Ayda 8-9 kilo (önemli)

MsMarilyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
944
64
53
İzmir
Kızlar önce 1 aylık diyet listemden bahsedeyim;

Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak sıcak limonlu su. 10 dk sonra ise kahvaltı

Kahvaltı: Haftanın 3 günü normal kahvaltı yani 1 parça light beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği, salatalık, bol maydanoz. Diğer 3 günü yulaf kepekli kahvaltı. 1 günü ise sadece yumurta(bol maydanozlu yağsız tuzsuz omlet

1. ara öğün: 1 ay içinde değişik ara öğünler kullanacağım her hafta farklı olacak. Mesela ilk hafta 2 adet kuru kayısı ve 1 zayıflama kürü diğer hafta ananas diğer hafta yeşil kahve gibi...

Öğlen: 70 gr ızgara tavuk(bol baharatlı) yanında activia veya light yoğurt 1 kase diyet çorba

2. ara öğün: yeşil çay

Akşam: Geniş bir tabak karabuğdaylı salata, 1 activia yoğurt (salatanın özü karabuğday olacak içinde salatalık marul maydonoz ve her gün farklı 1 haşlanmış sebze koyacağım içine. Yağsız, tuzsuz sadece limon ekleyeceğim.) En geç 17:30 da akşam yemeği bitmiş olacak.

Gece 21:00 gibi 1 bardak daha yeşil çay (metabolizma için)
Günde 3 lt su

Ve bu diyetin yanı sırak sarkmamak için her gün 30 dk tempolu yürüyüş, 10 dk koşu, 15 dk bisiklet, 30 dk pilates, 100 tane ip atlama, 30 day shred ve arada bölgesel incelme egzersizleri yapacağım(bacak,kalça inceltme vs...)

- Şimdi esas sorum ben 8-9 kg civarı vermek istiyorum 1 ayda. Sizce bu listeyle mümkün mü?
- Eğer mümkünse ayda 8-9 kg vermek sağlıksız mı yani vücudumun sarkmasından çok korkuyorum.
- Eğer mümkün değilse ayda nasıl 8-9 kg verebilirim?

Spor programınıda göz önünde bulundurarak cevaplarınızı bekliyorum kızlar :))

Son düzenleme:
çok rahat verirsiniz ama ilk ay verilen 7-8 kilonun rahat 3 kilosu zaten su oluyor onun için çok kilo vermiş gibi oluyorsunuz 15 günde bile fark eder sporda baya yoğun gözüküyor programınızda ben bukadar spor yapmama ma rağmen kalori sayarak 1200 - 1500 civarı ilk ay 7 kilo verdim üstelikte yoğurdumu peynirimi liyt yemedim normal çayıda bol içerim az şekerli öyle ekstra yeşil çay vs de içmedim suyu bol içmeye çalıştım limonlu normaldede suyu limonlu içerim pek sade içemiyorum alışkanlık ben liyt ürünlerden uzak dururum onlardada yağı kesip dayanıklı olsun diye katkı maddeleri çok oluyor şekerde ekliyorlar birde salatanıza zeytinyağ ekleyin inanın zeytin yağ metabolizmayı hızlandırıyor ve çok sağlıklı zaten her şey yağsız tuzsuz zeytinyağdan korkmayın bir yemek kaşığı ekleyin sebzeye salataya çok faydasını görürsünüz birde zeytin yiyin hem tok tutuyor hem çok faydalı yumurtayıda fazlalaştıra bilirsiniz haşlanmış olarak her gün bir tane bile yiyebilirsiniz tok tutuyor hem insana enerji veriyor bazen ben ara öğün olarak bol baharatlı bir yumurta yanınada bir kaç zeytin yediğimi biliyorum inanın ana öğünde insan yemek yemek bile istemiyor birde bol ayran cacık ben çok faydasını gördüm salatalık havuç marul domates maydonoz vs serbest istediğim kadar yedim dediğim gibi öyle düzenli spor yapmadığım halde hem kilo verdim hemde sarkma olmadı ama çok hareketliyimdir yapım böyle yani onun içinde kiloluda olsam zayıfta olsam vücudum sıkıdır birazda genetik sanırım sizde kendinizi takip edin bir haftada zaten kiloda değişir ölçülerde ona göre problem olursa diyetinizi yada yaptığınız sporda değişiklik yaparsınız kolay gelsin

Çok teşekkür ederim biraz tedirgindim çünkü bu listede yiyecek çok o kadar kilo veremem diye düşünmüştüm ama şimdi tekrar bakınca az bile yiyecek var biraz da sizin dediklerinizden ekliyeceğim :)

rica ederim yeter ki stres yapmayın ve sabırlı olun inan ki veriliyo zaten bir süre sonra alışıyorsunda az yemeye birde ben şu yöntemi buldum çok işime yaradı asla acıkmadan yemiyorum yani eskiden sıkılsam yerdim sevinsem yerdim şimdi öyle değil sadece acıkınca oda mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kaçamaklar oluyor tabi ama hiç moral bozmuyorum bir gün çok yediysem ertesi gün yada ohafta daha az yiyerek telafi ediyorum çünkü kilo vermek kadar almamakta önemli inşallah hep beraber sağlıklı ideal kilolarda oluruz kolay gelsin

Bende kalori sayarak diyet yapıyorum 1200 1400 arası oluyo günlük yediklerim bide günde 800 kalori yakacak kadar spor yapıyorum 1 ayda 6 kilo falan verebilir miyim acaba ? 1 hafta oldu başlayalı diyete

şu diyet bitsin diyetim bitince bende sizin yöntemi uygulayacağım acıkmadan asla yemeyeceğim hatta geçen yaz bu yöntemle 11 kg vermiştim ama o dönem iştahsızlık vardı günde 1 kere yiyodum(çorba, yoğurt) kalan zamanda sadece nescafe içiyodum arada kola falan inanın 11 kg çok rahat gitmişti

Bende kalori sayarak diyet yapıyorum 1200 1400 arası oluyo günlük yediklerim bide günde 800 kalori yakacak kadar spor yapıyorum 1 ayda 6 kilo falan verebilir miyim acaba ? 1 hafta oldu başlayalı diyete

1200 ideal ama bildiğim kadarıyla aldığınız kaloriden fazlasını yakmalısınız. Bence verebilirsiniz :)

aslında herkes kendi yapısına göre beslenmeli kimisi azar azar sık sık yiyor öyle rahat ediyor mesela ablam böyle senelerdir hiç kilo almaz birde hemen hemen hergün yürür çarşı pazar dolanır durur yani spor yapayım yok yarım saat yürüyüş yapayım demez bişey alması gerekir diyelim o dükkan bu market dolanır bazen saatlarce dolanır bende tam tersi kapıdan çıkmadan taksi çağırırdım artık bunları bıraktım her işimi kendim yapıyorum asla taksiye binmiyorum evde hayvanlarım var zaten okadar yoruluyorumki ekstra spor felanda yapamıyorum sık sık yemek yemeye gelince diyete başladığımda bende yok 2 saatte bir yiyin yok kahvaltınızı atlamayın vs bir sürü yazı okudum ama bana uymadı daha çok acıktığımı fark ettim zaten butür yeme alışkanlığımda yoktu bende gene kaloriye dikkat ederek ne zaman acıktıysam ozaman yedim öyle akşam 5 ten sonra yemeyin felanda bana uymuyor yeterki aldığın yaktığın kaloriye dikkat et saatler pek etkilemiyor yani herkes kendi bünyesine göre beslenmeli aslında sporla ilgili şu yazıyıdı bir okuyun isterseniz benim çok işime yaradı
2 saat ağır spor yerine sadece el sallayarak zayıfla
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=702994&p=34557208#post34557208

Son düzenleme:
1200 ideal ama bildiğim kadarıyla aldığınız kaloriden fazlasını yakmalısınız. Bence verebilirsiniz :)[/QUg

benim kilolarımda bi bayan günde hiç bişey yapmadan 2000 kalori yakıyomuş diyetisyen öyle söyledi yani 2000 kalorinin altında yersen zaten kilo verirsin dedi günde 1300 kalori yesem 700 kalori kardayım 800 kalorilikte spor yapsam günde 1500 kalori yapıyo buda ayda 6 kilo civarı yapıyo doktorun hesabına göre umarım öyle olur :)

Eger bazal metabolizmani biliyorsan. Hesaplanabilir. 1 kilo7000 kalori 1400 alsan 800 yaksan 600kalir ayrica bazal metabolizman yani organlarinin calismasi icin harcanan kalori 1000 fln dir bayanlarda. Toplamda 400 kalori yakmis oluyorsun. Ama gunluk hareketlerin fln derken 400 500 de ordan harcarsin. 900 kalori. 1 haftada 1 kiloyaa denk gelir.

diyetisyeniniz doğru söylemiş bende kalori hesabıyla kilolarımı verdim 1200 altına düşmemeye 1500 üstüne de çıkmamaya çalıştım kendi hesaplamalarıma göre 1500 1600 kalorilik yersem ne alıyorum ne veriyorum bazen aştığımda oldu ama çok nadir ozaman da diğer günler onu daha az kalori alarak telafi ettim 800- 1000 gibi zaten bazen vücudu şaşırtmak gerekiyor sürekli az yiyince bu sefer metabolizma çok yavaşlaya biliyor arada hızlandırmak için fazla yediğimde oldu çok işe yaradı yalnız kilo vermede sadece aldığın kalori yaktığın kaloride yetmiyor diyelim bir bardak kola içtik atıyorum 300 kalori (hiç içmediğim için kaç kolori bilmiyorum ) yada diyet kola olsun fark etmez 0 kalori olsun bende bir bardak ayran içtim 60 kalori olsun yürüyüş yaptık 30 dakika benim yakacağım kalori sizden çok olacaktır tabi boyumuz kilomuz yaşımız hızımız aynı olmak şartıyla yani kalorisi aynı yada yok diye yediğimiz şeyler çok etkiliyor kalori yakmamızı onun için sadece kalori saymakta yetmiyor sağlıklı doğal beslenme gerekiyor meyveni salatanı sebzeni etini yoğurdunu yumurtanı vs. bol su içmek gerekiyor kalorisi aynı diye ben pasta börek yersem kola içersem diyelim hem daha az kalori yakar vücudum hemde yağ değil kastan gider büyük ihtimal yediğimiz içtiğimiz hormonlarımız boyumuz kilomuz yaşımız derken 2+2=4 olmuyor bazen 3 bazen 5 çıkabilir hepimize sağlıklı ideal kilolar kolay gelsin

Bende diyete başladığımdan beri sağlıklı beslenmeye çalışıyorum hamur işi tatlı pasta falan hiç yemedim daha :) en fazla form bisküvi ve meyveli yoğurt yiyorum tatlı ihtiyacimi azaltsin diye umarım bu şekilde verebilirim spor her gün yapıyorum zaten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

form bisküviler biraz fazla kalorili geliyor bana umarım meyveli yoğurdu kendiniz hazırlıyorsunuzdur hazır almamaya çalışın bisküvi türü şeyler yerine doğal kavrulmamış fındık fıstık 5-10 tane yanında bir kaç kuru kayısı yada hurma kuru erik hem daha çok tutar hem çok faydası var hemde metabolizmanız daha hızlı çalıştırır tatlı ihtiyacınızda geçer kalorileride daha düşük olur tarçın çayıda şeker isteğini kesiyor 1 çay kaşığı toz tarçın bir tatlı kaşığı bal isteğe göre limon bir bardak kaynar suyla karıştırın için hem tatlı isteği kaçıyor hem tok tutuyor metabolizmada hızlanıyor daha bir sürü faydasıda var tarçının severmisiniz bilmem ama ben çok faydasını görmüştüm kilo vermeye gelince fazla spor yapmadığım halde ben verdiysem (ilk ay 8 kilo felan vermiştim herhalde)sizin çok daha rahat vermeniz gerekir aslında sporda diyette yaşam biçimimiz olması lazım sağlıklı kiloda kalabilmek içinde inşallah hep beraber başaracağız yeterki sağlık huzur olsun gerisi bizim elimizde millet 50 kilo 60 kilo veriyor 5-10 kilonun lafı bile olmaz

inşallah başarıcaz :) ben daha önce dukan diyetiyle 5 kilo verdim ama doktor sağlıksız dedi zaten bırakınca geri aldım kiloları. tarçın çok severim hemen yapıcam söylediğinizi günde 1 bardaktan fazla içsem olur mu ? bu arada diyete başlayalı 1 hafta oldu tam olarak bi hafta öne aç karnına 79.1 dim (reglken tartıldım şişkinlikte vardı sanırım) bugün aç karnına tekrar tartıldım 76.3 geldim :) umarım 2-3 ayda gidecek kilolar :)

Kızlar size sormak bir şey var mesela ayda 10 kg verdim diyelim bunun 5 kilosu yağdan 5 kilosu da kas ve sudan gider. Hani kas ve sudan giderse yağ yakmış olmuyoruz ya yine de 10 kg vermiş gibi görünür müyüz fiziki olarak?

Nasıl 900 anlamadım canım 1600 olmasi gerekmiyo mu o zaman

Simdi gunde diyelim 1400 kalori aliyorsun yiyerek bazal metabolizmanda 1000 olsun (ornek kisiye gore kiloya gore su icme oranina gore degisir). Ayrica gunde gezmelerin, tozmalarin, kolunu kaldirman, iste telefonla gorusmen, yemek yapman vb. Gibi hareketlerle 500 cal harcamis olsan

1400 cal yemek
-800 cal spor
-1000 cal bazal metabolizma
-500 cal gunluk hareketler

Toplamda sen gunde vucudundan 900 kalori depodan yakiyorsun demektir. (Bu tabiki ortalama bazala ve gunluk hareketlerine gore degisir. Mesala benim bazal metabolizmam 1800 ama bayanlarda ortalama 1000-1200 arasi. Hani diyorlar ya metabolizmam cok hizli yedigimi yakiyorum iste o 2000 lerden basliyo) hadi diyelim 1000 kal depodan yakiyorsun. 7 gunde 7000 kalori eder oda 1 kiloya esit..

Anladım çok teşekkür ederim bazal metabolizmami nasıl öğrenebilirim peki ?

3 aya kalmaz bile ödemde olsa hiç eksilmeyen hatta diyete başladığı hafta kilo bile alan var demek ki herşey yolunda tebrikler yeterki sabırlı olun dediğiniz gibi çabucak verilen kilolar çabucak da alınıyor tarçına gelince aslında herşeyin fazlası zarar birde sürekli içince aynı etkiyi almayabilirsiniz vücut alışıyor ve etkisi aynı olmuyor dönüşümlü yapın birgün tarçın için diğer gün az şekerli bir limonata olabilir tatlı isteği içinse bir iki hurma yanında birkaç fındık vs kendinize değişik alternatif yaratın daha iyi sonuç alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…