hımm bir de beytinin tarifini isteyenlere...o gün kızım ağladı yazamadan çıkmıştım...
ölçü veremiyorum göz kararı yapıyorum çünkü..
kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, sarımsak, ve istenilen baharatlardan köfte harcı yoğuruyoruz... hazır harç katmayın ama ben kokusunu sevmediğim için onun pek hoşlaşmıyorum...
sonra hazırladığımız harcı hafif elimizi ıslatarak çöp şişe takıyoruz çok ince olacak ama... onu fırında 200 derecede pişiriyoruz...
ben bimde satılan hzır lavaşlardan kullanıyorum ama daha incesini bulma ihtimaliniz varsa daha incesiyle daha güzel olur...
pişen köfteleri lavaşın arasına koyup rulo yapıyoruz... lavaşlar kalınsa yarısına kadar yapın... sonra yaklaşık 1.5 cm kalınlığında kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.. üzerlerine 1 parça tereyağı koyup fırında çok az kızartıyoruz.. bunu servisten hemen önce yaparsanız daha güzel olur...
sonra ben bulgur pilavıyla servis yapıyorum tabağın ortasına bulgur pilavı koyuyorum.. iki kenarına yoğurt koyup beytilerimizi sıralıyorum... üzerine yoğurt gezdiriyorum.. sonra tavada tereyağını kızdırıp içine biraz saslça ve kırmızı biber katıp sos hazırlıyorum beytilerin üzerine gezdiriyorum... dilerseniz közlenmiş biber ve domates de koyabilirsiniz.. afiyet olsun enfesss oluyo...
evde çöp şişi olmayanlar kıymalı harcı tepsiye incecik yayıp..üzerine elinizi ıslatarak bastırıp 200 derecede pişirerek yapabilirsiniz.. piştikten sonra ince 2-3 cm kalınlığında şeritler kesip lavaşlın arasına koyup rulo yapabilirsiniz...
biraz karışık anlattım sanırım tarif verme özürlüyüm de... bu benim uydurmam tamemn... isterseniz netten adana kebap tarifi bulup lavaşlara adana kebap koyabilirsiniz... ama benimki de orjinale çok yakın enfes oluyo... afiyet olsunnn...