İHTARNAME
İHTAR EDEN :
ADRES :
MUHATAP : ......................................
ADRES :
KONU : İşçilik Alacaklarının Ödenmesine İlişkin İhtardır.
AÇIKLAMALA R :
Sayın Muhatap;
1- 01.09.2008 tarihinden beri................... Sitesinde, aylık net 800 TL ile (AGİ, yol ve yemek giderleri hariç), 08.00-20.00 ve 20.00-08.00 saatleri arasında vardiyalı olarak güvenlik görevlisi sıfatıyla çalışmaktayım.
2- Çalışmaya başladığım günden beri iş tanımım dışında kalan, çöp çıkarma, bahçe bakımı ve temizliği gibi işler üzerime yüklenmeye çalışılmış, ben de işimi kaybetmek korkusu ve işveren baskısı dolayısıyla bu tip angarya işlere ses çıkarmamak durumunda kalmıştım.
3- Zaman içerisinde maaşların gecikmesi, nakit olarak ödenen 250 TLlik yemek ücretinin ticketa çevrilmesi, fazla mesai ücretleri ile ulusal bayram ve genel tatil ücretlerinin hiç ödenmemesi sebebiyle işlerin benim açımdan iyice çekilmez hale gelmesi sebebi, tarafınıza iş tanımım dışında kalan ve güvenlik görevlisi sıfatıyla hiçbir ilgisi bulunmayan işlerin tarafımca daha fazla yapılamayacağını söylediğimde, cevap olarak benim güvenlik görevlisi sıfatıyla çalıştırılmadığım, hizmetli olarak gösterildiğim söylenmiştir. Bu durumu kabul etmemem üzerine ise işten kovulmakla tehdit edildim
4- Yukarıda açıklanan sebeplerden ötürü muhatap işyerinde çalışmaya başladığım tarihten beri güvenlik görevlisi sıfatı ile çalıştığımı, işbu ihtarnamenin tebliğinden itibaren görev tanımım dışında kalan ve baskı ile tarafıma yaptırılmaya çalışılan çöp toplama, bahçe sulama gibi işlerin tarafıma yüklenmemesini, sürekli olarak gecikmeli ödenen 250 TL lik ticket bedeli, yol ücreti ve ücretlerimin zamanında ödenmesini, çalışmaya başladığım günden itibaren hiç ödenmemiş olan fazla mesai, ulusal bayram ve genel tatil ücretlerimin ise işbu ihtarnamenin tebliğinden itibaren üç gün içerisinde tarafıma ödenmesini ihtar ederim. .
Sayın Noter; İş bu üç nüshadan ibaret olan ihtarnamenin tasdikli bir suretinin muhataba tebliğini, yine tasdikli bir suretinin dairenizde hıfzını ve yine tasdikli şerhini havi bir Suretin tarafımıza iadesini arz ve talep ederiz.
İhtar Eden
Eşim işyerine yukrıdaihtarnameyi çekti. . Güvenlik görevlisi olarak görev yapmaktaydı ve haftalık 45saatin üzerinde çalışıyordu. . Eşimin müdürü zaten önmzdeki ay başında eşimi işten çıkaracağını sözlü olarak eşime beyan etmişti. ihtarname ellerine ulaştıktan sonra müdürü fazla mesai ücretinden vazgeçmesini kıdem ve ihbar tazminatını vereceğini hesapladıklarını vs.söledi. .Bunlar birkaç gün önce oldu . .Şmdide müdürü bugün biz seni işten çıkarmıyoruz demiş. . İhtarnamedeki 3 günlük süre bugün doldu . .Ne yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli kafamız karıştı . .Eşimin arkadaşının tanıdığı bilir kişi eşimin tazminatını ve fazla mesaisini hesapladı ve vizim haklı olduğumuzu söyledi