• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Selam kizlar hayirli cumalar
Menu
Iftar 3 ad hurma 2 bardak su
6 kasik mantarli tavuk sote
Semizli cacik
Salata
1 dilim ekmek

Cay meyve

Tarcinli sut

Iyi geceler kizlar
Iftardan once tartildim 75.500 gordum tartida yuppi 76 dan kurtuldum sonunda
Bu aksam iftarda abimler bizdeydi en son onlarla gorustugumde 82 kiloydum yengem cok zayiflamissin dedi tabi hosuma gitti :21:bu arada 2 senedir giyemedigim etegim ve gomlegim vardi onlari giydim bu aksam cok mutluyum cok bundan sonra her 5 kilo verdigimde kendime kiyafet alicam odul olarak :16::16:

Merhaba kızlar :3:

Bugün benim tartı günümdü. Maalesef sadece 100 gram verebilmişim :5: Hafta içinde yaptığım kaçamakları, tahılın başını alıp gittiği günleri düşününce iyi bile. Ama geriye gittim, hedefime 3 hafta kaldı. Ve benim bu haftam boş geçmiş gibi oldu. Şimdi nasıl vereceğim 3 haftada 2 kilo diye kara kara düşünüyorum... Bugün yediklerim ise;

3 hurma (1M)
1 porsiyon patlıcan kebabı (ekmeksiz az yağlı) (2E)
1 kase yoğurt (1S)
2 top dondurma (100gr) (1S 1T)
1 salkım üzüm (1M)
10 fıstık (1Y)

Toplam 1 tahıl, 2 et, 2 süt, 2 meyve

selamlar dunku menu 2hurma tavuk haslama maydonozlu yoğurt ara 10 kiraz 1kayısı sahur 2dl kavun 2dl pide 2 zeytin
umarım kilo almıyorumdur tartılamıyorumda
bugunku menu
hurma çorba et yemegi
arakiraz
sahur yumurta 2dl ekmek zeytın kavun

mrb kızlar,
dün akşam tartıldım 54.5 geldim. geçen haftaki regl şişkinliği gitmiş, ama ben ramazan öncesine göre +200 gr almışım.ya herşeye çok dikkat ediyorum da bir şu meyve kontrolümü sağlayamadığım için böyle oluyor. bizimkiler akşam yemek masasına karpuz, kavun ne varsa illa koyuyorlar,ee bende yemeden duramıyorum.sonra teraviden sonra 1 meyve sonra sahurda:((((
kızlar size söz bu hafta daha dikkatli olacağım eksileri bende görmek istiyorum ya:((((

Selam kizlar
Iftarda yediklerim

5 ad hurma
1 tabak turlu
4 kasik pilav
3 kasik tavuklu mantar sote
Cacik salata
05.07.2014...76.200
11.07.2014...75.500
12.07.2014...75.800 gr. Iki ileri bir geri gidecek bu kilolar

Merhaba kızlar. Bugün yediklerim:

3 hurma (1M)
1 tabak etli kabak yemeği (1E)
1 kase yoğurt (1S)

2 ceviz
1 kase diyet sütlaç (1T 1s)
Kavun-karpuz (2M)
Sütlü kahve (1S)

Toplam 1 tahıl, 1 et, 3 süt, 3 meyve.

Selamlar dün iftarda o kadar cok yemisimki sahurda hiç birseyyiyemedim sadece su icip niyetlendim bugün eve nakliyecilr geldi evimiz tasiniyor artik bayrama kadarda ev yerlestirmekle geçer yeni ebimize gittigimde tartiyi bulup tRtilmak istiyorum umarimhala 54dumdur bugun iftarda disardayiz mecburen 1-2gun .kilo verenler tebrikler

Bugün:

3 hurma (1M)
1 kepçe mercimek çorbası (1T)
Izgara balık (çipura) (2E)
Bol salata
1 kase yoğurt (1S)
1 erik (1M)
Biraz karpuz (1M)
Sütlü kahve (1S)

Toplam 1 tahıl, 2 et, 2 süt, 3 meyve

Bugün:3 hurma (1M)1 kepçe mercimek çorbası (1T)Izgara balık (çipura) (2E)Bol salata1 kase yoğurt (1S)1 erik (1M)Biraz karpuz (1M)Sütlü kahve (1S)Toplam 1 tahıl, 2 et, 2 süt, 3 meyve
Merhaba canım. Kitabı az önce bitirdim .bana 42323 uygun.doktorun yazdıkları doğru ama her yediğimi nasıl hesaplanacağım konusunda tedirginim. Bıktım ve bırakıcam diye çok korkuyorum. Sen nasıl yapıyorsun, o moda nasıl girdin??

Merhaba canım. Kitabı az önce bitirdim .bana 42323 uygun.doktorun yazdıkları doğru ama her yediğimi nasıl hesaplanacağım konusunda tedirginim. Bıktım ve bırakıcam diye çok korkuyorum. Sen nasıl yapıyorsun, o moda nasıl girdin??

Tatlım kitapta hepsi yazıyor aslında... Ben yağı hesaplamıyorum genelde (çünkü her şeyde yağ var, sadece yağı biraz kısmaya çalışıyorum. Yersem günde maksimum 1 avuç kuruyemiş yiyorum fındık ceviz gibi). Onun dışında da valla... Her şeyi tam hesaplamak zaten mümkün değil ama genel olarak çorbaların 1 kepçesine 1 tahıl diyorum. Çipura mesela biraz büyük bir balık olduğu için ona 2 et dedim. Salatayı ve sebze yemeklerini zaten hesaba katmıyorum ama mesela sebze yemeği etliyse ona 1 et diyorum çünkü içindeki etler çok da fazla değil. 1 kase yoğurt veya 1 bardak süte 1 süt diyorum. Veya 2 bardak ayran da 1 süt yapar. Tahıllar da... Tüm unlu şekerli şeyler tahıl... Bazen bende tahıl çok kaçabiliyor... O yüzden diğer günlerde mümkün olduğunca az tahıl almaya çalışıyorum. Benim de aslında 4232 yapmam lazım yani tahılı 4, meyveyi 2 porsiyon yemem lazım. Ama sütlaç veya dondurma yemediysem meyveyi 3 porsiyona çıkarıyorum tatlı ihtiyacımı karşılasın diye. Tahılı da ne kadar azaltsak o kadar kar diye düşünüyorum (nasılsa karbonhidratı da meyveden ve sebzelerden aldığım için). Aslında bana hesaplaması çok zevkli geliyor biliyor musun :9: Eğer istersen sen her gün yediklerini ve miktarları yaz ben senin yerine hesaplarım. Zevkli olduğu için ve uygulanabilitesi tüm diğer diyetlerden çok daha kolay olduğu için ben bu diyeti çok sevdim. Yani mesela sütlaç da yiyebildim, dondurma da yedim, pasta bile yedim. Sadece bir gün tahıl çok kaçtıysa ertesi gün tahılı 1e veya 0a indirdim. Veya o gün içindeki tahılı azaltmaya çalıştım. Verim de aldım. Bana bugüne kadar en rahat gelen diyet bu oldu sakın isteğin kaçmasın sakın bırakma canım. Sen de buraya yaz hep. Beraber bakarız menülerini değerlendiririz hatalarımızı doğrularımızı konuşur birbirimizi gaza getiririz... Unutma şimdi bırakırsak 2-3 ay sonra nasılsa tekrar başlayacağız diyete... Bari yapalım da 2-3 ay kaybetmeden bir an önce bitsin.

Ne konuşasım varmış tam bir geveze oldum :9:

Tatlım kitapta hepsi yazıyor aslında... Ben yağı hesaplamıyorum genelde (çünkü her şeyde yağ var, sadece yağı biraz kısmaya çalışıyorum. Yersem günde maksimum 1 avuç kuruyemiş yiyorum fındık ceviz gibi). Onun dışında da valla... Her şeyi tam hesaplamak zaten mümkün değil ama genel olarak çorbaların 1 kepçesine 1 tahıl diyorum. Çipura mesela biraz büyük bir balık olduğu için ona 2 et dedim. Salatayı ve sebze yemeklerini zaten hesaba katmıyorum ama mesela sebze yemeği etliyse ona 1 et diyorum çünkü içindeki etler çok da fazla değil. 1 kase yoğurt veya 1 bardak süte 1 süt diyorum. Veya 2 bardak ayran da 1 süt yapar. Tahıllar da... Tüm unlu şekerli şeyler tahıl... Bazen bende tahıl çok kaçabiliyor... O yüzden diğer günlerde mümkün olduğunca az tahıl almaya çalışıyorum. Benim de aslında 4232 yapmam lazım yani tahılı 4, meyveyi 2 porsiyon yemem lazım. Ama sütlaç veya dondurma yemediysem meyveyi 3 porsiyona çıkarıyorum tatlı ihtiyacımı karşılasın diye. Tahılı da ne kadar azaltsak o kadar kar diye düşünüyorum (nasılsa karbonhidratı da meyveden ve sebzelerden aldığım için). Aslında bana hesaplaması çok zevkli geliyor biliyor musun :9: Eğer istersen sen her gün yediklerini ve miktarları yaz ben senin yerine hesaplarım. Zevkli olduğu için ve uygulanabilitesi tüm diğer diyetlerden çok daha kolay olduğu için ben bu diyeti çok sevdim. Yani mesela sütlaç da yiyebildim, dondurma da yedim, pasta bile yedim. Sadece bir gün tahıl çok kaçtıysa ertesi gün tahılı 1e veya 0a indirdim. Veya o gün içindeki tahılı azaltmaya çalıştım. Verim de aldım. Bana bugüne kadar en rahat gelen diyet bu oldu sakın isteğin kaçmasın sakın bırakma canım. Sen de buraya yaz hep. Beraber bakarız menülerini değerlendiririz hatalarımızı doğrularımızı konuşur birbirimizi gaza getiririz... Unutma şimdi bırakırsak 2-3 ay sonra nasılsa tekrar başlayacağız diyete... Bari yapalım da 2-3 ay kaybetmeden bir an önce bitsin.

Merhaba canım. Bu kadar uzun yazman çok memnun etti beni.önce onu söyleyerek başlayayım.:46: ben sağlıklı yaşamak, yeme alışkanlığı kazanmak, bir alıp bir vermemek adına bir arayışagirdim bir de bunu deneyeyim dedim.tamam güzel yazılanlar.mantıklı.ama böyle topla çıkar bana ters geldi.sürekli defter kalemle mi gezicemdedim.düşünsene bi, otelde Açık büfe önünde bir elimde defter hesap yapıyorum bir elimde de doktorun kitabı :9:

Ama sen çok tatlı bir insansın ki beni teşvik etmeye bana bu yolda ortak olmaya çalışıyorsun.ben de seni kırar mıyım hiç :20: hesaplamak tam öğrenmeden de :17: ha bir şey geldi aklıma. Sorayım sana.sütlü kahve dediği sanırım Türk Kahvesi ile süt değil mi? Nescafe ve sütten bahsetmiyorum kahve ve süt derken.kahvaltımı yazayım:
2 haşlanmış yumurta (2 etti galiba)
peynir (porsiyon hesabı yapmadım.peyniri severim.kısmam.ama normal bir oranda yedim.bu da 1 etti galiba.)
Yarım bayat, tost mak.da kızarmış simit (bayat simit, ekmek vs.ne oluyor bilmiyorum. )
Domates vs.
1 çay kaşığı kadar bal (daha ezberleyemedigim için tam bilmiyorum. Ama 1 şeker yakın)
3 açık, şekersiz çay,1 Türk Kahvesi. Bunlarda sorun yok zaten.11 gibi kahvaltı yaptık.daha bir şey yemedik.Ama acıktım.de bakalım şimdi şekerim.neyim nasıl devam etmeliyim bugün, bu akşam? ? :26::31::54:

Canım, bazı sözcüklerin veya cümlelerin saçma gelebilir sana.sonuna noktalama işareti koyunca veya boşluk tuşunu tıklayınca bir bakıyorum ki başka sözcüğü dönüşümü yazdığım.hepsini fark edemiyorum tabi.telefonu güncelledi 2 gün önce.ondan sonra böyle oldu.bilgin olsun.:31:

Tabi yoğurt beni 1 saat kadar oyaladı. Yemek yok evde.
Biraz ekmek arası peynir yedimşimdi:17: ben süt ürünlerini ve tahılı çok kullanıyorum anladım.:26:

Merhaba canım. Bu kadar uzun yazman çok memnun etti beni.önce onu söyleyerek başlayayım.:46: ben sağlıklı yaşamak, yeme alışkanlığı kazanmak, bir alıp bir vermemek adına bir arayışagirdim bir de bunu deneyeyim dedim.tamam güzel yazılanlar.mantıklı.ama böyle topla çıkar bana ters geldi.sürekli defter kalemle mi gezicemdedim.düşünsene bi, otelde Açık büfe önünde bir elimde defter hesap yapıyorum bir elimde de doktorun kitabı :9:

Aslında eğer sağlıklı yaşam arayışındaysan bu diyet yine en güzel seçenek bence. Mesela vereceğin kiloların hepsini verdikten sonra rakamları biraz artırarak devam edersin. Bir de bir süre sonra defter kaleme ihtiyaç kalmıyor ki :) Ben kafadan hesaplıyorum canım mesela. Şuan 4232 yapıyorsun, diyet bitince de atıyorum 6333 yaparsın. Tabi rakamlar bir aşağı bir yukarı oynayabilir diyor ayça kaya. Onu ayarlarsın. Sen de çok tatlısın bu arada, teşekkür ederim canım benim :16:

Ama sen çok tatlı bir insansın ki beni teşvik etmeye bana bu yolda ortak olmaya çalışıyorsun.ben de seni kırar mıyım hiç :20: hesaplamak tam öğrenmeden de :17: ha bir şey geldi aklıma. Sorayım sana.sütlü kahve dediği sanırım Türk Kahvesi ile süt değil mi? Nescafe ve sütten bahsetmiyorum kahve ve süt derken.kahvaltımı yazayım:
2 haşlanmış yumurta (2 etti galiba)
peynir (porsiyon hesabı yapmadım.peyniri severim.kısmam.ama normal bir oranda yedim.bu da 1 etti galiba.)
Yarım bayat, tost mak.da kızarmış simit (bayat simit, ekmek vs.ne oluyor bilmiyorum. )
Domates vs.
1 çay kaşığı kadar bal (daha ezberleyemedigim için tam bilmiyorum. Ama 1 şeker yakın)
3 açık, şekersiz çay,1 Türk Kahvesi. Bunlarda sorun yok zaten.11 gibi kahvaltı yaptık.daha bir şey yemedik.Ama acıktım.de bakalım şimdi şekerim.neyim nasıl devam etmeliyim bugün, bu akşam? ? :26::31::54:

Ben anladım yazdıklarını :) Şimdi sütlü kahve içine süt koyulan türk kahvesi veya normal kahve. Ama şu suyla yapılan 2si bir arada veya 3ü biraradalar değil. Yani süttozu varsa sütten saymıyorum ben, gerçek sütle yaptıysam sütten sayıyorum.

2 yumurta dediğin gibi 2 et. Peynir de bir normal dilime 1 et diyebiliriz. 1 tam simit 4 tahıl, yani sen yarım yemişsin o da 2 tahıl. Domatesi saymıyoruz. Balın 1 yemek kaşığı bir meyve. Yani bir çay kaşığıysa ben olsam hesaba katmazdım.

Şimdi toplam 2 tahıl, 3 et yaptı. Yani 2 tahıl, 3 süt, 2 de meyve hakkın var. Mesela bir tabak etsiz sebze yemeğinin yanına 1 kase yoğurt, 2 dilim ekmek, sonrasında da bir sütlü kahve ve 2 meyve yersen tamamlamış olursun, hatta 1 süt eksik kalır. Yani şuan cebinde 2 tahıl, 3 süt, 2 meyve var. İstediğin gibi kullan :8:

Tabi yoğurt beni 1 saat kadar oyaladı. Yemek yok evde.
Biraz ekmek arası peynir yedimşimdi:17: ben süt ürünlerini ve tahılı çok kullanıyorum anladım.:26:

Bunu ben yazarken yazmışsın :)) Yoğurtla 1 süt kullandın peynir ekmekle de 1 tahıl kullandın. Artık et-peynir hakkın bitti :) 1 tahıl, 2 süt, 2 meyve hakkın kaldı. Mesela şöyle yap: 1 tabak sebze yemeği, 1 dilim ekmek, 1 kase yoğurt, 1 elma, 1 şeftali (gibi...) Aslında bence gayet iyi ve doyurucu bir öğün bu :)

edemediğiniz azarken yazmışsın :)) Yoğurtla 1 süt kullandın peynir ekmekle de 1 tahıl kullandın. Artık et-peynir hakkın bitti :) 1 tahıl, 2 süt, 2 meyve hakkın kaldı. Mesela şöyle yap: 1 tabak sebze yemeği, 1 dilim ekmek, 1 kase yoğurt, 1 elma, 1 şeftali (gibi...) Aslında bence gayet iyi ve doyurucu bir öğün bu :)

Aaa ben tabi daha idrak edemediğim için olayı tavuk çıkarmıştım akşama.az aslında .kalmaz belki bana.menemen yaparım belki.menemen sebzeye giriyor sanırım. :26: bilgilendirmeler için sağol bitanem. Devamınıbekliyorumm iyi bir öğrenci olacağım söz:nazar::nazar::54:

Aaa ben tabi daha idrak edemediğim için olayı tavuk çıkarmıştım akşama.az aslında .kalmaz belki bana.menemen yaparım belki.menemen sebzeye giriyor sanırım. :26: bilgilendirmeler için sağol bitanem. Devamınıbekliyorumm iyi bir öğrenci olacağım söz:nazar::nazar::54:

Tatlım menemende yumurta olduğu için onu da et kabul ediyoruz aslında... Bugünlük et fazla oldu ama alıştıkça dengelersin, yardım ederim. Tahılın fazla olmasındansa proteinin fazla olması her zaman iyidir. Bu akşam yapman gereken tavuğu veya menemeni ye, ama ekmeği (ya da unlu şekerli herhangi bir şeyi) 2 dilimden fazla kesinlikle yeme. Eti aştık tahılı aşmayalım.

Back