biletlerimizi aldık pasaportlar hazır
simdi gidicegimiz yer fransa belkcika belki ordan almanyadada geceriz tatilimiz uzun cünkü simdi bizim kalıcagımız yerdeki yengemlere hediye almak istiyorum sordum tabi ne istersin diye kibarlıktan bisey istemem dedi
simdi ben turkiyeden ne götürebilirim güzel yorumlarınızı bekliyorum
ayrıca yurt ıcı cok uctum ama yurt dısı ilk defa olucak cantamı nasıl hazırlamaylım kı bagajda sorun cıkmasın zaten 20 kiloymus baga hakkım el bagajı 8 kilo diyor
hani daha önce sorun yasayanlar keske cantamı söyle hazırlasaydım gelirken cok alısveris yapmak istiyorum bunları nasıl saklarım parfum makyaj mazemesi falan bakıcam artık oranın nesi meshursa
bide davetiye yoluyla yurt dısınsa cıkanlar yeni cıkmıs olanlara soruyorum hesabında ille 2500 lira para olmalımı bu turist vizesi icin gecerli diye biliyrum ben ama
almanya dönuste cok sorun cıkarmı hava yollarından dut freden alıs veris yaptıgmda el bagajımda olsa dut freden aldıklarım sorun olurmu parfum krem vs
aklıma gelmeyen ama yurt dısı ucak bagaj sorunlarınız varsa onlarıda yazın kı ben yapmayım....
Yurtdisinda yasiyorum; o yuzden kesinlikle yufka, kuruyemis, eminonunden turk kahvesi, tursu ve zeytin diyebilirim. Beyaz peynir, eski kasar da guzel oluyor ama gumrukte yakalanirsaniz sut ve et urunlerinin avrupa ulkelerine girisi yasak oldugu icin elinizden alabilirler.
Bir de eski hostes oldugum icin bunu da emin olarak soyluyorum; duty free'deki alisverisinizde limit asimi isteseniz de yapamazsiniz cunku pasaportunuza isliyorlar. Mesela 1 lt alkollu icki aldiysaniz 2. sise icin baska bir pasaport lazim. Zaten gumrukte memur isterse valizinizi de acmak zorundasiniz ve arzu ederse elinizdeki fazlayi alir.
Valizinize de cok kiyafet koymayin, bir kalin mont ve bot giyin giderken. Atki, bere, eldiven unutmayin cunku hava soguk. 2 pantalon, 1 esofman, 2-3 kazak yeter de artar bile.
Orada yapacaginiz alisverisler icin de tax free kestirin mutlaka magazalarda, en son Tr'ye donerken havalimanindaki tax free ofisinden harcamalarinizin vergi iadesini alirsiniz.
Hesabinizdaki para da soyle gerekli; oradaki masraflarinizi odeyebileceginize dair bir teminat gibi goruyor vizeyi alacaginiz konsolosluk. O yuzden davetiyeniz olsa bile hesabinizda para olmali. Vizeyi aldiktan sonra parayi cekebilirsiniz.
Vizenizi alirken eger vize surenizi uzun tutacaksaniz tek girisli degil multiple entry (cok girisli) alin ki belki yine yurtdisina cikarsiniz. Tek girisli alirsaniz sureniz 1 sene bile olsa sadece 1 kere giris cikis yapabilirsiniz.
Akliniza takilan bir sey olursa yardimci olmaya calisirim. İyi eglenceler simdiden.