çok rahat verirsiniz ama ilk ay verilen 7-8 kilonun rahat 3 kilosu zaten su oluyor onun için çok kilo vermiş gibi oluyorsunuz 15 günde bile fark eder sporda baya yoğun gözüküyor programınızda ben bukadar spor yapmama ma rağmen kalori sayarak 1200 - 1500 civarı ilk ay 7 kilo verdim üstelikte yoğurdumu peynirimi liyt yemedim normal çayıda bol içerim az şekerli öyle ekstra yeşil çay vs de içmedim suyu bol içmeye çalıştım limonlu normaldede suyu limonlu içerim pek sade içemiyorum alışkanlık ben liyt ürünlerden uzak dururum onlardada yağı kesip dayanıklı olsun diye katkı maddeleri çok oluyor şekerde ekliyorlar birde salatanıza zeytinyağ ekleyin inanın zeytin yağ metabolizmayı hızlandırıyor ve çok sağlıklı zaten her şey yağsız tuzsuz zeytinyağdan korkmayın bir yemek kaşığı ekleyin sebzeye salataya çok faydasını görürsünüz birde zeytin yiyin hem tok tutuyor hem çok faydalı yumurtayıda fazlalaştıra bilirsiniz haşlanmış olarak her gün bir tane bile yiyebilirsiniz tok tutuyor hem insana enerji veriyor bazen ben ara öğün olarak bol baharatlı bir yumurta yanınada bir kaç zeytin yediğimi biliyorum inanın ana öğünde insan yemek yemek bile istemiyor birde bol ayran cacık ben çok faydasını gördüm salatalık havuç marul domates maydonoz vs serbest istediğim kadar yedim dediğim gibi öyle düzenli spor yapmadığım halde hem kilo verdim hemde sarkma olmadı ama çok hareketliyimdir yapım böyle yani onun içinde kiloluda olsam zayıfta olsam vücudum sıkıdır birazda genetik sanırım sizde kendinizi takip edin bir haftada zaten kiloda değişir ölçülerde ona göre problem olursa diyetinizi yada yaptığınız sporda değişiklik yaparsınız kolay gelsin
rica ederim yeter ki stres yapmayın ve sabırlı olun inan ki veriliyo zaten bir süre sonra alışıyorsunda az yemeye birde ben şu yöntemi buldum çok işime yaradı asla acıkmadan yemiyorum yani eskiden sıkılsam yerdim sevinsem yerdim şimdi öyle değil sadece acıkınca oda mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kaçamaklar oluyor tabi ama hiç moral bozmuyorum bir gün çok yediysem ertesi gün yada ohafta daha az yiyerek telafi ediyorum çünkü kilo vermek kadar almamakta önemli inşallah hep beraber sağlıklı ideal kilolarda oluruz kolay gelsin
Bende kalori sayarak diyet yapıyorum 1200 1400 arası oluyo günlük yediklerim bide günde 800 kalori yakacak kadar spor yapıyorum 1 ayda 6 kilo falan verebilir miyim acaba ? 1 hafta oldu başlayalı diyete
Bende kalori sayarak diyet yapıyorum 1200 1400 arası oluyo günlük yediklerim bide günde 800 kalori yakacak kadar spor yapıyorum 1 ayda 6 kilo falan verebilir miyim acaba ? 1 hafta oldu başlayalı diyete
diyetisyeniniz doğru söylemiş bende kalori hesabıyla kilolarımı verdim 1200 altına düşmemeye 1500 üstüne de çıkmamaya çalıştım kendi hesaplamalarıma göre 1500 1600 kalorilik yersem ne alıyorum ne veriyorum bazen aştığımda oldu ama çok nadir ozaman da diğer günler onu daha az kalori alarak telafi ettim 800- 1000 gibi zaten bazen vücudu şaşırtmak gerekiyor sürekli az yiyince bu sefer metabolizma çok yavaşlaya biliyor arada hızlandırmak için fazla yediğimde oldu çok işe yaradı yalnız kilo vermede sadece aldığın kalori yaktığın kaloride yetmiyor diyelim bir bardak kola içtik atıyorum 300 kalori (hiç içmediğim için kaç kolori bilmiyorum ) yada diyet kola olsun fark etmez 0 kalori olsun bende bir bardak ayran içtim 60 kalori olsun yürüyüş yaptık 30 dakika benim yakacağım kalori sizden çok olacaktır tabi boyumuz kilomuz yaşımız hızımız aynı olmak şartıyla yani kalorisi aynı yada yok diye yediğimiz şeyler çok etkiliyor kalori yakmamızı onun için sadece kalori saymakta yetmiyor sağlıklı doğal beslenme gerekiyor meyveni salatanı sebzeni etini yoğurdunu yumurtanı vs. bol su içmek gerekiyor kalorisi aynı diye ben pasta börek yersem kola içersem diyelim hem daha az kalori yakar vücudum hemde yağ değil kastan gider büyük ihtimal yediğimiz içtiğimiz hormonlarımız boyumuz kilomuz yaşımız derken 2+2=4 olmuyor bazen 3 bazen 5 çıkabilir hepimize sağlıklı ideal kilolar kolay gelsin1200 ideal ama bildiğim kadarıyla aldığınız kaloriden fazlasını yakmalısınız. Bence verebilirsiniz :)[/QUg
benim kilolarımda bi bayan günde hiç bişey yapmadan 2000 kalori yakıyomuş diyetisyen öyle söyledi yani 2000 kalorinin altında yersen zaten kilo verirsin dedi günde 1300 kalori yesem 700 kalori kardayım 800 kalorilikte spor yapsam günde 1500 kalori yapıyo buda ayda 6 kilo civarı yapıyo doktorun hesabına göre umarım öyle olur :)
diyetisyeniniz doğru söylemiş bende kalori hesabıyla kilolarımı verdim 1200 altına düşmemeye 1500 üstüne de çıkmamaya çalıştım kendi hesaplamalarıma göre 1500 1600 kalorilik yersem ne alıyorum ne veriyorum bazen aştığımda oldu ama çok nadir ozaman da diğer günler onu daha az kalori alarak telafi ettim 800- 1000 gibi zaten bazen vücudu şaşırtmak gerekiyor sürekli az yiyince bu sefer metabolizma çok yavaşlaya biliyor arada hızlandırmak için fazla yediğimde oldu çok işe yaradı yalnız kilo vermede sadece aldığın kalori yaktığın kaloride yetmiyor diyelim bir bardak kola içtik atıyorum 300 kalori (hiç içmediğim için kaç kolori bilmiyorum ) yada diyet kola olsun fark etmez 0 kalori olsun bende bir bardak ayran içtim 60 kalori olsun yürüyüş yaptık 30 dakika benim yakacağım kalori sizden çok olacaktır tabi boyumuz kilomuz yaşımız hızımız aynı olmak şartıyla yani kalorisi aynı yada yok diye yediğimiz şeyler çok etkiliyor kalori yakmamızı onun için sadece kalori saymakta yetmiyor sağlıklı doğal beslenme gerekiyor meyveni salatanı sebzeni etini yoğurdunu yumurtanı vs. bol su içmek gerekiyor kalorisi aynı diye ben pasta börek yersem kola içersem diyelim hem daha az kalori yakar vücudum hemde yağ değil kastan gider büyük ihtimal yediğimiz içtiğimiz hormonlarımız boyumuz kilomuz yaşımız derken 2+2=4 olmuyor bazen 3 bazen 5 çıkabilir hepimize sağlıklı ideal kilolar kolay gelsin
form bisküviler biraz fazla kalorili geliyor bana umarım meyveli yoğurdu kendiniz hazırlıyorsunuzdur hazır almamaya çalışın bisküvi türü şeyler yerine doğal kavrulmamış fındık fıstık 5-10 tane yanında bir kaç kuru kayısı yada hurma kuru erik hem daha çok tutar hem çok faydası var hemde metabolizmanız daha hızlı çalıştırır tatlı ihtiyacınızda geçer kalorileride daha düşük olur tarçın çayıda şeker isteğini kesiyor 1 çay kaşığı toz tarçın bir tatlı kaşığı bal isteğe göre limon bir bardak kaynar suyla karıştırın için hem tatlı isteği kaçıyor hem tok tutuyor metabolizmada hızlanıyor daha bir sürü faydasıda var tarçının severmisiniz bilmem ama ben çok faydasını görmüştüm kilo vermeye gelince fazla spor yapmadığım halde ben verdiysem (ilk ay 8 kilo felan vermiştim herhalde)sizin çok daha rahat vermeniz gerekir aslında sporda diyette yaşam biçimimiz olması lazım sağlıklı kiloda kalabilmek içinde inşallah hep beraber başaracağız yeterki sağlık huzur olsun gerisi bizim elimizde millet 50 kilo 60 kilo veriyor 5-10 kilonun lafı bile olmazBende diyete başladığımdan beri sağlıklı beslenmeye çalışıyorum hamur işi tatlı pasta falan hiç yemedim daha :) en fazla form bisküvi ve meyveli yoğurt yiyorum tatlı ihtiyacimi azaltsin diye umarım bu şekilde verebilirim spor her gün yapıyorum zaten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
form bisküviler biraz fazla kalorili geliyor bana umarım meyveli yoğurdu kendiniz hazırlıyorsunuzdur hazır almamaya çalışın bisküvi türü şeyler yerine doğal kavrulmamış fındık fıstık 5-10 tane yanında bir kaç kuru kayısı yada hurma kuru erik hem daha çok tutar hem çok faydası var hemde metabolizmanız daha hızlı çalıştırır tatlı ihtiyacınızda geçer kalorileride daha düşük olur tarçın çayıda şeker isteğini kesiyor 1 çay kaşığı toz tarçın bir tatlı kaşığı bal isteğe göre limon bir bardak kaynar suyla karıştırın için hem tatlı isteği kaçıyor hem tok tutuyor metabolizmada hızlanıyor daha bir sürü faydasıda var tarçının severmisiniz bilmem ama ben çok faydasını görmüştüm kilo vermeye gelince fazla spor yapmadığım halde ben verdiysem (ilk ay 8 kilo felan vermiştim herhalde)sizin çok daha rahat vermeniz gerekir aslında sporda diyette yaşam biçimimiz olması lazım sağlıklı kiloda kalabilmek içinde inşallah hep beraber başaracağız yeterki sağlık huzur olsun gerisi bizim elimizde millet 50 kilo 60 kilo veriyor 5-10 kilonun lafı bile olmaz
Nasıl 900 anlamadım canım 1600 olmasi gerekmiyo mu o zaman
diyetisyeniniz doğru söylemiş bende kalori hesabıyla kilolarımı verdim 1200 altına düşmemeye 1500 üstüne de çıkmamaya çalıştım kendi hesaplamalarıma göre 1500 1600 kalorilik yersem ne alıyorum ne veriyorum bazen aştığımda oldu ama çok nadir ozaman da diğer günler onu daha az kalori alarak telafi ettim 800- 1000 gibi zaten bazen vücudu şaşırtmak gerekiyor sürekli az yiyince bu sefer metabolizma çok yavaşlaya biliyor arada hızlandırmak için fazla yediğimde oldu çok işe yaradı yalnız kilo vermede sadece aldığın kalori yaktığın kaloride yetmiyor diyelim bir bardak kola içtik atıyorum 300 kalori (hiç içmediğim için kaç kolori bilmiyorum ) yada diyet kola olsun fark etmez 0 kalori olsun bende bir bardak ayran içtim 60 kalori olsun yürüyüş yaptık 30 dakika benim yakacağım kalori sizden çok olacaktır tabi boyumuz kilomuz yaşımız hızımız aynı olmak şartıyla yani kalorisi aynı yada yok diye yediğimiz şeyler çok etkiliyor kalori yakmamızı onun için sadece kalori saymakta yetmiyor sağlıklı doğal beslenme gerekiyor meyveni salatanı sebzeni etini yoğurdunu yumurtanı vs. bol su içmek gerekiyor kalorisi aynı diye ben pasta börek yersem kola içersem diyelim hem daha az kalori yakar vücudum hemde yağ değil kastan gider büyük ihtimal yediğimiz içtiğimiz hormonlarımız boyumuz kilomuz yaşımız derken 2+2=4 olmuyor bazen 3 bazen 5 çıkabilir hepimize sağlıklı ideal kilolar kolay gelsin
Simdi gunde diyelim 1400 kalori aliyorsun yiyerek bazal metabolizmanda 1000 olsun (ornek kisiye gore kiloya gore su icme oranina gore degisir). Ayrica gunde gezmelerin, tozmalarin, kolunu kaldirman, iste telefonla gorusmen, yemek yapman vb. Gibi hareketlerle 500 cal harcamis olsan
1400 cal yemek
-800 cal spor
-1000 cal bazal metabolizma
-500 cal gunluk hareketler
Toplamda sen gunde vucudundan 900 kalori depodan yakiyorsun demektir. (Bu tabiki ortalama bazala ve gunluk hareketlerine gore degisir. Mesala benim bazal metabolizmam 1800 ama bayanlarda ortalama 1000-1200 arasi. Hani diyorlar ya metabolizmam cok hizli yedigimi yakiyorum iste o 2000 lerden basliyo) hadi diyelim 1000 kal depodan yakiyorsun. 7 gunde 7000 kalori eder oda 1 kiloya esit..
Anladım çok teşekkür ederim bazal metabolizmami nasıl öğrenebilirim peki ?
Diyetisyenlerin ozel tartilari (tanita idi yanlis hatirlamiyorsam) var kas yag su ve metabolizma hizini olcen. Onlar size soyleyebilir metabolizma hizinizi.
3 aya kalmaz bile ödemde olsa hiç eksilmeyen hatta diyete başladığı hafta kilo bile alan var demek ki herşey yolunda tebriklerinşallah başarıcaz :) ben daha önce dukan diyetiyle 5 kilo verdim ama doktor sağlıksız dedi zaten bırakınca geri aldım kiloları. tarçın çok severim hemen yapıcam söylediğinizi günde 1 bardaktan fazla içsem olur mu ? bu arada diyete başlayalı 1 hafta oldu tam olarak bi hafta öne aç karnına 79.1 dim (reglken tartıldım şişkinlikte vardı sanırım) bugün aç karnına tekrar tartıldım 76.3 geldim :) umarım 2-3 ayda gidecek kilolar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?