Avukat ,Hukukçu arkadaşlar bir yardım edebilir mi yol gosterebilir mi??

Gonca0707

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
904
554
53
35
Selam arkadaşlar .. aylardır içinden cikamadigimiz bir miras konusu var .. bulunduğum yer köy gibi bir iki avukat var ama onlara danışmak istemiyorum bu konuyu hem özel hem ailesel nedenlerden .. bir yol gösterebilir misiniz .. miras konusuyla alakalı .. isteyene özelden detaylandiracagim kısaca .. teşekkürler

Danışmanın ücretli olduğunu biliyorsunuzdur.
Bulunduğunuz yerden şehire inip bir avukata ücreti mukabilinde danışabilirsiniz bu arada.

Danışmanın ücretli olduğunu biliyorsunuzdur.
Bulunduğunuz yerden şehire inip bir avukata ücreti mukabilinde danışabilirsiniz bu arada.
Kuzenim avukat .. çevremizdeki avukatlar ya annemlerin çocukluk arkadaşları ya akraba çevresi ..konu özel ailevi bir mesele dediğiniz gibi daha büyük bir ilçeye gidip orada araştırma yapmak gerekiyor .. tabiki ki ücretli olduğunu biliyorum.. ücret muhabbeti yapmayıp gerçekten yardımcı olabilecek yol gösterebilecek biri çıkabilir belki diye düşündüm sadece ..

Neden? Sizce ucret muhabbeti yapanlar gercekten yardimci olmuyor mu?

İnsanların meslekleri bu olduğu için ücretli oluyor danışmak. Mesleğini ücretsiz yapmak gönüllü çalışmaya girer.
Miras konularında gönüllü çalışan avukat olduğunu sanmıyorum ama bir araştırın tabi yine de.

Avukat değilim ama "ücret muhabbeti yapmayıp gerçekten yardımcı olacak biri" demeniz yanlış ve avukatları aşağılayıcı bir ifade olmuş.
Diğer iş kollarında çalışan kimselerin ücretsiz çalışması beklenmezken doktor ve avukatların ücretsiz çalışmasının beklenmesi, hatta bu onların insanlık göreviymiş gibi lanse edilmesi beni bir miktar çileden çıkarıyor.

Size yakın Başka bir şehirden avukatlarla görüşmeyi deneyin. Gizlilik kaygınız varmış ya.

Bu sormak istediğiniz şeyler maalesef ücretli danışmanlık kapsamına giriyor.

Almak istediğiniz bilgi ve hizmet için doğal olarak ödeme yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde hukuk hizmeti veren kişilere de haksızlık olurdu.

Ayrıca bildiğim kadarıyla avukatların kendine ait yönetmeliğinde, bu tarz, ücret talep etmeden hukuki danışmanlık hizmeti vermek yasak.

WOMAN , sadece teyit amaçlı etiket yaptım güzelliğim

Bak benim alıntıldığım yerde yazmıyor o kısım. Silmiş konu sahibi

Yok arkadaşım biz ücretsiz hizmet veremeyiz diyince kibirli ve paragöz ilan ediliyoruz. Alıştık

tesekkur ederim, evet dogru

Zaten konu sahibine gore ucret muhabbeti yapanlar gercekten yardimci olmak isteyenler degilmis.

Simdi hanimefendi soruyorum size:

1- babamizin oglu musunuz? Neden size hayir icin yardimci olmak isteyelim? İlk mesajinizde isteyenlere ozelden bilgi verilecektir demissiniz ya, neden isteyelim sizce boyle bir seyi? Sevap point kazanmak icin belki

2- biz 4 sene sadece okuduk, oncesi hazirlik kismini saymiyorum bile, uzerine 1 sene staj gorduk. Bizim akranlarimiz suslenip gezerken, ben zombi gibi sinavdan sinava kosuyordum. Onume bakip okumaktan ve agir kitaplari dosyalari tasimaktan boyun fitigi olustu bende.

3- gece gunduz calisiyorum, kimi zaman colugumun cocugumun vaktini caliyorum, bazen kendime ayiracagim vakti. Yani biz cok bedel odedik avukat olmak icin, keza her meslek sahibi bedel odedi. O yuzden bir kasiyere bugun hayir icin kasada dur diyebiliyor musunuz? Ya da ogretmene 1 ay cocuguma hicbir ucret almadan yardimci ol diyebiliyor musunuz? Tahminim hayir. O yuzden avukata da diyemezsiniz. Kim neden vakit ayirip, sorununuzu okuyup, dusunup kafa patlatsin ve cevap versin size?

Son düzenleme:
Parasız olması emeğe yazık onca yıl okulunu okuyorlar belki de bir süre ders çalışmaktan sosyal hayatına devam edemediler. Bir çok maddi açıdan sıkıntılar çektiler cefasini çektiler şimdi de sefasını sürme zamanı

Bak benim alıntıldığım yerde yazmıyor o kısım. Silmiş konu sahibi

Yok arkadaşım biz ücretsiz hizmet veremeyiz diyince kibirli ve paragöz ilan ediliyoruz. Alıştık
Anlamıyorum Otri ya valla anlamıyorum. Başka meslek dallarındaki kimseye böyle davranamıyorlar. Ben hiç duymadım bir inşaat ustası lazım, gelsin hayrına bizim banyoyu yapsın diyeni. Çocuğumun matematiği kötü bir öğretmen matematik öğretsin ücretsiz diyeni. Evim kirlendi biri gelsin hayrına temizlesin diyeni.
Gerçekten çok absürt bir şey bu beklenti ama normal görülüyor. Nasıl oluyor anlamıyorum.

Kalemim asla senin kadar net ve sert olamaz güzelliğim biliyorsun, maalesef tırtıl gibiyim

ama dediklerinde çok haklısın. İmzamı attım say sen

Hollanda’ya tek yönlü bilet aldım. Valizini hazırla sabah uçuyoruz bebeyim

Peşine pers ordusunu takma sakın , alt edemeyiz

Hollanda’ya tek yönlü bilet aldım. Valizini hazırla sabah uçuyoruz bebeyim

Peşine pers ordusunu takma sakın , alt edemeyiz
Uçalım bebeğim.
Kocam orduyu toplayıp peşimize düşebilir ama hallederim ben üstün savaşçı yeteneklerimle.

Yeğenlerim güzel sanat okuyor şuan lise sona gidiyor resim çiziyorlar daha okuyorlar ama öğretmenleri resim yaparsa kim olursa olsun parayla çizmesini istiyor aldıkları boyalar çok pahalı neden bedava yapsın ki

Soracagim soru nereye başvuracağım .. nereye dilekçe vereceğim gibi bir soruydu.. çok şükür Allah razı olsun danışma parasını sorduğum halde gerek yok otur dyip beni beş dakika dinleyip şuraya gidip basvuracaksin diye yönlendiren tesadüfen kapısını çalıp geri çevirmeyen hanıma teşekkürümu sunarım..

Şurada ne yazıyor yaa çevirsene denilen tercümanları da unutmayalım lütfen

tabiki ki ücretli olduğunu biliyorum.. ücret muhabbeti yapmayıp gerçekten yardımcı olabilecek yol gösterebilecek biri çıkabilir belki diye düşündüm sadece ..
Merhabalar, siz daha ilk cümlelerinize ücret istemeyin mesajı vererek girdiğiniz için ister istemez bir antipati oluştu size karşı.

Oysaki “ avukat hanımlar usulünce bir şey danışmak istiyorum, yardımcı olabilecek var mı” deseydiniz eminim ki kimse sizden soracağınız basit bir soru için ücret talep etmezdi.

Üslup her şeydir.

Sağlıkla alakalı da birçok sorular soruluyor hiçbir doktorun bu skeilde bir yorumunu görmedim ben.. yönlendirmek ayrı uğraşıp yardımcı olmak ayrı.. bir bakıma haklısınız tabii kii.. benim kuzenim de olduğum yerde cokk.cokk az avukat var tanıdığım birine gidip bir dert anlatmak o kadar zor ki .. bir arkadaşın dediği gibi gezdim bakındım hiç duymadığım tanımadığım .. 45-50li yaşlarda bir hanımın kapısını çaldım .. o kadar kibar karşıladı ki hiç tanımamama rağmen. Danışmanlık.ucretini öğrenebilir miyim öncelikle diye sordum .. güldü büyür içeri gel dedi .. siz ne kadar kibar yazmışsınız şuan.. ama o kadar çirkin kaba yorumlar vardı ki şok oldum

Şurada ne yazıyor yaa çevirsene denilen tercümanları da unutmayalım lütfen
Doğru, unutmuşum tercumanlari kusura bakmayın.
Şehre inip gezin, bakın avukatlara diyen de "ücret muhabbeti yapmayıp gerçekten yardımcı olmak isteyen avukatlar" tanimlamanizin hakaretvari olduğunu söyleyen de bendim. Sorununuzu çözmenize sevindim.
Ayrıca Otrera bebeğim her zaman naziktir insanlara karşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…