M
MeteHan
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi blauschatz
bayanlar benim de sorum olacak... geçen hafta evlenme teklifi aldım, kabul de ettim:) ama kendisi viyanada üniversite okuyor. ben de Türkiye'de üniversite son sınıftayım. ingilizcem var ama almancam yok, yüksek lisans olmazsa eğer doktoraya orada başlamayı planlıyorum... ama gidince de oraya yerleşecez sanırım... kafam çok karışık... bi yandan o okuyor, ailem buna sıcak bakmaz... off yaa birileri bişeyler söylesin(
hanimlar benim ilginc bir sorum olacak sizlere... bilhassa benim gibi avusturyada yasayanlara bu soruyu yöneltmek istiyorum insallah güzel cevaplar alabilirim...
aramizda avusturyada yasayan basörtülü bayanlar varmi?
varsa sizlere bir kac sorum olacak... insallah paylasmaya hazirsinizdir?
ne zaman kapanmaya karar verdiniz? bu karari verirken neleri düsündünüz?
avusturyada kapali bir bayan olarak yasamak nasil?
yani bu konu hakkinda her türlü bilgilere paylasimlara ihtiyacim oldugunu düsünüyorum...
insallah icinizden biri birseyler yazmaya hazirdir...
tesekkürler.. a.s.
aynen canim katiliyorum cogumuzun memlekette evi var yani izin icin bi de isimiz oldumu memlekette daha ne ama bilmiyoruz ki burda yasiyoruz fakat gencligimiz gidiyo en güzel yillarim benim burda evde 24 saat boyunca oturmakla geciyo bu insanin kabullenemeyecegi bisey bide benim yapimda yok yani bisey basina gelse yarim bildigin almancayla bisey yapamiyosun dil bilmiyorum meslegim yok lise iki terk evlenip buraya geldim iki tane cocugum oldu hemen simdi büyüdüler ama ben yinede keske vatanimizda olsak diyorum ben sansliyim cocuklarimin okulu eger erken biterse temelli dönücez esimde ayni fikirde okullarini bekliycezben sonradan kapandim ama yalan soylemeyeyim tam tesetturlu deildim yavas yavas kendimi alistirdim suan normal turban yapabiliyorum .Bu karari verirken dusunmedim cok bisey herseye cabuk alisan biriyim . Yalniz kapali tmm belki rahatsin turkiyeye gore deniliyor ama bence oyle deil onceden acik oldugum icin bunu farkina cok iyi vardim acikken cok farkli davraniliyo sana kapaliyken cok deisik bakislarla karsilasiyorsun .Bunlara kendini hazirlaman lazim cok kendinden emin olman lazim yoksa geri hemen acilmayi dusunursun...
Avusturyada yasayanlar hepimiz ayniyiz cok monoton ve buyuk bi maroton icinde yasiyoruz bence butun dusuncemiz su is,para,ev,araba,tatil bunlarin disina cikamiyoruz niyeyse yapcak biseyde yok zaten sonradan gelende alisir herkes alisir ama burda doganda sonradan adapte olanda kimsenin cokda memnun olmadigini turkiyeye gittigimizde ne kadar mutlu oldugumuzu biliyorum Vatan gibisi yok ama para hersey demek deildir burda karnin doyurmak icin calisiyorsun trde karnin doycak kadar calissan yeterli bizim elimizde imkanlar cogaldikca para cogaldikca isteklerimiz cogaliyo secenekler cogaliyo ve hic biseyden memnun kalmiyoruz halbuki sadece bugun karnimiz doysa yetmezmi yarina cikacagimizi bilmiyoruz bile
sukretmeliyiz bence trde ayni avusturyada heryer ayni ,,,
benimoğlumda avusturya.ya gitmeyi düşünüyor
sizlerin bu yorumlarınızı görünce çok üzüldüm doğrusu
inşallah vaz geçer gitmekten..