Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

10 aylik evliyim ve 4bucuk aylik hamilryim esimden siddet ve ailesi yuzunden bosanmak istiyorum ayrica aldatma tesebbusude var eski kiz arkadasini defalarca aramid msjlar atmis kiz bunu istememis evlendikten sonra aldigimiz bir araba var krediyle yaklasik 10 binini altinlarimi verdim daha kredi bitmedi araba uzerinde hak talep edebilirmiyim bebegin bende kalmasina sorun cikarcagini sanmiyorum bebegimin bakimi dogum masraflarim icin nafaka talep edebilirmiyim kendisi devlet memuru 2300 maas aliyor ve lojmanda kira vermeden oturuyor bana ne kadar nafaka baglarlar bebegimin masraflarini karsilayabilirmiyin
 
İyi günler durumunuza üzüldüm İnşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturursunuz, size şöyle söyleyim bebeğinizin velayeti size verilir, eşiniz devlet memuruymuş eğer siz çalışmıyorsanız en kötü ihtimalle diyorum 500 TL nafaka bağlarlar diye tahmin ediyorum (hakimin takdirine bağlı tabi), ayrıca evlendikten sonra alınan bütün herşey sizin ortak malınız olduğu için arabanın üstündede hakkınız vardır, eğer araba eşinizin üzerine kayıtlıysa tabi.
 
Araba esimin ustune peki kalan borcada ortak olmus oluyormuyum arabayi 62 bine aldik 50 bini nakitti 15 bin kredi cektik ve temmuz ayina kadar 833 aylik odemesi var bide bosanma davasini acsamda nafaka alabiliyormuyim
 
Birde
birde avukat ucreti ben odemek zorundamiyim
 
Araba esimin ustune peki kalan borcada ortak olmus oluyormuyum arabayi 62 bine aldik 50 bini nakitti 15 bin kredi cektik ve temmuz ayina kadar 833 aylik odemesi var bide bosanma davasini acsamda nafaka alabiliyormuyim
Evet bütün herşeye ortak oluyorsunuz, yani bu durumda borcada ortaksınız, dava sonuçlanmasa bile, ayrı yaşadığınız için hakim size ve bebeğinize belirli bir ücret nafaka bağlar, ayrıca durumunuzun olmadığını, bildirip bulunduğunuz yerdeki Baroya başvurursanız sizi avukatınız ücretsiz olarak temsil eder.
 
merhaba güzel hanımlar bende iki çocuğun geleceği ile ilgili bir soru sormak istiyorum sizlere.

bir akrabamız bulgaristan vatandaşı türkiyede oturma izni ile kalıyor. türkiyeye geldiğinde imam nikahı ile yaşadığı kadından 2 çocucuğu oluyor çocuğu oluyor yani çocuklar türkiye doğumlu. çocukların biri 1 diğeri 2 yaşındayken anne evden kaçıyor ve anneden uzun bir süre haber alınamıyor. Tabi anne de türk vatandaşı değil o da oturma iznni ile türkiyede oturmaya devam ediyor. çocuklar okul çağına geldiğinde rica minnet ile bir okulda okumaya başlıyorlar ancak çocukların kimlikleri veya resmi hiçbir belgeleri olmadığı için okula kayıtları alınamıyor. e- okul sistemine kaydedilemiyor karne verilemiyor. çocuklar sadece okula gidip geliyorlar. şu anda 7. sınıftalar ve yüksek ihtimalle 8. sınıftan sonra okumaya devam edemeyecekler. çocuklara kimlik çıkarmak istiyoruz ama anne de baba da türk vatandaşı olmadığı için kimlik çıkarılamıyor. bu çocukların doğum belgesi hastane kayıtları vs. mevcut bizim bu çocuklara kimlik çıkartabilmemiz nasıl mümkün olabilir bu konu da aydınlatırsanız çok mutlu oluruz. çocukları biri kız biri erkek ve şuanda "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" şeklindeler. sizlerden yardım bekliyoruz kolay gelsin. şimdiden teşekkürler.
 
Bana yardımcı olur musunuz? 2.5 aylık hamileyim bir gıda şirketinde çalışıyorum tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım transferde 1 hafta rapor aldım sonrasında ise 6.haftada kanama geçirdim ve doktorum düşük tehdidi nedeniyle 1 haftalık rapor daha yazdı bunun haricinde herhangi bi rapor almadım ama çok zor bir hamilelik geçiriyorum serumlarla ayaktayım öğleden kdr kusa kuşa çalışıyorum öğleden sonra serum almaya gidiyorum neyse ki bi haftada atlattım müdürüm arkamdan kuyumu kazmış patronlara perfonması düşük deyip yeni bi eleman aldırttı dün başladı o şahıs şimdi gelen o kişi benim yerime gelmiş işimden edicek ve bu işe çok ihtiyacım var çalışmak zorundayım beni hamileyken tazminatımı verip işten çıkarabilirler mi? Ben imza atmasam perfonmanstan değil hamilelikden dolayı işten çıkarılıyorum dene hakkım var mı yardımcı olun lütfen burada 2 yıldır çalışıyorum ama işe girdikten 7 ay sonra sgk girişimi yaptılar lütfen yardımcı olun işten çıkmak istemiyorum napmam gerek????
 


Merhaba ben size bir soru sormak istiyorum Ekim 2012 de başladığım işyeri şimdi beni İşyerinden çıkarmak istiyor 18 aylık sgk girişim var şuan 10 haftalık hamileyim ama perfonmasımdan dolayı işten çıkarılacam bana söylenen bu yerine biri alındı bile ama hala benden saklanıyor psikolojik olarak yıpratılmak isteniyorum ama ben işten çıkmak istemiyorum haklarımdan mahrum kalmak istemiyorum kredi borcum var tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım tedavi masrafım çok oldu bu durumda napmam gerek müdürüm kıdem ve ihbar tazminatını verirlerse hiçbi halkın olmaz dedi bu doğru mu gerçekten çok üzülüyorum düşük tehdidi yaşamama rağmen 1 hafta raporla işe geri döndüm yardımcı olur musunuz?? Napmalıyım nasıl bi süreç beni bekliyor
 
merhaba size bir sorum olacaktı.
Bir Kamu dairesinde çalışıyorum ve doğum yaptım. Doğum iznim yeni bitti ve 3 hafta yıllık izin aldım ama yıllık iznim bitmeden 10 gün rapor aldım ve eşim bugün işyerine götürdü ama müdür söylenmiş ve personel servisinden beni aradılar bi on gün daha alma müdür bey hoşlanmıyor diye. bu raporu imzalayıp kabul etmiş ama ikinci bir rapor alırsam kabul etmeyebilirmiş. sorum şu müdürün benim raporumu kabul etmeme gibi bir yasal hakkı var mı. buarada raporu devletten değil özel bir hastaneden aldım. birde rapor bitiminde devam edecek olan yıllık iznimi kullandırmama gibi bir lüksü var mı? şimdiden çok teşekkür ederim.
 
benim sorum kira ile ilgili kiraya %100 zam yapmak kanunsuzdur diye biliyorum acaba doğru mu?
 
amcamla yengem ayrıldı.çocuğun vekaleti amcamda..buna rağmen yengem izin verilen günün dışına çıkıp hatta daha da ilerisi çocuğunu oturduğu ildeki okula yazdırmş.amcamlar almaya gitti fakat yiğenim gelmek istemedi.çocuğu almak için hangi yol izlenebilir*yada yengem çocuğu bu şekil yanında tuttuğu için suçlu olmuyor mu teşekkürler
 


Merhaba, öncelikle çocukların velayeti babada ise annenin okula kayıt yaptırması mümkün değildir, zira okul kayıtları çocukların ikametgahlarına göre belirlenmektedir. (eğer ilkokul ise)

çocuk kaç yaşında? eğer mahkeme velayeti babaya verdiyse çocuğun gelmek istememesi diye birşey olamaz, annenin çocuğu yanında tutması hukuka aykırıdır. Karar icraya konularak polis vasıtasıyla çocuk alınabilir..anne hakkında da suç duyurusunda bulunulabilir, yargı kararına aykırı davrandığı için..
 
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum.çocuk ilkokul 5 e gidiyor.amcam çocuğunu istemeye gittiğinde ve yiğenim gelmiyeceğim şeklinde cevap verince ' çocuk gelmiyorsa ısrar edemeyiz ' demişler...ayrıca bu çocuk sosyal hizmetlerle görüşüldüğünde babamda kalıcam demişti.mahkemede bu karara dayanarak çocukları babaya verdi ama annesi sanıyorum beynini yıkıyor ve babana gitme diyerek gözünü boyuyor.bu şekilde çocuk gelmiyeceğim demiş.elleri boş döndüler.okula kayıt ederkende yengem ' çocuğumun babası yok ' diyerek kayıt ettirmiş.yengemin amacı nafaka daha fazla alabilmek..polis ile mi gidilmesi gerekiyor sadece avukat yeterli olamadı tek başına almak için..
 
bide yeni kanunla sanırım 10 yaşından büyük çocuklar için zorlama söz konusu değil gibi bişey duyduk ne derece doğrudur?
 
merhaba
bende 21 yıldan sonra boşanmak üzere olan biriyim. Üniversiteye giden ve lise sona giden iki çocuğum var. Eşim sigortasız asgari ücretle çalışıyor, ben sigortalı asgari ücretle çalışıyorum. Boşanma durumunda çocuklara ve bana nafaka verilir mi? Birde oturduğumuz ev kaynanama ait boşandıktan sonra ben ve çocuklarım o evde oturabilir miyiz?
 
herkese merhaba..
av.arkadaşlardan yardım istediğim bir konu var,yardımcı olurlarsa çok sevinirim
özel bir kolejde biyoloji öğretmeni olarak çalışmaktaydım.Her kolejde olduğu gibi bizim okulda eylül ayında öğretmenlerle sözleşmeler yeniledi.Fakat kısa bir süre öncesinde hamile olduğumu öğrenip bunu işverenimle paylaştığımda anlaşmalı olarak sözleşmemi feshetmek istediler.Benim arzum 32.haftaya kadar çalışma yönünde olsada kurum bunu kabul etmiyor.1 yıldır bu okuldayım ve bana 1 yıllık maaşımı brüt üzerinden kıdem tazminatı şeklinde ödemeyi teklif ettiler.Ben ihbar tazminatı da almam gerektiğini söyledim.Ancak sözleşmeli iş durumlarında ihbar ödemesi yapılmazmış.Benim şuan elimde eylül 2015 e kadar devam eden sözleşmem var.Yani tarihi daha dolmadı.Ama sadece kıdem tazminatı ödemesi yapmayı kabul ediyorlar.
Bu durumda var olan yasal olan haklarım nelerdir? Hakkımı aramam için dava açmalı mıyım?
lütfen bilir kişiler yanıtlasın..oyuna gelmek istemiyorum
şimdiden teşekkür ederim
 
merhabalar.
sanirim 2012 yilinda bir kanun cikmisti.
o zaman ben universite ögrencisiydim. ailemden ayri ikamet ediyordum.
babamin hicbir saglik güvencesi yoktu ve benim genel saglik sigortasi yaptirmama lazimdi yaptirmadim.
okuldan mezun olunca evlenip yurd disina tasindim. fakat bunu türkiye de herhangi bir yere bildirmedim.
suan agabeyimden ögreniyorum ki bu durum yüzünden borclanmisim. fakat bu borclar icin af cikmis.
ne yapmam gerekiyor. Agabeyim vekalet ver ben hallederim dedi.
detaylari bilmiyorum ama
 
AVUKAT ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM.....
daha önce açmış oldugum bir konu vardı orada da okuyabilirsiniz hikayemi...eşimden 3 sene önce bosandım.bu boşanma karşılıgında 10 sene kredili almış oldugumuz evin ilk 5 senesini evli bulundugumuz surece eşim odedi.bosanma arıfesinde eşime verdigim yaklaşık 15 bin tl vardı.o parayı geri istedim fakat parası olmadıgıını benim yerime 2 sene krediyi ödeyebilecegini kalan 3 seneyi de ben ödeyip evi alabilecegim konusunda anlaşma yapıp bu şartla boşandım....ve 7 ay sonra kuzeniyle evlendi...kuzeniyle 2 sene sonunda boşanıyor kadın buna senet imzalatıp avukata veriyor.icra gidiyor.buda para bulamayınca tapuyu üstüme almadıgım için şerh de koydurmadıgım için çok rahatlıkla evi satıyor..başka şeyler de var çok uzun bir mevzu...
3 sene sonunda adamın biri elinde tapuyla kapıma gelip bu ev benim ben satın aldım diyerek evimi boşaltmamı istedi.eşim evi sonradan anladıgım kadarıyla tefeciye satmış...adamlar benim elimde mahkeme kararı oldugunu ögrenin ce 3 cü bir şahsa devretmiş.....görüştügüm avukatla tapunun yeniden bana geçmesinin imkansız oldugunu ancak tazminat davasını % 100 kazanacagımı söylüyorlar..fakat adam batmış durumda kuruş parası ve ne kendi üzerine nede ailesinin kayıtlı hiçbir şeyi yok... bu davayı kazanmam mümkünmüdür. elimde ki karar delil niteliginde olup hiç bir işe yaramıyor mu? nasıl bir yol izlemem lazım..lütfen cvp verirseniz sevinirim.
 


anlaşmalı boşanıyoruz. cuma günü duruşmamız var. eşim 10 aylık oğlumuz için 300 tl yazmış anlaşma protokolüne. kendisi memur. bende çalışıyorum ve bebeğim şu an bakıcıda. aylık 500 tl bakıcı masrafı.. diğer masraflarıda var. bez mama vs. buna göre nafakayı duruşma günü hakime 400 yapılmasını isteyebilirmiyim. birde oğlum daha çok küçük babasında ne zaman yatılı kalabilir beni aydınlatırsanız çok sevinirim..
 


Merhaba, anlaşmalı boşanmalarda hakim protokolde yazan miktarlara göre karar verir, yani protokolde 300 yazıyorsa ve siz 400 TL talep edecekseniz artık davanız çekişmeli hale gelir..Davanın uzamasını istemiyorsanız protokolde 400TL yazılmasını talep edin.

mahkeme kararında baba ile çocuk arasında düzenlenen şahsi ilişkide açıkça gece yatılı kalma ibaresi bulunmaz, "... şu günlerde şu saatler arasında görüşülmesi.." ifadesi kullanılır. Çocuk eğer 10 aylık ise zaten doğası gereği baba ile kalmayabilir, baba bu durumu şikayet yahut icra meselesi yapmadığı sürece geceleri kalması gerekmez..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…