Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Reklam sayılmaz herhalde cihaz ismi versem🤭ime dc gibi bi şey benimkinin markası ben de güvenilirliğinden şüpheleniyorum çünkü parmak değiştirdiğimde bile farklı çıkıyor sonuçlar.. sizdekilerin markası ne? Accu check vardı kızıma hamileyken memnundum ondan..
Ay bi de şeyi soracağım en fazla çıkan şekerinizin hangi öğün sonrası oluyor benim kahvaltı sonrası

Haha bu kadar olur. Benim de hep 135 çıkan IME DC. Ben şunu fark ettim. Cihazın koduyla kullanılan strip ucun kodu birbirinden farklı. Biz eşlemeyi yapmamışız sanırım. O yüzden yüksek çıkıyor veya hatalı ölçüyor olabilir. Siz de kontrol edebilir misiniz? Cihazın kodu cihazı açtığınızda çıkan kod. Diğeri çubuk kutusunun üstünde yazıyor.

Benim öğün fark etmiyor. Sabah akşam öğle hep 135

Hayır sabah aç karnına kan vereceğim şeker cihazını test etmek için

şimdi aradan yıllar geçti de bence bu sık ölçmek dahi stresi tetikler

yani doktor bana 15 günde bir ölçüm yaptırmıştı benim eker yüklememin sonucu 1-2 puan yüksekti ama

hatta sık sık ölçtürme, kafayı takma da demişti

şimdi bu evde ölçme cihazları olunca belki kontrol etmek iyi olabilir ama geçen de yazdım şeker anlık stresle de oynuyor

şimdi yine yüksek çıkacak mı diye düşünmek bile bir etken

tokluk şekeri ölçtürmeye gittiğimde hemşire koşarak geldi 1 dakika geç gelsem hasta endişeleniyor saati geçiyor diye şekeri yükseliyor diye

şimdi aradan yıllar geçti de bence bu sık ölçmek dahi stresi tetikler

yani doktor bana 15 günde bir ölçüm yaptırmıştı benim eker yüklememin sonucu 1-2 puan yüksekti ama

hatta sık sık ölçtürme, kafayı takma da demişti

şimdi bu evde ölçme cihazları olunca belki kontrol etmek iyi olabilir ama geçen de yazdım şeker anlık stresle de oynuyor

şimdi yine yüksek çıkacak mı diye düşünmek bile bir etken

tokluk şekeri ölçtürmeye gittiğimde hemşire koşarak geldi 1 dakika geç gelsem hasta endişeleniyor saati geçiyor diye şekeri yükseliyor diye

Bana da günde 4 kez ölçmem söylendi ama bu şekerimin durumunu anlamak içindi. Yani insulin gerekli mi değil mi diye..
Ama sanırım bizim cihaz hatalı ölçüyor. Takmış kafayı 135e.. eğer hatalıysa bir hafta boşa strese soktum kendimi de bebeği de..başka cihazla ölçtüm olması gerektiği gibi 118 çıktı tokluk şekeri.

Yarın hastanede ölçtürünce belli olacak hangisi doğru :)

İnşallah size de geçmiş olsun çok
Bebişlerimiz sağlıkla gelsin
27.haftaya girdik biz de
Muhtelif cihazla ilgili yazınızı okudum şimdi, belki hepsinde olmuyordur ama ben ev tipi ölçüm cihazlarına pek güvenmiyorum, şeker/tansiyon aletleri hatalı sonuç veriyor çoğunlukla, en sağlıklısı hastane ölçümü oluyor bence.
Umarım bebecik günü gününe doğar, sakın stres yapmayın erken doğumlarda hep babamı örnek veririm, babam doğduğunda prematüre bebek nedir bilinmezmiş, bebek yoğun bakımı ünitesi, kuvöz falan nerede, rahmetli babaannemde köy insanı yol göstereni yok, büyükleri nasıl biliyorsa öyle yapmış o da, babam 7 aylık doğmuş, belki de daha minik çünkü o dönemin insanları hamilelik haftası hesaplamayı vb bilmiyor, çoğu hamileliğini anlatırken bağ bozumu hamile kaldım, hıdrellez zamanı doğurdum gibi anlatır.

O kadar küçükmüş ki belki 1 kilo falan, kundak yapamamışlar, altını bezleyememişler, bir mendilden kundak yaparken pamuklar koymuşlar kollarının bacaklarının arasına, o bebek büyümüş serpilmiş, Aslan gibi babam oldu çok da sağlıklı yerinde duramayan bir adamdı.

Lütfen siz ve diğer hamileler kendinizi üzmeyin, stres yapmayın.
Bebekler güçlüdür, eğer görecekleri günleri yiyecek ekmekleri varsa ne olursa olsun annelerine sımsıkı tutunup doğuyorlar, sizin bebeğiniz de sağlıkla doğacak😌

Tabi ne kadar dursalar o kadar iyi ama bir güne bile şükrediyoruz inşallah hepsi geçecek
Bana doktorum 30.haftayi devirince ben artik rahatim,gelseler de olur demisti.Biraz yogun bakimda misafir ederiz demisti.Biri 2 kiloyu gectifi icin eve geldi,digeri 10 gun kalmisti.32.haftadan 36 ya kadar bende kalkmamacasina yattim hep.34 te gelisimleri durdu artik.2 hafta daha tutup 36 da dogum yapmistim.Ciger gelistiricinin ne hayati oldugunu anlamistim ama.

bence daha ziyade stres kaynaklı bir durum. ben 16 yaşımdan beri diyabetliyim. çok iyi spor yaptığım, yediklerime dikkat ettiğim halde 300leri gördüğüm oluyor. üstelik insülin kullanıyorum.
o günlere baktığımda görüyorum ki kaygı seviyem çok artmış, stres yaşamıışım, sinirlenmişim.
bence her hastalığın temelinde stres yatıyor. psikoloji ne kadar sağlamsa ve ne kadar mutluysak o kadar sağlıklı oluyoruz.
lütfen kendini üzme.. o kadar içten yazmışsın ki kendim yaşıyor gibi hissettim. eminim herşey güzel olacak.
tüm kk kadınları burada..

Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Merhaba benimde maalesef yuksek cikti.. tatliyla aram hic yok ama hamur isi cok yiyordum..
Bugun diyete baslayacagim.
Uzulmeyin streste sekeri cok yukseltiyor.. bol bol yürüyüş yapacagiz.. su icecegiz.. hamur isini tamamen hayatimizdan cikaracagiz.. Allahin izni ile bebeklerimizi saglikla kucagimiza alacagiz..

Muhtelif cihazla ilgili yazınızı okudum şimdi, belki hepsinde olmuyordur ama ben ev tipi ölçüm cihazlarına pek güvenmiyorum, şeker/tansiyon aletleri hatalı sonuç veriyor çoğunlukla, en sağlıklısı hastane ölçümü oluyor bence.
Umarım bebecik günü gününe doğar, sakın stres yapmayın erken doğumlarda hep babamı örnek veririm, babam doğduğunda prematüre bebek nedir bilinmezmiş, bebek yoğun bakımı ünitesi, kuvöz falan nerede, rahmetli babaannemde köy insanı yol göstereni yok, büyükleri nasıl biliyorsa öyle yapmış o da, babam 7 aylık doğmuş, belki de daha minik çünkü o dönemin insanları hamilelik haftası hesaplamayı vb bilmiyor, çoğu hamileliğini anlatırken bağ bozumu hamile kaldım, hıdrellez zamanı doğurdum gibi anlatır.

O kadar küçükmüş ki belki 1 kilo falan, kundak yapamamışlar, altını bezleyememişler, bir mendilden kundak yaparken pamuklar koymuşlar kollarının bacaklarının arasına, o bebek büyümüş serpilmiş, Aslan gibi babam oldu çok da sağlıklı yerinde duramayan bir adamdı.

Lütfen siz ve diğer hamileler kendinizi üzmeyin, stres yapmayın.
Bebekler güçlüdür, eğer görecekleri günleri yiyecek ekmekleri varsa ne olursa olsun annelerine sımsıkı tutunup doğuyorlar, sizin bebeğiniz de sağlıkla doğacak😌

Babanız gerçekten mucize bebekmiş :)
Maşallah diyorum kendisine
Evet gerçekten nasip kısmet bu işler
Bende biraz daha rahatladım çünkü bence bu cihaz hatalı

bence daha ziyade stres kaynaklı bir durum. ben 16 yaşımdan beri diyabetliyim. çok iyi spor yaptığım, yediklerime dikkat ettiğim halde 300leri gördüğüm oluyor. üstelik insülin kullanıyorum.
o günlere baktığımda görüyorum ki kaygı seviyem çok artmış, stres yaşamıışım, sinirlenmişim.
bence her hastalığın temelinde stres yatıyor. psikoloji ne kadar sağlamsa ve ne kadar mutluysak o kadar sağlıklı oluyoruz.
lütfen kendini üzme.. o kadar içten yazmışsın ki kendim yaşıyor gibi hissettim. eminim herşey güzel olacak.
tüm kk kadınları burada..

İyi ki kk var
Çok teşekkür ederim mesajlarınız için
Okuyup okuyup motive oluyorum 😍

Sen çok güçlü bir annesin. Minik canavar da çok çok güçlü. Için rahat olsun. Doğacak misler gibi. :emir_bebek::anne::KK200:

Gebelik şekeri olan o kadar çok gebe duydum ki inan bir sorun olacağını sanmıyorum. Bunun için kendini hiç üzme.

Ve olumsuz hikayeleri sakın okuma..

Geçmiş olsun. Erken doğum riski ile karşı karşıya kaldığımda gebeliğimin 16. haftasıydı. Defalarca hastanede yattım. 6. aydan sonra hem şeker hem de tansiyon çıktı. Sürekli stres altındaydım. Sizi çok iyi anlıyorum. Ancak stres yapmayın demek yeterli değil bence okuduklarınızı da azaltıp pozitif fikirlere yoğunlaşın. Sizi bir nebze olsun rahatlatayım. 39+4'te doğum yaptım. Çok sağlıklı bir bebeğim oldu. İnşallah siz de en güzel günlerinizi yaşarsınız.

Kızlar vir şey danışacağım
Benim hastanedeki şeker ölçümüm 94tü açlık
Ama evdeki cihazla 10 gündür ölçüyorum açlık hep 130 135, 2.saat tokluk ise 135-140 arası
Doktora attım, hastanede böyle değildi, yanlış ölçüyor olabilirsin, sabah kan ver, aynı anda makina ile ölç, karşılaştıralım dedi. Eğer açlık gerçekten 135se insulin başlanacak dedi.

Danışmak istediğim şu
- Insulinden korkmuyorum, bebek açısından da. Ama bu yüksek şeker insulin ile düzelir değil mi? Doktor bebek için düşürmeliyiz dedi. İnsulin ile yoluna girer mi?

- Bir de bilginiz var ise açlık ile tokluğun aynı olması normal mi sizce? Bir umut makine mi yanlış ölçüyor acaba dedim.

Otrera Otrera Sen de müsait olduğunda bakabilir misin?

Doktor açlığın çoook yüksek diyince ben şu an evhamın dibindeyim. Ağlamak istiyorum
canım benim açlık kan şekeri (AKŞ) : 60-100 arasında olmalıdır, prediyabet veya diyabeti olanlarda 70'in altına düşsün istemeyiz. aynı şekilde üst sınır olarak da 125'i geçsin istemeyiz (prediyabet veya diyabeti olanlarda)

insülin ile gayet güzel regüle olur kan şekerin merak etme. açlık ve tokluğun aynı olmaması gerekir.

tokluk kan şekeri (TKŞ) 140'ı geçsin istemeyiz. yine alt sınır olarak da genelde 80'İ kabul ederiz. yani özetle yemekten 2 saat sonra ölçülen kan şekeri 140'ı geçmemeli canım. 180'i geçerse böbrekten glukoz atılımı başlar, 200'i geçerse kesin diyabet tanısı konulur.

bence hastanede ölçülen değer doğrudur,evde yapılan ölçümlerde kullanılan kitlere göre bile fark oluşabiliyor.

lütfen moralini bozma,insülinle çoook güzel regüle edilir,çiçek gibi olursun. değerlerin öyle aman aman kötü değil.

sadece ilaç kullanma zamanın gelmiş demek. neler neler için ilaç kullanıyoruz,bunun için de kullanırız ne olacak,değil mi? :KK200: :KK200:

canım benim açlık kan şekeri (AKŞ) : 60-100 arasında olmalıdır, prediyabet veya diyabeti olanlarda 70'in altına düşsün istemeyiz. aynı şekilde üst sınır olarak da 125'i geçsin istemeyiz (prediyabet veya diyabeti olanlarda)

insülin ile gayet güzel regüle olur kan şekerin merak etme. açlık ve tokluğun aynı olmaması gerekir.

tokluk kan şekeri (TKŞ) 140'ı geçsin istemeyiz. yine alt sınır olarak da genelde 80'İ kabul ederiz. yani özetle yemekten 2 saat sonra ölçülen kan şekeri 140'ı geçmemeli canım. 180'i geçerse böbrekten glukoz atılımı başlar, 200'i geçerse kesin diyabet tanısı konulur.

bence hastanede ölçülen değer doğrudur,evde yapılan ölçümlerde kullanılan kitlere göre bile fark oluşabiliyor.

lütfen moralini bozma,insülinle çoook güzel regüle edilir,çiçek gibi olursun. değerlerin öyle aman aman kötü değil.

sadece ilaç kullanma zamanın gelmiş demek. neler neler için ilaç kullanıyoruz,bunun için de kullanırız ne olacak,değil mi? :KK200: :KK200:
Aynen Otrera'cım.
Evdeki kit doğruysa yarın ilacıma kavuşurum umarım
Ama kit hatalıysa evde ayin yapıp yakacağım kiti, 1 haftamı rezil etti :KK70:

Sen çok güçlü bir annesin. Minik canavar da çok çok güçlü. Için rahat olsun. Doğacak misler gibi. :emir_bebek::anne::KK200:

Gebelik şekeri olan o kadar çok gebe duydum ki inan bir sorun olacağını sanmıyorum. Bunun için kendini hiç üzme.

Ve olumsuz hikayeleri sakın okuma..

Olumsuz hikayelere bakmıyorum bilerek ama bir şekilde karşıma çıkıyor. Başka bir hamile platformuna bakıyorum mesela anneler ne yiyor ne yemiyor diye. Birisi bende dikkat ettim ama 6 aylıkken öldü yazmış mesela. Her şey Allahtan ama insanın morali bozuluyor aslında. Yine de şükrediyorum bu aya kadar geldik. Allah izin verirse tamamlarız.

Teşekkür ederim güzel mesajlarınız için :)

Kendimi oyalıyorum
Ama stresime engel olamıyorum
Nickim bile evhamlı
Bir dönem bunun için Psikoloğa da gittim
Pandemi olmasa bu süreçte yine giderdim
2 3 gün iyi rahat sakin oluyorum
Sonra bir anda tetikleniyor :KK43:
O zaman burdaki telkinlerden daha profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var. Online terapi desteği alın

Merhabalar Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau gidebildiniz mi doktora merak ettim sizi?

Ayyy evet buraya yazacaktım bak unuttum
Evet ölçtürdüm.
Kan tahlilinde 105 çıktı
Ev tipi cihazda ise iki tane I... D... marka var. Birinde 198 diğerinde 34 çıktı :KK70:
Dediğim gibi çubuk kodu ile cihaz kodu farklı diye hatalı ölçmüş. Biz de ne bilelim ilk kez kullandık.

Ama rahatladım. Sonucu doktora attım. Normalde tokluk yüksek açlık normal olur. Sizde tam tersi olmuş dedi. Daha sıkı bir diyet verdi. Ekmeği komple kestim. Açlık 95in altına inmezse insülin başkayacağız. 3 gün bu sıkı diyeti uygulayacağım, sonrasına bakacağız

1 hafta boşuna rezil etmişim kendimi. Hala açlık şekeri yüksek ama en azından bir 135 değil. 105e de razıyım ben.

Doğru bir makine elde ettik. Kan ölçümü ile aynı sonucu veriyor. Tokluk şekerim 104 çıkıyor. Yani tokluğu kontrol altına aldım çok şükür. Şeker yüklemesinde tokluk da yüksekti 154tü.

Siz cihazı kontrol ettiniz mi?

X