Avustralya Paylasim Alani(Tanisma)

6 aylık hamıleyken falan gelmek ıstıyorum,kayınvaldem mackay de oturuyor onceden burda yaklasık 3 yıllık evlılık hayatını gorunce naylon evlılık olmadıgını anlarlar dıılmı,daha once shangan vızesı ıcın fransa konsoloslugunda surundum resmen çalısma vızesı ıcın basvurmustum,yıne aynı seylerı yasamak kabus umarım herkes carcabuk alır benım durumum hakkında bılgısı olan varsa yanıtlayabılırmı tesekkurler

guzelim eminim seni yine bir sorguya cekerler ister turkle evlen ,ister avustralya'liyla onemli degil. eninde sonunda burya yurtdisindan geliyorsun. ama sana belkide fazla zorluk cikartmazlar uzun zamandir evli oldugun icin.

mina ve fesen çok teşekkür ederim bilgileriniz için. nişanlım 10 yıldır au da yaşıyor ve au vatandaşı. kendi iş yeri olduğu için benim sponsorumda kenidisi olacak. zaten nişan fotograflarımız ve nişan cd si var. birde orda bi senatör varmış tanıdığı.bize yarımcı olabileceğini sylemiş. evrakları içeri teslim ettikten sonra. ne kadar yarımcı olabilir bilmiyorum ama inşallah sizinkiler gibi kısa zamanda çıkar.

tekrar teşekkürler.

hayirlisi canim belki tanidigi kisi yardimci olur. en kisa zamanda gelebilirsin umarim. iyi sanslar.

yok canim neden oyle dusunulsun ki. seni cok iyi anliyorum :1hug:
insallah sevdigine en kisa zamanda kavusursun canim a.s.a.s.

yok canim neden oyle dusunulsun ki. seni cok iyi anliyorum :1hug:
insallah sevdigine en kisa zamanda kavusursun canim a.s.a.s.

teşekkür ederim canım. ya arada birazda oralarla ilgili bilgi yazarsın bize dimi
yani fırsatın oldukça aklına geldikçe biraz bilgilendir de oraya gelince şaşırmayalım

mesela benim ehliyetim yok. burdan mı alsam ordan mı alsam diye kararsız kaldım. sence hangisi daha iyi olur benim için. hani yol direksyon farklılıkları varya ondan soruyoum

CISILSU BEN DE HEP AVUSTRALYAYI GORMEK ISTEMISTIM BUTUN HAYATIM BOYUNCA ALLAH HAYALLERIMI GERCEKLESTIRDI VE BURDAN BIRISIYLE EVLENIP AVUSTRALYAYA TASINDIM. 4,5 YILDIR BURDA YASIYORUM. TANISTIGIMIZA MEMNUN OLDUM:1hug:
slm mina mina insan hayal ettikce yasarmis bizde avutuyoruz kendimizi iste!!!!!!!
tanistigimiza bende memnun oldum yeni adim da SÜPÜRGE bu arada :teytey:birde avustralyali arkadasim olsun güzel beyerimseniben

teşekkür ederim canım. ya arada birazda oralarla ilgili bilgi yazarsın bize dimi
yani fırsatın oldukça aklına geldikçe biraz bilgilendir de oraya gelince şaşırmayalım

mesela benim ehliyetim yok. burdan mı alsam ordan mı alsam diye kararsız kaldım. sence hangisi daha iyi olur benim için. hani yol direksyon farklılıkları varya ondan soruyoum

canim sen sor merak ettiklerini ben cevaplamaya calisayim burdan.
burda trafik turkiyenin tam tersidir. direksiyonlar sag tarafta oluyor. ve burda yolun solundan gidiliyor. tr'yede aldigin ehliyet burda gecerli degildir.buraya gelince buranin ehliyetini basvurursun. ama burdaki sistem turkiyedeki gibi degil turkiyede siva girdikten sonra ehliyetini olaiyorsun o kadar.
ama burda 4 asamadan gecmen lazim. anlatayim canim
1. yazili sinava girerek L ehliyetini alirsin. 50 soru vardir en az 45 'ini dogru cevaplamak zorundasin. bu sinavi turkce , yada ingilizcede yapabilirsin. hepsi bilgisayardadir.
L ehliyetini aldigin zaman araba kullanabilirsin ama mutlaka yaninda TUM EHLIYETI olan biris olmasi sarttir. kesinlikle tek basina araba kullanamazsin.
2. 6 ay sonra diger bir teste giresin bu sefer P1 (KIRMIZI P) ehliyetini almak icin. bu testte hem soru hemde araa kulanma vardir. bu testi gectikten sonra ehliyeti alirsin. simdi tek basina araba kullanabilirsin. bu ehliyeti 12 ay kullandiktan sonra diger bir teste girmelisin.
3. bu P2 (YESIL P) ehliyeti icndir. bunda yanilmiyorsam sadece araba kullanma tesine girersin. bu ehliyetle 18 kullanirsin.
4. son olan TAM EHLIYET icin sinava girersin.bu sinavda ise hem yazili test hemde, bilgisayarda araba kullanma testine girersin.
iste bu sinavi gectikten sonrada tam ehliyetini almis olursun. kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

canım düğün türkiyede olacak. eğer vize çıktıktan sonra bir sorun teşkil etmesse resmi nikahı da yapmayı düşünüyoruz.

Son düzenleme:
canim sen sor merak ettiklerini ben cevaplamaya calisayim burdan.
burda trafik turkiyenin tam tersidir. direksiyonlar sag tarafta oluyor. ve burda yolun solundan gidiliyor. tr'yede aldigin ehliyet burda gecerli degildir.buraya gelince buranin ehliyetini basvurursun. ama burdaki sistem turkiyedeki gibi degil turkiyede siva girdikten sonra ehliyetini olaiyorsun o kadar.
ama burda 4 asamadan gecmen lazim. anlatayim canim
1. yazili sinava girerek L ehliyetini alirsin. 50 soru vardir en az 45 'ini dogru cevaplamak zorundasin. bu sinavi turkce , yada ingilizcede yapabilirsin. hepsi bilgisayardadir.
L ehliyetini aldigin zaman araba kullanabilirsin ama mutlaka yaninda TUM EHLIYETI olan biris olmasi sarttir. kesinlikle tek basina araba kullanamazsin.
2. 6 ay sonra diger bir teste giresin bu sefer P1 (KIRMIZI P) ehliyetini almak icin. bu testte hem soru hemde araa kulanma vardir. bu testi gectikten sonra ehliyeti alirsin. simdi tek basina araba kullanabilirsin. bu ehliyeti 12 ay kullandiktan sonra diger bir teste girmelisin.
3. bu P2 (YESIL P) ehliyeti icndir. bunda yanilmiyorsam sadece araba kullanma tesine girersin. bu ehliyetle 18 kullanirsin.
4. son olan TAM EHLIYET icin sinava girersin.bu sinavda ise hem yazili test hemde, bilgisayarda araba kullanma testine girersin.
iste bu sinavi gectikten sonrada tam ehliyetini almis olursun. kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

tevekkelı dııl benım kocam ıstanbul tırafıgınde hergun sok oluyor ılk defa goruyor gıbı sımdı anladım ,onların egıtımıyle bızımkısı arasında daglar var mesela ben ehlıyetım var ama sonuc malumCADIARZUCADIARZU

insallah hersey yolunda gider canim. iy sanslar sana. dugun nerde olacak? turkiyedemi yoksa burda mi?

selam canim bende sydney denim arkadas olmak isterim seninle mail adresini verirsen bu arada adim serpil 2 yildir burdayim evlenip geldim senin gibi gurbette birbirimizi iyi anlariz sende istersen cevabini beklicegim hoscakal yerimseniben

slm bende melbournede yasiyorum fatak tr den gorundugu gibi degil burasi bilemiyorum bana biraz sessiz geliyooo ben tr yi ozledim turkiyemiz cennnet yahuuuuuuuu buraya gelecekler benim sozlerime kulak asmasin herkezin yasam anlasiyi farkli tabii

selam canim bende sydney denim arkadas olmak isterim seninle mail adresini verirsen bu arada adim serpil 2 yildir burdayim evlenip geldim senin gibi gurbette birbirimizi iyi anlariz sende istersen cevabini beklicegim hoscakal yerimseniben

merhaba serpil tabiki isterim. ben sana ozel mesajla email adresimi gonderiyorum birazdan. sen nerde yasiyorsun? okuyormusun?

serpil ozel mesajin kapaliymis o yuzden adresimi gonderemedim . actiktan sonra istersen sen bana adresini gonder. bye

slm bende melbournede yasiyorum fatak tr den gorundugu gibi degil burasi bilemiyorum bana biraz sessiz geliyooo ben tr yi ozledim turkiyemiz cennnet yahuuuuuuuu buraya gelecekler benim sozlerime kulak asmasin herkezin yasam anlasiyi farkli tabii

slm canım. evet hiç bir yer vatan toprağı gibi olamaz. ama hayat insana neler gösteriyor. hiç aklına gelmeyen tesadüfler yaşıyorsun.bazen tatlı bazen acı. ama eğer pozitif düşünmeyi beceremezsek her zaman üzülürüz.

anlaşılan sen orda çok bunalmışsın. kaç yıldır orda yaşıyorsun bilmiyorum ama en azından bi tatile gelsen senin için iyi olurdu.

kız gözümü korkutma.zaten ailemden ayrılacağım için üzülüyorum.

sevgiyle kal

.............................

Son düzenleme:
slm canım. diğer sayfaları okudun mu bilmiyorum ama bende evlenip eşimin yanına gelicem inşallah. bu yüzden sana sormak istediğim bişey var( yakın tarihte gittiğin için soruyorum) vizen ne kadar bi zamanda çıktı. eğer yanıtlarsan sevinirim. şimdiden teşekkürler

selam canim tabiki ben evlendim turkiyede 3 ayda vizem cikti ve geldim evlenipte basvurduk konsolosluga senin hikayeni bilemiyorum nasil oldu nasil basvurdun ama benim boyle umarim yardimim oldu sen evlendinmi basvurdunuzmu yani ama suna eminim eger sicilin temizse yani ugrastirmassan ilgilileri 3 aydan fazla olmaz banada boyle demislerdi hoscakal canim bol sans sana ve insallah yeni hayatin avustralya da bye bye

serpil ozel mesajin kapaliymis o yuzden adresimi gonderemedim . actiktan sonra istersen sen bana adresini gonder. bye

mina ya bende sna yollaya,adom bu arada ben parramatta dayim ya sen benim pek anlatilacak seyim yok 2 yildir burdayim ingilizce kursuna gittim sende bilirsin nasil ilerledinmi yada konusabiliyormusun beni sorma daha iyi calisiyorum ama evden olmuyor canim be tafe gitcem yilbasindan sonra acilcak biliyosundur gorusuruz canim bye bye

X