Avusturyada Yaşam

a.s.http://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/flow.gif
selam canim valla ben salzburgda yasiyorum burda cok maroton bir hayat var SIKICI okul icinde zorlanirsin diyorum genede sen bilirsin ama tr de yasadigin hayati burda bulamazsin canim iyi düsün .....CADIARZU

Merhaba,

acik acik yazicam sana düsündügümü. Ben 21 yasinda bir anneyim. Hayatimi hep avusturyada sürdürdüm. Ben liseye kadar okudum devamini getiremedim. Oglum dünyaya geldi bir evlilik yaptim suan oglum 5 aylik. Esim trden geldi burada okumak icin o esnada benimle tanisdi ve evlendik. Suan esime sorsan binpisman buraya geldigi icin. Onu tek mutlu eden ailemiz. Bana sorarsan oglumun geleceginden bile kaygiliyim burada. Oglumun iyi bir egitim almasini istiyorum ve bu trde eger paran varsa mümkün. Kesinlikle trye dönüs yapmayi planliyoruz. Bekledigim tek sey esimin Masteri. Cocuklarinin burda okumasi cok ama cok zor. Birkere su var burda nedense Türk gencleri okuyamiyor. Yani hepsi degil ama cogu. Türkiyede bu böyle degil bunu ben akrabalarimdanda biliyorum esimdende. Türkiyede liseye gecen her genc basliyor uni sinavlarina calismaya. Burasi havasindanmi suyundanmi yoksa birazda simariklikdanmi bilmiyorum okumuyorlar kardesim. Sana gelme diyemem esin burada sen haklisin tabiki. Ama belki cocuklarini birine emanet edip trde okutabilirsin. Biliyorum zor. Ben disardan ne desem bos aslinda. Iyi düsünceli bir anneye benziyorsun. Eminimki dogru karari vereceksin.

Ailene ve sana hayatinda basarilar....

Benim 14/12 de geleli 1 yil olacak buraya esimle evlenip geldim ama inan dönelim dese arkama bakmadan dönerim cok zor buralarda yasamak disaridan hos geliyor gibi ama hic ama hic degil kolay degil inan

bende viyanada yasiyorum.türkiyede yasamak icin geri dönmeyi düsünüyorum,cocuklarim okula baslamadan.bana göre almanca ögrenmek ,zor ,kendini yeterince ifade edememek,ergenlik dönemindeki cocuklar icin dahada zor.

hanimlar benim ilginc bir sorum olacak sizlere... bilhassa benim gibi avusturyada yasayanlara bu soruyu yöneltmek istiyorum insallah güzel cevaplar alabilirim...

aramizda avusturyada yasayan basörtülü bayanlar varmi?

varsa sizlere bir kac sorum olacak... insallah paylasmaya hazirsinizdir?
ne zaman kapanmaya karar verdiniz? bu karari verirken neleri düsündünüz?
avusturyada kapali bir bayan olarak yasamak nasil?

yani bu konu hakkinda her türlü bilgilere paylasimlara ihtiyacim oldugunu düsünüyorum...
insallah icinizden biri birseyler yazmaya hazirdir...

tesekkürler.. a.s.

ben burda olan biri olarak ve gitmek isteyen biri olarak yazyorum kiiii. kesinlikle gidin. kalmayın . hele eşiniz orda siz burdaq asla kalmayın .. adapte olacaklar elbette. benim annem babam da almanyada kaldılar banam işçi olarak gitit zmaanında bizde orda büyüdük malesef sonra geri döndüler. keşke dönmeselerdi . burda ne olduk? sürünüyoruz. sırayla yarış atı gibi çocuklarımızı piste çıkarıp psikolojisi bozu nesiller arasına atıcaz nolcak?orda sağlıklı eğitim ve gelecek dururken burda sağlılksız bi sistem içinde yıpranıp çarpık şeyler arasında bocalamalarını istemez ve derhal giderdim ... bu benim fikrim keşke imkanımm olsa basar giderdim .

merhabaaa..
Ben 12yasimda geldim buraya ve burda büyüdüm diyebilrim suan 22yasindayim , meslegimi bitirdim, esimle tanistim evlendim ve suan 5aylik bir kizim var! Tamam burdaki hayat - cevre- insanlar güzelmi HAYIR ama ekonomi yönünden bakarsaniz gayet iyi ! Gelme sakin diyorsunuz ama o cocuklarida düsünmelisiniz eger iyi br gelir yoksa türkiyede bu mümkün degil ama eger paran varsa hersey mümkün türkiyede cünkü para devleti :))
cok seviyorum türkiyeyi bana kalsa bende arkama bakmadan giderim oysaki bütün sülalem burda:))
Ama iste yapilmiyor simdi bir kizim var ve onun gelecegi icin daha dogrusu para yönünden - ihtiyaclarini karsilama yönünden olsun burda kalmaliyim ...
Okadarda kötü degil burda ben hic bir sekilde ,,scheiss ausländer" diyene rastlamadim daha dogrusu BANA diyene rastlamadim ... Ilk zamanlarda okulda cok zorlaniyor insan dogru ama yardim veriyorlar okullarda ben ilk geldigim sene cözdüm almancayi kitaplarla ve okuldan aldigim yardimlarla:))
Eger maddi durumunuz iyiyse ve esiniz türkiyeye gelse bile hic bir problem yasamiyacaksaniz ozaman gelmeyin derim ama buraya geldiginizde durumunuz daha iyi olacaksa düsünmeden gelin derim :))

ben sonradan kapandim ama yalan soylemeyeyim tam tesetturlu deildim yavas yavas kendimi alistirdim suan normal turban yapabiliyorum .Bu karari verirken dusunmedim cok bisey herseye cabuk alisan biriyim . Yalniz kapali tmm belki rahatsin turkiyeye gore deniliyor ama bence oyle deil onceden acik oldugum icin bunu farkina cok iyi vardim acikken cok farkli davraniliyo sana kapaliyken cok deisik bakislarla karsilasiyorsun .Bunlara kendini hazirlaman lazim cok kendinden emin olman lazim yoksa geri hemen acilmayi dusunursun...

Avusturyada yasayanlar hepimiz ayniyiz cok monoton ve buyuk bi maroton icinde yasiyoruz bence butun dusuncemiz su is,para,ev,araba,tatil bunlarin disina cikamiyoruz niyeyse yapcak biseyde yok zaten sonradan gelende alisir herkes alisir ama burda doganda sonradan adapte olanda kimsenin cokda memnun olmadigini turkiyeye gittigimizde ne kadar mutlu oldugumuzu biliyorum Vatan gibisi yok ama para hersey demek deildir burda karnin doyurmak icin calisiyorsun trde karnin doycak kadar calissan yeterli bizim elimizde imkanlar cogaldikca para cogaldikca isteklerimiz cogaliyo secenekler cogaliyo ve hic biseyden memnun kalmiyoruz halbuki sadece bugun karnimiz doysa yetmezmi yarina cikacagimizi bilmiyoruz bile

sukretmeliyiz bence trde ayni avusturyada heryer ayni ,,,

aynen canim katiliyorum cogumuzun memlekette evi var yani izin icin bi de isimiz oldumu memlekette daha ne ama bilmiyoruz ki burda yasiyoruz fakat gencligimiz gidiyo en güzel yillarim benim burda evde 24 saat boyunca oturmakla geciyo bu insanin kabullenemeyecegi bisey bide benim yapimda yok yani bisey basina gelse yarim bildigin almancayla bisey yapamiyosun dil bilmiyorum meslegim yok lise iki terk evlenip buraya geldim iki tane cocugum oldu hemen simdi büyüdüler ama ben yinede keske vatanimizda olsak diyorum ben sansliyim cocuklarimin okulu eger erken biterse temelli dönücez esimde ayni fikirde okullarini bekliycez

benim en cok agirima giden seyler ailemden kimsem yok bayramlar kabus gibi geciyo ve kimse bilemez kac bayram daha görücez ömrümüzde dilim eksik birde meslek yok bunlarin hergün eksikligi beni sinirli bi insan yapmaktan baska bi seye yaramiyo biraz birikmisimiz olsa ben giderim maddi durum iyi oldumu cocugunu istedigin yerde okutursun

ailesi burda olan arkadaslarim bile burda olmaktan mutsuz izinden beri evdeyim cocuklarla geznmeye gitsek bile sinmiyo aklima kardesim geliyo onunla izinde ayrilmayiz alisverisi bile beraber yaraiz gezsem bile icim buruk oluyo yani Allah insallah bir gün asiri yaslanmadan hayirlisiyla memlekte temelli dönmeyi nasip eder

slm arkadaşlar,
bende okumak isterdim orda ama dil problemim var. peki bilen varsa bana yardımcı olabilirler mi?
iş için oraya gelsem yapamaz mıyım?
branşım okulöncesi yani anaokulu.
fikir ve görüşlerinizi bekliyorumopuyorumnanaktan

slm,ilk olarak esinin buraya yerlesimi olmasi lazim seni ve aileni getirmesi icin ama öyle bir düsünceniz varsa onunda bildikleri vardir tabiki.
burada yasama gelince bu senin beklentilerine bagli.
elbetteki yeni birseylere baslamak zor.ama sen inglizce biliyorsan cogu ingilizce biliyor her isini her kurumda halledebilirsin.
ayrica cocuklarin almancayi kolay ögrenir cünkü cocuklar her dili kolay ögreniyor.o kadarda abartilacak bir seyi yok.
ben olsam iyi bir dil kursuna bir sene gönderir sonra okula baslatirim.bunlar kisilere bagli seyler,benim tanidigim cok basarili türk cocuklarida var bircok sey aile kaynakli ülke degil.
ekonomik acidan avantaj su yasam standarti yüksek.ayrica güvenli ve düzenli bir ülke.kücük olmasinin bircok faydasi var.yalniz hayat sikici ve monoton bu kesin viyana bile ki oda baskenti en yogun sehri.

dezavantajlari ise cok bürokratik ve yabanci düsmanligi hizla ilerliyor.yabanci oldugunuzu hissediyorsunuz yillar sonra bile.amerika gibi ben bir hafta sonra amerikaliyim diyemiyorsunuz.yabanci yabanci kaliyor ne kadar burada yasasanizda.eger ikinizde egitimliyseniz bence diger ülkeleride düsünün isvec,norvec,kanada vs.sonucta iyi düsünülmesi gerek.dönüsümsüz degil ama gelip iki sene sonra dönerseniz cocuklarinizi etkiler.

slm,maasi az sorumlulugu cok bir meslek,fazla kazanmiyorsunuz normal bir isciden biraz fazla.bence büyük haksizlik ama bir arkadasim calismisti.

benimoğlumda avusturya.ya gitmeyi düşünüyor
sizlerin bu yorumlarınızı görünce çok üzüldüm doğrusu
inşallah vaz geçer gitmekten..

benimoğlumda avusturya.ya gitmeyi düşünüyor
sizlerin bu yorumlarınızı görünce çok üzüldüm doğrusu
inşallah vaz geçer gitmekten..

ormanda yasamiyoruz biz viyanada.. her yerde vardir iyi ve kötü insanlar.. burada olmaktan gayet memnunum.. türkiye kadar guzel degil orasi tartisilmaz bile.. ama hayatini sürdürmek icin bir cok imkan var her türlü meslegi her yasta yapabilme imkani kac ülkede var bilmiyorum.. her yönden destek var yani yeterki isteyin ve bir amaciniz olsun.. bu türkiyede o kadar kolay degil.. yada üni okumak burada o kadar kolay ki..

yani benn sahsen tavsiye ederim burada yasamayi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…