun çok
Bebişlerimiz sağlıkla gelsin
27.haftaya girdik biz de

X