• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Kod:
Tatlım menemende yumurta olduğu için onu da et kabul ediyoruz aslında... Bugünlük et fazla oldu ama alıştıkça dengelersin, yardım ederim. Tahılın fazla olmasındansa proteinin fazla olması her zaman iyidir. Bu akşam yapman gereken tavuğu veya menemeni ye, ama ekmeği (ya da unlu şekerli herhangi bir şeyi) 2 dilimden fazla kesinlikle yeme. Eti aştık tahılı aşmayalım.

Tavuk az olunca patatesli tavuk yapmaya karar verdim.ayrıca menemene konan 1 ya da 2 yumurtanın hepsini aile fertleri tüketiyor ya bu yüzden bana bir et sayılması yanlış gelmişti kitabı okurken.şimdi hatırladım da sana diyim dedim.yanında da yoğurt,1 iki dilim ekmek olur.sanırım kitabı sürekli kurcalamalıyım ezberleyene kadar.ama sen elini çekme üstümden.:17: bir de kitapta yazan bir şey çok komik geldi.dr 38-40 arasındadir ortalama.annesinin küçükken brokoli (diger sebzeleri de eklemiş) pişirdiğinı ve brokoliyi sevmediğini söylemiş.eskiden brokoli yoktu ki hayatımızda.son yıllarda girdi evimize.sen gençsindir belki ama ben o yaşlardayım ,biliyorum :1:

Kod:

Tavuk az olunca patatesli tavuk yapmaya karar verdim.ayrıca menemene konan 1 ya da 2 yumurtanın hepsini aile fertleri tüketiyor ya bu yüzden bana bir et sayılması yanlış gelmişti kitabı okurken.şimdi hatırladım da sana diyim dedim.yanında da yoğurt,1 iki dilim ekmek olur.sanırım kitabı sürekli kurcalamalıyım ezberleyene kadar.ama sen elini çekme üstümden.:17: bir de kitapta yazan bir şey çok komik geldi.dr 38-40 arasındadir ortalama.annesinin küçükken brokoli (diger sebzeleri de eklemiş) pişirdiğinı ve brokoliyi sevmediğini söylemiş.eskiden brokoli yoktu ki hayatımızda.son yıllarda girdi evimize.sen gençsindir belki ama ben o yaşlardayım ,biliyorum :1:

Gençten kastını bilemedim ama ben 21 yaşındayım, o yüzden o brokoli olayını bilmiyorum :1: Belki onlar sosyetik bir ailedir... Menün güzel bence. Tabiki 2 yumurtayla pişen menemeni 4 kişi paylaşıyorsa mesela, sana yarım et düşer maksimum.

Benim bugün yediklerim kızlar:

3 hurma (1M)
1 kepçe mercimek çorbası (1T)
2 küçük dilim ev yapımı çoook ince hamurlu pizza (2T 2E)
1 kase az şekerli üzüm hoşafı (2T 2M)
Sütlü kahve (1S)

Toplam 5 tahıl, 2 et, 1 süt, 2 meyve. Süt grubu az oldu tahıl da 1 fazla oldu. O yüzden yarın tahılı 3e düşürmeye çalışacağım.

Gençten kastını bilemedim ama ben 21 yaşındayım, o yüzden o brokoli olayını bilmiyorum :1: Belki onlar sosyetik bir ailedir... Menün güzel bence. Tabiki 2 yumurtayla pişen menemeni 4 kişi paylaşıyorsa mesela, sana yarım et düşer maksimum.

3 hurma (1M)
Sütlü kahve (1S)

Toplam 5 tahıl, 2 et, 1 süt, 2 meyve. Süt grubu az oldu tahıl da 1 fazla oldu. O yüzden yarın tahılı 3e düşürmeye çalışacağım.

Tabiki çok gençsin canım.dediğin gibi sosyetiktir ailesi.ama kitaplarının üstündeki fotolarından bile samimiyet ve tatlılık akıyor.
menemen yapmadım dediğim gb.yalnız 2 tavuk pirzola yedim çok acıkmıstım.yarım patates de yemişimdir yanında.2 tavuğu tartsan az bir şey çıkar.üstlerinde ne kadar et var ki sanki.porsiyon olarak ne tutar bilmiyorum yani.orta boy yarım patatesi kitabın bir yerinde yarım tahıl bir yerinde 1 thıl almış fark ettin mi?öğlen yediğim 4 kuru kayısı(yoğurtlu) 1 meyve diye hatırlıyorum.hatta 3 kayısıya 1 meyve demiş gb aklımda.1 dilim de ekmek yedim.noldu benim hesap yaaaaaa :26: çok karıştı.işte korktuğum buydu.karıştırmak ve unutmak :43:

3 hurma (1M)
Sütlü kahve (1S)

3 meyve olmuş senin toplamda canım,2 yaxmışsın.menün gayet güzel.afiyet olsun canım.:56:

Tabiki çok gençsin canım.dediğin gibi sosyetiktir ailesi.ama kitaplarının üstündeki fotolarından bile samimiyet ve tatlılık akıyor.
menemen yapmadım dediğim gb.yalnız 2 tavuk pirzola yedim çok acıkmıstım.yarım patates de yemişimdir yanında.2 tavuğu tartsan az bir şey çıkar.üstlerinde ne kadar et var ki sanki.porsiyon olarak ne tutar bilmiyorum yani.orta boy yarım patatesi kitabın bir yerinde yarım tahıl bir yerinde 1 thıl almış fark ettin mi?öğlen yediğim 4 kuru kayısı(yoğurtlu) 1 meyve diye hatırlıyorum.hatta 3 kayısıya 1 meyve demiş gb aklımda.1 dilim de ekmek yedim.noldu benim hesap yaaaaaa :26: çok karıştı.işte korktuğum buydu.karıştırmak ve unutmak :43:

Hosgeldin canim aramiza ilk gunlerde biraz karisiklik oluyor ama sonra alisiyor insan karistirmamak icin yedikce gunluk olarak yediklerini dftere yazarak hesaplamani tavsiye ederim yada menunu onceden belirleyip ona gore yersen daha iyi verim alirsin kolay gelsin:16:

Iyi aksamlar kizlar

Iftar
2 kepce ezogelin corbasi
5 kasik taze fasulye
3 kasik manti
Yogurt

5 ad kayisi
1 bardak kefir

SAhur
1 yumurta
1 dilim peynir
1 bardak tarcinli sut
1 dilim ekmek
Domates

3 meyve olmuş senin toplamda canım,2 yaxmışsın.menün gayet güzel.afiyet olsun canım.:56:

Ayy evet onu yanlış yazmışım :))

Şimdi kahvaltın 2 tahıl, 3 et yapmıştı. Ondan sonra yoğurt ve peynir ekmek yedin 3 tahıl, 3 et, 1 süt oldu. 2 tavuk pirzola (1et), yarım patates (yarım tahıl, çünkü kalori olarak da 1 patates 1 tahıldır, kitaptaki yanlışlığı farketmedim ama yanlış yazmışlardır), 1 dilim ekmek de zaten 1 tahıl. 4 kuru kayısı 1 meyve, yoğurt da 1 süt. Yani toplam 4.5 tahıl, 4 et, 2 süt, 1,5 meyve (kayısı 3ten 1 fazla olduğu için 1 çay kaşığı da bal olduğu için o ikisini yarım saydım). Yani bilançon gayet iyi canım :) Tahıl ve et çok az aşmış. Ama ayça kaya bir aşağı bir yukarı oynayabilir diyor. Tabi her zaman değil ama arada bir olabilir.

Iyi aksamlar kizlar

Iftar
2 kepce ezogelin corbasi
5 kasik taze fasulye
3 kasik manti
Yogurt

5 ad kayisi
1 bardak kefir

SAhur
1 yumurta
1 dilim peynir
1 bardak tarcinli sut
1 dilim ekmek
Domates

Seninki de güzel olmuş nehirciğim :46: görüyorum ki benden başka her gün tatlı namına bir şey yiyen yok :1: Dengelemeye çalışsam bile her gün yememeliyim aslında...

Ayy evet onu yanlış yazmışım :))

Şimdi kahvaltın 2 tahıl, 3 et yapmıştı. Ondan sonra yoğurt ve peynir ekmek yedin 3 tahıl, 3 et, 1 süt oldu. 2 tavuk pirzola (1et), yarım patates (yarım tahıl, çünkü kalori olarak da 1 patates 1 tahıldır, kitaptaki yanlışlığı farketmedim ama yanlış yazmışlardır), 1 dilim ekmek de zaten 1 tahıl. 4 kuru kayısı 1 meyve, yoğurt da 1 süt. Yani toplam 4.5 tahıl, 4 et, 2 süt, 1,5 meyve (kayısı 3ten 1 fazla olduğu için 1 çay kaşığı da bal olduğu için o ikisini yarım saydım). Yani bilançon gayet iyi canım :) Tahıl ve et çok az aşmış. Ama ayça kaya bir aşağı bir yukarı oynayabilir diyor. Tabi her zaman değil ama arada bir olabilir.

Seninki de güzel olmuş nehirciğim :46: görüyorum ki benden başka her gün tatlı namına bir şey yiyen yok :1: Dengelemeye çalışsam bile her gün yememeliyim aslında...

Ay bitaneeeeeem,sağol hesapladığın için.canım benim.:16:

Hosgeldin canim aramiza ilk gunlerde biraz karisiklik oluyor ama sonra alisiyor insan karistirmamak icin yedikce gunluk olarak yediklerini dftere yazarak hesaplamani tavsiye ederim yada menunu onceden belirleyip ona gore yersen daha iyi verim alirsin kolay gelsin:16:

Hoşbuldum canım benim.ay evet haklısın deftere yazacaktım,unutmuşum :1: önceden de mönü planlayabilirim evet.nolur sen de hesaplamalarda bana yardım et de sadece esranın üstüne kalmayayım:17:

Ay bitaneeeeeem,sağol hesapladığın için.canım benim.:16:

Hoşbuldum canım benim.ay evet haklısın deftere yazacaktım,unutmuşum :1: önceden de mönü planlayabilirim evet.nolur sen de hesaplamalarda bana yardım et de sadece esranın üstüne kalmayayım:17:

Nehirciğim elbette benden daha tecrübeli daha önce başladı, ama ben de hesaplarım hiç sorun değil. İşim gücüm de yok şimdilik ramazan bitene kadar, zevkle yaparım :16: Nehirciğim de ben hata yaparsam beni düzeltir umarım :17:

Nehirciğim elbette benden daha tecrübeli daha önce başladı, ama ben de hesaplarım hiç sorun değil. İşim gücüm de yok şimdilik ramazan bitene kadar, zevkle yaparım :16: Nehirciğim de ben hata yaparsam beni düzeltir umarım :17:

Ohhh rahatladım,demişsin ya bu sıralar boşum diye.üstümden yük kalktı seni bunalticam diye :46: eveeet nehir de yardım eder umarım :31::kkk:

Esracim bildigim kadariyla tabiki bende yardimci olurum ama bende kitabi yok ben fazla detaya girmeden yuzeysel geciyorum henuz oglusu emzirme devam ettigi icin fazla kasmadan Kilocuklari vermeye calisiyorum

Esracim bildigim kadariyla tabiki bende yardimci olurum ama bende kitabi yok ben fazla detaya girmeden yuzeysel geciyorum henuz oglusu emzirme devam ettigi icin fazla kasmadan Kilocuklari vermeye calisiyorum

Aaa ben sende kitap olmadığını bilmiyordum... Bende kitap var o zaman aklınıza takılan bir şey olursa sorun hemen bakar yazarım :16:

Merhaba esracım,nehircim :16:
ikinizi aynı sayfada alıntılayamadığım için böyle yapmak zorunda kaldım.
kahvaltım
2 tereyağda yumurta(2et-1yağ)
Peynir( 1 et)
2zeytin,biraz tereyağı(1yağ diyebiliriz)
domates,biber,çay,sonra Türk kahvesi(boş)
Az bal,reçel(yarım meyve)
2,5 kepekli ekmek(2,5 tahıl)
toplam:3 et-2 yağ-2,5 tahıl-0.5 meyve:1:

kahvaltım
Peynir( 1 et)

kahvaltım
Peynir( 1 et)

Tatlım kahvaltı için iyi gibi, akşam ne yedin?

Benim bugün yediklerim:

3 hurma (1M)
1 dilim çok ince hamurlu ev pizzası (1T 1E)
Semizotu yemeği (1T çünkü içinde nohut var)
1 kase yoğurt (1S)

İftardan sonra da 1 kase diyet sütlaç (1T 1S) ama tatlı ihtiyacımı bastıramadım üstüne de 3 hurma daha (1M) ve bir büyük salkım üzüm (2M) yedim. Meyve biraz çok kaçmış oldu :17: toplamda 2 tahıl, 1 et, 2 süt, 4 meyve.

Iyi aksamlar kizlar

Iftar
4 ad hurma 1.5 M
1 kepce ezogelin corbasi 1T
8 ad kofte 2E
Elim kadar pide 2T
Cacik 1 S

Sassy su tatli ihtiyacimida gideriyor sanki.

3T 2E 1S 1.5M

Sahur
2 dilim ekmek 2T
1 dilim peynir 1E
Tarcinli sut 1S
Seftali 1M

Toplam 5T 3E 2S 2.5M

Esracim normalde ben 5333 yapiyorum ama
12 kilo verdim simdi 75.6 um. Boyum 165 hala 5333 mu yapmam lazim acaba kitaba bakabilirmisin canim sana zahmet olucak ama

Iyi aksamlar kizlar

Iftar
4 ad hurma 1.5 M
8 ad kofte 2E
Elim kadar pide 2T
Cacik 1 S

3T 2E 1S 1.5M

Sahur
2 dilim ekmek 2T
1 dilim peynir 1E
Tarcinli sut 1S
Seftali 1M

Toplam 5T 3E 2S 2.5M

12 kilo verdim simdi 75.6 um. Boyum 165 hala 5333 mu yapmam lazim acaba kitaba bakabilirmisin canim sana zahmet olucak ama

Tabi ki bakarım tatlım. Şimdi kitapta 3 ayrı örnek vermiş. 80-85 kilo civarı 5333 yapsın diyor, 100 üstü 6444 yapsın diyor, 60 kilo civarı da 4232 yapsın diyor. Yani aralarda boşluklar var. Mesela sen 5333 ile vermiş 75e inmişsin. Bundan sonra 5333 ü bir dene hala vermeye devam ediyorsan devam et. Yok vermen çok yavaşladıysa tahılı bir düşür 4333 yap tatlım. Ama sakın direk 4232'ye geçme çünkü bu kez 60lara geldiğinde daha fazla indiremeyeceğin için o duraklamada sorun olur.

Iyi aksamlar kizlar

Iftar
4 ad hurma 1.5 M
8 ad kofte 2E
Elim kadar pide 2T
Cacik 1 S

3T 2E 1S 1.5M

Sahur
2 dilim ekmek 2T
1 dilim peynir 1E
Tarcinli sut 1S
Seftali 1M

Toplam 5T 3E 2S 2.5M

Tatlım bu arada 12 kilonun hepsini 5333 üle mi verdin? Ne kadar sürede verdin? Tebrik ederim seni süper vermişsin :46:

Back