tekrar başlığı görünce yazmak istedim. bir çoğumuz farkında olabilir ama ben şahsen zamanla bunları fark ettiğim için bir arkadaşımızın bile aklına gelmesini sağlarsam faydalı olmuş olurum:
- naylon çoraplar koku yapıyor, terlemeyi arrtırıyor ve sanırım terin buharlaşmasını önlüyor ve kokulara sebep oluyor. bir arkadaşımın ablası işten gelince doğru banyoya koşardı ayaklarını yıkamak için, dayanılmaz bir koku olurdu. bir zaman sonra ben de fark etmiştim, ince çorap giydiğimde e uzun süre ayakkabı içinde kaldığında ayaklarım bir koku oluyordu, ama panuklu, yün çorapla koku olmuyordu. aynı günlerde.
- üst üste günlerce aynı ayakkabı giyildiğinde, ayakkabının emdiği ter yeterince buharlaşamadığından zamanla koku oluşturuyormuş. bunu birçok yerde okudum, kendimde uyguladım ve sonucu gördüm. gerçekten 3-4 gün üst üste aynı ayakkabıyı, botu giyince hafiften bir koku başlıyor ama gün aşırı değiştirince olmuyor.
-bazı ayakkabıların iç dokusu da koku yapabiliyor sanırım. bu durumda ayakkabı spreyleri çözüm olabiliyor.