slm kızlar.
beni soran, merak eden tüm arkadaşlarıma ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. hepinizden allah razı olsun.
sonuçlarımı alınca 1-2 gün moral bozukluğundan girmek istemedim. hastalığımla ilgili deli gibi internette orayı oku burayı oku napacağım diye kafayı bozdum ama boş yere 2 gün ömrümü tüketmişim. filmi çeken radyoloji doktoru kalın bağırsağımın genişlemiş ve uzamış olduğunu ve böyle durumlarda genelde ameliyatla barsağın kesilip kısaltıldığını söylemesi beni deli etmişti. sonra 2 gün sonra korka korka doktoruma gittim. doktorumda doğruladı. kalın barsağım normal insanların 2 metre civarındaysa benimki 3 metre kadarmış.yani ciddi bir uzama olmuş.ve ölmüş bir organ gibi uyuyor resmen, çok deforme olmuş dedi.bu durum doğuştan olabileceği gibi kabızlık yaşaya yaşayada oluyormuş ki benim ki sonrada olma. ben hemen ameliyat demeyinde ne derseniz yapmaya razıyım dedim. oda ameliyat son nokta, bende istemem, daha çok gençsin ileride doğum yaparken sıkıntı olur dedi. sanırım karnım kesilerek açık ameliyat yapılacağı içindi bunu demesi. sonra bana ne yaparsan yap ama asla kabız olma yoksa barsağın uzamaya devam eder ve ameliyat masasına yatmak zorunda kalırsın dedi.içinde sinameki olan hiçbirşey ağzıma koymamamı, kabızlık için zorda kalsam bile 1 tane bile ilaç içmememi dedi. ayrıca bir sürü daha kan tahlilleri istedi..bana bir liste verdi..kabız olmamak için şunu yiyin, bunu yapın vs.. yazıyor. bana sakın ben bunları zaten yapıyorum deme dedi çünkü ilk görüşmemizde demiştim. gülmem üzerine dediki...
bak bu özellikler kişiye göre değişir. kimine sabah 3 kayısı yeter ama sana yetmezse 6 tane yiyeceksin,
kimine 3 gün spor yeter ama sen 6 gün yapacaksın,
kimine 2 lt su yeter sen 3 lt içeceksin...vs....uzadı gitti konuşması...herşeyi kabızlığıma göre deneye deneye bulacakmışım...
kan sonuçlarına bakalım artık, rengin soluk,sende kesin kansızlık, vitaminsizlikte var. benden bu kadar, top sende artık dedi. neyseki hastaneden allahım sana şükürler olsun diyerek çıktım.
dünden beri düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum kızlar. ben şimdi hem diyet yapıp hemde bunları nasıl yapacağım:44:
mesela günde 2 meyve hakım varken kabız olmamk için bu artacak, yağ dersen yine öyle. her salata bol yağlı olacakmış. ben akşam yemeğinden sonra bişey yemezken adam gece yatarken kuru meyve ye diyor. her öğünde çorba, z.yağlı yemek, 1 dlm ekmek mutlak olsun diyor. ee tabi bende ayça kaya diyetime göre çorba ve ekmek aynı öğünde olamaz,akşam meyve olmaz diyemedim
((
kızlar napacağım ya bana fikir verin.tmam sağlığım daha önemli ama bunları yiyerek nasıl kilo verririm ki?