yalnız temmuz ve ağustosun senetlerı yok onları daha ödemedim odeyıp dekontunu göstersem olur mu ? cunku okul bitti netten ödemem gerekıyo kardeşim o ilde değil artık. senetler onlarda olsa fakat ben o yurdun adına ınternet bankacılığından odemedıgım ayları odesem dekontunu da alsam olur mu?
Bu arada Allah razı olsun.
Senetlerin onların elinde olması risktir sizin için. Sizin elinizde dekont olsa bile onlar hakkınızda icra takibi başlatabilir. Sizin ancak karşı dava açarak dekontlarınızı mahkemede sunmanız gerekmektedir. Yani sonrasında kazanacak olsanız da başlangıçta dava masraflarını karşılamanız gerekir yine mahkeme sürecinde hakim tedbir kararı vermezse haciz aşamasına bile geçebilirler. Dediğim gibi senet hukukumuzda güç anlamına gelmektedir. Senet kimdeyse güçlü olan odur, sonunda siz kanıtlayabilirsiniz dekontlarınızla ödedediğinizi ancak kanıtlayana kadar geçen süreçte maddi manevi yıpranırsınız. Bu nedenle görüşün en kötü ihtimalle senedi kargoya versinler ve ya bankaya versinler siz bankaya ödeyin, aklınızda soru işareti kalmasın.
selamöncelikle yanlış yere yazıyorsam özür dilerim ben yeniyim burda beni işten çıkardılar ve tazminat verdiler ama senet olarak verdiler ve 12. ayda doluyo günü acaba alabilirmiyim tazminatımı
Dolandırıcılık suçu zaten şikayete bağlı bir suç değildir, ihbar ve ya başka birinin şikayetçi olması durumunda savcı belirttiğiniz gibi bütün mağdur olanları davaya dahil etmiştir, yani şikayete bağlı olmayan suçlarda siz şikayetçi olmadı iseniz de müşteki olabilirsiniz. Sizin zarar görme ihtimaliniz yoktur merak etmeyin.Duruşmaya gidip ifadenizi verin.
İçimi birkez daha rahatladı.çok teşekkür ederim :)
benimde içimi rahatlatmaya ihtiyacım var.Ne olur yardım.Eşim oğlumu da aldı annesine gitti.başka ildeler.getirceği tarih bi şu diyor bi bu .burda yalnızım sinirlerim çok bozuldu.boşanmak istiyorum.beni dövüyor ve sürekli hakaret ediyor.şimdiye kadar hiç şikayet etmedim.ama boğazımı sıktığı için bi sabah polisi aradım yine şikayetçi olmadım.tutanak tutup gittiler.şimdi boşanırsam 4 yaşında bi oğlum var velayeti kime kalır?öğretmenim eşimde sağlıkçı.2700 civarında alıyor nafaka alır mıyım.yeni aldığımız bir ev var.borcu bitmedi ne olur?
Merhabalar benim durum biraz karışık yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..Şöyle ki;
boşanma davam devam ediyor,
ilk kızımın adı N. L.,
eşim 2. kızımın adını da ilk kızımın 2. adı olan L. yazdırdı ve kimliğini çıkarttı. İki kızımında adının aynı olmasını istemeyen ben küçüğüme başka bir isimle hitap ediyorum
Ben ilk önce asliye hukukda dava açtım ancak görevsizlik nedeniyle red oldu ve dosyayı sulh hukuğa taşıdım. Duruşma günü verildi Eve gelen yazıda duruşmada babasının da bulunması gerektiği yazıyordu. Fakat babası duruşmaya gelmeceği gibi gelse de bu değişikliğe itiraz edeceği için ben de gitmedim duruşmaya. Boşanma sonrası velayet tamamen bana geçince tekrar dava açarım diye düşünmüştüm ama her halükarda babasının da bulunması gerektiğini öğrendim ....
Şimdi ben işlemden kalkan davam için dilekçe yazarak tekrar duruşma günü isteyeceğim
Bu davada babayı da karşı taraf olarak mı göstermeliyim? Kendisine dava mı açmalıyım?
Merhaba
Benim de bir sorum olacaktı isim değişikliği ile ilgili. İki ismim var ve bu iki ismin zorluğunu hep yaşadım. Çünkü çevrem tarafından tek ismimle tanınırım diğer ismim sadece kağıt üzerinde duruyor ve çoğu kişi bilmez bile ikinci adımı o yüzden ben de onu kullanmaya alışık değilim. İşimle ilgili resmi yazışmalarda falan hep tek ismimi kullanıyorum ve bu da sorun yaratıyor. Bu yüzden kullanmadığım ismimin nüfustan silinmesini istiyorum. Araştırmalarıma göre isim değişikliklerinde de geçerli bir neden olmalıymış (gülünç, söylenmesi güç vb) ancak benim silinmesini istediğim gayet kullanılan bir isim ve bu kategorilere girmiyor. Ne yapmam lazım? Sonuç alamaz mıyım bu durumda? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
ikinci isminizi günlük hayatta kullanmadığınız gerekçesiyle resmi işlemlerde karışıklık yaşandığını, yaşadığınız çevrede bu sebeple sıkıntı doğduğunu, yahut isminizi şahsi olarak sevmediğinizi ve bu durumu bilen insanların sürekli size bu isimle hitap ederek psikolojinizi olumsuz etkilediklerini, sizi bu şekilde sinirlendirdiklerini belirtebilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki/yargı çevresindeki görevli mahkemeye gidip hakimlerin bu yöndeki taleplere nasıl yaklaştığını öğrenirseniz daha etkili bir dilekçe de yazabilirsiniz.
konu ile ilgili yeterli ve acil bilgi alabilirsem çok sevineceğim.....
dünkü duruşma sonucu babamın dr.raporu ile kısıtlanmasına ve benim vasi tayin edilmeme karar verildi... babam alzheimer bu arada....
bana asıl bundan sonra yapılacaklar nelerdir bilgisi lazım.Hakim 1 ay içinde takip edin dosyanızı dedi tabi soramadım ne dosyası neyi takip edeceğim diye... ben şimdi babam ile ilgili bir durumda ben onun vasisiyim dediğimde bana bir belge bir şey sormayacaklar mı ? bana mahkemeden bu konu ile ilgili bir yazı vs gelecek mi ? veraset ilamı dedikleri şey mi bu ?
bir de ben unuttum hakim sordugunda taşınmaz malı var mı dediğinde eski bir arabası vardı .hurdaya çıkartılacak onu söylemeyi unuttum .bu yalan beyanda bulunmaya girer mi çünkü biz bu arabanın ruhsatını çıkaracagız dolayısı ile ben ugrasacagım mahkemeden izin almam gerekiyormuş peki bunu nasıl yapacagım dilekçe ile mi dava mı açarak hiç bir bilgim yok hic bir yeterli bilgi de yok bu konu hakkında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?