Arkadaşlar,
Öncelikle nasır neden oluyor bunu konuşalım ;
Özellikle topuklu ayakkabılarda parmaklar aynı yerle temas ettiği ve haraket etmediği ive ayrıca ucuz ayakkabı , kötü derili ayakkabılar NASIR oluşumuna sebep oluyor.
Converse giymeyin, Converse tipinden dolayı ciddi NASIR yapıyor .Bu ciddi uyarı.(zaten converse modası gecti)
Nasır tedavisi ;
Ben 1-2 senede bir nasırımı bir manikürcü arkadasıma cektirirdim.Suda epeyce ayaklarımı bekletir.Kucuk serce parmagımdaki nasırları yavas yavas oyarak, en son dibine gelip cekerdi.Bildğiniz kuyu gibi oyuk kalırdı orası. Ama tabi böyle bir acı olamaz.Aglardım, bagrırdım , elimden biri tutmadan yapamasdım.
Şimdi Ayak Saglıgı Merkezlerinde daha fazla paranızı almak için 3-5 seanslık işlemler uyguluyorlar.Bu işlemler sizin dışarıdan alabileceğiniz solusyon, bant gibi seyler.Gunde 2 kere nasırlı noktaya solusyon suruyorsunuz,nasırı yukarıya cekmeye calısıyorsunuz.Bunun içinde seans basına 80-100 tl veriyorsunuz.Paranız coksa siz bilirsiniz yaptırın.Tedavi medavi değil ayrıca, tekrar edebilecek bir durum nasır.Ki edecektir emin olun.
Fransız Ayak Saglıgı Merkezi nasır tedavisi yapmıyormuş "medikal pedikür yapan bir bayan önerdi".Adı Nesrin telefonu 0532 684 06 44 .Yeri Şişli tarafındaymış.Usta nasır ceken biriyse rahat edersiniz söyliyim.
Ben ise 2 sene sonra tekrarlayan bu nasır sebebiyle bugun arkadasım olan cerraha gidicem.Gel bakarız alırız dedi, bakalım belki uyusturur da bende o kadar agrı cekmem.
Tavsiyem ihmal etmeyin.
İlerlemiş nasırlar için (dibe kadar gittiyse) bant felan, aspirin şu bu fayda etmez.Aldırmak zorundasınız nasırınızı.Tecrübelerim bu yonde.
Sevgiler.