• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayın etkisi...

evet ya haziran da ayın kaçına denk geliyo yazabilir msiniz?

bi de nasıl hesaplanıyo ben bilmiyorum..bilen yardımcı olabilir mi_?:enbuyukkk:

takvimdede yazıyor canım. hicri 1-2-3 diye gün gün yazıyo işte ordan bakarsın son gününe 29-30 takip et bir gün sonrasına bak 1 diye başlıyosa son gündür... ne biçim anlattım yaa bugün cümle kurma yeteneğim hiç yok. inş anlamışsındır :))

anlamadım desem kızar mısınız:utangac:

şimdi takvim bir yıl boyunca hicri takvimi gösteriyo..onu gördüm..ama bugune göre nasıl çeviricem anlamadım..açık açık yazabilir misiniz.....

farzedin cahil birine yol tarif ediyosunuz:kedi:

anlamadım desem kızar mısınız:utangac:

şimdi takvim bir yıl boyunca hicri takvimi gösteriyo..onu gördüm..ama bugune göre nasıl çeviricem anlamadım..açık açık yazabilir misiniz.....

farzedin cahil birine yol tarif ediyosunuz:kedi:

bilmiyorum ben normal takvimden hiç bakmadım.internet daha kolay geliyo bana kaydirigubbakcemile3

Ay unutmuşum bu verdiğim linklerde ayın şekilleri var ya,dolunay zamanı bildiğimiz gibi ay kocaman oluyor dolunay adı üstünde :roflol:
hicri ayın son günü de tam tersi,hiç görünmüyor.Ve yaptığım araştırmalar sonucu hicri ayın son gününün dolunay gününden neden daha etkili olduğunu çözdüm. :lepi:
Sabah bir yazı okumuştum dolunayın etkileri ama şimdi bulamıyorum bilmiyorumkismile aklımda kalanlar şöyleydi: saç,kıllar,tüyler,tırnaklar vs. dolunay zamanı daha çok uzarmış yani biz alınca hemen uzamaya başlıyor.
Dolunayın tam tersinde yani hicri ayın son günü de tam tersi olur.Anlatamadım galiba biraz karıştı :kedi:

hayır dolunay değil.tam tersi yani ay hiç gözükmüyorken,hicri takvime göre ayın son günü oluyor.

bu ay haziran 12 sine dolunay var ama..o nasıl olucak burayı anlamadım işte.

he he pardon yeniay varmış 12 sine...valla bende sorun var bugun anlamıyorum of..

yeni ay varken mni yapıcaz hep..çok sorun oldum ama öğrensem iy olucak kızlar ya..:/

Son düzenleme:
dolunayı unut

hicri takvimin son gününde yapacaksın. bugün hicri 10 CEMÂZİL-ÂHIR

miladi 12 haziranda Hicrî Kamerî : 29 CEMÂZİL-ÂHIR

eğer denemek istiyorsan 12 haziranda iş başına :lepi:

denicem zaten onun için öğrenmek istiyorum ya...int baktığım takvimde haziranın 12si yeniaya geliyo...ondan kafam karıştı...sempatiksalakcinni

haziranın 12 si hicri ayın son günü...onu anladım...nasbenneyaptımkiıl hesapladığınızı anlamadım

:delphin:valahha yordum ha..
şimdi ben sorayım yanıt verin bidaha sorayım bidaha yanıt verin:teytey: kıbrıslı spikere döndümsırnaşık şey
Şimdi bu sönük olanlar ayın sonu dimi
yani o gün yapacağız..
bakalım misal ..temmuzda 11. de di mi

denicem zaten onun için öğrenmek istiyorum ya...int baktığım takvimde haziranın 12si yeniaya geliyo...ondan kafam karıştı...sempatiksalakcinni

haziranın 12 si hicri ayın son günü...onu anladım...nasbenneyaptımkiıl hesapladığınızı anlamadım

arama motorunda "turk takvim" aratacaksın . ilk siteye gireceksin. karşına takvim çıkacak. takvim yaprağına dikkatlice bak Hicri takvime göre hangi ay hangi günde olduğunu göreceksin. ordan takip edebilirsin

Back