Avustralya Paylasim Alani(Tanisma)

canım ya cok sagol bılgıler ıcın bende bunları ıstıyordum ıste yanı avusturalyada yasamadan once bılgı sahıbı olup rahat gıtmek ıstıyorum,esım tek kelıme tırkce bılmıyordu ben yavas yavas ogrettım ama cok şekerler kayınvaldem bıle turkce ogrenmeye baslamıs ne seker degılmıŞeniz

senınde benden bır ıstegın olursa cekınmeden soyle ayrıca bırde kargo sorunum var.kayınvaldeme bırseyler gondermek ıstıyorum ama cok pahalı ucretler nasıl cozebılırım mackaya gondermek ıstıyorum ,bıraz anlatırmısın orda yasam okullar hastaneler nasıl ınsanların kısılıklerı ne yerler ne ıcerler benı nasıl zorluklar beklıyor .ayrıca ben profesyonel tıyatrocuyum orda turk tıyatro grupları varmı ıs bulabılırmıyım sımdıden tesekkur ederım

esinin ve kayinvalidenin turkce ogrenmesi cok guzel sende onlar icin ingilizce ogrenip guzel sozler soylersen inan onlarda senin kadar sevinirler canim.
ingilizcen nasil bilmiyorum ama evli olarak gelecegin icin senin 359 saat inglizce egitimi gormen lazim. bu yaklasik 6-7 ay filan suruyor. bu kurs sana cok yardimci olacaktir. kursata sadece temel ingilizceyi degil avustralya hakkinda,burdaki kanunlar, orf ve adetler ve en onemlisi burdaki yasam hakkinda bilgiler edinirsin.
avustralyada o kadar degisik ulkelerden gelmis insanlar varki inanamazsin. ben isimlerini bile duymadigim yerlerden kisilerle tanistim.
kesinlikle korkma buranininsani cok anlayisli ve arkadas canlisidir.sana her yonde yardimci olurlar.
burda hastaneye veya klinige gittiginde para odemezsin. geldiginde MEDICARE karti denilen bir kart gonderir hukumet .o kartin olduktan sonra hastaneye gittiginde para vermek ozrundadegilsin. sadece ilaclarinn icin odeme yaparsin.
meslegine gelince onun hakkinda birsey diyemiyecegim canim. pek bir bilgim yok. ancak burdaki turk kurumlariyla iletisim yapabilirsen onlarin sana yardimci olacaklarindan eminim.
sana simdiden iyi sanslar canim
kendine iyi bak ŞenizŞenizŞeniz

cok tesekkur ederım ıngılızcem fena sayılmaz ama cok ıyı olması ıcın tabıkı çaba arfedıyorum,dedıgın kurs orda degılmı?bıde ben vatandaslık falan ıstıycem turk vatandaslıgından cıkmıdan umarım olur bı kızın var sanırım allah analı babalı buyutsun tekrar cooooooooook tesekkurler gorusmek uzreŞenizŞenizŞeniz

evet canim kursu burda goruyorsun. buraya evlenip geldigin ve burda yasayacagin icin bu kursu hukumet sana mecbur tutuyor. tabiki bu kurs icin para odemiyorsun. oda avustralya hukumetinden sana hediye :)
simdi vatandasligi biraz zorlastirdilar. vatandasligini almak icin 2 yil burdan yurtdisina cikmaman lazim. o 2 yil sonuna sana oturum veriyorlar. oturumdan sonra 2 yil daha bekleyip bir sinava girmen lazim vatandasik icin. eger o sinavi gecersen almis olursun vatandasligi. bu sinav avustralya tarihi, yasam tarzi, kanunlari gibi seyleri soruyor. burda bir kitapcik var sorular hakkinda calismak istersen.
yukarda dedigim 2 yil boyunca yurtdisina cikmazsini yanlis anlama . istedigin zaman istedigin yere gidebilirsin. ama yurtdisina ciktigin an o zamana kadar gecirdigin gunler sifirlanir. ve avustralyaya geldigin gunden yeniden baslaman lazim.
bu arada hem turk hemde avus. vatandasi olabilirsin. umarim kafani karistirmamisimdir. :bbo::bbo:

merhaba kizlar bende sydneyde yasiyorum.Buraya geleli 5 sene oldu.S. Hayal sorunu mina ya sormussun ama bende evlenip gelen biri olaraktan sana cevap veriyim istedim.Ben ankaradan basvurmustum vize icin mulakata cagirdilar benide.Foto, dugun kaseti gibi seyleri verdik onlara tabi sonra geri verdiler onlari bize.Avustralyada hic akrabam olup olmadigini,kaynanamin adini bide dugunde ne taktiklarini sormuslardi.Mulakat fazla surmuyor.Vizemin cikmasi sanirim 1 ayi bulmustu.Sorularina cevap verebildiysem ne mutlu:)Hangi sehre geleceksin bu arada?

canım cevabın için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
s hayal bende kendi basvurumu anlatayim sana.
bende senin gibi nisanlilik visasiyla basvurdum. forumlari daha onceden doldurmustuk dugunumuzun kaseti, resimleriyle gittik konsolosluga. beni mulakata o gun aldilar. esimle nasil tanistigimi, esimin nerde calistigini, iliskimizi sordular. mesela esim burdan kendi isyerinden bir mektup getirdi ne kadar zamandir orda calistigini filan gosteren bir mektup. o kadinin gozunun onude oldugu halde bana o sorulari sordu.
canim bu sorulari sormalarin tek nedeni senin buraya gercekten severek evlenip gelecegini ogrenmek. buraya gelip vatandasligini alip kocani terketmemen icin.
sana verebilecegim tek nasihat sorulara direk dusunmeden cevap vermen. onlar senin her hareketini izliyorlar bu mukalat sirasinda. eger cok heyecanlanirsan, cevap icin uzun dusunursen,birseyler oldugunu sanabilirler.
bu arada kisiye gore vize bekleme zamani degisiyor. ben 3 ay beklemistim. bazilari 1-2 yil bekliyor. yani hic belli olmuyor canim.
iyi sanslar

merhaba kizlar,
S.Hayal yakin zamanda evlenip gelen olmadi cevremde.Ama galiba senin dugunun burda olacak ben ankarada evlenmistim o yuzden dugun kasetimiz felan vardi.Minanin dedigi gibi benim esimde is yerinden bi kagit getirmisti orda kac yil calistigini gosteren ayrica benim sponsorum esim oldu.Bana fazla soru sormamislardi mulakatta bak minaya degisik sormuslar.Perth baya uzak sydneye.Simdilik hoscakalin guzeller..

evet dunya cok kucuk ama ben soylemeseydim sen beni taniyamazdim sanirim (ismim degisik ya)..ya bide bise sorucam ben buraya nasil resim koyabilirim?

nedemek sabırla bılgılerını paylasırsun asıl ben snı yormuyorumdur ınsallah cok tesekkur ederım umarım sende orda cok mutlusundur bır gun tanısmayı cok ısterım aılene selamlar kızını op bızım ıcın:1hug:

bişey daha sorucam kızlar vize falan dıyorsunuzya bunlar benım ıcınde gecerlımı yoksa turkle evlenıp gıdenler ıcınmı mesela ben 2 yıllık evlıyım esım avusturalyalı mına mınanın dedıgı gıbı bebegı orda dogurup gerı buraya gelıcem 2 sene sonrada tamamen yasamak ıcın avusturallyaya gıdıcem benım ıcın heralde daha kolay olur heralde dırek evlenıp gıtmıyorum cunkı dıılmı sımdı gozum korktuda heyecanlandım anneeeeeeeeeeee

6 aylık hamıleyken falan gelmek ıstıyorum,kayınvaldem mackay de oturuyor onceden burda yaklasık 3 yıllık evlılık hayatını gorunce naylon evlılık olmadıgını anlarlar dıılmı,daha once shangan vızesı ıcın fransa konsoloslugunda surundum resmen çalısma vızesı ıcın basvurmustum,yıne aynı seylerı yasamak kabus umarım herkes carcabuk alır benım durumum hakkında bılgısı olan varsa yanıtlayabılırmı tesekkurler

mina ve fesen çok teşekkür ederim bilgileriniz için. tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…