• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayaklarım

karamelizeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
239
89
28
30
Günaydınlaaaar:KK200::KK200:
Kızlar benim sabah uyandığımda ayaklarım aşırı sis oluyor ayakkabılarımı giydiğimde yürüyemiyorum dahi. Ofise gelir gelmez botlarımı çıkarıp yarım saat öyle oturuyorum. Ödem mi oluyor acaba? Yada şişmemesi icin bisey sürebilir miyim ciddi canım acıyor çünkü :KK61:

El ayak şişmesi çokta iyi degildir tuzu fazlamı tüketiyosunuz hep böyleyse eger dr.a gitmenizi öneririm
Yaklaşık 1 2 aydır böyle.. tuz severim ama yemeklere ilave etmem aşırı tuz kullansam bende tuzdan diyeceğim.
Dün akşam eve gelir gelmez 9da uyumuşum fazla uykudan mı acaba dedim, ama genelde 12 1de yatıyorum o zamanda oluyor

Yaklaşık 1 2 aydır böyle.. tuz severim ama yemeklere ilave etmem aşırı tuz kullansam bende tuzdan diyeceğim.
Dün akşam eve gelir gelmez 9da uyumuşum fazla uykudan mı acaba dedim, ama genelde 12 1de yatıyorum o zamanda oluyor
Acilen doktora gidin derim bir sürü nedeni olabilir,sakatlık belki farkında olmadan bir yere carpış olabilirsin,karaciğer,böbrek ve kalp sorunu olabilir.

Uyumaktan o derece şişlik olmaz. Günde en az 2 litre su içmeye başla ayaklarını uzatarak otur ve doktora git.

Su tüketiminin eksikliğinden dolayı yaklaşık 1 yıl kadar evvel aynı şeyi yaşadım. Üstüne üstelik ben bu işi doktora kendim taşımadığım için, sonunda acillik oldum.
Çünkü bir sabah yine acıyla kalkarım sandım, kalkamadım...

Dikkat edin, doktora gözükün ve su içmeye başlayın bence.

Geçmiş olsun...!

Aile hekimine gidip kan ve idrar tahlili yaptırın. Karaciğer, böbrek enzimlerinize bakılsın. Pek hayra alamet değildir şişlik. El ve ayak şişliği romatizma, idrarda protein kaçağı vs bir çok sebepten olabilir. Su içeyim de geçsin demeyin. İhmal etmeyin, geçmiş olsun.

sizin gibi bir arkadaşımında ayakları şişiyordu.doktora gitti.zehirli guatr çıktı.inşallah öyle bişey değildir ama acilen doktora gidin bence.

Önerileriniz için teşekkürler arkadaslar dikkate alıp doktora gidicem haftaya, peki hangi bölüme gitmem gerekiyor?

Ödem dolaşım bozukluğundan olur.Bol su ve lenf bezlerine uygulanan masajla üstesinden geliniyor.Ben estetisyenim böyle hastalara çok masaj yaptım her ay düzenli gelirlerdi.Ama tabii ki doktora gitmeniz gerekli.Dahiliyeye gitmelisiniz yani iç hastalıkları onlar gerekli testleri yapar.Ama mutlaka bir doktora görünün geçmiş olsun

Şişlik ve ödem problemleri için önce bi endokrin uzmanına görünmelisin canım. Geçmiş olsun.

Benim de uykudan uyaninca parmaklarim elim ayagim siser ama sizin anlattığınız derecede degil.
Karaciğer enzimlerimle ilgili bir sıkıntınin sebep oldugunu söyledi doktor. Bi dahiliyeye gitmekte fayda var.

Benim de ellerim şişiyor bazen yüzükle yatamıyorum sabah parmağıma oturmuş oluyor ama vakit geçtikçe oda geçiyor

Endokrinoloji ye gitmeniz gerekir fakat hastane randevu sisteminden direkt endokrinoloji ye randevu alamazsınız.once dahiliye ye randevu almanız gerekiyor zaten o gerekli gordugunde yönlendiriyor.ayaklarinin altına yüksek birşey koyarsan yastık gibi şişlik daha çabuk iner.ihmal etmeyin .çok geçmiş olsun

Back