teşekkür ederim canım. ya arada birazda oralarla ilgili bilgi yazarsın bize dimi
yani fırsatın oldukça aklına geldikçe biraz bilgilendir de oraya gelince şaşırmayalım
mesela benim ehliyetim yok. burdan mı alsam ordan mı alsam diye kararsız kaldım. sence hangisi daha iyi olur benim için. hani yol direksyon farklılıkları varya ondan soruyoum
canim sen sor merak ettiklerini ben cevaplamaya calisayim burdan.
burda trafik turkiyenin tam tersidir. direksiyonlar sag tarafta oluyor. ve burda yolun solundan gidiliyor. tr'yede aldigin ehliyet burda gecerli degildir.buraya gelince buranin ehliyetini basvurursun. ama burdaki sistem turkiyedeki gibi degil turkiyede siva girdikten sonra ehliyetini olaiyorsun o kadar.
ama burda 4 asamadan gecmen lazim. anlatayim canim
1. yazili sinava girerek L ehliyetini alirsin. 50 soru vardir en az 45 'ini dogru cevaplamak zorundasin. bu sinavi turkce , yada ingilizcede yapabilirsin. hepsi bilgisayardadir.
L ehliyetini aldigin zaman araba kullanabilirsin ama mutlaka yaninda TUM EHLIYETI olan biris olmasi sarttir. kesinlikle tek basina araba kullanamazsin.
2. 6 ay sonra diger bir teste giresin bu sefer P1 (KIRMIZI P) ehliyetini almak icin. bu testte hem soru hemde araa kulanma vardir. bu testi gectikten sonra ehliyeti alirsin. simdi tek basina araba kullanabilirsin. bu ehliyeti 12 ay kullandiktan sonra diger bir teste girmelisin.
3. bu P2 (YESIL P) ehliyeti icndir. bunda yanilmiyorsam sadece araba kullanma tesine girersin. bu ehliyetle 18 kullanirsin.
4. son olan TAM EHLIYET icin sinava girersin.bu sinavda ise hem yazili test hemde, bilgisayarda araba kullanma testine girersin.
iste bu sinavi gectikten sonrada tam ehliyetini almis olursun. kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı