Avustralya Paylasim Alani(Tanisma)

melbourne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
2
0
48
merhabalar,

ben zerrin ve kulübe henüz üye oldum. acıkcası daha nasıl kullanacağımı bilmiyorum ama deneme yanılma yoluyla buluabilirim diye düşündüm. ben cok uzaklardan katıldım kulübe taaaa avusturalyadan(melbourne'den). doğal olarak saat farkı cok ve genelde aynı saatlerde sizlerle karsılasmam biraz zor olacak sanırım.

ben psikoloğum ve su anda avusturalyada master yapıyorum. türkiyeden geleli henüz 1.5 sene oldu. türkiyede 10 senelik bir mesleki geçmişim var.

kulübü tesadüfen buldum ve cok beğendim.inşallah bundan sonraki zamanlarda her konuda paylaşımlara katılırım.
şimdilik bu kadar. sadece herkese merhaba demek istedim.

görüşmek üzere

a.s.Selam Melborne,
benim de kankardeşim 25 yıldır o şehirde.Ve onca yıldır onu görmedim.Allah'tan internet var da MSN den görüşüyoruz.
Allah sabır versin.Gurbetlik zordur.Senin adında tüm gurbettekilere selam ve sevgi gönderiyorum.Şeniz

merhabalar ben de aranıza yenı katıldım hıc bırsey bılmıyorum sıte ıle ılgılı benım de esım avusturalyalı bu un dııl ama bır gun bende oralara gelıcem sımdıden bılgılerı toplamalıyım dıyorum herkese sevgılerle merhabaaaaaaaa

slm avustralyaaaaaaaa benim hep yasamak istedigim yerdi orasi ama ordan birilerini tanimak da güzel :teytey::teytey::teytey:

SLM MRSGORDIE HOSGELDIN. ESIN AVUSTRALYALI DEMISSIN SU ANDA BERABERMISINIZ? YOKSA BURYA GELMEYI MI BEKLIYORSUN VIZEN ICIN? KUSURA BAKMA PEK ANLAYAMADIM KONUYU fisfisfis
BEN SYDNEYDE YASIYORUM BURASI HARIKA BIR YER. UMARIM EN KISA ZAMANDA GELEBILIRSIN BURALARA.

Selam kizlar..Ben Avusturya da yasiyorum,azcik kelime degisikligi var ama sonucta hepimiz gurbetteyiz degilmi??Ama orayi da merak etmiyor degilim.Bu arada saat kac simdi orda?:)

slm avustralyaaaaaaaa benim hep yasamak istedigim yerdi orasi ama ordan birilerini tanimak da güzel :teytey::teytey::teytey:

CISILSU BEN DE HEP AVUSTRALYAYI GORMEK ISTEMISTIM BUTUN HAYATIM BOYUNCA ALLAH HAYALLERIMI GERCEKLESTIRDI VE BURDAN BIRISIYLE EVLENIP AVUSTRALYAYA TASINDIM. 4,5 YILDIR BURDA YASIYORUM. TANISTIGIMIZA MEMNUN OLDUM:1hug:

Hmm ok..Burda saat sabah 5..:))

Nerelisin??Esin orali mi??Alisabildinmi seviyomusun oralari?:)

Allah bagislasin canim.Mutlu olmana da cok sevindim..

Ben Türkiye de dogdum..Buraya geleli 3 sene oluyor.

Siz nasil tanistiniz??Ask mi görücü usulümü?:)

Evet gercekten senin icin büyük bir risk olmus.Dünyanin öteki ucu.Ucakla bayagi uzun sürüyor sanirim.Benim dayim da Singapurda ordan biliyorum.

Ben okumak icin geldim,ama okulu biraktim.Memmunmuyum?Cevrem Türkiyede oldugu icin oraya alistim ben.Gerek kültür gerek yasayis tarzlari pek benzemiyor bizim oralara.O yüzden ilk geldigim sene cok zorluk cektim,cok agladigim günler oldu.Ama insan tabi zamanla alisiyo,artik hersey normal geliyor.

tabiki gurbet ne kadar uzak olursa olsun aileni, arkadaslarini ozlersin.seni cok iyi anliyorum bak ben nerdeyse 5 yil olacak geleli esim ve kizim oldugu halde her bayramda huzunlenirim. eski gunler aklima gelir aglarim. bence burda ne kadar yasasamda, istedigim herseye sahip olsamda ailemi herzaman ozleyecegimden eminim. allah gurbetteki herkese sabir kuvvet versin.

Amin..Cok haklisin söylediklerinde.Bülbülü altin kafese koymuslar,ah vatanim demis.Bizimki de o hesap..Neyse canim ben yatayim artik.Saat 6 oldu.Bir de erken kalkmam lazim,artik nasil kalkacaksam..:)Tanisdigima cok memmun oldum.Görüsürüz yine insallah.Kendine cok dikkat et.Mutluluk seninle olsun..Hoscakal.

tamam caim
bende cok memnun oldum. benimde ev temizlemem lazim gece biraktim saat 4 olmus. birdaha gorusmek uzere.kib :1hug:a.s.

mina_mina ordamisin??:)))Sanirim simdi orda gece...Uyuyosan iyi geceler..:))

evet canım esım avusturalyalı ama burda benım yanımda ben bıraz tersını yapıp onu buraya getırdım yabancı damat olayı yanı gıtmek ıcın cok sabırsızlanmıyorum burda bıraz daha kalalım bebek falan burda olsun annecıgımın yanında sonra gıdıcez bu arada bebek yok sadece plan ama sımdıden herseyı ogrenmek ıstıyorumkı gelınce yabancılık cekmıyım hepınızı turkıyeden opuyorumŞeniz

ne guzel yapmissin esin yanina gelsim. pekii kendisi turkce biliyormu yani nasil anlasiyorsunuz?
cocuk konusuna gelince aslinda burda dogursan bir kac avantajin olur biliyormusun. bebegin burda dogarsa direk avustralya vatandasi olur,birde su anda dogum yaptiginda hukumet sana 5 milyar bebek bonusu oduyor (gelcek yil 6 milyara cikacak). ve burda dogum icin para odemiyorsun hastaneye. eger dogumunda anneni buraya getirtebilirsen senin icin daha iyi olur. tabi bunlar sana kalmis seylerde, yinede sana biraz bilgi vereyim dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…