Ekmekler Pideler aykaral Msrunu Ekmei

E

EU3

Ziyaretçi
bu ekmek eskilerin deyimiyle hıyır hıyır ve hemen ağızda dağılan lezzete sahiptir.şekerini daha çok koyarsanız çayın yanında güzel katık oluyor.hafif tatlımsı eğer tarife uyulursa.

kabartma tozu gibi satılan 11 gr'lık toz maya öneriliyor ama ben yaş mayadan yaptım.yumurta ve margarin oda sıcaklığında olmalı.

5 su bardağı mısır unu,
2 su bardağı ılık süt,
2 çorba kaşığı şeker,
1 paket 11 gr'lık toz maya yada 42 gr'lık yaş maya,
1 adet yumurta,
50 gr margarin

derince bir kaba mısınr ununu koyun.şekeri ekleyip iyice karıştırın.toz mayayı unun üzerine serpiştirin.yaş maya kullanacaksanız parçalayıp serpin ve karıştırın.ılık sütü ilave edip,oda sıcaklığındaki yumurtayı kırın.son olarak yumuşamış margarini ekleyin.hamuru bir kaç dk yoğurun.kulak memesinden daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.arzu ettiğiniz fırın kalıbınızı,sıvı yağla hafifçe yağlayın.elinizi sık sık suya batırarak hamuru kalıba yayın.hamuru kalıbın içinde 40 dk bekletip dinlendirin.sonra üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirip düzeltin.175 dereceye ayarladığınız fırını 5 dk önceden ısıtın.35 dk kadar fırında pişirip,çıkarın.soğumasını bekleyip dilimleyin.afiyet olsun.

Cook guzel olacagindan eminim kalktim misir unumu octum 5 bardak cikmaz yarin ek alacagim ve bu misir unu ekmegini yapacagim yarisini da ordulu bir arkadaslara gonderecegim :-)

Boyle guzel bir tarifi eklediginiz icin cook sagolun

bayılılım..ellerıne saglık.deneyecegım... cokacimcoook

X