ayıplamışlar mıdır :((

ayıp tmiş miyim

• evet

• hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Moralinizi bozmak istemem ama lojman hayatı normal komşuluk ilişkisinden farklı üstelik komutanın eşi de gelmiş. Hazırlık yapmanızı ve kapıda karşılamanızı beklerlerdi. bu durum eşinize bile yansıyabilir. Umarım iyi niyetli insanlardır. Başka bir gün telafi ederseniz iyi olur.

Kendine neden dert yaptın böyle ? Üzülme hiç.Gayet normal öyle çok ayıp falan da etmemişsin.İçin rahat etsin ama git konuş.Ben çok huzursuz oldum olmaz öyle bir gün şöyle uzun uzun oturmaya gelin de.Yap bir gün önceden pastanı böreğini güzelce ağırlarsın :)

Bir gün neşeli bir ses tonuyla hepsini ara şu gün şu saatte telafiye bekliyorum de çocuğu da önceden uyutucam muhabbetimiz yarıda kalmasın de gülümse yeter bence

merhaba kızlar çok moralim bozuk kime ne anlatayım nasıl rahatlayım bilemiorum bugün komşularım bana kahve içmeye geldi ve onları hiç iyi ağırlayamadığımı düşünüyorum çok mahcubum hakkımda ne düşündüler beni ayıpladılar mı öyleyse nasıl telafi edebilirim bilmiyorum içim sıkılıyor bana söyleyeceklerinize çok ihtiyacım var olayı anlatmaya çalışayım biraz karışık gibi ama karışık değil aslında yazarken karışıyor anlatmaya çalışayım:
biz askeri lojmanda oturuyoruz yani uzun süreli komşuluk ilişkimiz yok benim bir de 2 yaşında bi kızım var fırsatım halim olmuyor çok sık gidip geldiğim samimi bir komşuluk ilişkim yok kimseyle yani
alt komşum diye bahsedeceğim kişi (samimi tatlı bir ev hanımı çekindiğim biri değil daha önce birkaç kez gidip gelmişliğimiz var )
üst komşum ( komutanın eşi bayramda eşim kızım ben alt komşum ve ailesiyle bir kere gitmiştik ziyaretlerine 1 defa görüştük yani )
3. komşum birliğin kahvaltısında tanışmıştık o zaman aynı lojmanda oturmuorduk çook tatlı bir hanım o da çekinceğim biri değil çok neşeli konuşkan samimi kapı önlerinde karşılaştığımızda bayağı laflamışlığımız var hep davet ettik birbirimizi ama onla bi gidip gelmişliğimiz hiç olmadı
4. misafirse başka lojmandan ilk defa gördüm
şimdi olay şu bu benim alt komşum 3 gün önce bi akşam gekdi bana üst komşum ona beni sormuş bebeği sormuş bana iade-i ziyaret yapmak istediğini söylemiş bayramda gitmiştik ya ondan bugün için kahveye gelmek istemiş sadece kahve dedi aman başka hazırlık yapmasın demiş hatta pazartesi söyle sabah ararız öğleden sonra gideriz demiş ama sade kahve dedi ısrarla dedi bunu 15 dakika oturur kalkar çok oturmaz dedi ben de çok büyük hazırlık yapmadım öğleden sonra 1 gbi geliriz dedi benim 2 yaşında kızım var tam uyku saati uykusu gelince huzursuz oluyor bilemedim ne diyeceğimi babam da bizde yatılı... neyse bugün geldiler 4 kişi... tam saat 1i 5 geciyo benim kız uyumak istedi mümkünü yok durmaz uyku saati dedim baba gelirlerse sen karşıla ben uyutup gelirim karşılayamadım misafirleri kız da sesleri duyunca uyumadı kalktık gittik içeri iyi hoş muhabbet kızımla kolonya lokum tuttuk biraz oturduk sonra ben kahveleri yaptım fincanların yanına birer kurabiye koydum birer bardak da su sehbalrı koydum önlerine 3. komşum dedi çay may hiç uğraşmasaydın ben zaten hiç içemem çay.. yok kahve yaptım falan dedim üst komşum dedi ben çayı çok severim ... falan muhabbet yani bu muabbetler de art niyet yok doğaçlama gelişiyo ama ben yerin dibine giriyom çay yapmadım hiç bi yiyecek yapmadım alt komşu kahve içmeye gelcez dedi ben de sade kahve yaptım yapıyım mı çay dedim(salak kaafam sorulur mu koy işte demliği ocağa 10 dakikada tamam tatlı tuzlu kurabiye de var evde koy işte nolcak yok durdu kafa) yok mok dediler sanki ay valla yap bi çay içelim mi diyecek ilk defa gelen insanlar boş boş oturttum insanları bi kahve bi su bi kurabiyeyle (ev değil cafe sanki) bi yandan da kızım uylkusu geldi dedim dediler aldım kızı uyutmaya gittim bi de piş pişledim emzirdim beşiğine koydum içeri gectim bebeğini almaya onalr da o sırada deiler biz kalkalı sen çocukla ilgilen dedim içime hiç sinmedi oturun dahauyur şimdi kız ben de gelirim yok oturmadılar dedim böyle olmadı dediler çocuklusun daha ne olsun daha napcan.. hiç içime sinmedi dedim bi gün de çaya gelin dediler inş.. yüzler gülüyodu sesler capcanlıydı ama ben kendi hizmetimden ikramımdan hiç hoşnut değilim ee çat kapı görüştüğüm insanlar da değiller ki ne düşündüler özellikle o daha önce görmediğim ve bi kere gördüğüm çok rahatsız hissediyorum şimdi tekrar gelin demek de olmaz ki öff napıyım ben :KK43:(((
pasta börek bişeyler yapın bir daha çağırın ayıp olmuş vallahi lojmanda adınız çıkar:)

Tabi ki ayıp değil, millet yeme içmeye gelmiyordur. Ama ben olsam ben de bir hzırlık beklerdim. Böyle olunca pek önemsememiş gibi olmuşsunuz. Ama bir yandan da çocuk oldugu için anlayısla yaklasmıslardır diye düşünüyorum. Bence içinizi rahatlatmak için bir gün bir hazırlık yapıp davet edin komşularınızı..

Nezaketen "bi kahve" denir, ama ufak bi hazırlık gerektirir bu tip ziyaretler. :)
Aslında ayıplanacak bir şey değil ama, azcık yavan kalmış sanki.
Ama dert edilecek bir şey değil, telafi edilir.
Güzel bi hazırlanır bi daha alırsın misafirliğe,
ilk misafirliğe aldığın halinle de ufak bi gırgır geçersin muhabbetin samimiyetine göre 2. davetinde.
Bu kadarcık. ^_^

Ben gerçekçi olacağım. Evet ayıp olmuş. Komutanin eşi diyorsun.onceden haber de vermişler. Özellikle karsilamamak en büyük ayıp olmuş bana göre. Kapıda karsilardin hosgeldiniz derdin.cocuk huysuzlansa bile onun kusuruna kimse bakmaz. Ama evde misafir varken çocuk uyutmaya gitmek olacak is değil bence.
Baba da evdeymis en azindan ilk geldikleri an bir yarım saat oyalayabilirdi. Ya da lojmandan bir arkadasindan yardım isteyebilirdin uzulme ama Komutanin eşi gelmez bir daha sanmıyorum.

Cocuklu evden daha fazlasini vekliyorlarsa onlarin ayibi. Ama belli ki icinize sinmemis, yakin zamanda hazirlik yapip caya cagirin.

Hatta şu kadarını bile söyleyebilirim. Esimin isinde üst düzey mudurun eşi gelmişti haberli böyle kahve içmeye. Çocukta küçüktü o zaman. Babasi 1 saat izin alıp AVM falan götürmüştü bizde.

Tabi bunlar senin hatan değil. Seni yönlendiren birileri olmaliydi belli ki bilmiyorsun yenisin daha. Üzülme. Benim sözüme değer verirsen güzel bir çiçek yaptırsin esin. Git üst komşuna. (Ayrıca da üst komşu diyorsun ama o komutanin eşi sonuçta. Öyle komşu falan olarak algilama) sizi iyi agirlayamadigimi düşündüm kusura bakmayın yeni öğreniyorum bir daha davet etmek istiyorum de. Çiçeği ver.

bence hiç yanlış anlamamışlardır ve sonuçta bebeğiniz var hiç dert etmeyin derim. ben evde rahat takılmaya o kadar alışkınım ki misafir gelip gitme durumlarında rahat etsinler diye de hiç üstlerine düşmem anca bişey isterlerse yaparım :))) takılma bence

Tabi bunlar senin hatan değil. Seni yönlendiren birileri olmaliydi belli ki bilmiyorsun yenisin daha. Üzülme. Benim sözüme değer verirsen güzel bir çiçek yaptırsin esin. Git üst komşuna. (Ayrıca da üst komşu diyorsun ama o komutanin eşi sonuçta. Öyle komşu falan olarak algilama) sizi iyi agirlayamadigimi düşündüm kusura bakmayın yeni öğreniyorum bir daha davet etmek istiyorum de. Çiçeği ver.

ben yaparım yaparım da hoş olur mu bilmiyorum çiçek falan abes kaçmaz mı bi de pat diye kapısını da çalmak olmaz dediğin gibi üst komşu diyorum ama ne yazık ki öyle bi algı var evt ben de bu komutanın eşi muhabbetlerine sinir oluyorum o da insan sonuçta ve muhabbetine bakarsan küçücük bi kız :KK43:((

arkadaşlar hepinize tekrar teşekkürler cevaplar için aynı şeyleri düşünüyorum ben de ondan huzursuz oldum ama kiminiz demişsiniz komutanın eşi(!) tekrar gelmeyebilir lojmanla sivil komşuluklar her zaman bir olamıyor ne yazık ki bi fırsatını bulunca güzelce hazırlanıp çağıracağım yine de çaya zaten o gün yolcu ederken de dedim "böyle olmadı bi günde çaya bekliyorum" diye bakalım gelirlerse buyursunlar ama gelmezse de kendi bilir :KK43:

Hatta şu kadarını bile söyleyebilirim. Esimin isinde üst düzey mudurun eşi gelmişti haberli böyle kahve içmeye. Çocukta küçüktü o zaman. Babasi 1 saat izin alıp AVM falan götürmüştü bizde.

canım keşke öyle bir imkan olsa ama eşim genelde dışarda görevde oluyor o bir denizci o gün burda yoktu burda olsa da bana misafir gelcek diye izne ayrılamazdı benim ve çocuğumuzun hastane işleri..vb daha ciddi durumlar için kullanıyor kısıtlı izin haklarını

canim 2 yasindaki cocuk .1 saat gec uyusa ne olur? bence siz karsilamaliydiniz.ayrica 3-4 gun onceden soylenmis.onlar kahve desede sizin kahveyle birlikte ikram edeceginiz ikramlar olabilirdi .yapamasaniz bile babaniza aldirabilirsiniz dimi?
ayip degil ama eksiklik olmus

çok doğru söylüyosun saflığım tuttu mu tutuyo dışardan bi börek bi kuru pasta bişiler aldırsaydım keşke babama misafire çaktırmadan ya da önceden hazır etseydim işte kafam durmuşş bu yüzden çok üzüldüm sonbradan aklıma geldi ama çocuk durmayınca 1 dakika bile durmuyor canım benim uyku saati düzenli geldi mi uyuması gerek ki zaten gecikmişti onun için yapabileceğim bi şey yoktu zaten çocuk olmasa ben bu duruma düşürmezdim kendimi burda her şey anlatılamıyor :KK43:

bu arada evdeki kızımın babası değildi misafir geldiği sırada benim babam vardı evde eşim yok diye gelmişti izmirden benim bazı rahatsızlıklarım var hastane işlerim var ondan gelmişti ama bunları komşular bilmiyor tabi

Aslında kimse size geleceğiz çay pasta börek yap demez usulen hiç uğraşma kahve içmeye geliyoruz derler genelde. Beklenti kahve olmuyor ama maalesef. Keşke sizde hazırda olsa birşeyler ikram etseydiniz. Neyse olan olmuş artık. Telafi edersiniz. Zaten zamanla birbirinizi tanıdıkça kötü niyetli olmadığınızı anlarlar.

Sonuçta kücük çocugun var.yanlis anlamamislardir.ama icinin rahat olmasi acisindan "kusura bakmayun.aksilik oldu cocuk huysuzlandi icime sinmedi" der guzel bo sekilde cay daveti yaparsın. Gerilme bu kadar.ya da daha sonra samimiyetiniz arttiginda anlatirsun..

Bence ayıp olmus neden.
Bız yunanıstanlıyız bızde cay adetı yok ancak kahvenın yanınada bıseyler ıkram edılır mesela bı kek yapsaydın cok guzel olurdu
telafı etmek ıstersen bı gun caya pogacaya nıyetlen sızı ıyı agırlayamadım dıyerek acık ol tekrar davet et

X