• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayakta içe Basma Sorunu

burcum2044

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2007
67
0
286
38
İstanbul
arkadaşlar aranızda içe basanlar varmı yaaa bu sorun bende yoktu geçen sene başladı sanırım topuklu ayakkabılar ayağımın şeklini bozdu şimdide içe basıyorum topuklu ayakkabılarımda bozulma oluyo topuklarında aranızda bunu yaşıyan ve çözüm bulan varsa lütfen yardım etsinsenağlama

benimde sag ayagım içe basıyo cnm ama ben büyük bir topuk ameliyatı kırık ameliytı geçirdim ondan kaynaklandıgını düşnüyom topuklu giymekse hayel gb geliyo korkuyom agrım olcak die

bendede aynı sorun var ama dikkat ederseniz düzeliy kızlar..annemler hep bağırırdı dikkat et diye :kızgın: kızardım ama haklılar şimdi daha çok dikkat ediyorum a.s

bende de varrr:((( yaaa dikkat ediyim diyorum da en fazla 5 dk sürüyo artı yürüyemiyorum kendimi kasıyorum falannnnnn offf!!! sen nası başardın canımm?

evt arkadaşım nasıl dikkat ediyosun ben yeni farkettim topuklu giymeye başlayınca çok moralim bozuluyo yaaasenağlama

valla bende topukluyla filan hiç yürüyemezdim içe bastığm içn sendelerdim hep:çok üzgünüm:.sonra evde giymem için bile kendime topuklu terlik aldım a.s ondan sonra yürüyüşüme filan daha dikkat etmeye başladım:emir_bebek: ..önemli olan dik yürümeniz ve dikkat etmeniz bi süre sonra bişey kalmıycaktır...beni buyüzden doktora bile götürmüşler ufakken sırf gençliğimde sorun yaşamamam için... içe basmalar genellikle yalnış bez bağlamaktan oluomuş doktor öyle demiş senelercede sürüp gitti ama şimdi çok dikkat ediyorum :1rolleyes:

aynı sorun bendede var. 3-4 yıl önce spor ayakkabılarımın şekli değişmişti bende ayakkabıdan sanmıştım hatta kızmıştım niye o kadar para verdim diye iyi bir markaydı çünkü.ama gecen yıl bir arkadaşım farketti. bende dikkat etmeye başladım meger sorun ayakkabıda değil ayağımdaymış.kimbilir kaç yıldır içe basıyorum bende bilmiyorum..topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum azıcık bir topukta olsa ayağım hep kayardı ayakkabıdan demek bu yüzdenmiş..dr. a gitmek gerek aslında ama hep erteliyorum.
gerçekten geçiren varsa nasıl düzeldiğini paylaşabilirmi çünkü gerçekten düz ayakkabı giymekten sıkıldım topuklu giymek istiyorum ama yürüyemediğim için giyemiyorum..

arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu gibi sorunlarda doktorlar ortopedik ayakkabı tavsiye ediorlar. erkek arkadaşım fizik tedavi okuyor bıgün arkadaşlarımızla bulusmuştuk ve arkadaşımda bu sorunun olduğunu farketti biz pek anlayamadık ayağına bakmadan ama sevgilim duruşundan bile farketmişti ve bunun ortopedik ayakkabıyla düzelebileceğini sölemişti bence bi uzmana başvurun.

arakdaşlar bu sorun genellikle küçüklükten beri gelen bir sorun oluyor bebekken bütün herkes içe

basar fakat büyüdükçe düzelir diye biliyorum ben fakat bazı insanlarda ben de dahil bu problem kalıcı

oluyor ve büyüdükçe sorun yaratıyor başparmağın yanından kemik çıkması her tür ayakkabıyı

giyememe gibi:( ben küçükken doktora gittim geceleri takma için bir aparat ve özel ayakkabı vermişti

ikisini de kullandım kısmi olarak düzeldi fakat bir ayaımda diğerine oranla içe basma olayı biraz

mevcut . bu durum biraz da ırs oluyor benim annem de onun da babasıda varmı annem tedavi olmadığı

için kemik baya bir çıkmış durum da benim Allaha şükür tedavi edildiği çin okadar ileri düzeye taşınan

bir sorunum olmadı çocuklarınızın ayaklarını sürekli kontrol edin ayakkabının iç kısmının aşınmasından bile anlaşılıyor

bende çocukluğumda vardı. bu yüzden yıllarca sadece ortopedik ayakkabı kullandım . şimdi tamamen düzelmiş durumda. hiç bi sorun kalmadı.

ya ne yazıkki bendede var çocukluğumdan beri ortobedik ayakkabı giyiyorum ama geçmedi ayrıca duruştandan belli oluyor duruş bozukluğu oluyor artık topuklu giymeye başladım çok belli oluyor moralim çok bozuluyor yaşlılıkta çok feci ağrılar yaptığını duydum birde pilatesin işe yaradığını duydum önce duruş bozukluğunu sonrada yürümeyi düzeltiyormuş en kısa zamanda başlayacağım işe yararsa paylaşırım arkadaşlar hepinize acil şifalar

içe basmak derken hani ayakkabıların topuğu iç tarafa dogru kaymış oluyo ondan bahsedıyosunuz dımı arkadaslar?

Konuyu hortlayicam
Bir yili gecti, belfitigi ve buna bagli kalcamda siyatik, ayakbilegimde agri, durus terapistlerine gittim ,her hafta , gecen ay,kuru igne diye bir sey var , ordaki kasilan kasi gevsetmek icin.
Neyse hicbiri ise yaramadi, ben her gecen gun biraz daha cok ilac kullanmaya basladim.
Sonra.kaynanam bana burda bir ortopedist var bana taban yapti, sende bir git dedi, girtim.
Sonuc bir bacagim biraz kisa ve sag (yani problem yasadigim taraf) da ice basma varmis, bana bir ayakkabinin icine koymam icin bir cift taban versive persembeden beri kullaniyorum, ayrilarim azaldi ve bugun pazar belki 2 haftaya tamamen iyilesicem,yani kalcamda ve belimde sandigimiz sorun aslonda bilegimdeymis, simdi.ortopetik.bir ayakkabi alicam kendime.
Deneyimi mi sizlerle paylasmak istedim, soru sormak isteyenlere yine bildigim kadar bilgi vermeye calisirim sevgiler....

Bende de bir sağlık problemi olarak değil sadece çevreden kaynaklanan bir yürüyüş bozukluğu vardı. Özellikle babam gibi yürümem çok dikkat çekici oluyordu. Galiba çevreyi çok iyi gözlemleyip aklımda kalanları kendimde uyguluyorum. Dikkat edince düzeldi bendeki. Yanımda olan kişilere içe basarsam beni uyar diye diye, uyarıla uyarıla düzelttim.
Ama ara sıra yorgunken vs. nüksediyor. Eşim de dalga geçiyor yine baban gibi yürüyon duruyon diye :KK70:

Back