- 1 Ekim 2023
- 3.872
- 13.862
- 128
- Konu Sahibi yenibiranne123
Gayet güzel bir annesiniz. O şu an büyüme atağı geçiriyor. 4 ay hele zor bir aydır meme reddi başlar vs. Siz kararlı ve sevgi dolu olduğunuz ve ihtiyaçlarını hemen giderdiğiniz sürece size güvenli bağlanır merak etmeyin.Uyku konusunda size nasıl güvenli bağlandılar orayı anlatır mısınız? Yani güvenli bağlandıklarını nerden anlıyorsunuz? Ben doğduğu günden beri gündüzleri evin içine giren güneş ışığıyla yine sessiz ortamda, geceleri ise karanlık ortamda sessizce uyuttum hep. 10 gece beşiğinde uyuduysa 10 gece de benim göğsümde uyumuştur diyebilirim. Etrafımdakiler göğüsümde uyutmaya alıştırdığımı bu yüzden yatağında yatmadığını söylüyor ama bana göre bu doğru değil çünkü uykuya daldığı zaman istediği her yerde uyuyabiliyor sadece uykuya artık dalmıyor gibi hep böyle seyrek sanki uykusu o yüzden ben de göğüsümde uyutmaya devam ediyorum 3.aya girdik acaba bu bir problem yaratır mı diye sormak istiyorum. Uykuya tamamen dalsa yatağına koyuyorum o da çok nadirleşti. Onun dışında hep benimle uyuması sizce kötü bir şey mi? Ve bu benimle güvenli bağlandığı anlamına mı gelir? Benim göğüsümdeyken 2 ya da 3 saatte bir uyanır onun dışında yok Max 40 dk yatağında uyur odur yani. Ama eğer uykuya iyice dalarsa yatağında da o kadar uzun uyuyabiliyor. Uykuya dalmıyor kısacası bunun sebebi nedir? Ve evet beşiğinde de uyusa üstümde de uyusa emmek için kalkıyordu sadece ama birkaç gündür değişik ağlamaları var. Gaza benzemiyor çok ciddiyim. Uyuyor 30 dk sonra çok değişik bi sesle ağlayarak uyanıyor ben de korkuyorum bişey oluyor sanıyorum ne yapacağımı şaşırıyorum. Hatta şuan bile 18 dk süt içip kollarımda uyudu alıp göğsüme uzandırdım birlikte uyumaya başladık 45.dakikada uyanıp ağlamaya başladı ve asla memeyi kabul etmedi zar zor sakinleştirdim şuan yine süt içiyor neyi yanlış neyi doğru yapıyorum hiç bilmiyorum... Çok fazla acemi bir anneyim...
Küçük bir tavsiye gündüz de karanlıkta yatırın. Uyanınca perdeyi açın. Ben hep öyle yaparım. Karanlık perdem var 7 yıldır tüm odalarda. Çocuklarıma uykuyu böyle sevdirdim.