Altına imzamı atacağım bir yorum...
2019 da bende de bir sürü alerji çıktı en büyüğü ev tozu ve ağaç polenine olmak üzere
Benim de ilk işim halıları atmak oldu yerine desenli fayans yaptırdım, halı olması gereken yerlere de toz barındırmayan anti alerjik halı serdim ama çoğu yer desenli karo olduğu için halı ihtiyacı zaten kalmadı
Haftalık büyük temizlik için çekişi güçlü bir süpürge kullanıyorum, ayrıca her gün robot süpürge mutlaka çalışıyor
Bütün ıvır zıvır biblo vs kalktı toz tutacak şeyler yok evde her şey düzenli ve dolap içlerinde
Çamaşırlar kurutma makinesinde kuruyor özellikle bu evdeki tozu yüzde yetmiş azalttı diyebilirim resmen mucize
Yatak haftalık temizlikte büyük süpürge ile çekiliyor mutlaka üzerine hazırladığım akar spreyini sıkıyorum ve akşama kadar penceresi açık odada havalanıyor mutlaka
Yastık ve yorganlarimi ipek yorgan ve yastık aldım toz ve mite tutmuyor ipek içinde
Ayrıca hava temizleyiciyi de ara ara çalıştırıyorum özellikle yattığımız odada
Alerjiyle yaşamak hiç kolay değil emekli zahmetli ve masraflı ayrıca sabır da istiyor bunca şeyi zaman içinde yapa yapa öğrene öğrene sonunda ilaçsız bile çok rahat atlatıyorum, atak dönemleri bile ilaç içmeden biraz burun spreyi ve göz damlası ile kısa süre içinde geçip gidiyor
Acil şifalar dilerim size de
B bengumm