• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat Arkadaşlar Yardım Lütfen

Evi krediyle almadık. Ödediği kredinin benle ilgisi yok. Detaylı anlatmadım burada uzun olmasın diye. Ablasıyla ortak olan ufak bi işyeri var orayıda müteahhit yaptı, orada sorun var. Ablası 5 kuruş vermez eminim, ikisinin ortak malına ben niye para vereyim? Ben bugüne kadar yeterince destek oldum eşime.
Anladım ablası para vermiyorsa çok da önemli bir durum değildir.
O tipteki insanlar kazanç gelecekse 50binin yarısını da gözden çıkarır her türlü.

Konu nedir aciliyeti olan bir şey mi
Müteahhit bize yaptığı dükkandan metrekare olarak alıp kendi yerine eklemiş, dükkan eşim ve ablasının 2 ortak ama tapuda müteahhidinde hissesi görünüyor. Konu bu. Ablası 5 kuruş vermeZ. Bu arada biz toprak sahibi oluyoruz.

Müteahhit bize yaptığı dükkandan metrekare olarak alıp kendi yerine eklemiş, dükkan eşim ve ablasının 2 ortak ama tapuda müteahhidinde hissesi görünüyor. Konu bu. Ablası 5 kuruş vermeZ. Bu arada biz toprak sahibi oluyoruz.
Ablası 5 kuruş vermiyorsa siz de vermeyin ablasına yapsın baskı

KUsura bakmayin ama boyle birseyi sormaniz cok ayip...
nasil ki gerektiginde doktora , muteahhite , kuaföre vs para veriyorsaniz avukata da vereceksiniz avukatlar da bu isten para kazaniyor
Siz azar azar alsin diyorsunuz bilmeden o verdiginiz paranin yarisi zaten vergiye gidiyor
isini yaparken en kucuk bir ihmalinde agir cezada yargilaniyor
Kafanizdaki sorunun en net cevabi baska avukatlarla da goruserek piyasayi yoklayarak bulabillirsiniz
CAlisiyor musinuz bilmiyorum ama biri sizin mesleginiz hakkinda da boyle az mi cok mu diye sorsa vermek istemese ayip degil mi

KUsura bakmayin ama boyle birseyi sormaniz cok ayip...
nasil ki gerektiginde doktora , muteahhite , kuaföre vs para veriyorsaniz avukata da vereceksiniz avukatlar da bu isten para kazaniyor
Siz azar azar alsin diyorsunuz bilmeden o verdiginiz paranin yarisi zaten vergiye gidiyor
isini yaparken en kucuk bir ihmalinde agir cezada yargilaniyor
Kafanizdaki sorunun en net cevabi baska avukatlarla da goruserek piyasayi yoklayarak bulabillirsiniz
CAlisiyor musinuz bilmiyorum ama biri sizin mesleginiz hakkinda da boyle az mi cok mu diye sorsa vermek istemese ayip degil mi
İyi de ben burada kimsenin mesleğine laf etmedim ki. Sadece çalıştığım için buradan bilgi almak istedim. Siz bence tamamen farklı anladınız

Zaten eşim şimdiye kadar görüşmedi bir avukatla. Benden istediği tutar 50 bin. Ben de diyorum ki azar azar birikim yapsın açsın davasını.
Hiçbir avukat kabul etmez. Hukuk fakülteleri mezunları ciddi paralar kazandığı için yüksek puanlıdır. 50 bin bana çok az geldi bu arada

Bir de sizin olay sırf ceza kanunu değil borçların da konusuna giriyor karışık bir dava çünkü müteahhitin ayıba karşı tekeffülü var burada.Borçlar Kanunun'un 360'ıncı maddesi der ki eserin ayıplı olması durumunda işsahibine sözleşmeden dönme, ayıp daha azsa ayıp oranında fiyat indirimi veya tamir hakkı isteme durumu vardır. Ama müteahhidin eserin bozukluklarına karşı, ayıba karşı tekeffülden sorumlu tutulabilmesi için kanun maddesinde yazılı süre içerisinde bildirmek zorundadır. Bu süre içinde bildirim yapmazsa lehine hak doğmaz. Bir de her şey tamam diyelim hesaplama var ki bu hesap bilirkişisine gider aşağı yukarı hesap formülü Bozukluk Taşımayan Eserin Değeri/ Kararlaştırılan ücret =Bozuk Eserin Değeri /İndirilen ücret şeklindedir. Yani bir sürü değişkeni var bu davaların. Bak tüm bu bilgiler için ben 4 senemi verdim. Keza avukat arkadaşlar da öyle kafadan en aşağı 4 seneleri gidecek uzun sürer dava 50 bin çok az kabul edilmez .
Ek olarak her şeyden önce delil tespiti de açılması gerekir ki bekletici mesele yapar mahkeme bunu.
Hukuki danışmanlık lüks bir hizmettir ciddi paraları gözden çıkarmayan bundan yararlanmasın

Bir de sizin olay sırf ceza kanunu değil borçların da konusuna giriyor karışık bir dava çünkü müteahhitin ayıba karşı tekeffülü var burada.Borçlar Kanunun'un 360'ıncı maddesi der ki eserin ayıplı olması durumunda işsahibine sözleşmeden dönme, ayıp daha azsa ayıp oranında fiyat indirimi veya tamir hakkı isteme durumu vardır. Ama müteahhidin eserin bozukluklarına karşı, ayıba karşı tekeffülden sorumlu tutulabilmesi için kanun maddesinde yazılı süre içerisinde bildirmek zorundadır. Bu süre içinde bildirim yapmazsa lehine hak doğmaz. Bir de her şey tamam diyelim hesaplama var ki bu hesap bilirkişisine gider aşağı yukarı hesap formülü Bozukluk Taşımayan Eserin Değeri/ Kararlaştırılan ücret =Bozuk Eserin Değeri /İndirilen ücret şeklindedir. Yani bir sürü değişkeni var bu davaların. Bak tüm bu bilgiler için ben 4 senemi verdim. Keza avukat arkadaşlar da öyle kafadan en aşağı 4 seneleri gidecek uzun sürer dava 50 bin çok az kabul edilmez .
Ek olarak her şeyden önce delil tespiti de açılması gerekir ki bekletici mesele yapar mahkeme bunu.
Hukuki danışmanlık lüks bir hizmettir ciddi paraları gözden çıkarmayan bundan yararlanmasın
Teşekkürler öncelikle. Daha önce hiç avukatlık işim olmadı gerçekten en ufak bir fikrim yok. Mesela yazılı süre bitene kadar bildirim yapılası gerek demişsiniz bunuda bilmiyorduk. Burada demek istediğim şey örnek veriyorum 80 bin 100 bin tuttu, bu masraflar zaman içinde mi yoksa tek seferde mi isteniyor?

Bu mahkemelik olan yerde siz hak sahibi oluyor musunuz?
Yani evlenmeden önce edinilen bir mal mı?
Aile mirası mı?

Bence bunlar da önemli etken, eğer siz hak sahibi iseniz verin tabi ki ablasının hak edişinden düşülür.
Ama değilseniz bilemedim.
Bu arada geçen sene müteahhitte dava açan bir arkadaşım aile dostu olan avukat ile 50.000 TL'ye anlaşmışlardı.

Ama dava öncesi mi yoksa sonrası mı ödendi bilmiyorum.

Aile mirası mı?

Bence bunlar da önemli etken, eğer siz hak sahibi iseniz verin tabi ki ablasının hak edişinden düşülür.
Bu arada geçen sene müteahhitte dava açan bir arkadaşım aile dostu olan avukat ile 50.000 TL'ye anlaşmışlardı.

Babadan kalma eski ev vardı, müteahhitle anlaştılar mirasçılar ama projedekine göre metrekare olarak daha az oldu bizim taraf kendi tarafı ise daha büyük. Bizim orası ablası ile ortak. Tapular yılbaşında çıktı

Babadan kalma eski ev vardı, müteahhitle anlaştılar mirasçılar ama projedekine göre metrekare olarak daha az oldu bizim taraf kendi tarafı ise daha büyük. Bizim orası ablası ile ortak. Tapular yılbaşında çıktı
Miras olduğu için siz hak sahibi olmazsınız zannımca.
Ama avukat ücretleri gerçekten yüksek.
50000 TL yi ben geçen sene duyduğumda şok olmuştum ama tabi ki piyasa da artık her şey çok pahalı.

Miras olduğu için siz hak sahibi olmazsınız zannımca.
Ama avukat ücretleri gerçekten yüksek.
50000 TL yi ben geçen sene duyduğumda şok olmuştum ama tabi ki piyasa da artık her şey çok pahalı. Evet ben de öyle biliyorum. Çocuklarım hak sahibi ben değilim. Tabi ki çocuklarımın da hakkını korumamız gerekiyor ama bu kadarını tahmin etmemiştim. O kadar nakitim yok işin kötüsü dava edebilmemiz için süre varmış yukarıda bi av. Arkadaş yazmış😕

Arkadaşınız kazadı mı davayı? Ben kılıfını uydurmuştur diye de endişe ediyorum yani haklı çıkarır kendini bi yolunu bulur yada bulmuştur bile

Aile mirası mı?

Arkadaşınız kazandı mı peki davayı? Ne kadar sürdü sonuçlanması bilginiz var mı?

Arkadaşınız kazandı mı peki davayı? Ne kadar sürdü sonuçlanması bilginiz var mı?
Dava henüz sonuçlanmadı ama onların davası sizinkinden biraz daha karmaşık.
Müteahhit dolaylı yoldan davalı oluyor asıl davalı toprak sahibi olanlardan biri.
Davanın konu olduğu yer yıkılıp yeniden yapılacak olan bir yer.

En son yıkımı durdurmuşlardı bu yüzden müteahhit ve toprak sahibi mecburi olarak kabul ettiler arkadaşın istediğini ama dava henüz bitmedi.

Back