• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avrupaya giderken hediye ne götürülür

şimdi yurtdışında yaşayan birisi olarak şöyle söyleyebilirim;
1. Türk kahvesi
2. Sucuk (yaşadığım ülkede yok)
3. lokum
4. baklava (kutularda satılan)
5. Beyaz veya çeçil peyniri (ama fransa'da peynirin alası vardır)
6. kolonya (bizim burda var ama türkiye'deki gibi değiller)
vs.

biletlerimizi aldık pasaportlar hazır

simdi gidicegimiz yer fransa belkcika belki ordan almanyadada geceriz tatilimiz uzun cünkü simdi bizim kalıcagımız yerdeki yengemlere hediye almak istiyorum sordum tabi ne istersin diye kibarlıktan bisey istemem dedi
simdi ben turkiyeden ne götürebilirim güzel yorumlarınızı bekliyorum

ayrıca yurt ıcı cok uctum ama yurt dısı ilk defa olucak cantamı nasıl hazırlamaylım kı bagajda sorun cıkmasın zaten 20 kiloymus baga hakkım el bagajı 8 kilo diyor

hani daha önce sorun yasayanlar keske cantamı söyle hazırlasaydım gelirken cok alısveris yapmak istiyorum bunları nasıl saklarım parfum makyaj mazemesi falan bakıcam artık oranın nesi meshursa

bide davetiye yoluyla yurt dısınsa cıkanlar yeni cıkmıs olanlara soruyorum hesabında ille 2500 lira para olmalımı bu turist vizesi icin gecerli diye biliyrum ben ama

almanya dönuste cok sorun cıkarmı hava yollarından dut freden alıs veris yaptıgmda el bagajımda olsa dut freden aldıklarım sorun olurmu parfum krem vs

aklıma gelmeyen ama yurt dısı ucak bagaj sorunlarınız varsa onlarıda yazın kı ben yapmayım....
Yurtdisinda yasiyorum; o yuzden kesinlikle yufka, kuruyemis, eminonunden turk kahvesi, tursu ve zeytin diyebilirim. Beyaz peynir, eski kasar da guzel oluyor ama gumrukte yakalanirsaniz sut ve et urunlerinin avrupa ulkelerine girisi yasak oldugu icin elinizden alabilirler.

Bir de eski hostes oldugum icin bunu da emin olarak soyluyorum; duty free'deki alisverisinizde limit asimi isteseniz de yapamazsiniz cunku pasaportunuza isliyorlar. Mesela 1 lt alkollu icki aldiysaniz 2. sise icin baska bir pasaport lazim. Zaten gumrukte memur isterse valizinizi de acmak zorundasiniz ve arzu ederse elinizdeki fazlayi alir.

Valizinize de cok kiyafet koymayin, bir kalin mont ve bot giyin giderken. Atki, bere, eldiven unutmayin cunku hava soguk. 2 pantalon, 1 esofman, 2-3 kazak yeter de artar bile.

Orada yapacaginiz alisverisler icin de tax free kestirin mutlaka magazalarda, en son Tr'ye donerken havalimanindaki tax free ofisinden harcamalarinizin vergi iadesini alirsiniz.

Hesabinizdaki para da soyle gerekli; oradaki masraflarinizi odeyebileceginize dair bir teminat gibi goruyor vizeyi alacaginiz konsolosluk. O yuzden davetiyeniz olsa bile hesabinizda para olmali. Vizeyi aldiktan sonra parayi cekebilirsiniz.

Vizenizi alirken eger vize surenizi uzun tutacaksaniz tek girisli degil multiple entry (cok girisli) alin ki belki yine yurtdisina cikarsiniz. Tek girisli alirsaniz sureniz 1 sene bile olsa sadece 1 kere giris cikis yapabilirsiniz.

Akliniza takilan bir sey olursa yardimci olmaya calisirim. İyi eglenceler simdiden.

biletlerimizi aldık pasaportlar hazır

simdi gidicegimiz yer fransa belkcika belki ordan almanyadada geceriz tatilimiz uzun cünkü simdi bizim kalıcagımız yerdeki yengemlere hediye almak istiyorum sordum tabi ne istersin diye kibarlıktan bisey istemem dedi
simdi ben turkiyeden ne götürebilirim güzel yorumlarınızı bekliyorum

ayrıca yurt ıcı cok uctum ama yurt dısı ilk defa olucak cantamı nasıl hazırlamaylım kı bagajda sorun cıkmasın zaten 20 kiloymus baga hakkım el bagajı 8 kilo diyor

hani daha önce sorun yasayanlar keske cantamı söyle hazırlasaydım gelirken cok alısveris yapmak istiyorum bunları nasıl saklarım parfum makyaj mazemesi falan bakıcam artık oranın nesi meshursa

bide davetiye yoluyla yurt dısınsa cıkanlar yeni cıkmıs olanlara soruyorum hesabında ille 2500 lira para olmalımı bu turist vizesi icin gecerli diye biliyrum ben ama

almanya dönuste cok sorun cıkarmı hava yollarından dut freden alıs veris yaptıgmda el bagajımda olsa dut freden aldıklarım sorun olurmu parfum krem vs

aklıma gelmeyen ama yurt dısı ucak bagaj sorunlarınız varsa onlarıda yazın kı ben yapmayım....
Bir de nevresim filan almanizi tavsiye etmem ev hediyesi cunku buralarda yastik ve yorgan olculeri Tr'den farkli oluyor. Ceyizimdeki nevresimleri kullanamadim, ziyan oldular.

cok guzel yazmıssın tesekkür ederim

biz davetiyeyle gidicez o yuzden sorun cıkmasından korkuyorum diyemem heralde 2 girisli olsun ya konsolosluk onay vermezde diye :)))

bide mesela ordan kıyafet alısverisi yaptım fatura tax fre demissin bunun anlamı nedir turkce karsılıgı bide öyle bisey varmı ben hic duymadım yurt dısınsa giden gelen tanıdıklarım var ordana aldım yurt dısınsa mı dicem bunun vergisini verin yoksa istanbula indigimde mi

Bir de nevresim filan almanizi tavsiye etmem ev hediyesi cunku buralarda yastik ve yorgan olculeri Tr'den farkli oluyor. Ceyizimdeki nevresimleri kullanamadim, ziyan oldular.
kac peki cift kisilik nevresim ölcüsü eger büyük se king boy alırız sorun olmaz zaten halı hazırla english home dana ldıgım 2 takım var biri cift biri king

erzak götürün erzak mantıdır,lokumdur,leblebidir
yazzık çok üzülüyorum ben ordakilere
bizimkiler tr'ye gelince saldırıyorlar ekmağa bile :KK45:

cok guzel yazmıssın tesekkür ederim

biz davetiyeyle gidicez o yuzden sorun cıkmasından korkuyorum diyemem heralde 2 girisli olsun ya konsolosluk onay vermezde diye :)))

bide mesela ordan kıyafet alısverisi yaptım fatura tax fre demissin bunun anlamı nedir turkce karsılıgı bide öyle bisey varmı ben hic duymadım yurt dısınsa giden gelen tanıdıklarım var ordana aldım yurt dısınsa mı dicem bunun vergisini verin yoksa istanbula indigimde mi
Simdi diyelim bi magazadan yuksek meblag kiyafet alisverisi yaptin ya da cep tlf aldin. Kasada oderken tax free fisi de kesin diyorsunuz, eger belli bir meblagin ustundeyse kesiyorlar ve en son ucaga bineceginiz havalimaninda yani yurtdisinda aldiklarinizi ve o tax free faturasini gosteriyorsunuz tax free subesinde, onlar da ya pesin veriyorlar ya da hesabiniza yatiriyorlar paranizi. Tax free, vergisiz demek yani siz turist oldugunuz icin o ulkede yaptiginiz alisverislerden vergi kesmiyorlar, kasada odediginiz seyin vergisini ulkeden cikarken size iade ediyorlar. Bu tax free isi Tr'de de var. Bir de eklemek isterim ki havalimanindaki duty free'lerde zaten urunler vergisiz satildigi icin tax free kestiremezsiniz, onu da belirteyim.

Tax free almak icin oranin vatandasi olmamaniz lazim, tanidiklariniz o yuzden alamaz mesela yasadiklari ulkeden.

Aklima hersey taksit taksit geliyor:)
Almanya ya giderseniz primark magazalarina da ugrayin mutlaka, cok ucuza degisik kiyafetler ya da ev esyalari bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
kac peki cift kisilik nevresim ölcüsü eger büyük se king boy alırız sorun olmaz zaten halı hazırla english home dana ldıgım 2 takım var biri cift biri king
Cok farkli oluyor. Resmen yurtdisinda her markanin kendi yastik olcusu, kendi yorgan olcusu var; o yuzden net bir olcu veremem. Benim mesela madame coco setlerim en buyuk boy ama olmuyor. Ya buyuk geliyor ya kucuk.

Yarım götür diycektim o espri yapılmıs. Memleket nire.. oranın nesi meşhursa onu götür. Bulgur tarhana şu maraş tarhanasından cips gibi , cevizli sucuk.. çocukları varsa giyecek vs..

Yurt dışından annemlere gelen sevgili amcamlar şu meşhur fındıklı cikolatalardan ve kavrulmuş yer fıstığı getirilerdi.annemlerde onları yolcu ederken 2 paket çikolata ve yer fıstığına karşılık kilolarca kuruyemiş alıp verirdi. Sende kuruyemiş al Sadece. Yeter artar bile

darısı başımıza o vakit

bende haftasonu kıbrısa gidecem eğitime ben ne getirebilirim peki oranın neyi güzeldir nereden alayım ucuz yerleri vs

tabık
darısı başımıza o vakit

bende haftasonu kıbrısa gidecem eğitime ben ne getirebilirim peki oranın neyi güzeldir nereden alayım ucuz yerleri vs
ı bol bol hellim getir ben olsam öyle yaparım guzel bi seftali kebabı ye cok meshur gez toz bence kıbrısa gitmek istiyorum insallah bigün giderim

Back