• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat ,Hukukçu arkadaşlar bir yardım edebilir mi yol gosterebilir mi??

Sağlıkla alakalı da birçok sorular soruluyor hiçbir doktorun bu skeilde bir yorumunu görmedim ben.. yönlendirmek ayrı uğraşıp yardımcı olmak ayrı.. bir bakıma haklısınız tabii kii.. benim kuzenim de olduğum yerde cokk.cokk az avukat var tanıdığım birine gidip bir dert anlatmak o kadar zor ki .. bir arkadaşın dediği gibi gezdim bakındım hiç duymadığım tanımadığım .. 45-50li yaşlarda bir hanımın kapısını çaldım .. o kadar kibar karşıladı ki hiç tanımamama rağmen. Danışmanlık.ucretini öğrenebilir miyim öncelikle diye sordum .. güldü büyür içeri gel dedi .. siz ne kadar kibar yazmışsınız şuan.. ama o kadar çirkin kaba yorumlar vardı ki şok oldum
Bakın ben doktorum, bana da öyle sorular soruluyor, öyle davranışlarda bulunuluyor ki. Ben bu sitede gördüğüm muameleyi başka yerde görmedim mesela. Çok ama çok vefalı, çok nazik üyelerle de tanıştım. Onlara kapım her zaman açık.

Ama sadece işi düşünce yazıp bir teşekkür etmeyen mi dersiniz, sitenin doktoruymuşum gibi her daim hazır olda bekleyip herkesin sorusuna cevap vermemi bekleyen mi dersiniz, aklınıza gelmeyecek yerlere etiket yapan mı dersiniz…

Dediğim gibi üslup her şeydir. Ben yapım gereği kimseye kötü konuşamam, bu benimle alakalı bir şey. Ben o bahsettiğim insanlara da kötü konuşmadım. Ama belli bir yerde kendi tarzımda da olsa “dur” diyene kadar çok yıprandım. Bilenler bilir.

Ücret meselesi de şu şekilde, siz dediğim gibi direkt öyle bir üslupla giriş yaptığınız için siteye, antipatik geldi. Bir de avukatların danışma ücreti almadan orada burada ( internetten bahsediyorum) hukuk hizmeti vermesi yasak. Kendi tüzüklerine göre. Bunun da etkisi var.

Doğrudur herkesin tarzı farklıdır, kırıcı yorumlar gelmiş olabilir. Beni kibar bulmuş olabilirsiniz de. Teşekkür ediyorum. Dediğim gibi beni oraya buraya etiket yapıp yorum yapmak zorundaymışım gibi davranan insanlara karşı dahi ben sert veya kaba davranmamaya çalıştım. Ama bu benimle alakalı bir şey.

Siz yanlış üslupta gelirseniz insanlar da size yanlış üslupta dönebilir. Mesele bu sadece.

Umarım anlaşılmışımdır 😊

*** bir de son olarak eklemek istiyorum, sağlıkla alakalı sorular demişsiniz. İstemeyen hiç kimse burada sorulan sorulara da cevap vermez. Çünkü öyle bir zorunluluğumuz yok. Sonuçta bize mesleğimizle ilgili bir konuda geliniyor, ve bu ücretli hizmete tabi olur. Yani o da kişinin insiyatifine kalmış bir konu. Kimi insan buyrun der kimi insan ben burada size cevap veremem gidin muayene olun der. Ha yönlendirme yapabilir evet, ama işte anladığım kadarıyla hukuk camiasında bu da yasak. Ondan dolay avukat arkadaşlar daha dikkatli olmak zorunda olabilirler. 😊

Son düzenleme:
Back