• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ay ay bebeğinize kaç cc sağılmış süt veriyorsunuz?işe başlayacamda bilmiyorummm.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulcicek61_67

...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
994
4
296
Zonguldak
:ecrin_bebek:kızlar ay aylık bebeğim var. şubatta işe başlayacam. emdiği için ne kadar emdiğini bilmiyorum. süt sağanlarınız varsa aranızda ay ay ne kadar sağılmış süt veriyosunuz. yardım edin bana.....:ecrin_bebek:

kilo başına 150 cc vermen gerek maksimum. kaç kiloysa 150 ile çarp gerçi benim bebeğim kilo başına 100 cc anca içmişti.

yok günlük o kadar. eğer 7 kiloysa 1050 cc (yani ml) bunun yarısını gece versen ortalama 500 cc felan bırakman yeterli olur sanırım tabi işten kaçta döneceğinde önemli. ayına göre değil kilosuna göre hesaplanıyor ve elbette bebeğin karar verir.benimki 7 kiloyken günde 800 cc zor içiyordu mesela (gece ve gündüz sağıyordum9

hayatım hayır sen anladığım kaadrıyla emziriyorsun akşam eve gelince sabah işe giderken bid3e gece boyunca emzireceksin zaten.750 nin büyük kısmını 400ünü emzirirsin geriye 300 kalır. benimki beş kiloyken tam hatırlamıyorumda 90 cc anca içiyordu sanırımbir seferde.3 öğün maximum sen yoken 4 öğün sağdığın sütle beslenir .300 bırakıp gitsen yeterli olur diye düşünüyorum tabi eve geç geliyorsan miktar artabilir. bence sağdığın sütleri biberonla verme kaşıkla ver.(bakıcı versin elbette).şimdiden de her emzirmeden sonra gündüz uzun uykularının ortasında sağ sütünü biriktirmeye başla.50 cc 20 cc 100 cc şeklinde paketle. bir haftada bebeğinin bir seferde ne kadar içeceği belli olur.ona göre plan yaparsın.bide elle sağma az çıkar pompa al kendine.şimdiye kadar emdiğile kilo alımı normalse mutlaka sağmaklada toparlarsın beslersin bebeğini hiç merak etme.

bende 1 şubatta işe başladım sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve geliyorum 90 cc lik kaplara sağmıştım günde 3 kap içiyormuş akşamda beni emiyor

bebekler kilolarinin 6da birine ihtiyac duyarmis. diger arkadasin yaptigi hesapta buna geliyor bir sekilde zaten ama bunun disinda bebekler kendi ihtiyaclarini kendi belirlerl. ilk hafta gözlemlersin bebegini. verdigin yetiyormu artiyormu diye...benim bebegimde 7 kilo ama günde 500 gr mama yiyor 1 kere de beni emiyor. sonucta ben bu durumdan ne kadar mutsuz da olsam icecegi miktari kendi belirliyor.
bir de duydugum kadariyla anne sütünü de bebek biberondan icerken kalan mikatar olursa o da mama gibi en gec 2 saat icinde atilmaliymis cünkü bebegin tükürügü biberona girince bakteri üretimine yol acabiliyormus. o yüzden iyi gözlemlersen bebegini sütünü de ziyan etmemis olursun

Yeni sağılmış süt 3-5 gün saklanıyor ama dondurulmuş süt çözülünce sadece 24 saat duruyor. Ben de 15 gün sonra başlayacağım umarım hepimiz bu düzeni kurabiliriz ve çalışsak da anne sütüyle 6 ay devam edebiliriz..

Ben de 23 şubatta başlayacağım. Manuel pompa mı kullanıyorsun? Ben medelanın pilli elektrikli pompasını kullanıyorum ama bugüne kadar hiç canım yanmadı.

canım ben 5 aylık oalna kadar ıkı saate bir 100cc verıyordum calışma saatlerın uzun herhalde sen 400 cc eve bırak sen gelene kadar yeter 2 .30 saate bir
100 cc ver daha kucuk herhalde kaç aylık oldugunu anlayamadım ben

yaa bir sağmada sizler kaç cc çıkarıyorsunuz, ben 50 cc falan çıkarıyorum çok mu azzzz

bebeğim henüz 26 güğnlük, şimdilik bu süt onu doyuruyor ama ilerde yetmez sanırım, ileride bu miktar artar mı aynı mı kalır

bende 23 şubatta başlıyorum şimdiye kadar 600 cc biriktirdim, bazen dışarı çıktığımda annem ısıtıp veriyor, en fazla 100-110 cc içiyormuş, ben işteyken 3 veya 4 kez biberonla içmesi gerekecek o yüzden en az 400 cc bırakmam lazım eve, madelanın pompasını kullanıyorum ve memnunum, emzirdiğim için tek gögsümü sağıyorum bazen, 50 cc çıkıyor bazen 150 cc , yani bunun bir standardı yok galiba, ama düzenli sağarsam miktarın arttığını farkediyorum, Allah işe başlayacak tüm annelere kolaylık verir umarım, günler azaldıkça korkularım artıyor benimde

aybukecım sutun az canım kaç saate bır sagıyorsun ve ne ıle sagıyorsun mama takvısesı yapıyormusun

yaa bir sağmada sizler kaç cc çıkarıyorsunuz, ben 50 cc falan çıkarıyorum çok mu azzzz

bebeğim henüz 26 güğnlük, şimdilik bu süt onu doyuruyor ama ilerde yetmez sanırım, ileride bu miktar artar mı aynı mı kalır

canım hiç merak etme artar. Bebeğinin ihtiyacı emmesi ile doğru orantılı olarak artıyor süt. O daha çok emdikçe artacak iyice. Benim 2 aylıkken ancak 2 göğsümden 130 ml falan çıkardı, şimdi takinden o kadar çıkıyor.

ne zor çalışan anne olmak. ben de 16 şubatta başlayacağım ve ben de artık sütümü sağıp biriktirmeye başlamalıyım. ancak benim bebeğim bu günlerde emmek istemiyor. bunu nasıl çözeceğim onu bilmiyorum.

Kızlar ben makine aldım ama o kadar çıkmıyor. Bebeğim2,5 aylık. Dışardan ek gıda vermiyorum.
Canım acayip yanıyo bi kerende 60 cc felan çıkıyor.

Back