- 29 Mayıs 2021
- 13.157
- 85.293
- 36
Siz bundan memnunsanız ve başarabiliyorsanız kime ne?Merhaba hanımlar, bebeğim 4 ay3 günlük ve bir bebeğin ayakta sallanarak uyutulmasına karşıyım. (Bana göre bebek için kötü bir alışkanlık ve anne için kolaya kaçmak gibi geliyor.) Bebeğimi 3. ayından itibaren nasıl alışırsa öyle gider diye uyku aşamasında ya yanına uzanıp onunla sakin sakin konuşarak, (onun yanında olduğumu,güvende olduğunu, rahatlıkla uyuyabileceğini söyleyip) uyutuyorum, yada beşiğine koyup ninni söyleyip uyutuyorum. Eğer uyumaz ise göğsüme alıp emerken kokumu alsın da uyusun diye uyutuyorum. Ama çevremden gelen eleştiriler aklımı karıştırıyor, bebeğim daha çok küçük olduğu için ona uyku eğitimini şimdiden vermemem gerektiğini, ya ayağımda ya da kucağımda sallayarak uyutmam gerektiğini söylüyorlar. Ben bence doğrusunu yapıyorum ama ilk çocuğum olduğu için de fikirlerinizi almak istedim. Sizce bebeğimi uyku aşamasında yanlızmı bırakıyorum?
Yazımı lütfen tekrar okuyun ben bana öyle geliyor diyorum kendi düşüncemi belirtiyorum. Bu böyledir diye bir kesinlik belirtmiyorum. Nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlarsınız ama kimsenin anneliğine laf edecek bir kelimem ve öyle bir haddim de yok, ne ahkam kesmesinden bahsediyorsunuz yani?Etrafınızdakilarin ayakta salla diye ısrar etmesi ne kadar yalnissa, ayakta sallamak zorunda kalan annelerin kolaya kaçtığını söylemeniz de o kadar yanlış. Uyumayan bir bebeği ayakta sallamak kolaylık falan değil. Cocuk büyütürken yaşamadığınız şeylerin ahkamını kesmeyin derim, yolunuz uzun. daha.
Anne olmak her şeyin zorunu seçmek mi ki sizin gibi yapmayana kolaya kaçmak diyorsunuz? Siz nasıl istiyorsanız öyle uyutabilirsiniz, çevreye neden kulak asıyorsunuz? Her çocuk farklıdır ve her anne kendi çocuğu için en faydalısı neyse onu yapsın ve kimse kimseye bi şey demesin.Merhaba hanımlar, bebeğim 4 ay3 günlük ve bir bebeğin ayakta sallanarak uyutulmasına karşıyım. (Bana göre bebek için kötü bir alışkanlık ve anne için kolaya kaçmak gibi geliyor.) Bebeğimi 3. ayından itibaren nasıl alışırsa öyle gider diye uyku aşamasında ya yanına uzanıp onunla sakin sakin konuşarak, (onun yanında olduğumu,güvende olduğunu, rahatlıkla uyuyabileceğini söyleyip) uyutuyorum, yada beşiğine koyup ninni söyleyip uyutuyorum. Eğer uyumaz ise göğsüme alıp emerken kokumu alsın da uyusun diye uyutuyorum. Ama çevremden gelen eleştiriler aklımı karıştırıyor, bebeğim daha çok küçük olduğu için ona uyku eğitimini şimdiden vermemem gerektiğini, ya ayağımda ya da kucağımda sallayarak uyutmam gerektiğini söylüyorlar. Ben bence doğrusunu yapıyorum ama ilk çocuğum olduğu için de fikirlerinizi almak istedim. Sizce bebeğimi uyku aşamasında yanlızmı bırakıyorum?
Erken doğdukları için zaten çok uyuyorlar. Oksijen de verilince dalıyorlar bence. Ama huysuzlanıyorsa da pek müdahale etmiyorlar gibi gördüm ben genelde kendileri susuyor bir süre sonra.Kendi başına hiç destek vermeden uyuyan bi bebek yoktur heralde ya. Zaman geçtikçe minimum destek vererek devam ettirmeye calsiiyorum ben. Ama uykum geldi yatıp uyuyayım raddesine gelmedi. Ona me zaman ulasir onu da bilmiyorum.
Benim kızımda prematüre ama kuveze girmedi. Acaba kuvezde iken bebekler nasıl uyur ki? Uyku için destek yapiyolar mi
Eli kolu durmuyor kundak yapınca da ağlıyor ben de o yüzden kucakta pışpış yapıyorum ama deneyeceğim bir şeyler :)Ben yanında yatıp, temas edip ninni söyleyerek başladım, ilk hafta çok zordu, çok ağlarsa yatarak emziriyordum öyle uyuyordu, ne beşikte ne kucakta sallamadım. Şimdi kendisi karnı tok altı temizse koyduğum yerde uyuyor 2 aya yakındır, umarım değişmez
Oyy kıyamam yaErken doğdukları için zaten çok uyuyorlar. Oksijen de verilince dalıyorlar bence. Ama huysuzlanıyorsa da pek müdahale etmiyorlar gibi gördüm ben genelde kendileri susuyor bir süre sonra.
tam olarak bunları yazacaktımEtrafınızdakilarin ayakta salla diye ısrar etmesi ne kadar yalnissa, ayakta sallamak zorunda kalan annelerin kolaya kaçtığını söylemeniz de o kadar yanlış. Uyumayan bir bebeği ayakta sallamak kolaylık falan değil. Cocuk büyütürken yaşamadığınız şeylerin ahkamını kesmeyin derim, yolunuz uzun daha.
Ben canim istedi 9 aylik olana kadar sallayarak uyuttum. Zaten hic emmedi, oyle bizle sarmas dolas uyuma istegi de yoktu. 9 aydan sonra besigine biraktim kendi uyudu. Egitim verdim diyemeyecegim belki iki gece on dakika agladi. Simdi 18 aylik hastayken bile yanima alamiyorum kendi odasinda yatmak istiyor. Bunu su yuzden yazdim ben sallamanin hicbir olumsuzlugunu yasamadim. Size kimsenin karisma hakki yok ama boyle seylerde o yanlis bu dogru diye bir durum yok bence. Burada herhangi bir dusunceye (olurum de sallamam vs) fanatik seviyede bagli anneleri gordukce hayret ediyorum acikcasi. Issizlik gucsuzluk boyle yapiyor insani herhalde.
Etrafınızdakilarin ayakta salla diye ısrar etmesi ne kadar yalnissa, ayakta sallamak zorunda kalan annelerin kolaya kaçtığını söylemeniz de o kadar yanlış. Uyumayan bir bebeği ayakta sallamak kolaylık falan değil. Cocuk büyütürken yaşamadığınız şeylerin ahkamını kesmeyin derim, yolunuz uzun daha.
Benimkini de uyutsunlar işleri kırışırızŞu an ayağımda sallarken mesajları okuyorum
Her bebek çok farklı. Benim yavrumu öyle temasla yanına yatırarak ninni ile kandıran olursa her gün işini yaparımyeter ki güzelce uyusun
Cam pencere hali bile yaparız arkadaşımBenimkini de uyutsunlar işleri kırışırız
Bende halı koltuk yıkama makinası var yeni aldım denedim güzel iş yapıyor. Kapar gelirimCam pencere hali bile yaparız arkadaşım
HarikaBende halı koltuk yıkama makinası var yeni aldım denedim güzel iş yapıyor. Kapar gelirim
doğru yoldasın böyle devam et.Ben yanında yatıp, temas edip ninni söyleyerek başladım, ilk hafta çok zordu, çok ağlarsa yatarak emziriyordum öyle uyuyordu, ne beşikte ne kucakta sallamadım. Şimdi kendisi karnı tok altı temizse koyduğum yerde uyuyor 2 aya yakındır, umarım değişmez