• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avrupaya giderken hediye ne götürülür

zengin küfürü boyle oluyomuş demekki biz fakir fukaralar blmeyız oyle seyler:KK53:
Ne dedim sanki
Türkiye'den ne götürülür deyince aklıma burmalar geldi, mezara mı götürecek sanki açılsın zulalar hediye zamanıdır madem dedim
Yerli olsun adı şöyle Adana ya da Trabzon olsun daha makbuldür hani
Ondan sonracıma çat yedik küfrü
Aşk olsun yani koca koca kadınlarız iki şaka da mı yapmayalım
Çağrışım yapıyo ister istemez

Ne dedim sanki
Türkiye'den ne götürülür deyince aklıma burmalar geldi, mezara mı götürecek sanki açılsın zulalar hediye zamanıdır madem dedim
Yerli olsun adı şöyle Adana ya da Trabzon olsun daha makbuldür hani
Ondan sonracıma çat yedik küfrü
Aşk olsun yani koca koca kadınlarız iki şaka da mı yapmayalım
Çağrışım yapıyo ister istemez
yahu cek sen bılmıyomusun lımoncunun perrreeeeeleri ne kadar kıymetli hic adana yada trabzon burması alırmı hakketmişsin vallaaaa pipli mipli kufurleri:KK11::KK53:

biletlerimizi aldık pasaportlar hazır

simdi gidicegimiz yer fransa belkcika belki ordan almanyadada geceriz tatilimiz uzun cünkü simdi bizim kalıcagımız yerdeki yengemlere hediye almak istiyorum sordum tabi ne istersin diye kibarlıktan bisey istemem dedi
simdi ben turkiyeden ne götürebilirim güzel yorumlarınızı bekliyorum

ayrıca yurt ıcı cok uctum ama yurt dısı ilk defa olucak cantamı nasıl hazırlamaylım kı bagajda sorun cıkmasın zaten 20 kiloymus baga hakkım el bagajı 8 kilo diyor

hani daha önce sorun yasayanlar keske cantamı söyle hazırlasaydım gelirken cok alısveris yapmak istiyorum bunları nasıl saklarım parfum makyaj mazemesi falan bakıcam artık oranın nesi meshursa

bide davetiye yoluyla yurt dısınsa cıkanlar yeni cıkmıs olanlara soruyorum hesabında ille 2500 lira para olmalımı bu turist vizesi icin gecerli diye biliyrum ben ama

almanya dönuste cok sorun cıkarmı hava yollarından dut freden alıs veris yaptıgmda el bagajımda olsa dut freden aldıklarım sorun olurmu parfum krem vs

aklıma gelmeyen ama yurt dısı ucak bagaj sorunlarınız varsa onlarıda yazın kı ben yapmayım....
Duty freeen aldıgınız herset fişi ve ozel posetı ıle verılır sıze ucakta sorun yaratmaz, onun dısında aldıgınız tum sıvıları 100 mg gecıyorsa bagajda muhafaza edın, vızenız onaylandı ıse hesabınızda paranız olmasada olur...
Burdan ne gotursek kısmına gelırsenız turk lokumu ve turk kahvesı ıyı bır hedıye olabılır, bırde evleri için süs alın olsun bitsin..

Limoncu bak sana şunu söyleyim. Duty freeden atıyorum içki aldın onu mutlaka posetlettir. Onların posetlemesi gerekiyor. Yoksa güvenlik kontrolünden sıvıyı almazlar senin euroluk ickide güme gider. Malum sıvı kısıtlaması var. Bak yardım ettim sana kıymet bil azıcık :-)

Ev hediyesi olarak nevresim götür, fazla ağırlık da tutmaz. Lokum, sucuk, simit, pastırma götürebilirsin; oralarda kolay bulamadıkları Türk tatları...Az kıyafet götür ki dönüşte aldıkların için yerin ve hakkın kalsın. İyi tatiller.
Et ve peynir türü şeyleri alıp çöpe atıyorlar. Ceza bile öderler. Aman dikkat.

Limoncu bak sana şunu söyleyim. Duty freeden atıyorum içki aldın onu mutlaka posetlettir. Onların posetlemesi gerekiyor. Yoksa güvenlik kontrolünden sıvıyı almazlar senin euroluk ickide güme gider. Malum sıvı kısıtlaması var. Bak yardım ettim sana kıymet bil azıcık :-)

Neden poşetsiz versinler ki? Adamlar da kuralı biliyor da alınan her şeyi poşete koyuyorlar. Pek yardım gibi olmadı sanki.:KK45:

çifte kavrulmuş lokum....
cezerye...
türk kahvesi...
şal veya kapalılarsa baş örtüsü...

Neden poşetsiz versinler ki? Adamlar da kuralı biliyor da alınan her şeyi poşete koyuyorlar. Pek yardım gibi olmadı sanki.:KK45:

Koymayanlarda var ondan olabilir mi ? Belki başıma geldi Dikkat etsin istemiş olamazmiyim

Koymayanlarda var ondan olabilir mi ? Belki başıma geldi Dikkat etsin istemiş olamazmiyim

Olabilir elbette ama koymasalar dahi ki az bir olasılık kontrolde takıldığı zaman fişi var alınan yer belli falan yani bu kadarcık hakkını savunup ispatlayamayacaksa hiç yurt dışına çıkmasın. Yoksa bir torba adamı kurtaracaksa vay haline.

Herkes nasil sucuk, salam pastirma vs demis anlamadim. Sadece ABD'ye has bir sey mi bilmiyorum, ama et urunleri kesinlikle yasak. Alir, gozunuzun onunde cope atarlar, evlat acisi gibi koyar. :P Aman diyim, et urununden sakinin.
El cantasina saniyorum 100 ml'di konulabilecek sivi limiti. Onun disinda krem, losyon, parfum, spray kesinlikle el bagajina alinmiyor.
Ben lokum, peynir filan gotururdum. Hediyeyi de abartmaya gerek yok diye dusunuyorum.
Bir de tavsiyem el bagajina atistirmalik yiyecek konmasi. Su ana kadar hic akil edemedigim icin acliktan gebererek uctugum oldu. Sonunda akil ettim.

haa birde kredi kartı kullanıı bitetimizi alırken master cart kullanılır diyordu sitede ama yinede yurt dısına actırmak gerekirmi kartı

Bankayı önceden arayıp yurt dışında kullanılıyor mu diye sorarsanız iyi olur.
Benim bir kez başıma geldi, daha doğrusu tam döndüğüm zaman duty free'de kartımla alışveriş yaptım. Ama hemen bloke etmişler. Neyse ki nakit vardı, aldıklarımı bırakmadım :confused:
Bankalar farklı bir kur (daha fazla) uyguluyorlar, o da aklınızda olsun. Nakit bolsa kredi kartına pek yanaşmayın.

Telefonunuzu da kontrol edin. Yurt dışında kullanıma açık mı diye.
Yurt dışını aramaya açık olmak başka şey, yurt dışında kullanabilmek başka. O yüzden onu da üstüne basa basa sorun.

Bu arada eskiden duty free çok uygundu piyasaya göre. Ama son zamanlarda ben özellikle kıyaslıyorum, Türkiye'deki uygun fiyatlı yerler daha ucuz oluyor. Mesela trendyolda, markafonide parfümler daha ucuz. Euro fırladı gitti zaten.
Almak istediğiniz ürünün duty free fiyatını www.atu.com.tr sitesinden öğrenebilirsiniz önceden.

Şimdi asıl cevaba geliyorum;
Ben olsam yiyecek isterdim. Antep fıstığı, vakumlanmış su böreği, baklava gibi.

Şimdiden iyi eğlenceler.

Olabilir elbette ama koymasalar dahi ki az bir olasılık kontrolde takıldığı zaman fişi var alınan yer belli falan yani bu kadarcık hakkını savunup ispatlayamayacaksa hiç yurt dışına çıkmasın. Yoksa bir torba adamı kurtaracaksa vay haline.

Faturayı gostersende almayan güvenlik almıyor. Azıcık munakasa etsen polise yonlendiriyorlar. E artık o da polisin insafina kalmış cantana koy kabinde gostermemeye çalış derse ne ala. Ama yok poşetsiz uçağa alamayız derse uğraş dur. Sanki ben poşeti güvenlikten geçirdikten sonra yirtip uçağa alamam da neyse. Bazı uygulamalar da bi garip zaten.

Back