Kadın lohusa depresyonuna girmiş olabilir hatta bu ileri boyutta da olabilir. Yapılması gereken düzenli psikiyatrik tedavi ve mümkünse evde yardımcı birinin olması.
Şiddeti gözünüzle gördünüz mü? Tepkiniz ve tepkisi ne oldu? Baba eşine karşı ilgili mi yoksa kadın doğum sonrası ya da hamilelikte başlayan süreç dahil kenara mı atıldı? Baba boşanmayı dile getiriyor mu kadına karşı?
Bunları neden sordum, kadını bunaltabilir, onu sinir krizine itip istemediği şeyleri yaptırabilir. Allah korusun, geçtiğimiz yıllarda girdiği depresyondan çıkamayıp bebeğini su dolu küvete bırakıp ölümüne sebep olan anne gördü tüm ülke.
Şu da var bütün gün elinde telefon olduğunu nereden biliyorsunuz? Kızım doğduğu zamanlar ilk fırsatta ben de bir şeyler bakardım internetten.
Bu kadından çocuğu almak yerine yardım edin, bakın anlattığınız gibiyse büyük ihtimal ağır depresyon/psikoz/ mevcut, istenmeyen çok çok üzücü sonuçları olabilir. Çocuğu anneden koparıp kadını atmak yerine düzenli tedaviye götürün. Öyle guatr baktırdık, 2 kez psikiyatriye götürdük demekle olmaz.
Eğer ki psikiyatri doktoru derse ki bu kadın annelik yapacak durumda değil, o zaman düşünürsünüz çocuğu almayı.baba boşansa dahi şu durumda çocuğu alamaz, yasalar anneden yana.